Deci, ce este exact Ethereum?Deci, ce este exact Ethereum?

Ethereum este principala platformă de aplicații blockchain care a fost propusă în 2013 de Vitalik Buterin și a intrat în funcțiune pe 30 iulie 2015.

Deci, ce este exact Ethereum?Deci, ce este exact Ethereum?

Există multe aspecte diferite ale acestui proiect și a vă pune capul în jurul său poate fi o provocare. De aceea, am realizat acest ghid cuprinzător pentru cei dintre voi care vă întrebați „Ce este Ethereum?” și „Cum funcționează Ethereum?”

Fiind vestitorul celei de-a doua generații de blockchains și găzduind cea de-a doua cea mai mare monedă digitală din lume, Ether (ETH), proiectul Ethereum a început o nouă eră a dezvoltării blockchain care permite unei comunități globale de dezvoltatori să-și dezlănțuie creativitatea în spaţiu.

Abilitatea de a crea contracte inteligente le-a oferit dezvoltatorilor șansa de a se gândi la noi cazuri de utilizare pentru tehnologia blockchain care anterior rămânea în mare parte conectată la criptomonede..

Ethereum, platforma de aplicații blockchain – Sursa: Ethereum.org

Ethereum a oferit, de asemenea, întreprinderilor, organizațiilor și startup-urilor capacitatea de a emite propriile jetoane și de a-și construi propriul ecosistem blockchain unic folosind cadrul Ethereum.

Până în prezent, jetoanele ERC20 bazate pe Ethereum au fost cele mai populare mijloace pentru lansarea ofertelor inițiale de monede.

Desigur, Ethereum este încă în curs de dezvoltare și s-a confruntat cu unele obstacole. S-a confruntat cu probleme legate de scalabilitate, care a fost evidențiată atunci când popularul joc dedicat pisici crescute pe internet numite CryptoKitties a reușit să-și înfunde rețeaua în decembrie 2017.

Cu toate acestea, cu un concept unic, dezvoltări viitoare, o comunitate puternică de dezvoltatori și avantajul primului motor (al doilea doar pentru puternicul Bitcoin), Ethereum este un proiect blockchain care continuă să rămână în fruntea dezvoltării DLT și cripto..

Deci … Ce este Ethereum?

Pe scurt, Ethereum este un contract inteligent open source și o platformă de aplicații descentralizate.

Cartea albă Ethereum descrie proiectul ca fiind următoarea generație de platformă de calcul distribuită, care oferă o mașină virtuală descentralizată cunoscută sub numele de mașină virtuală Ethereum EVM.

Acesta din urmă este capabil să execute contracte Peer-to-Peer prin intermediul Ether (ETH), combustibilul său criptografic proprietar.

Tehnologia blockchain este utilizată ca instrument al consensului partajat, în timp ce Ether este activul digital care este utilizat pentru plata taxelor de tranzacție și a serviciilor de calcul.

Care este diferența dintre Bitcoin și Ethereum?

Graficul Ethereum vs Bitcoin – Sursa: Shutterstock.com

De la apariția proiectului Ethereum la sfârșitul anului 2014 și explozia sa de popularitate în limitele spațiului cripto nașterea și dincolo, Ethereum a fost întotdeauna comparat cu Bitcoin.

Toate fiind similare cu utilizarea Blockchain ca tehnologie de bază, ambele proiecte sunt fundamental diferite. Principala diferență dintre ele este scopul fiecăruia.

De fapt, Bitcoin a fost construit ca o alternativă la banii obișnuiți. Bitcoin poate fi folosit ca un mijloc de schimb de valoare, un mijloc de plată și un depozit de valoare, fără autoritate centrală care să-l emită sau să-l controleze și fără valoare intrinsecă sau existență fizică.

Pe de altă parte, Ethereum este mai degrabă o platformă pentru dezvoltatori pentru a construi și rula contracte executabile Peer-to-Peer și aplicații descentralizate.

Generarea timpului de blocare (secunde în cazul Ethereum și minute în cazul Bitcoin), rata la care se extrag noi monede (constantă în Ethereum și se înjumătățește la fiecare 4 ani în cazul Bitcoin), algoritmul de probă a muncii ( Ethhash în Ethereum și Sha 256 în Bitcoin), precum și oferta totală (plafonată la 21 de milioane în cazul Bitcoin și neacoperită în cea a Ethereum) sunt celelalte diferențe care diferențiază ambele proiecte.

Ethereum

Bitcoin

Data de lansare 30 iulie 2015 9 ianuarie 2008
Metoda de eliberare Prevânzare Genesis Block Mined
Fondator Vitalik Buterin Satoshi Nakamoto
Blockchain Dovada muncii (se va trece la Dovada mizei) Dovada muncii
Scop Platforma aplicației Blockchain, contracte inteligente & monede digitale Banii digitali & depozit de valoare
Criptomonedă nativă Eter (ETH) Bitcoin (BTC)
Algoritm Ethash SHA-256
Blocați timpul 12 – 14 secunde 10 minute

Mașina virtuală Ethereum

Mașina virtuală Ethereum (EVM) este o mașină virtuală de stare virtuală cu 256 de biți care formează mediul de rulare pentru contracte inteligente și specifică modelul de execuție pentru astfel de contracte.

Mașina este bazată pe stivă, complet separată de rețeaua principală Ethereum și are propriul model de stocare independent.

De fapt, toate nodurile din rețeaua Ethereum rulează EVM pe lângă validarea tranzacțiilor.

EVM putea fi văzut ca teren de testare pentru contractele Smart deoarece odată ce aceste contracte sunt implementate pe mainnet, un astfel de pas nu poate fi inversat.

Orice dezvoltator care dorește să construiască pe Ethereum ar putea să-și desfășoare codul netestat pe această rețea de computere și să vadă cum se amestecă.

Cel mai puternic aspect al EVM este că poate fi implementat în diferite limbaje de programare. Până în prezent, iterațiile EVM au fost implementate în C ++, Java, JavaScript, Python, Ruby, Haskell, Rust, Erlang, WebAssembly și multe altele – promovând adoptarea și asigurând că toți dezvoltatorii pot avea acces corect.

Acest lucru este deosebit de important pentru interoperabilitatea cu alte blockchains, deoarece înseamnă că orice alt blockchain ar putea rula în esență și iterația EVM care ar putea alimenta contracte inteligente și DApp-uri pe lanțul lor, fără a construi o mașină virtuală specifică pentru propriul lanț.

Blockchain-urile care utilizează în prezent sau oferă versiuni ale EVM includ Telos, Hyperledger Fabric, EOSIO și altele – și blockchain-uri precum Tron folosesc mașini virtuale bazate pe sau compatibile cu EVM.

Eter (ETH) și gaz

Eter (ETH) și ilustrație de gaz – Sursă: Shutterstock.com

În Ethereum, fiecare operațiune sau lucrare efectuată de rețea are un cost evaluat de rețea, cunoscut sub numele de o limită de gaz.

Pentru a executa un contract inteligent, de exemplu, dezvoltatorii trebuie să plătească pentru toate operațiunile prezentate în codul lor.

Trimiterea eterului dintr-un portofel în altul implică patru unități de gaz.

Aceste unități de gaz vă verifică soldul, transferă ETH la o adresă de primire, scad ETH din sold și adaugă ETH la receptoare.

Asa de unități de gaz faceți referire la cea mai mică măsurare a muncii necesare pentru decontarea unei anumite operațiuni, dar care nu au o valoare monetară.

Costul este plătit în Ether. Gaz este acea unitate care se traduce în eter.

Deoarece Ethereum poate calcula doar un număr limitat de unități de gaz la un moment dat, minerii sunt mituiți de utilizatorii rețelei pentru a accelera fluxul de cereri care este trimis către rețea.

Pentru a plăti mineri, fracții mici de ETH numite Gwei sunt atașate la fiecare unitate de gaz, care stabilește gaz Preț.

Ceea ce toată lumea ar trebui să-și amintească este că gaz prețul este cât plătiți pe unitate de gaz, si limita de gaz este câtă muncă solicitați de la rețea.

Contracte inteligente – Ce sunt și cum funcționează?

Ce sunt contractele inteligente Ethereum?

Contractele inteligente se referă la coduri de computer care facilitează schimbul de valoare, indiferent dacă este vorba de bani, proprietăți sau conținut.

Acestea sunt numite contracte pentru că traduc termenii unui acord și inteligente pentru că se execută automat singuri odată cu îndeplinirea anumitor declanșatoare.

Noțiunea de contracte inteligente era în jurul valorii de înainte de apariția Bitcoin sau Ethereum.

Simplu, contractele inteligente sunt la fel ca și contractele obișnuite din lumea reală, în care două părți sau mai multe sunt de acord cu termenii specifici ai unui acord și se angajează să rămână la acesta odată semnat.

Principala diferență este că contractele inteligente sunt complet digitale.

Mai mult, atunci când rulează pe un Blockchain precum rețeaua Ethereum, un contract inteligent acționează ca un cod de computer auto-operativ care se execută automat după îndeplinirea condițiilor specifice.

Contractele inteligente bazate pe blockchain sunt imuabile și ar funcționa exact așa cum au fost programate odată implementate, fără nicio posibilitate de cenzură, perioade de nefuncționare, inversare sau interferență terță parte.

Alte blockchain-uri care utilizează contracte inteligente

Contractul inteligent care permite Blockchain-urilor este considerat de mulți drept „afacerea reală”, toată această revoluție Blockchain a apărut de la creșterea sa la proeminență.

Pus de Nick Szabo, pionierul blockchain-ului, se:

„Noi instituții și noi modalități de formalizare a relațiilor care alcătuiesc aceste instituții sunt acum posibile prin revoluția digitală. Eu numesc aceste noi contracte „inteligente” deoarece sunt mult mai funcționale decât strămoșii lor neînsuflețiți pe hârtie. Nu este implicată nicio utilizare a inteligenței artificiale. Un contract inteligent este un set de promisiuni, specificate în formă digitală, inclusiv protocoale în cadrul cărora părțile îndeplinesc aceste promisiuni. ”

Am creat o listă cu zece blockchains, altele decât Ethereum, care acceptă programarea și implementarea Smart Contract.

  • Cardano: un proiect care a atras multă atenție mass-media și care se presupune că dezvoltă o platformă de contract inteligent care încearcă să ofere caracteristici mai avansate decât concurenții săi.
  • EOS: o platformă Smart Contract pentru implementări de aplicații dApp la scară industrială printr-un model DAO, denumit în mod obișnuit alternativa la Ethereum.
  • NEM: scrisă în Java, platforma NEM este, fără îndoială, una dintre cele mai simple de utilizat, deoarece nu este necesar un limbaj de programare specific platformei pentru a codifica și implementa contracte inteligente pe ea.
  • Valuri: subordonatul acestei liste, este o platformă de contract inteligent open source care se concentrează pe scalabilitatea și viteza decontărilor.
  • Alte proiecte blockchain interesante care ar putea juca un rol important în viitorul contractelor inteligente sunt Tesatura Hyperledger, Lisk, NEO, Qtum, Lumeni stelari, și Tezos.

Cazuri de utilizare Ethereum

Contractele inteligente fac Ethereum flexibil, oferindu-i mai multe cazuri de utilizare din lumea reală decât predecesorul său Bitcoin.

O combinație de contracte inteligente și dApp-uri menține dezvoltatorii intrigați și utilizatorii interesați de rețea.

Potrivit ConsenSys, unele industrii și sectoare în care pot fi găsite cazuri de utilizare pentru Ethereum include:

  •   Servicii bancare și financiare:

Băncile mari cheltuiesc în mod obișnuit peste 200 de milioane de dolari pe an pentru securitate cibernetică. Dacă serverele unei bănci centrale ar fi în jos, ați vedea prăbușirea sistemului de compensare a plăților dintr-o țară.

Cu toate acestea, dacă fiecare bancă dintr-o rețea de plăți tranzacționează în schimb printr-un blockchain, nu ar exista un singur punct de eșec.

Prin urmare, rețeaua de plăți interbancare a unei țări ar putea fi menținută chiar dacă mai multe servere ar trebui să funcționeze.

De asemenea, deoarece ideea de bază din spatele lanțurilor de blocuri – crearea unui registru distribuit, public și imuabil, cu un registru de tranzacții care nu poate fi modificat niciodată, rămâne aceeași, datele din spatele scorului de credit al unui utilizator devin mai fiabile pentru companiile financiare..

Industriile conexe, cum ar fi asigurările, pot fi, de asemenea, extrem de benefice, deoarece pot plăti mai ușor plățile către clienții lor.

  •   Startup-uri și ICO-uri:

Ethereum împuternicește startupurile, permițându-le să lanseze propriile oferte inițiale de monede (ICO).

Aceste jetoane, create de obicei folosind protocolul ERC20, ajută startup-urile să strângă fondurile necesare pentru a-și atinge obiectivele.

Interesant este faptul că una dintre cele mai mari bursă și companii de cripto din lume, Binance, a folosit finanțarea generată prin vânzarea BNB, o monedă care respectă standardele ERC20.

Chiar și Tron, unul dintre cele mai mari proiecte blockchain din lume, a început cu o ofertă de token ERC20.

  •   Identități digitale:

Deoarece furtul de date și identitate este o astfel de amenințare, o soluție inteligentă de contract este o potrivire bună pentru această problemă.

Folosind informațiile ascunse în spatele unui contract inteligent dedicat, utilizatorii nu numai că își pot identifica identitatea digitală, dar sunt siguri că nu dezvăluie mai mult decât ceea ce se simt confortabil..

Servicii precum uPort permite utilizatorilor să preia controlul asupra identității lor și să partajeze numai informațiile pe care le aleg prin dispozitivele lor mobile.

Informațiile pot fi partajate numai la autentificare de la utilizator, iar datele sunt stocate întotdeauna în siguranță pe blockchain-ul Ethereum.

  •   Lanț de aprovizionare:

O aplicație majoră pentru contractele inteligente Ethereum pare să fie în managementul lanțului de aprovizionare, unde ar putea aduce beneficii atât consumatorilor, cât și furnizorilor printr-o urmărire mai eficientă.

Indiferent dacă doriți să aflați despre prospețimea produselor sau originile diamantelor pe care le-ați cumpărat pentru nunta dvs., contractele inteligente bazate pe blockchain vă pot ajuta să livrați acest lucru. Sistemul lanțului de aprovizionare din lume este în prezent defect, dar nu poate fi reparat.

Folosind o rețea extinsă de contracte inteligente, companiile își pot urmări materiile prime și transportul de mărfuri. Aceștia își pot măsura cu precizie procesele de fabricație, logistica aferentă și procesul prin care un produs ajunge la un consumator.

Pe de altă parte, consumatorul primește informații fiabile care demonstrează instantaneu dacă un produs este proaspăt, autentic, comerț echitabil, produs la nivel local și altele.

  • Alte industrii și aplicații majore în care Ethereum ar putea găsi multe utilizări includ Proprietate imobiliara, Lege, Ulei si gaz, Grila energetică, Guvern, și Finanțarea comerțului cu mărfuri și mai mult, așa cum a declarat ConsenSys.

Cele mai populare dApp-uri ale Ethereum

Iată câteva dintre cele mai populare aplicații dApp care rulează pe blockchain-ul Ethereum:

  •   CryptoKitties:

Obsesia internetului pentru pisici nu cunoaște limite și când a fost lansat CryptoKitties, era evident că vor exista mai mult de o mână de jucători interesați.

Jocul permite jucătorilor să cumpere, să vândă, să colecteze și să reproducă pisici digitale. Fiecare pisică este unică și are propria sa valoare.

CryptoKitties a primit o atenție largă din partea mass-media, a comunității crypto și a persoanelor „neinițiate” care poate că nu au auzit niciodată despre criptomonede și blockchains înainte când pisicile din joc au început să vândă cu mii de dolari.

CryptoKitties rămâne una dintre cele mai populare dApp-uri și ar trebui să fie creditată pentru că a dezvoltat domeniul de aplicare al dApp-urilor de la „lucru” la „redare”, adăugând în același timp valoare „proprietății activelor digitale”.

  •   LocalEthereum:

Vărul blockchain de a doua generație LocalBitcoins, LocalEthereum rezolvă o problemă MARE pentru cumpărători – eliminarea intermediarilor din ecosistemul cripto.

Cumpărați ETH de la ghișeu folosind contracte inteligente și servicii de escrow disponibile pe platformă.

Ethereum-ul vânzătorului este blocat printr-un contract inteligent și este eliberat numai atunci când primesc moneda fiat convenită de la cumpărător.

  •   IDEX:

Schimbul descentralizat IDEX este considerat de unii un lucru frumos, mai ales că introduce utilizatorii Ethereum în ideea de a renunța la „schimburile centralizate”.

Unele dintre cele mai populare dApp-uri de pe Ethereum sunt schimburi descentralizate – sunt noi, inovatoare și elimină un mare obstacol din lumea monedelor digitale, oferind mai multă putere utilizatorilor.

Primii adoptatori ai IDEX au fost speculatori, iar schimbul permite o gamă largă de jetoane Ethereum și ERC20 să fie tranzacționate și schimburi.

Cu toate acestea, criptomonedele populare precum XRP, Litecoin, Bitcoin și Tron nu sunt posibile.

  •   Etilanța:

Oferind altor platforme de locuri de muncă independente o fugă pentru banii lor, Ethlance le permite utilizatorilor să lucreze la concerte sau proiecte la alegerea lor, fără a plăti o taxă puternică..

Acest lucru ar putea marca începutul sfârșitului în care profesioniștii independenți trebuie să dea peste 20% din câștigurile lor unor platforme centralizate, cum ar fi Upwork în „comisioane” și să se împartă și cu mai mulți dolari pentru a obține banii în moneda lor locală.

Ethlance, platforma descentralizată de angajare independentă vă permite să lucrați pentru taxe zero. Singura plată aici este gazul utilizat pe Ethereum.

  • Protocolul Uniswap

    Parțial aplicație descentralizată și parțial protocol descentralizat, Uniswap oferă lichidități automate pe Ethereum, pentru jetoane bazate pe Ethereum – cum ar fi jetoane ERC20 și anumite ERC721 nefungibile. Uniswap a devenit rapid una dintre cele mai populare aplicații pe Ethereum, iar mulți dezvoltatori și furnizori de lichidități folosesc protocolul pentru a face tranzacționarea pe piață scăzută jetoane cap ușor și simplu.

    Utilizatorii pot integra Uniswap cu portofele Ethereum, cum ar fi MetaMask, care leagă automat jetoanele utilizatorilor cu protocolul Uniswap și permite comercianților să schimbe cu ușurință jetoanele lor pentru alții.

  • AAVE

    Unul dintre cele mai populare protocoale de creditare descentralizate (Defi), AAVE a luat lumea cripto finanțelor cu asalt. AAVE este un protocol open-source de piață monetară construit deasupra Ethereum, care permite utilizatorilor să împrumute active și să-și împrumute activele pentru a câștiga dobândă fixă. AAVE, care înseamnă Ghost în finlandeză pentru a arăta transparența protocolului, are mize de peste 1,8 miliarde de dolari cu el în active care includ DAI, USDC, TUSD, USDT, BUSD, ETH, BAT, LINK, REP și o serie întreagă de alte active populare.

    Utilizatorii au fie un „Depozit APY”, care reprezintă dobânda pe care o vor câștiga din activele depuse și „APY Variabilă”, care este suma plătită de împrumutători înapoi în protocolul de creditare.

    Mulți utilizatori folosesc protocolul AAVE pentru a împrumuta active pentru oportunități de tranzacționare pe termen scurt și pentru a profita de fluctuațiile pieței.

  • Alte aplicații populare Ethereum includ FCK, Kyber, ForkDelta, Etheroll, și altele.

Pro și Contra de dApps

Ilustrație pro și contra – Sursă: Shutterstock.com

Profesionistii – Iată câteva dintre avantajele cheie ale aplicațiilor descentralizate:

  1. Toleranță la erori – Sistemele folosesc redundanță pentru a elimina riscul de eșec accidental. Dacă un element coboară, rețeaua funcționează în continuare, aceasta înseamnă că aplicațiile pot rula cu o perioadă de nefuncționare zero.
  2. Rezistență la atac – Nu există un singur punct de eșec, deoarece aplicațiile rulează pe blockchain. Acest lucru îi face impermeabili la atacurile de negare a serviciului (DDoS).
  3. Tamper & dovada corupției – Aplicațiile rulează exact ca programate, eliminând posibilitatea fraudei, cenzurii sau a interferențelor terților. Acest lucru face mai dificil pentru o persoană sau un grup să acționeze în beneficiul său în detrimentul tuturor celorlalți.
  4. Fără intermediari – Aceasta elimină taxele exuberante și permite utilizatorilor să interacționeze direct între ei (de la egal la egal). Acest lucru poate duce la o mai mare transparență, încredere și confidențialitate.
  5. Sursa deschisa –  Un protocol open-source permite tuturor celor interesați de dApp să contribuie în mod colectiv la dezvoltarea acestuia în beneficiul tuturor.

Contra – Iată câteva dintre aspectele negative ale aplicațiilor descentralizate:

  1. Viteză – În prezent, dApp-urile pot fi destul de lente, tranzacțiile durând mult.
  2. Scalabilitate – Limita numărului de tranzacții care pot fi procesate pe secundă ar putea fi destul de mică, ceea ce limitează scalabilitatea dApps.
  3. Taxe – Deși, în anumite privințe, „sistemul de compensare” este un avantaj, înseamnă, de asemenea, că utilizatorii trebuie să plătească de fiecare dată când utilizează dApp.

Este demn de remarcat faptul că soluțiile și noile inovații apar în mod constant în industriile nașterii dApp și blockchain, astfel încât actualele „contra” pot fi depășite în viitor.

Hackul DAO

DAO a fost un proiect care a cristalizat cea mai mare parte a ceea ce a reprezentat tehnologia blockchain încă de la începuturile sale, atât în ​​modelul său de afaceri, cât și în structura de management.

Sigla DAO (Organizație)

A fost creat în 2016 de membri din comunitatea Ethereum, în special echipa de dezvoltatori Slock.it.

DAO a fost conceput ca o formă de firmă de capital de risc orientată către investitori, fără stat, descentralizată, după ce a ridicat o vânzare record de Ether în valoare de aproximativ 150 milioane dolari în mai 2016.

Din păcate, când lucrurile au căutat proiectul, sa dovedit că există un defect în codul său sursă și că defectul a fost în cele din urmă pradă.

La 17 iunie 2016, unii hackeri au exploatat o lacună în contractul inteligent DAO și au drenat până la 3,6 milioane ETH (aproximativ 70 de milioane de dolari în acel moment) într-un cont filial în doar câteva ore de la atac..

De fapt, atacul s-a dovedit a fi posibil atunci când hackerul (ii) au realizat că contractul inteligent a fost codificat în mod eronat pentru a verifica soldul intern după ce a trimis monede nu invers..

Atacatorul (atacatorii) a continuat solicitând fonduri de la contractul inteligent de mai multe ori înainte ca acesta să își poată actualiza soldul.

Hack-ul a marcat începutul sfârșitului pentru DAO și a avut consecințe de anvergură asupra spațiului Blockchain, care sunt încă tangibile astăzi.

În afară de eliminarea semnului DAO de pe schimburile majore din lunile următoare hack-ului și de forțarea lanțului principal Ethereum, incidentul a atras atenția câinilor de supraveghere de reglementare din întreaga lume și a pus un accent special pe necesitatea plasării sferei criptografice sub examinare atentă.

Furcă clasică Ethereum

În urma hack-ului DAO, comunitatea Ethereum s-a adunat și a dezbătut acțiunile adecvate pe care fundația ar trebui să le întreprindă pentru a face față situației dezastruoase pe care incidentul de hacking a aruncat-o asupra proiectului.

Comunitatea s-a împărțit în două grupuri fundamental opuse.

Ethereum și Ethereum Classic – Sursa: Shutterstock.com

În timp ce o parte a sugerat o bifurcație dură pentru a conține hack-ul, a-l inversa și a trimite fondurile furate înapoi în portofelele lor originale, cealaltă parte s-a opus puternic mișcării invocând motive ideologice și susținând că prevalează codul și încredere în contractul inteligent din toate circumstanțele, este filosofia din spatele Blockchain și, dacă nu se angajează în acest sens, ar putea deschide ușa unor acțiuni similare în viitor.

Un vot a avut loc în iulie 2016, iar decizia de a pune în aplicare un hard fork la codul Ethereum și de a muta Etherul furat departe la un nou contract inteligent a fost convenită de o mare majoritate a comunității, inclusiv cofondatorii Gavin Woods și Vitalik Buterin.

În consecință, a apărut o bifurcație dură pe blockchain-ul principal la înălțimea 1.920.000, chiar înainte de incidentul de hacking.

Ramura a păstrat numele Ethereum și și-a numit combustibilul Ether, ETH.

Cu toate acestea, celălalt grup, sau „susținerea codului este legea”, au decis să rămână cu lanțul original, care a devenit cunoscut sub numele de Ethereum Classic.

Exploatarea minieră Ethereum

Știați că CEO-ul Google Fiul lui Sundar Pichai, în vârstă de 11 ani, exploatează Ethereum? Tânărul, spune Pichai, înțelege multe despre criptomonede și l-a corectat ocazional.

Știi la fel de multe despre mineritul Ethereum ca și fiul lui Pichai?

Dacă nu, nu vă faceți griji, deoarece avem toate informațiile de care aveți nevoie aici pentru a vă spori cunoștințele pe această temă.

Pe scurt, mineritul Ethereum este similar cu mineritul Bitcoin.

Conceptul de minerit, adică acordarea de recompense „minerilor” care creează blocuri noi în rețea sub forma unei criptomonede native a blockchain-ului, este același.

Cu toate acestea, blockchain-ul Ethereum este mai rapid decât Bitcoin, ceea ce înseamnă că blocurile sunt create într-un ritm mai rapid.

În rețeaua Bitcoin, un nou bloc este creat la fiecare 10 minute, în timp ce Ethereum realizează același lucru în 15 secunde.

Minerii din rețeaua Ethereum primesc jetoane ETH împreună cu tot gazul conținut în bloc (gazul este combustibilul tuturor tranzacțiilor Ethereum care se manifestă ca procesare cod și taxe de tranzacție pe blockchain).

Poți extrage Ethereum cu ASIC?

Da, în prezent este posibil să exploatezi Ethereum cu ASIC.

Cu toate acestea, o întâlnire Ethereum Core Development a promovat recent o propunere numită „ProgPoW” care ar face Ethereum ASIC rezistent.

Câți noduri Ethereum sunt acolo?

Conform Ethernodes.org, rețeaua principală Ethereum găzduiește aproximativ 8.752 de noduri în acest moment. Cu toate acestea, această cifră se schimbă zilnic.

Dintre acestea, cea mai mare majoritate a nodurilor se află în SUA, în timp ce China, Canada, Germania, Marea Britanie, Rusia și multe altele se află destul de departe în urmă.

Cantitatea totală de noduri Ethereum începând cu 20 februarie 2019 și distribuția acestora în întreaga lume – Sursa: Ethernodes.org

Sunt aceste noduri noduri complete?

A nod complet este orice computer care aplică toate regulile de consens în rețeaua Ethereum și este conectat la aceasta.

Un nod complet trebuie să aibă întregul blockchain Ethereum descărcat pe computerul său.

Prin definiție, toți minerii din rețeaua Ethereum trebuie să fie noduri complete. Cu toate acestea, toate nodurile complete nu trebuie să extragă moneda.

Nodurile au câteva funcții importante.

  1. Ei trebuie să se asigure că toți minerii primesc recompensele corecte pentru bloc.
  2. Aceștia trebuie să se asigure că toate tranzacțiile au semnăturile corecte.
  3. Ei trebuie să verifice dacă toate blocurile și tranzacțiile sunt în formatul corect de date.
  4. Ei trebuie să se asigure că nu există cheltuieli duble în blocuri.

Cum pot folosi eterul (ETH)?

Eterul este una dintre cele mai versatile monede disponibile astăzi în spațiul criptomonedelor.

Fiind a doua cea mai mare criptomonedă din lume, Ether are mulți deținători.

Top 5 criptomonede în funcție de capitalizarea pieței începând cu 25 februarie 2019 – Sursa: CoinMarketCap

După cea mai recentă Date CoinMarketCap, Eterul este evaluat la peste 15 miliarde de dolari, cu 104 milioane de monede în circulație în prezent.

Iată câteva dintre utilizările comune ale ETH:

  •   Pentru efectuarea tranzacțiilor:

Eterul poate fi folosit ca o alternativă la utilizarea cardurilor de credit și a transferurilor bancare. Cu toate acestea, pentru a face o tranzacție cu Ether, atât expeditorul, cât și destinatarul trebuie să aibă un portofel Ether configurat. Pentru plățile transfrontaliere, Ether ar putea funcționa pentru a fi mult mai ieftin și mai rapid decât metodele tradiționale.

  •   Pentru cumpărarea de jetoane ICO:

Atunci când participă la vânzările de jetoane, Ethereum este adesea o criptomonedă populară la alegere. Deoarece un număr mare de oferte inițiale de monede sunt oferite folosind blockchain-ul Ethereum, înseamnă că cumpărarea de jetoane din aceste proiecte folosind ETH devine mai ușoară.

  •   Pentru a face cumpărături în lumea reală:

Mai multe startup-uri de criptomonede fac presiuni pentru adoptarea de monede digitale și ajută la instalarea mașinilor PoS și a altor metode care permit achizițiile folosind ETH.

  •   Pentru efectuarea achizițiilor digitale:

Multe site-uri web acceptă acum plata în Ether, iar dApp-urile dvs. ar putea accepta și plăți ETH, permițându-vă să cumpărați orice, de la vieți suplimentare în jocuri până la abonamente la o revistă.

  •   Pentru tranzacționare / investiții:

Eterul este una dintre cele mai frecvent disponibile perechi de tranzacționare pentru monedele digitale utilizate în bursele din întreaga lume. Puteți achiziționa Ether și deține-l ca investiție sau îl puteți schimba direct cu alte criptomonede.

Cum pot stoca eter (ETH)?

După ce ați cumpărat Ether, veți avea nevoie de un portofel Ethereum pentru a-l stoca în siguranță.

Aveți opțiunea de a utiliza portofele fierbinți, portofele reci, portofele hardware, portofele din hârtie, portofele desktop sau mobile. Există unul pentru toate platformele; unele opțiuni vor fi mai potrivite în comparație cu altele.

Să analizăm fiecare opțiune:

  •   Portofele calde- portofele de schimb:

Cel mai probabil veți cumpăra ETH pe o bursă precum Coinbase sau Binance. Aceste schimburi vă vor oferi un portofel în care vă puteți păstra ETH-ul.

Portofelele fierbinți de schimb sunt ușor de utilizat, foarte simple și de obicei este ușor să vă lichidați deținerile, deoarece monedele dvs. pot fi accesate pe site-ul bursei.

Prin urmare, portofelele de schimb pot fi de obicei accesate de pe mai multe dispozitive, atâta timp cât aveți o conexiune la internet.

Problema cu aceste portofele este că acestea ar putea fi mai vulnerabile la furt decât altele, în funcție de securitatea schimbului și a contului dvs..

Dacă tranzacționați regulat, atunci aceasta este probabil cea mai bună și cea mai convenabilă opțiune.

  •   Portofele reci- portofele hardware:

Portofelele hardware pot oferi utilizatorilor o securitate extrem de puternică atunci când sunt utilizate corect.

De obicei, acestea sunt dispozitive USB, iar principalul furnizor de piață de portofele hardware este în prezent Ledger.

Puteți stoca stocurile dvs. Ether pe un portofel hardware atât timp cât doriți și fiți siguri că nu pot fi contactate de un hacker.

Asigurați-vă că nu pierdeți dispozitivul sau nu spuneți altcuiva parolele dvs..

  •   Portofele reci- portofele din hârtie:

Portofelele din hârtie sunt considerate cel mai sigur mod de stocare a Ether-ului în siguranță, departe de malware și atacatori cibernetici.

Cu un portofel de hârtie, vă imprimați cheile private și adresele Ether și le stocați într-o locație sigură.

Cu toate acestea, pentru mulți, acest lucru poate părea un mare inconvenient în comparație cu utilizarea unui portofel de schimb, de exemplu.

Din nou, ca și în cazul portofelelor hardware, este important să vă păstrați portofelul de hârtie undeva în siguranță și să nu împărtășiți niciodată informațiile cu nimeni altcineva.

  •   Portofele desktop și mobile:

După cum sugerează și numele, desktopurile și portofelele mobile pot fi distinse în funcție de dispozitivele pe care sunt utilizate.

Portofelele desktop pot fi mai funcționale, în timp ce portofelele mobile oferă mai mult confort.

Portofelele mobile și desktop pot fi utilizate de obicei numai pe dispozitivul pe care sunt instalate. Prin urmare, dacă pierdeți dispozitivul, acest lucru vă va pune în pericol fondurile.

Unele portofele mobile / desktop vor fi concepute special pentru stocarea jetoanelor Ether și ERC20, în timp ce altele vă vor permite să țineți împreună o gamă largă de criptomonede.

Care este cel mai bun portofel Ethereum?

Având în vedere că există o gamă atât de largă de opțiuni de portofel, se pune întrebarea care sunt cele mai bune?

Ei bine, pentru a răspunde la această întrebare, iată câteva dintre favoritele noastre selectate manual:

  •   Portofel hardware – Ledger Nano S

Ledger Nano S strânge atât securitatea avansată, cât și ușurința de utilizare într-un singur pachet.

Poate fi ghidul nostru pentru stocarea în siguranță a criptomonedelor pe un Ledger Nano S. găsit aici.

  •   Portofel desktop – MetaMask

Acest portofel simplu, ușor de instalat și ușor de utilizat, bazat pe browser, vă permite să vă conectați instantaneu la Ethereum și la o serie de dApp-uri găzduite pe blockchain.

MetaMask este un portofel foarte popular, care a primit, de asemenea, finanțare și sprijin de la ConsenSys și Ethereum.

Există versiuni false ale acestui portofel, deci asigurați-vă că descărcați o versiune legitimă.

  •   Portofel de bază – Portofel de ceață

Dacă nu căutați altceva decât elementele de bază goale, atunci Portofelul Mist este alegerea potrivită pentru dvs..

Acesta a fost creat de Fundația Ethereum pentru o experiență fără distracții, fără distragere și este listat ca cel mai de bază portofel disponibil pe ethereum.org.

  •   Portofel multi-valută – Exod

Dacă dețineți numeroase criptomonede și doriți un portofel bine conceput care să elimine necesitatea mai multor portofele criptografice, atunci Exodus ar putea fi o alegere bună.

Exodus este destul de popular printre utilizatorii de cripto și unele funcții interesante, inclusiv funcția de portofoliu în care vă puteți urmări deținerile.

  •   Portofel Web – MyEtherWallet

MyEtherWallet este unul dintre cele mai populare portofele Ether de acolo.

Ca portofel web, vă permite să vă conectați de pe orice dispozitiv, ceea ce aduce anumite riscuri de securitate.

Cu toate acestea, aceste riscuri pot fi atenuate dacă este asociat cu un portofel hardware, cum ar fi Ledger Nano S.

  •   Portofel mobil – Portofel de încredere

Trust Wallet este acum portofelul oficial al criptomonedelor Binance, iar aplicația este disponibilă pentru descărcare atât pe dispozitivele iOS, cât și pe cele Android.

Suportă Ether și toate jetoanele de rețea Ethereum, cum ar fi jetoanele ERC20, precum și multe alte criptomonede de vârf, cum ar fi Dash, Tron, Litecoin, Bitcoin și multe altele.

Unde pot cumpăra sau vinde Ethereum?

Schimburile de criptomonede sunt cea mai comună alegere cumpărarea sau vânzarea Ethereum.

Schimburile criptomonede pot fi centralizate sau descentralizate.

Cele mai mari trei schimburi de criptomonede din lume sunt:

  1. Binance
  2. OKeX
  3. Huobi

Captură de ecran a tranzacționării Ethereum pe Binance – Sursa: Binance.com

Alte schimburi importante includ:

  • Coinbase
  • Bitfinex
  • Upbit
  • Kraken
  • Digifinex

Ether este disponibil pentru a cumpăra, vinde și tranzacționa la toate aceste burse. Deoarece Ether este o monedă digitală de vârf, este disponibilă pe majoritatea schimburilor de criptomonede.

Diferite metode de plată pentru achiziționarea Ether pe schimburi includ prin card de credit / debit, cu monede fiat și cu criptomonede sau stablecoins. Taxele percepute de diferite burse vor varia și vor depinde și de metoda de plată.

Alte opțiuni includ ATM-uri pentru criptomonede de unde puteți cumpăra Ether cu numerar, tranzacționând Ether peer-to-peer LocalEthereum, și folosind schimburi de conversii precum Changelly și Schimbarea formei pentru a schimba instantaneu fiat-eter sau cripto-eter.

Este sigur Coinbase?

Coinbase este un schimb de criptomonede lider și popular cu sediul în SUA. În prezent, peste 18% din volumul platformei provine din tranzacții ETH / USD.

Pentru persoanele care utilizează serviciile de schimb, Coinbase oferă un portofel fierbinte care poate fi utilizat pentru a stoca monede.

Coinbase reține 98% din fondurile utilizatorului său offline și ia alte măsuri de securitate, care împiedică furturile și hacks să deterioreze deținerile utilizatorilor.

Orice fond stocat online de Coinbase este acoperit de asigurare.

Sursa: Coinbase.com

Coinbase permite, de asemenea, autentificarea în doi factori pentru utilizatori, protejându-i în continuare de accesul neautorizat al conturilor.

Sursa: Coinbase.com

Coinbase rulează, de asemenea, un program de recompensare a erorilor cu o comunitate activă de cercetători în domeniul securității care ajută la menținerea platformei în siguranță.

Cu toate acestea, unii utilizatori ar putea dori să preia controlul deplin al securității lor, mai degrabă decât să se bazeze pe un schimb. Dacă da, folosirea uneia dintre metodele sigure menționate mai sus, cum ar fi un portofel hardware sau un portofel de hârtie, ar fi o opțiune bună.

Cât valorează Ethereum?

Prețul Ether și capitalizarea pieței din 7 august 2015 până în 21 februarie 2019 – Sursa: CoinMarketCap.com

Începând cu 21 februarie 2019, prețul Ether se ridică în prezent la 143 USD, cu o capitalizare de piață de 15,2 miliarde USD.

În noiembrie și decembrie 2015, Ether a tranzacționat sub valoarea de 1 USD.

Cu toate acestea, un an mai târziu, între octombrie și decembrie 2016, prețul lui Ether se apropia de 10 USD.

În iunie 2017, prețurile au ajuns la 377,56 dolari, capitalizarea pieței ajungând la peste 34 miliarde dolari.

pe 13 ianuarie 2018, prețul Ether a atins un maxim istoric de aproape 1.400 USD, cu o capitalizare de piață de 133 miliarde dolari.

De atunci, Ethereum a asistat la vânzări masive și la scăderea prețurilor pe o piață urs neclintită.

Cu toate acestea, la fel ca în toate piețele, există un ciclu de boom și de bust, iar acum toată lumea așteaptă o nouă piață taurină, cu speranța că Ether va putea într-o zi să atingă din nou un record istoric.

Previziuni ale prețurilor Ethereum din nume mari

Ethereum a atras atenția multor entuziaști cripto, precum și a unor personalități proeminente din sectorul financiar tradițional. Unii au făcut, de asemenea, predicții despre prețul Ethereum. Să vedem ce aveau de spus.

Jeff Reed consideră Ethereum mai valoros decât Bitcoin:

Autorul cripto Jeff Reed consideră că Bitcoin și Ethereum nu au prea multe în cale să-i împiedice să devină sisteme alternative de valută. El a spus:

„Puteți tranzacționa orice folosind Ethereum, dar aceasta nu este forța Ethereum în comparație cu alte criptomonede – toți pot face acest lucru. Mai degrabă limbajul de calcul care permite existența contractelor inteligente face Ethereum mai valoros decât BTC (în opinia mea). “

Steven Nerayoff a prezis 3.000 de dolari:

Co-creator al Ethereum, Steven Nerayoff a remarcat că miliarde de dolari au fost turnate în ecosistemul Ethereum în ianuarie 2018, prin ICO-uri. El a garantat un preț de 3000 USD pe Ether până la sfârșitul anului 2018, dar, din păcate, acest lucru nu s-a concretizat.

Nigel Green rămâne la 2.500 de dolari:

CEO-ul Grupului deVere, Nigel Green, a sugerat că Ethereum ar putea ajunge la 2500 de dolari până la sfârșitul anului 2018, urmat de creșteri suplimentare în 2019 și 2020.

El a spus:

„Se estimează că prețul Ethereum va crește semnificativ în acest an și ar putea atinge 2.500 de dolari până la sfârșitul anului 2018, cu o creștere suplimentară până în 2019 și 2020. Această creștere generală va fi alimentată de trei șoferi de rețea. În primul rând, tot mai multe platforme folosesc Ethereum ca mijloc de tranzacționare. În al doilea rând, utilizarea sporită a contractelor inteligente de către Ethereum. Și în al treilea rând, descentralizarea cloud computing-ului. ”

Cine este fondatorul Ethereum?

Programator ruso-canadian Vitalik Buterin este cofondatorul Ethereum.

NOUTĂȚI: Vă anunț prin prezenta că eu, Vitalik Buterin, sunt fondatorul ethereum.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 2 mai 2016

Vitalik a conceput ideea Ethereum și a lansat un hartie alba în 2013 descriind în detaliu proiectarea și raționamentul său.

Vitalik era deja interesat de Bitcoin și de criptomonede din 2011. A cofondat site-ul de știri numit „Revista Bitcoin”, unde a publicat sute de articole și a fost, de asemenea, implicat în confidențialitatea axată pe confidențialitate Portofel negru proiect.

În acest timp, Vitalik a venit cu ideea unui singur blockchain care ar putea fi reprogramat pentru a crea aplicații descentralizate personalizate, mai degrabă decât să trebuiască să dezvolte un blockchain complet nou..

În ianuarie 2014, Vitalik a anunțat în mod oficial Ethereum la Conferința Bitcoin nord-americană din Miami și a început să lucreze cu Dr. Gavin Wood cu care a cofondat Ethereum cu.

În iulie 2014, au lansat o vânzare publică de 42 de zile a jetoanelor Ethereum cunoscute sub numele de „Ether”, strângând peste 18 milioane de dolari, ceea ce a fost cea mai reușită vânzare colectivă de până atunci.

Platforma Ethereum a intrat în funcțiune și a fost lansată un an mai târziu 30 iunie 2015, permitând dezvoltatorilor să înceapă să creeze și să ruleze aplicații descentralizate.

Echipa fondatoare

În afară de Vitalik Buterin, și alte persoane au fost implicate în proiectarea și perfecționarea conceptului de Ethereum.

Cel mai proeminent dintre ei este medicul Dr. Gavin Wood care a scris „biblia tehnică” numită Ethereum hârtie galbenă, care prezintă detaliile mașinii virtuale Ethereum (EVM).

Dr. Joseph Lubin este un alt nume proeminent care a construit ulterior ConsenSys, un startup din Brooklyn, care se concentrează pe ecosistemul Ethereum.

Când proiectul a fost anunțat public în 2014, Echipa de bază constat din Vitalik Buterin, Mihai Alisie, Anthony Di Lorio și Charles Hoskinson.

Cofondatori Ethereum – Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Charles Hoskinson, Gav Wood, Anthony Di Lorio & Mihai Alisie – Sursa: Twitter.com

Cum pot folosi programatorii Ethereum?

Ethereum este un singur blockchain cu un limbaj de programare încorporat. Acesta servește ca o platformă în care programatorii pot crea, utiliza și rula multe tipuri diferite de aplicații descentralizate.

Acest lucru a dus la descrierea Ethereum ca fiind „The World Computer”, unde la fel ca în cazul computerelor convenționale, utilizările potențiale depind în parte de creativitatea utilizatorilor săi.

Pentru a începe, programatorii pot începe să înveți mai multe despre conceptele fundamentale de blockchains – descentralizare și criptografie.

Trebuie să se familiarizeze cu caracteristica cheie a blockchain-ului Ethereum, a contractelor inteligente, precum și a altor componente precum GAS, Ether (ETH) și mașina virtuală Ethereum..

Programatorii vor trebui, de asemenea, să învețe Solidity, limbajul de programare folosit pentru Ethereum.

Ce este Solidity?

Soliditatea este limbajul de programare utilizat pentru crearea de contracte inteligente pe Ethereum.

Conform Consiliul Blockchain, Soliditatea este un limbaj de programare la nivel înalt, iar sintaxa este similară cu limbajul de scriptare JavaScript.

Ce este Solidity? – Sursă: Blockchain Council

Soliditatea a fost propusă inițial de Gavin Wood în august 2014.

A fost apoi dezvoltat de Gavin Wood, Alex Beregszaszi, Christian Reitwiessner, Yoichi Hirai, Liana Husikyan și alți foști colaboratori de bază Ethereum.

A fost conceput pentru a permite scrierea de contracte inteligente pe platforme precum Ethereum.

Pentru programatorii care sunt bine versați în JavaScript sau C, Solidity va părea relativ proverbial.

În timp ce Solidity este un limbaj destul de nou, există numeroși experți care lucrează la acesta și există o documentație disponibilă pentru a ajuta noii programatori care doresc să învețe elementele de bază..

Actualizare Ethereum 2.0

Ethereum s-a luptat cu unele probleme de scalabilitate care ar putea fi un obstacol în calea adoptării pe scară largă a platformei și a Ether.

Ethereum dorește să depășească aceste obstacole cu Ethereum 2.0, numit și Upgrade-ul „Casper”. Actualizarea se aștepta inițial să ajungă în 2019, deși mai sunt multe obstacole tehnice de depășit.

În august 2020, dezvoltatorii Ethereum 2.0 au prezentat mai multe emisiuni cu testul Medalla, care a fost primul testnet pe care membrii comunității Ethereum 2.0 l-ar putea folosi. Primul număr a fost participarea la mize, care a fost destul de scăzută – în special cu clienții Nimbus și Lodestar care nu au reușit să verifice unele blocuri și au cauzat un decalaj de 10% în miza așteptată – cu o participare la miză de 57%. Acest număr a fost, de asemenea, mai mic, deoarece unii participanți la miză erau offline atunci când rețeaua a intrat în direct.

Acesta va include concepte precum sharding ceea ce se așteaptă să facă blockchainul mai rapid și mai eficient. Vom examina mai multe despre sharding mai târziu în acest articol. Odată actualizat cu succes, Ethereum 2.0 își va începe apoi călătoria spre mișcarea către Ethereum 3.0, care va oferi rețelei securitate împotriva puterii computerelor cuantice..

Scalare

Scalarea ar putea fi considerată călcâiul lui Ahile al rețelei Ethereum; cu toate acestea, se lucrează mult în fundal pentru a încerca să depășim acest lucru.

Deoarece Ethereum nu este doar un singur blockchain, acesta permite, de asemenea, utilizatorilor să își creeze propriile proiecte bazate pe blockchain pe blockchain-ul original Ethereum.

Mai mult, peste 1400 dApps rulează în prezent pe Ethereum, ceea ce înseamnă că rețeaua are deja un număr mare de utilizatori și procesează milioane de tranzacții.

Problema începe atunci când numărul de aplicații, proiecte și utilizatori crește la un nivel în care nodurile blockchain-ului Ethereum nu pot gestiona cantitatea tot mai mare de tranzacții.

De fapt, atunci când Jocul CryptoKitties din rețeaua Ethereum a devenit viral la sfârșitul anului 2017, rețeaua a devenit aglomerată și a văzut o 600% creșterea tranzacțiilor în așteptare. Această creștere a dus la încetinirea rețelei și la taxele de tranzacții costisitoare, prin urmare, reducând utilizabilitatea / viabilitatea aplicațiilor Ethereum.

Soluțiile în curs de dezvoltare pentru a depăși problema scalării includ:

  • Casper – Actualizarea care va seta să aducă Ethereum 2.0 și să mute Ethereum într-un protocol Proof-of-Stake. Se așteaptă să aibă loc în 2019.
  • Zdrobire – Împarte întreaga rețea în „cioburi” separate. Fiecare fragment independent și nodurile sale alocate pot procesa anumite tranzacții, mai degrabă decât întreaga rețea care procesează fiecare tranzacție, prin urmare, crescând randamentul.
  • Seninătate – Un nou sistem blockchain care ar fi conectat la Ethereum. Scopul ar fi mutarea tuturor aplicațiilor existente Ethereum aici, unde acestea ar fi „un fel de pliate într-un contract pe o bucată din noul sistem”.

Dovada mizei vs. Dovada muncii

Dovada mizei (PoS) și Dovada muncii (PoW) sunt două tipuri populare de mecanisme de consens blockchain.

A mecanism de consens este utilizat pentru a verifica și valida informațiile care sunt adăugate în registrul blockchain. Acest lucru asigură faptul că nu există cheltuieli duble sau că alte date invalide sunt adăugate la blockchain. De asemenea, împiedică rețelele să fie afectate prin bifurcare constantă.

Există argumente pro și contra în fiecare mecanism de consens, dar toate au scopul de a îndeplini același scop. O diferență principală între mecanismele de consens este modul în care verificarea tranzacțiilor este delegată și recompensată.

Infografica Dovada muncii vs Dovada mizei de 3iQ Research Group

Ethereum folosește în prezent un sistem de dovadă a muncii, dar Actualizarea Casper va începe tranziția Ethereum la un sistem Proof of Stake. Noul sistem va avea, de asemenea, un sistem de penalizare încorporat pentru a pedepsi actorii răuvoitori.

Stare bună de public acea:

„Sistemul de penalizare are avantajul suplimentar de a descuraja atacurile de 51%. Într-un sistem PoW, un atac de 51% este costisitor, dar repetabil, atâta timp cât a fost colectată suficientă putere de hash. Cu PoS, atacatorii riscă să-și piardă miza în cazul în care atacul eșuează. Într-un astfel de caz, singura modalitate de a relansa un atac ar fi dobândirea unui nou Ether. ”

Casper, Sharding & Ethereum 2.0

Foaia de parcurs către Ethereum 2.0 constă din două upgrade-uri combinate, care sunt Casper și Sharding, concepute pentru a aduce beneficii de scalabilitate și securitate Ethereum. Poate dura câțiva ani pentru ca ambele să fie puse în aplicare în totalitate și să formeze Ethereum 2.0.

În ciuda faptului că Casper și Sharding vor fi combinate pentru a forma Ethereum 2.0, ambele sunt proiecte separate care vor avea faze diferite și timpi de implementare și finalizare.

Protocolul Casper este o dovadă a mecanismului de consens al mizei care formează o parte majoră a foii de parcurs Ethereum 2.0. Cu Casper, validatorii vor trebui să renunțe la o parte din Etherul lor ca miză.

Când blocurile sunt descoperite de validatori, care cred că ar trebui adăugați în blockchain-ul Ethereum (validat), vor face un pariu pe acesta în Ether. Dacă blocul este atașat lanțului, atunci validatorii sunt recompensați în funcție de dimensiunea pariului lor.

După cum sa menționat mai sus, acesta va avea mecanisme încorporate pentru pedepsirea actorilor rău intenționați din protocol, care vor asigura că nu pot juca sistemul și că sistemul rămâne neîncrezător. Validatorii care acționează prost vor avea miza eliminată.

Pe de altă parte, fragmentarea va împărți rețeaua în cioburi separate. Fiecare fragment va fi desemnat să proceseze tranzacții specifice, pe care le poate face singur.

În prezent, întreaga rețea este necesară pentru a procesa fiecare tranzacție, ceea ce este probabil o utilizare excesivă a resurselor rețelei. De aceea, implementarea sharding-ului ar putea crește semnificativ randamentul pe Ethereum și ar putea permite o scalare mai mare.

Acesta este modul în care Vitalik Buterin explică divizarea:

„Imaginați-vă că Ethereum a fost împărțit în mii de insule. Fiecare insulă își poate face propriul lucru. Fiecare dintre insule are propriile sale caracteristici unice și toată lumea aparține acelei insule, adică conturile, pot interacționa între ele ȘI se pot răsfăța în mod liber cu toate caracteristicile sale. Dacă vor să contacteze alte insule, vor trebui să folosească un fel de protocol ”.

Concluzie

Contribuția Ethereum la blockchain / cripta lume este enormă. Ethereum a deschis noi posibilități cu blockchain prin introducerea de contracte inteligente, aplicații descentralizate și economii tokenizate.

Nu există nicio îndoială că Ethereum este încă o lucrare în desfășurare. Are unele probleme, în special cele legate de scalare și soluțiile necesare nu vor veni doar peste noapte.

Viitorul Ethereum depinde de cât de larg adoptată și de puternică devine rețeaua, precum și de creativitatea și talentul dezvoltatorilor care folosesc platforma. Ethereum pare să se îndrepte într-adevăr în direcția corectă, câștigând atenția multor corporații și instituții mari.

Amsterdam, Olanda - 1 octombrie 2018 Site-ul web al Enterprise Ethereum Alliance sau EEA, o platformă care conectează întreprinderile și startup-urile Fortune 500 cu proiectul blockchain Ethereum.Enterprise Ethereum Alliance are în prezent peste 386 de membri care susțin și susțin evoluțiile legate de Ethereum. Membrii includ hitters grei precum Intel, JPMorgan, Microsoft, BP și chiar guvernul indian.

Nimeni nu poate prezice cu siguranță ce impact va avea Ethereum, la fel ca în anii 1990 nimeni nu știa cât de mult ar avea impact internetul asupra lumii. Încă sunt primele zile pentru Ethereum, dar cu siguranță are potențialul de a fi o platformă revoluționară.

Referințe & Resurse: