Introducere

Ledger Nano S este unul dintre primele și cele mai populare portofele hardware proiectat de compania franceză de securitate blockchain, Ledger. Fondată în 2014, în același an cu iconicul Mt. Gox exchange hack, Ledger a avut întotdeauna un accent puternic pe securitatea fondului și de atunci a devenit unul dintre principalii producători de portofele hardware din lume.

Ledger Nano S, lansat în 2016, a devenit atât portofelul hardware cel mai bine vândut de pe piață, cât și produsul numărul unu Ledger, cu o marjă mare. Până în prezent, Ledger a vândut în total 1,5 milioane de dispozitive portofel hardware, cu Ledger Nano S reprezintă doar 1,4 milioane de unități.

Ledger Nano S ReviewLedger Nano S Review pentru 2020 – Va rămâne acest portofel hardware cel mai bine vândut în continuare suprem?

Eclipsând este omologii mai mari, cu prețuri mai mari, Ledger Blue și Ledger Nano X în vânzări, Ledger Nano S este un dovadă a importanței simplității și a utilizabilității. În mod similar, Ledger Nano S acceptă o gamă masivă de active criptografice și a devenit ulterior portofelul hardware de alegere pentru o secțiune largă de utilizatori de criptomonede.

Dar ce anume a făcut Ledger Nano S cel mai popular portofel hardware din toate timpurile, și cu noul Ledger Nano X disponibil acum, Nano S își poate menține titlul?

Blokt examinează caracteristicile și specificațiile acestui portofel hardware iconic în această recenzie completă Ledger Nano S..

Obțineți Ledger Nano S

Prezentare generală a dispozitivului

Ledger Nano S este un dispozitiv incredibil de compact, aproximativ de aceeași dimensiune ca un stick USB și cântărește foarte puțin. Un capac metalic glisant integrat în Ledger Nano S oferă dispozitivul ecran mic protecție și acoperă și portul micro-USB.

Este într-adevăr mic și ușor. Dacă cineva care nu știa ce este un portofel hardware, nu ar fi mai înțelept. Ar crede pur și simplu că a fost o altă rută a fabricii USB. Spre deosebire de Trezor, care arată de fapt ca altceva decât un USB.

Pe o inscripție pe metal se citește „vires in numeris”, în latină pentru „puterea în numere”, o încuviințare a securității criptografice conținute în dispozitiv. Ledger a început recent să ofere opțiunea pentru personalizați culoarea din Ledger Nano S.

Ledger Nano S este un dispozitiv compact, ușor de utilizatLedger Nano S este un dispozitiv compact și ușor de utilizat

Deși este cu siguranță un dispozitiv bine conceput, este de asemenea suficient de discret pentru a trece ca dispozitiv USB standard, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru cei care nu doresc să facă publicitate faptul că dețin cripto.

 • Dimensiuni: 56,9 mm x 17,4 x 9,1 mm
 • Greutate: 16 g
 • Conexiune: USB tip Micro-C
 • Tip CPU / Chip: ST31H320 (securizat) + STM32F042
 • Afişa: LCD de 3,5 inch
 • Suport valutar: > 1.000 active
 • Sistem de operare acceptat: Windows pe 64 de biți, Mac OS pe 64 de biți și Linux pe 64 de biți.
 • Preț: ~ 60 USD

Ledger Nano S Unboxing

Ledger Nano S vine în ambalaj simplu, împreună cu câteva accesorii esențiale. În cutie, utilizatorii vor găsi un card cu instrucțiuni de configurare, un alt card pentru a nota fraza de recuperare de 24 de cuvinte și un al treilea card care explică lipsa autocolantelor care sunt evidente de manipulare pe ambalaj..

Tot în interior, utilizatorii vor găsi o curea pentru dispozitiv, alături de un cablu micro-USB. În afară de aceasta, Ledger Nano S nu vine cu nicio husă de transport sau stații de andocare furnizat cu mai multe dispozitive premium, cum ar fi Trezor Model-T sau portofelul KeepKey, totuși, Ledger Nano S este atât de mic încât nu necesită într-adevăr mai multe accesorii.

Obțineți Ledger Nano S

Suport pentru monede și tranzacții

Suport pentru monede

Ledger Nano S acceptă cel mai mare număr de monede din orice portofel hardware, peste 1.100 active în total, incluzând majoritatea criptomonedelor majore și toate jetoanele ERC-20.

Ledger Nano S acceptă cele mai populare criptomonedeLedger Nano S acceptă cele mai populare criptomonede

Printre cele mai populare active acceptate de pe Ledger Nano S se numără:

 • Bitcoin
 • Clipoci
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • EOS
 • Stelar
 • Cardano
 • Litecoin

Pentru comparație, cel mai apropiat competitor al Ledger Nano S, Trezor ONE, declară oficial sprijinul pentru doar 700 de active criptografice.

Configurare și tranzacționare

Pentru majoritatea monedelor majore, trimiterea și primirea se efectuează prin intermediul Ledger Live platformă. Ledger Live permite utilizatorilor să facă acest lucru cu ușurință instalați aplicații noi pe dispozitivul lor pentru suport criptografic multiplu, pe lângă faptul că oferă o imagine de ansamblu asupra soldului dvs. total.

Când utilizatorii prima lansare Ledger Live, pur și simplu trebuie să se asigure că Ledger Nano S este conectat la computer, apoi selectează „configurare dispozitiv”, după care Ledger Live te va ghida prin pașii necesari pentru a-ți folosi dispozitivul.

Conceptul tranzacțiilor bitcoin - Sursa: ShutterStock.comConceptul tranzacțiilor Bitcoin – Sursa: ShutterStock.com

De asemenea, Utilizatorii Ledger Nano S pot utiliza Ledger Live pentru a actualiza firmware-ul dispozitivului lor, lucru recomandat pentru a menține dispozitivul în siguranță.

Jetoanele ERC-20 pot fi accesate prin intermediul portofelelor online de la MyEtherWallet (MEW), cu toate acestea, utilizator chei private nu părăsiți niciodată dispozitivul, astfel încât accesarea fondurilor în acest mod este mult mai sigură decât tranzacționarea completă printr-un portofel fierbinte.

Fondurile accesate pe Nano Ledger S prin MEW, de exemplu, pot fi trimise și primite în același mod ca o tranzacție normală MEW.

Obțineți Ledger Nano S

Caracteristici de securitate

În timp ce scoateți cutia de pe Ledger Nano S, există un card inclus care îi întreabă pe utilizatori dacă au observat că nu există autocolante anti-manipulare pe ambalaj. Acest lucru, susține Ledger, se datorează faptului că mecanisme criptografice verificați integritatea dispozitivului de fiecare dată când este pornit. Ledger-ul realizează acest lucru prin utilizarea unui dispozitiv de protecție împotriva manipulării și a interceptării ascultărilor Cip „element sigur”, unic pentru dispozitivele Ledger, pe lângă cele sale sistem de operare proprietar, numit sistemul de operare Blockchain Open Ledger sau „BOLOS‘.

Pe scurt, aplicațiile pentru cripte individuale rulează complet izolate pe dispozitivele Ledger Nano S, accesând chei private doar pentru a efectua tranzacții atunci când utilizatorii dau permisiunea manuală pe interfața dispozitivului.

Caracteristici de securitateCaracteristici de securitate

La fel, Ledger Nano S vă asigură că notați 24 de cuvinte frază de sămânță pe cardul furnizat în timpul configurării și verificați dacă l-ați notat corect. Există mai multe combinații potențiale de a Frază de semințe de 24 de cuvinte decât există atomi pe Pământ – deci când este păstrat privat, acest este o metodă foarte sigură de securitate a portofelului.

Spre deosebire de Trezor sau KeepKey portofele, codul hardware Ledger nu este open-source sau audibil de către utilizatori. Cu toate acestea, toate aplicațiile individuale pentru activ sunt complet open source.

Dar recent s-a constatat că dispozitivul Trezor este mai puțin sigur decât Nano. Dacă un atacator primește fizic un Trezor, îl poate sparge din cauza unei erori hardware. Acest lucru nu se poate face cu Ledger.

Pro & Contra

Pro Contra
 • Configurare simplă și utilizare
 • Suport imens pentru monede
 • Caracteristici Tehnologia securizată a cipurilor Ledgers
 • Dispozitiv foarte accesibil
 • Ușoare
 • Nemuritor – arată ca un stick USB
 • Poate merită să verifici Ledger Nano X
 • Nu hardware open-source
 • Navigarea pe ecran poate fi obositoare cu doar două butoane mici.

Argumente pro şi contraArgumente pro şi contra

Ledger Nano S Rezumat

Pe măsură ce portofelele hardware merg, Ledger Nano S a intrat într-adevăr în centrul atenției de la lansare. Cu toate acestea, cu Ledger Nano X acum la vânzare, un dispozitiv similar dar actualizat de la Ledger, Nano S își va putea menține primul loc?

În viitorul apropiat, probabil că o va face. Ledger Nano S a devenit unul dintre cele mai respectate și de încredere portofele hardware de pe piață, și la fel, la doar 60 de dolari, este, de asemenea unul dintre cele mai accesibile dispozitive.

De asemenea, are o istorie de securitate puternică, fără hackuri cunoscute care au avut loc de-a lungul anilor. Acest lucru în sine este suficient pentru a pune Nano în fruntea clasamentului. La urma urmei, securitatea este funcția principală a unui portofel hardware, iar utilizatorii trebuie să fie siguri că fondurile lor stocate pe dispozitiv sunt sigure.

Ledger Nano S RezumatLedger Nano S Rezumat

În plus, Ledger Nano S oferă același suport pentru monede ca noul Ledger Nano X. În ciuda acestui fapt, Ledger Nano X va dispune de conectivitate Bluetooth, crescând mult viteza și ușurința tranzacțiilor, iar aceasta poate fi o caracteristică pe care unii utilizatori o vor prefera.

in orice caz, pentru utilizatorul ocazional care nu efectuează tranzacții frecvente, Ledger Nano S este încă una dintre cele mai bune alegeri de portofel hardware de pe piață. Este foarte probabil ca Ledger să continue asistența firmware-ului pentru Ledger Nano S în viitorul apropiat, deci există și puține probleme de securitate acolo.

Verdictul

Ledger Nano S este cel mai popular portofel hardware cripto vreodată, vândând peste 1,4 milioane de unități și este ușor de văzut de ce. Este o opțiune ieftină pentru stocarea unui număr mare de active criptografice, cu un design elegant și funcționalitate simplistă, este greu să găsești un alt dispozitiv care să bifeze toate aceleași casete.

VerdictulVerdictul

În general, Ledger Nano S este foarte recomandat ca un mod accesibil și eficient de a stoca o multitudine de active criptografice.

Obțineți Ledger Nano S

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me