Ledger Blue Review: merită? Sau obțineți doar un Ledger Nano X sau Nano S?

Portofelul hardware Ledger Blue este un la nivel de întreprindere dispozitiv produs de producătorul francez Ledger; o companie specializată în securitate criptografică înființată în 2014. Fondată de experți în securitate criptografică și tehnologică, Ledger are peste 130 de angajați și are a vândut până acum 1,5 milioane de portofele hardware.

Lansat în 2016, Ledger Blue este unul dintre cele trei portofele hardware vândute în prezent de Ledger și, spre deosebire de vărul său mai mic și mai simplu, Ledger Nano S, Ledger Blue este un dispozitiv futurist și atractiv care are o interfață mare cu ecran tactil și corp metalic.

Recenzie Ledger BlueRecenzie Ledger Blue (2019) – Merită să cumpărați în loc de Ledger Nano S sau Nano X? Află mai jos.

Așa cum v-ați putea aștepta, fiind unul dintre cele mai premium portofele hardware disponibile, Ledger Blue nu este ieftin. De fapt, este unul dintre cele mai scumpe dispozitive de pe piață, de șase ori prețul Ledger Nano S, care a lăsat unii utilizatori de criptomonede sceptici cu privire la valoarea sa pentru bani.

În această recenzie Ledger Blue, vom examina tehnologia din spatele dispozitivului Ledger Blue, avantajele și dezavantajele sale și, cel mai important, dacă merită să vă împrăștiați.

Prezentare generală a dispozitivului

Ledger Blue este mare – unul dintre cele mai mari dispozitive de pe piață, și mai îndeaproape seamănă cu un smartphone decât un portofel hardware. Realizat dintr-un Zamak cadru din aliaj metalic, cu spate tactilă din plastic și a ecran de sticlă complet pe partea din față, Ledger Blue este un dispozitiv atrăgător, care se potrivește frumos în mână. Este clar construit folosind materiale de înaltă calitate, oferind o senzație generală premium dispozitivului.

Ecranul tactil mare al Ledger Blue face tranzacțiile simpleEcranul tactil mare al Ledger Blue face tranzacțiile simple

Însă rama din jurul ecranului este dezamăgitoare de mare, și cu siguranță există spațiu pentru extinderea interfeței pentru a oferi o experiență mai modernă.

 • Dimensiuni: 97 mm x 68 x 10 mm
 • Greutate: 90 g
 • Conexiune: USB tip Micro-B
 • CPU: ST31G480 (Securizat) + STM32L476
 • Afişa: LCD de 3,5 inch
 • Suport valutar: Peste 1.000 de active
 • Suportat OS: Windows pe 64 de biți, Mac OS pe 64 de biți și Linux pe 64 de biți.
 • Preț: ~ 300 USD

Obțineți Ledger Blue

Unboxing Ledger Blue

Ledger Blue vine în ambalaje compacte, iar utilizatorii pot observa că spre deosebire de alți producători de portofele hardware care oferă ambalaje rezistente la manipulare, Ledger ambalajul nu conține autocolante fizice împotriva manipulării. Există un un motiv bun pentru asta, pe care le vom explora mai târziu și este pentru că Ledger folosește un cip sigur în portofelele sale hardware.

În cutie, utilizatorii își vor găsi Ledger Blue în partea de sus, cu accesorii dedesubt, inclusiv un frază de recuperare foaie, un cablu micro USB și un geantă de transport bine făcută pentru a păstra dispozitivul protejat.

Cu toate acestea, în comparație cu portofelele hardware, cum ar fi KeepKey, care oferă utilizatorilor un cablu USB țesut de calitate sau modelul Trezor-T care vine cu o stație de andocare magnetică, Ledger Blue este relativ simplu în ciuda prețului ridicat al biletului.

Suport pentru monede

Ledger s-a excelat în ceea ce privește suportul pentru monede, cu peste 1.180 active suportate, și, în general, Ledger Blue nu diferă, susține 30 criptos care rulează pe propriile lanțuri, alături de toate ERC-20 jetoane.

Acestea fiind spuse, unele active lipsesc de la Ledger Blue, care sunt susținute de omologul său mai ieftin, Ledger Nano S.

Suport pentru monedeSuport pentru monede

Mai exact, iată câteva dintre monedele majore cu capitalizare de piață care nu sunt acceptate de Ledger Blue, dar sunt acceptate pe Ledger Nano S:

lipsa suportului pentru monede cu astfel de comunități uriașe poate explica de ce Ledger Nano S a vândut peste 1,4 milioane de unități, comparativ cu doar 10.000 pentru Ledger Blue.

Luați un Ledger Blue

Caracteristici de securitate

La fel ca celelalte portofele hardware Ledger, Ledger Blue se bazează pe un cip de element sigur, alături de proprietarul Ledger Arhitectura hardware BOLOS, care oferă securitate bancară pentru activele dvs. criptografice. Cipul securizat previne manipularea și dacă dispozitivul a fost modificat înainte de utilizare, utilizatorul va fi alertat la configurare.

Importanța caracteristicilor de securitate - Sursa: ShutterStock.comImportanța caracteristicilor de securitate – Sursa: ShutterStock.com

Înainte ca orice tranzacție să poată fi procesată, Ledger Blue necesită acordul manual al utilizatorului pentru autentificarea tranzacției. Consimțământul este dat prin intermediul dispozitivului Ledger Blue și cheile private sau alte date sensibile nu sunt expuse niciodată computerului la care este conectat dispozitivul.

Spre deosebire de alți producători, Ledger nu lansează cod open-source pentru dispozitivele sale. Însă codul pentru aplicațiile individuale de activ este open-source și disponibil pe site-ul său GitHub.

Configurare și utilizare pentru prima dată

Ca la toate produsele Ledger, echipa a făcut o treabă excelentă de utilizare și simplitate, iar ecranul Ledger Blue face procesul de configurare și mai ușor de finalizat. Utilizatorii noi vor descărca fișierul Ledger Live platformă, care servește ca o interfață plug-and-play pentru configurarea, trimiterea și primirea activelor pe orice dispozitiv Ledger. De asemenea, utilizatorii pot configura aplicații pentru active noi prin Ledger Live.

A trimite cripto active, utilizatorii folosesc platforma Ledger Live pentru a lansa aplicația pentru activul respectiv și apoi lansează aplicația corespunzătoare pe dispozitivul lor Ledger Blue. Utilizatorii pot apoi să completeze câmpurile obligatorii (de exemplu, suma, adresa destinatarului, taxele) și să apese pe „Trimiteți” Ledger Blue va cere apoi utilizatorilor să confirme tranzacția înainte de a continua.

Aplicația Ledger Live trece utilizatorii prin configurarea dispozitivului în câteva minuteAplicația Ledger Live trece utilizatorii prin configurarea dispozitivului în câteva minute

Pentru a primi active către Ledger Blue, procesul este practic același în sens invers și Platforma Ledger Live îi ghidează pe utilizatori prin proces.

Pro & Contra

Pro Contra
 • UI și ecran tactil ușor de utilizat
 • Caracteristici Tehnologia securizată a cipurilor Ledgers
 • Robust și design modern
 • Interzis costisitor pentru utilizatorul mediu
 • Suportul pentru monede este mai mic decât Ledgers mult mai ieftin Nano S
 • Unul dintre cele mai mari și mai grele portofele hardware pe piață
 • Nu hardware open-source

Argumente pro şi contraArgumente pro şi contra

Obțineți Ledger Blue

Cumpărarea portofelului hardware Ledger Blue

Deci, ar trebui să cumpărați portofelul hardware Ledger Blue?

Nu există nicio îndoială că aceasta este o piesă tehnologică izbitoare. La fel de ușor de utilizat ca un smartphone, cu toate încercările și testele Ledger Securitate caracteristici, inclusiv tehnologia lor unică de cipuri sigure, Ledger Blue are un scor ridicat în ceea ce privește securitatea criptografică și ușurința accesului.

Cu toate acestea, când vine vorba de suport pentru monede, Ledger Blue de fapt are mai puține active acceptate decât omologul său mult mai ieftin, Ledger Nano S și câteva cripte populare, cum ar fi Nano, Lisk, și EOS lipsesc din Ledger Blue.

Având în vedere cât de mult timp utilizatorul mediu va petrece interacționând zilnic cu portofelul său hardware, există un compromis între preț și utilitate cu Ledger Blue.

Cumpărați portofelul hardware Ledger BlueCumpărați portofelul hardware Ledger Blue

Dacă sunteți un utilizator frecvent, de exemplu, un comerciant cu volum mare căruia îi place să păstreze custodia acestuia chei private în depozit frigorific între meserii, atunci Ledger Blue face ca întregul proces de tranzacționare a criptomonedelor să fie mai rapid și mai ușor decât majoritatea portofelelor hardware de pe piață – foarte util atunci când timpul este esențial.

Pentru deținătorul criptografic mediu, care își dorește pur și simplu custodia asupra cheilor lor private în timp ce dețin câteva luni sau ani, Ledger Nano S ar fi suficient și la doar o șesime din costul Ledger Blue.

Verdictul

În general, Ledger Blue este un dispozitiv fantastic care arată cu adevărat de ce sunt capabile portofelele hardware. Acestea fiind spuse, utilizatorii ar trebui să se întrebe pentru ce au nevoie de dispozitiv și, dacă este doar o utilizare ocazională, acest portofel este probabil o opțiune prohibitiv de costisitoare – motiv pentru care Ledger Blue a vândut mult mai puține unități decât Ledger Nano S.

VerdictulVerdictul

În plus, cu Ledger Nano X acum la vânzare, cu un ecran mai mare și conectivitate Bluetooth rapidă la mai puțin de jumătate din prețul Ledger Blue (119 USD), mulți vor opta pentru acest ultim dispozitiv de ultimă generație.

În ceea ce privește raportul calitate-preț, utilizatorii vor găsi Ledger Nano S mai mult decât adecvat pentru aproape toate scenariile, și din acest motiv pentru utilizatorii standard, în cele din urmă vă recomandăm să nu cumpărați Ledger Blue.

Luați un Ledger Blue

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map