Introducere

Înființată în 2014 în Republica Cehă, Trezor este una dintre cele mai bine stabilite și de încredere companii de securitate a criptomonedelor. Portofelele hardware Trezor sunt dezvoltate și produse de SatoshiLabs, o companie fondată de veteranul criptomonedelor Marek Palatinus și pune un accent puternic pe codul open source.

Trezor și SatoshiLabs au premiul de a produce primul portofel hardware pentru stocarea criptomonedelor și, ca atare, a dezvoltat un cult în comunitatea criptomonedelor. În prezent, Trezor are pe piață două portofele hardware, mai nou, mai scump Trezor Model T, și clasicul Trezor One, la fel ca Ledger Ledger Blue și bestsellerul său, Ledger Nano S & noul Ledger Nano X îmbunătățit (Care este portofelul nostru hardware general preferat).

Trezor One ReviewTrezor One Review – Un portofel hardware de criptomonedă de încredere, cu o experiență dovedită.

Fiecare portofel Trezor funcționează pe principiul „încrederii zero”. În ceea ce privește securitatea activelor, Trezor funcționează pe așteptarea ca și sistemele criptografice securizate să devină compromise..

Acest lucru face ca dispozitivele Trezor să fie una dintre cele mai sigure modalități de stocare a criptelor private disponibile. În acest articol, aruncăm o privire mai atentă asupra clasicului Trezor One și aflăm dacă acesta poate concura în continuare cu modelul Trezor T mai modernizat și mai scump..

În plus, puteți citi Recenzie Trezor Model T. pentru o privire în profunzime a ceea ce oferă acest portofel hardware.

Ia-l pe Trezor One

Caracteristicile dispozitivului

Trezor One este un dispozitiv foarte compact, se potrivește ușor în palma mâinii și are un design simplu, cu un ecran mic și două butoane pentru navigare pe partea din față.

Trezor One are aproximativ aceeași lungime ca Ledger Nano X, dar lățimea mai mare permite o ecran de dimensiuni decente care se potrivește cu 6 linii de informații – suficient pentru a verifica o tranzacție fără ca textul să ruleze de pe ecran ca dispozitivul Ledger.

Trezor One a fost primul dispozitiv disponibil pe scară largă de la TrezorTrezor One a fost primul dispozitiv disponibil pe scară largă de la Trezor

Trezor One este disponibil atât în ​​alb, cât și în alb, iată o privire rapidă la specificațiile sale:

 • Dimensiuni: 60 mm x 30 x 6 mm
 • Greutate: 12 g
 • Conexiune: USB 2.0
 • Tip CPU / Chip: 120 MHz ARM Cortex M3
 • Afişa: Ecran OLED de 128 x 64 pixeli
 • Suport valutar: > 1000 active
 • Sistem de operare acceptat: Windows, Mac OS și Linux.
 • Preț: ~ 75 USD

Deconectarea cutiei Trezor One  

Trezor One vine în ambalaje subțiri, iar unul dintre primele lucruri pe care utilizatorii îl vor observa este sigiliile care sunt sigure la fiecare capăt al cutiei..

Sub acestea, există un al doilea strat de adeziv care asigură ambalajul împreună – astfel încât utilizatorii să poată fi siguri că nimeni nu și-a modificat dispozitivul înainte de livrare. În cutie, utilizatorii vor descoperi că dispozitivul lor vine cu un cablu USB, deși unul foarte scurt, și un mic șnur pentru Trezor One. În plus, Trezor include autocolante cu logo-uri în cutie, alături de manuale de instrucțiuni și două foi pentru frazele semințe de recuperare de 24 de cuvinte.

Accesorii Trezor OneAccesorii Trezor One

Suport pentru monede și tranzacții

Suport pentru monede

Suport pentru monedeSuport pentru monede

Trezor ONE și-a actualizat recent gama de monede și acum acceptă peste 1000 de active criptografice care este printre cele mai mari portofele hardware. Acest lucru aduce dispozitivele Trezor la egalitate cu concurenții lor de Ledger, ale căror portofele acceptă, de asemenea, aproximativ 1.000 de active digitale.

Este foarte probabil ca majoritatea utilizatorilor să constate că moneda lor preferată este acceptată pe Trezor One și, de asemenea, pe Trezor One acceptă toate jetoanele bazate pe ERC-20.

Principalele active suportate includ:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Binance Monedă (BNB)
 • Stelar (XLM)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Dash (DASH)

Cu toate acestea, există unele active remarcabile lipsă din Trezor One, inclusiv Clipoci (XRP), Cardano (ADA), Monero (XMR) și Tezos (XTZ).

În iulie 2020, Trezor s-a integrat BTC Direct, o companie din Olanda, care este una dintre cele mai ușoare modalități pentru clienții europeni de a cumpăra Bitcoin. În cadrul interfeței desktop a portofelului Trezor, utilizatorii pot avea acum acces la o „Funcție de cumpărare”, care oferă o gamă largă de valute acceptate și le permite utilizatorilor să cumpere cu ușurință cantități mari de Bitcoin printr-un singur proces de verificare..

Cea mai bună parte a întregului proces este că Bitcoin este stocat direct pe dispozitivul Trezor conectat – inclusiv Trezor One, de îndată ce achiziționați BTC. Acest lucru înseamnă că nu există nicio problemă de a trimite BTC de la schimb în portofelul dvs. hardware și, de asemenea, nu vă faceți griji că ați trimis BTC la adresa greșită.

Ia-l pe Trezor One

Configurare și tranzacționare

Configurarea Trezor One este simplă și simplă. Utilizatorii noi conectează mai întâi dispozitivul la computer folosind cablul USB furnizat și instalează podul Trezor. Puntea Trezor permite comunicarea între dispozitiv și computer și conține pașii esențiali pentru configurare.

După ce v-ați conectat la dispozitiv și ați lansat Bridge, aceștia sunt următorii pași de configurare:

 • Alegeți un cod PIN unic – La fel ca majoritatea portofelului hardware, Trezor va cere utilizatorilor să seteze un pin. Acesta poate fi orice număr de la 4 la 6 cifre. Trezor afișează numerele într-o ordine mixtă pe ecranul dispozitivului și faceți clic pe pătratele corespunzătoare de pe computer – păstrând confidențialitatea introducerii codului PIN.
 • Notați-vă frază de sămânță – Deși Trezor te-a lăsat să renunți la acest pas, este foarte recomandat să nu faci asta. Notează-ți fraza de semințe de 24 de cuvinte pe una dintre cărțile furnizate și păstrați-o în siguranță – pierdeți expresia de semințe și veți pierde fondurile!
 • Actualizați firmware-ul – În această etapă, podul Trezor va verifica, de asemenea, dacă dispozitivul dvs. rulează cel mai recent firmware, pentru a vă proteja Trezor One de amenințări.

ÎnființatÎnființat

Acum sunteți gata să începeți tranzacțiile cu Trezor One. Este una dintre cele mai rapide configurări ale oricărui portofel hardware, iar pentru utilizatorii avansați, opțiunea de a sări peste confirmarea expresiei semințe poate economisi mult timp.

Caracteristici de securitate

Trezor este bine cunoscut pentru completitudinea abordării sale de securitate, atât de mult, încât este complet transparent cu orice problemă identificată cu portofelele sale hardware și dezvăluie informațiile în mod public. În plus față de o sintagmă de 24 de cuvinte și acces PIN care sunt standard în majoritatea dispozitivelor portofel hardware, Trezor integrează și alte caracteristici de securitate în portofelele sale..

La încărcarea Trezor One, bootloader-ul va verifica semnătura firmware-ului dispozitivului. Trezor One va rula numai dacă firmware-ul este de la SatoshiLabs, afișând utilizatorilor un mesaj de avertizare dacă firmware-ul a fost modificat.

Caracteristici de securitateCaracteristici de securitate

Fiecare dispozitiv Trezor este un computer cu un singur scop. Aceasta înseamnă că nu există funcții suplimentare care ar putea fi compromise, iar dispozitivul este simplu și construit pentru un singur scop – pentru a proteja fondurile utilizatorilor. Acest lucru este deosebit de important, deoarece recentul anunț al producătorului de portofele hardware Ledger de a integra conectivitatea Bluetooth în noul Ledger Nano X a fost criticat de unii care susțin că este o vulnerabilitate potențială..

În iunie 2020, Trezor a împins un actualizarea firmware-ului pentru Trezor One care a corectat o posibilă vulnerabilitate a tranzacției Segwit, care era o problemă specifică Bitcoin, nu o vulnerabilitate cauzată de Trezor.

Cu toate acestea, Trezor a dorit să-și protejeze utilizatorii de acest scenariu extrem de improbabil și a împins actualizări imediate pentru Trezor One – actualizându-l la versiunea 1.9.1.

Au existat controverse minore în jurul lui Trezor în mai 2020, când pretinsele detalii despre clienții care achiziționaseră portofele hardware Trezor din magazinul online al lui Trezor au fost divulgate și postate spre vânzare pe deep web – totuși, de atunci a fost complet dovedit că acesta era un farsă elaborată.

În cele din urmă, hardware-ul Trezor One este sudate cu ultrasunete, ceea ce sună ca ceva din SF, dar înseamnă că este practic imposibil de restabilit neobservat odată ce a fost deschis.

Pro & Contra

Pro Contra
 • Codul sursă deschisă este audibil și transparent
 • Accesibil
 • Ușor și compact
 • Foarte sigur
 • Lipsesc unele active cu comunități mari, cum ar fi XRP, ADA, XMR.
 • Proiectare de bază
 • Accesorii slabe

Argumente pro şi contraArgumente pro şi contra

Ia-l pe Trezor One

Ar trebui să cumpărați Trezor One?

Deconectare – În cutie, utilizatorii primesc elementele esențiale, dar nu mult. Cablul USB 2.0, de exemplu, este extrem de scurt până la punctul în care nu este deosebit de funcțional, iar șnurul mic nu are nici o utilitate.

Dispozitivul – Dispozitivul în sine este ușor, funcţional, ușor de folosit, și slimline. Cu toate acestea, a comparat Ledger Nano X sau portofelul KeepKey, este relativ utilitar și nu oferă prea multe în ceea ce privește designul sau luxul.

Ar trebui să cumpărați Trezor One?Ar trebui să cumpărați Trezor One?

Suport pentru monede – Suportul pentru monede a fost extins recent, iar gama de active digitale acceptate pe Trezor One rivalizează cu cea a dispozitivelor Ledger. Majoritatea utilizatorilor vor găsi activele lor preferate acceptate, inclusiv toate jetoanele ERC-20. Cu toate acestea, unele monede majore de capitalizare de piață lipsesc din Trezor One, cum ar fi Clipoci, Cardano și Monero.

Securitate – Securitatea este locul în care Trezor s-a impus ca lider în industrie, iar Trezor One nu face excepție. Trezor One este un loc sigur pentru stocarea activelor criptografice, iar Trezor își actualizează constant firmware-ul pentru a rămâne la curent cu noile amenințări.

Actualizare 2020 – Securitatea portofelului Trezor a intrat de fapt în discuție acum, Kraken identificând un defect semnificativ în hardware. Aceasta este din partea lor postare pe blog la subiect:

„Kraken Security Labs a conceput o modalitate de a extrage semințe din ambele portofele hardware pentru criptomonede oferite de liderul industrial Trezor, Trezor One și Trezor Model T. 

Atacul necesită doar 15 minute de acces fizic la dispozitiv. Este pentru prima dată când sunt dezvăluiți pașii detaliați pentru un atac actual împotriva acestor dispozitive. ”

Verdictul nostru

Dacă căutați un portofel hardware testat în luptă, veți fi împins să găsiți unul cu acreditări de securitate mai bune decât Trezor One. Angajamentul lui Trezor față de codul sursă deschisă îi face pe dispozitivele sale audibilă, transparent și deschis pentru improvemeni constanțit.

VerdictVerdict

În plus, Trezor One este acum un foarte portofel hardware accesibil. La o fracțiune din costul verii sale mai noi, Trezor Model T, dar cu practic același suport pentru monede și hardware de securitate practic egal, Trezor One este în continuare o alegere excelentă pentru utilizatorii obișnuiți care au nevoie doar de un dispozitiv pe care îl folosesc rar..

in orice caz, dat fiind motivul pentru care problemele de securitate identificate de Kraken, vă recomandăm să mergeți în schimb cu un dispozitiv Ledger. Fie Ledger Nano S, fie Ledger Nano X.

Ia-l pe Trezor One