Când Bitcoin și-a făcut scăderea dramatică în 2018 de la maximele istorice, mulți comercianți ar fi dorit să poată profita de mii de dolari care au fost șterse de capitalizarea pieței și prețul spot al Bitcoin.

Ei bine, s-ar putea să vă surprindă să aflați că mulți comercianți au reușit – și încă sunt în 2020. Tranzacționarea unui instrument derivat de Bitcoin permite comercianților să profite atât de mișcările de preț pozitive, cât și negative pe piață, dar cum este posibil acest lucru și cum puteți incepe?

Aflați în ghidul nostru despre scurtarea Bitcoin în 2020, unde vom descompune conceptele fundamentale din spatele „scurtcircuitării” pieței.

Shorting Bitcoin

Deci, ați decis că doriți să deschideți o poziție scurtă pe Bitcoin. Cum ai face asta? Primul pas este identificarea și înscrierea pentru o platformă de instrumente derivate de criptomonede. Vom trece în revistă unele dintre cele mai bune de mai jos.

Pentru aceasta, va trebui să aveți ceva Bitcoin gata să fie depus la bursă. Există o mulțime de opțiuni pentru a cumpăra BTC cu fiat, cum ar fi USD sau EUR. Revizuim aici cele mai bune moduri de a cumpăra Bitcoin în 2020, așa că asigurați-vă că sunteți gata să depuneți înainte de a începe.

După ce ați obținut BTC, deschideți un cont de schimb de instrumente financiare derivate în criptomonede și depuneți Bitcoin Spre deosebire de bursele tradiționale, majoritatea burselor derivate criptografice nu necesită verificarea KYC sau a identității, astfel încât să puteți începe tranzacționarea în câteva minute.

Top schimburi pentru scurtcircuitarea Bitcoin în 2020

Pe măsură ce piețele criptomonedelor s-au maturizat, numărul de schimburi de instrumente derivate lansate pentru a satisface cererea a crescut și există acum o mulțime de opțiuni de încredere disponibile pentru comercianții care doresc să reducă Bitcoin.

Să ne uităm la unele dintre cele mai importante platforme de tranzacționare:

Rang

schimb valutar

Metode de depunere

Fiat acceptat

Criptomonedă acceptată

HQ

1 BitMEX [Recenzie completă] Crypto Nici unul BTC, ETH, LTC, BCH, EOS, XRP, ADA, TRX Hong Kong
2 FTX (Recenzie completă) BTC, ETH, monede stabile Nici unul BTC, ETH, LTC, BCH Hong Kong

BitMEX

Pagina de pornire BitMEX

Una dintre cele mai longevive și mai de încredere platforme de tranzacționare Bitcoin, BitMEX este o platformă de tranzacționare peer-to-peer pentru Bitcoin, Ethereum și o mână de alte criptomonede.

BitMEX a fost înființat în 2014 și a rămas în mod constant ca unul dintre schimburile de derivate criptografice de mare volum din lume de la lansarea sa.

Există o serie de contracte de opțiuni Bitcoin disponibile pe BitMEX, care permit traderilor să deschidă poziții lungi sau scurte.

Comercianții pot utiliza un pârghie de până la 100 de ori pe BitMEX, ceea ce vă mărește dimensiunea poziției atunci când deschideți o tranzacție. Există, de asemenea, un fond de asigurare care împiedică comercianții să fie lichidați nedrept în caz de volatilitate ridicată.

Taxele BitMEX sunt de 0,075% pentru participanți, indiferent de pârghie. Ele percep 0,01% pentru tranzacțiile cu finanțare lungă și -0,01% pentru finanțarea scurtă, cu intervale de finanțare de 8 ore. Există un 0,05% taxa de decontare pe futures tradiționale Bitcoin.

Depozitele pe BitMEX se fac în Bitcoin, care folosește simbolul „XBT” în scopul contractelor futures ale BitMEX.

BitMEX este una dintre cele mai respectate platforme de tranzacționare Bitcoin și o recomandăm cu tărie pentru deschiderea unei poziții scurte pe Bitcoin. Puteți citi recenzia noastră completă BitMEX aici.

FTX.com

FTX.com este una dintre cele mai avansate platforme de tranzacționare pentru scurtcircuitarea Bitcoin.

Înființat în 2019, FTX.com a devenit rapid unul dintre cele mai populare schimburi de instrumente derivate criptografice din lume. Construit de echipa de tranzacționare cantitativă a firmei de servicii profesionale blockchain Alameda Research, FTX.com a fost dezvoltat de la bază și oferă tranzacționare avansată cu taxe mici.

Comercianții pot folosi FTX.com pentru a scurta Bitcoin cu pârghie de până la 100 de ori, cu contracte de opțiuni pentru Bitcoin și o gamă de alte criptomonede de top.

O altă caracteristică inovatoare a FTX.com pe care nu am văzut-o implementată pe alte platforme de schimb este „BULL” & Jetoane cu pârghie BEAR.

Acestea sunt jetoane ERC20 care reprezintă fie o poziție lungă, fie scurtă într-un activ subiacent, inclusiv Bitcoin, și este o modalitate incredibil de rapidă și ușoară de a lua o poziție pe piață.

FTX are un structura tarifară pe niveluri pentru comercianți. La nivelul 1, taxele pentru participanți sunt de 0,07%, iar acest lucru este redus la 0,04% la nivelul cel mai înalt – ceea ce poate fi realizat prin deținerea de jetoane FTX. Nu există taxe pentru decontările futures.

Depozitele pe FTX.com se fac în Bitcoin. În general, FTX.com este o opțiune excelentă pentru deschiderea pantaloni scurți Bitcoin. Puteți citi ghidul nostru complet despre schimbul FTX aici.

Huobi Global

Huobi Global este un schimb de încredere și de lungă durată din Singapore.

Huobi Global este un schimb de spoturi și instrumente derivate din Singapore lansat în 2013. Este unul dintre cele mai mari volume de schimb din lume și a fost mult timp favorit printre comercianții de criptomonede din Asia de Est..

Există mai multe contracte derivate și opțiuni disponibile pentru Bitcoin pe Huobi Global, care includ contracte futures săptămânale, bi-săptămânale și trimestriale – care se referă la punctul la care expiră contractul.

Huobi oferă o pârghie mai mare decât unii dintre concurenții săi, cu până la 125x pe contractele sale futures bi-trimestriale, care permit comercianților să deschidă poziții scurte pe Bitcoin.

Puteți depune BTC și o serie de alte cryptos pe Huobi pentru deschiderea pozițiilor scurte. Huobi are o rată a dobânzii la marjă de 0,098% și a 0,04% taxă de achiziție pe contracte futures Bitcoin.

Fiind unul dintre cele mai sigure și mai frecvent utilizate site-uri din lume, Huobi Global este o alegere excelentă pentru deschiderea unei poziții scurte Bitcoin. Aflați mai multe despre Huobi Global în ghidul nostru complet aici.

Ce este scurtcircuitul?

Când cumpărați un activ sau un derivat al unui activ cu intenția de a profita de activul care crește în preț, se spune că „mergeți mult”. Pe de altă parte, o tranzacție plasată în vederea obținerii profitului din scăderea prețului unui activ se numește „scurtarea” sau „scurtarea” pieței.

Deși este obișnuit să cumperi un activ la preț spot și să îl deții fizic pentru a deschide o poziție lungă, nu este la fel de simplu să deschizi un scurt. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să vindeți Bitcoin pentru a-l răscumpăra la un preț mai mic. Pentru aceasta, va trebui să utilizați un schimb de instrumente financiare derivate Bitcoin și să tranzacționați un contract futures sau opțiuni.

Piața tradițională

Unele dintre opțiunile pentru scurtcircuitarea Bitcoin în tranzacționarea criptelor sunt cunoscute sub numele de „pantaloni scurți goi” – ceea ce înseamnă că nu trebuie să dețineți activul înainte de a-l vinde sau de a-l scurta. Cu toate acestea, pentru majoritatea schimburilor de instrumente derivate criptografice, va trebui să depuneți ceva Bitcoin pe platformă înainte de a putea deschide un scurt.

Vânzările scurte pot fi adesea deschise cu efect de levier, care este actul de a împrumuta contra capitalului inițial pentru a vă mări dimensiunea poziției. Acest lucru poate mări câștigurile, dar și crește pierderile. Puteți citi mai multe despre asta Aici.

Vom explora mai jos unele dintre cele mai populare schimburi de instrumente derivate criptografice, dar mai întâi să analizăm câteva dintre avantajele și dezavantajele scurtcircuitării Bitcoin.

Avantajele scurtcircuitării Bitcoin

Există câteva avantaje ale scurtcircuitării Bitcoin, în principal pentru comercianții pe termen scurt, dar deținătorii pe termen lung ar putea dori să ia în considerare și deschiderea unui short. Aceste beneficii includ:

  • Mai multe oportunități de profit – Dacă piața devine descendentă, puteți deschide o poziție scurtă pentru a profita de mișcarea descendentă. Pe termen scurt, acest lucru înseamnă că nu trebuie să fiți lăsat să țineți o pungă de BTC pe o piață bear.
  • Diversitate portofoliu – Dacă sunteți optimist în industria blockchain-ului în ansamblu, dar nu și Bitcoin, atunci scurtcircuitarea Bitcoin poate fi o modalitate excelentă de a maximiza profiturile din cursele alternative, profitând totodată de o scădere a prețului BTC.
  • Derivate asupra proprietății – Acesta poate fi un pro sau un contra în funcție de modul în care îl priviți. Când scurtați Bitcoin, tranzacționați un instrument derivat. Aceasta înseamnă că nu dețineți activul subiacent și, prin urmare, pozițiile sunt uneori mai ușor de închis sau de deschis și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la custodia Bitcoin.

Ilustrație de instrumente derivate Bitcoin / USD – Sursă: shutterstock.com

Negativele scurtcircuitării Bitcoin

În timp ce scurtarea oferă posibilități de a profita de perioadele de scădere a prețului Bitcoin, există câteva considerații pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a deschide o poziție:

  • Efect pe piață – Dacă sunteți optimist în ceea ce privește Bitcoin în general, dar doriți să profitați de pe urma unei acțiuni descendente pe termen scurt, atunci ar trebui să considerați că numărul de poziții scurte deschise influențează sentimentul de tranzacționare general pe Bitcoin în ansamblu.

  • Riscul de lichidare – Platformele de tranzacționare care permit traderilor să scurteze piața oferă, de asemenea, opțiuni de pârghie. Tranzacționarea cu pârghie vă permite să împrumutați cu fondurile inițiale și să tranzacționați cu o poziție mult mai mare. Cu toate acestea, riscul pierderii de fonduri este, de asemenea, foarte amplificat și ar trebui să țineți cont de acest lucru în timpul tranzacționării.

  • Taxe – Când sunteți scurt, în esență împrumutați bani de la bursă pentru a face o tranzacție. Spre deosebire de cumpărarea Bitcoin la prețul „spot”, în cazul în care activul vă aparține, atunci când faceți scurtcircuitul, nu dețineți Bitcoin-ul care stă la baza acestuia. În consecință, trebuie să plătiți taxe – cum ar fi „finanțare peste noapte” – pe poziția dvs. Acest lucru îl face nepotrivit pentru dețineri pe termen lung.

  • Volatilitate – Așa cum piața se mută rapid într-o fază bearish, ea se poate deplasa rapid înapoi într-o traiectorie bullish. Deschideți un scurt doar dacă sunteți sigur că prețul Bitcoin are un grad semnificativ de potențial negativ.

Tranzacționarea Bitcoin

Lucruri cheie de reținut atunci când se scurtează BTC

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să decideți dacă scurtcircuitul Bitcoin este potrivit pentru dvs. și vă va ajuta să alegeți o platformă de tranzacționare pe care să deschideți un scurt.

Deoarece tranzacționarea instrumentelor derivate este un proces destul de tehnic și prezintă un anumit risc, vă recomandăm să vă alocați timp pentru a citi ghidurile noastre aprofundate pentru fiecare schimb, legate în descrierile de mai sus..

La fel, dacă sunteți un comerciant experimentat, cu o experiență scurtă, care caută să se mute pe piețele criptografice și aveți nevoie de sfaturi despre cele mai bune modalități de a cumpăra Bitcoin în 2020, citiți ghidul nostru complet aici.

Ce părere aveți despre scurtcircuitarea Bitcoin? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me