Potrivit unui raport din 2018 de la Go-Globe.com, aproape 25% din toți utilizatorii de internet din întreaga lume au folosit software VPN recent pe computerele sau dispozitivele lor mobile. Beneficiază de toate avantajele unui serviciu VPN, dar numai pentru acel dispozitiv.

Aceasta devine o durere de cap atunci când aveți mai multe dispozitive de protejat. Cineva ca mine (și probabil ca și tine) are mai multe dispozitive care se conectează la Internet și ar putea beneficia de un VPN. De exemplu, în timp ce scriu acest lucru, am două computere, un smartphone și o tabletă toate conectate la Internet.

Cum se configurează un router VPN

Asta înseamnă 4 dispozitive pe care să instalați software VPN. Patru dispozitive de actualizat. Și patru dispozitive unde aș putea uita să pornesc VPN (sau să pierd conexiunea VPN) și să plec dispozitivul și rețeaua de domiciliu expuse la un moment dat.

Un router VPN este o soluție posibilă la această problemă. Continuați să citiți pentru a vedea ce este un router VPN și ce face diferit față de software-ul VPN instalat pe telefonul smartphone sau pe alte dispozitive.

Ne vom uita rapid de ce ați putea dori să configurați un router VPN a ta și de ce s-ar putea să nu vrei. În cele din urmă, vom trece în revistă cele două moduri în care puteți obține un router VPN și vom analiza la nivel înalt modul în care ați putea seta routerul VPN pentru a vă servi acasă sau la birou..

Ce este un router VPN?

În cazul în care nu ați ghicit după nume, un router VPN este un router care rulează software VPN. Cu software-ul VPN care rulează pe router, fiecare dispozitiv conectat la router se conectează la Internet prin serviciul VPN al routerului. Acest lucru este adevărat indiferent dacă dispozitivul în sine are sau nu instalat software VPN.

Ce este un router VPN?

Aveți 10 dispozitive care se conectează la Internet? Toți cei 10 se vor conecta prin VPN-ul routerului software fără să instalați niciun software VPN pe aceste dispozitive. Chiar și vizitatorii vor fi protejați, atâta timp cât se conectează la router. Odată ce ați configurat un router VPN, nu există o modalitate mai ușoară de a face acest lucru oferiți tuturor dispozitivelor dvs. avantajele și protecția din serviciul VPN ales.

Deși sună ca o soluție excelentă (și în multe cazuri este), a Este posibil ca routerul VPN să nu fie întotdeauna cea mai bună soluție pentru situația dvs. particulară. Următoarele două liste prezintă cazul pentru și împotriva instalării unui router VPN.

De ce ați putea dori să configurați un router VPN

Iată o listă a motivelor pentru care configurarea unui router VPN ar putea fi alegerea potrivită pentru dvs.:

 • Nu trebuie instalați și configurați VPN separat software pe fiecare dispozitiv pe care îl dețineți
 • Poti protejează mai multe dispozitive în acest fel decât cu un abonament standard
 • Tu nu puteți uita să activați VPN service pe un anumit dispozitiv
 • Fiecare dispozitiv conectat la router este protejat automat, chiar dacă dispozitivul respectiv nu funcționează de obicei cu acest VPN
 • Fiecare dispozitiv conectat la routerul dvs. are același acces la conținut extern

Este un caz destul de convingător. Dar, înainte de a merge la el, să ne uităm la circumstanțele în care un router VPN ar putea să nu fie răspunsul potrivit pentru dvs..

De ce configurarea unui router VPN nu poate fi răspunsul pentru dvs.

Iată câteva dintre dezavantaje sau probleme care vă pot împiedica să alegeți să configurați propriul router VPN:

 • Trebuie să utilizați un VPN care acceptă instalarea pe routere; nu toți o fac
 • Trebuie să utilizați un router care acceptă VPN software pe care doriți să îl utilizați; nu toți o fac
 • Dacă nu instalați separat software-ul VPN pe un dispozitiv, dispozitivul respectiv este protejat numai atunci când este conectat la routerul VPN
 • Tu nu poate dezactiva VPN pentru anumite dispozitive sau aveți diferite dispozitive conectate la diferite servere VPN
 • VPN-urile încetinesc întotdeauna conexiunea la internet; tot ce este conectat la routerul dvs. va suferi această încetinire
 • Cu cât este mai mare numărul de dispozitive pe care le conectați la router, cu atât este mai mare impact mai mare asupra vitezelor conexiunii

După cum puteți vedea, utilizarea unui router VPN poate să nu fie întotdeauna soluția perfectă. Totuși, în multe cazuri, este o alegere bună.

Deci, cum mergeți la configurarea unui router VPN? În primul rând, trebuie să decideți dacă cumpărați un Router VPN preconfigurat sau la instalați software VPN pe un router tu.

Faceți-l singur sau cumpărați un router VPN preconfigurat?

Dacă decideți să mergeți cu un router VPN, opțiunile dvs. sunt oarecum limitate. Majoritatea routerelor nu au software VPN instalat pe ele și nici nu vă acceptă instalarea de software VPN pe ele. Deci, probabil că va trebui să cumpărați cel puțin un router pentru ca acest lucru să se întâmple. Dacă ai ghinion, va trebui să comutați serviciile VPN de asemenea.

Să presupunem că serviciul VPN oferă o versiune a software-ului său, care va funcționa pe unele routere. Acum trebuie să decideți dacă doriți cumpărați un router cu software-ul VPN preinstalat și configurat sau dacă doriți cumpărați un router compatibil și instalați singur software-ul VPN.

Pro și contra instalării software-ului VPN pe un router normal

Cumpărarea unui router VPN preconfigurat arată la început ca un nebun. Conectați bestia, conectați toate lucrurile la noul router și ați terminat. Dar decizia nu este atât de clară pe cât ar putea părea la început.

Iată câteva avantaje și dezavantaje ale cumpărării unui router VPN preconfigurat:

Pro Contra
Configurare rapidă și ușoară Trebuie să cumpărați un router nou
Este necesară puțină expertiză tehnică Trebuie să găsiți un router care are VPN-ul instalat sau trebuie să schimbați VPN-urile
Știți că software-ul VPN a fost testat cu hardware-ul routerului

Pro și contra instalării software-ului VPN pe un router normal

Iată câteva avantaje și dezavantaje ale instalării software-ului VPN pe un router tipic:

Pro Contra
Puteți utiliza serviciul VPN preferat; multe servicii VPN de top acceptă instalarea pe un router Necesită unele abilități tehnice de computer pentru ca software-ul să fie instalat și rulat
Routerul ar trebui să fie mai puțin costisitor decât unul cu software VPN preinstalat Numai anumite tipuri de routere vă permit să instalați software terță parte (cum ar fi VPN) pe ele; probabil va trebui să cumpărați un router nou.

Acum, că știi în ce direcție vei sări, să aruncăm o privire la ceea ce ar putea arăta efectiv. Sunt prea multe variante pentru ca noi să acoperim toate bazele în detaliu aici, dar vă putem oferi un aspect la nivel înalt la ce te-ai fi băgat dacă alegi o rută sau alta.

Configurarea unui router VPN preconfigurat

Aceasta este calea de urmat dacă tu vrei doar să te pornești și să rulezi cu un router VPN și nu vreau să vă testați abilitățile de tehnician în computer. După ce aveți un router VPN preconfigurat în mână, pur și simplu conectați-vă dispozitivele așa cum ați face cu orice alt router, spuneți routerului care server VPN doriți să se conecteze la și începeți navigarea.

Trucul este să găsiți un router VPN preconfigurat care acceptă serviciul VPN. Credem că cel mai bun pariu este să vizitați pagina Rutere VPN la Flashrouters.com. Această companie vinde routere care au software VPN preinstalat de la multe servicii VPN. În momentul redactării acestui articol, acesta vă poate oferi routere care au fost preconfigurate pentru 19 dintre serviciile de top și suport pentru alte zeci.

Routerele activate pentru ExpressVPN

De exemplu, este Pagina ExpressVPN vă oferă opțiunea de a cumpăra oricare dintre cele 4 router modele de la trei producători diferiți. Toți au venit de la Flashrouters cu ExpressVPN instalat și testat, având nevoie doar de dvs. introduceți detaliile de conectare ExpressVPN și routerul ExpressVPN pe care doriți să îl utilizați, apoi conectați-vă dispozitivele.

Dacă puteți găsi o combinație de servicii VPN / router care să vă placă, nu există într-adevăr o modalitate mai ușoară de a porni și a rula cu un router VPN.

Instalarea software-ului VPN pe un router normal

Instalarea și configurarea software-ului VPN pe un router obișnuit pot fi mult mai greu decât configurarea software-ului VPN pe telefon sau computer. Dar dacă aveți noroc, este posibil să puteți comanda rapid acest proces.

Vom continua să presupunem că trebuie să cumpărați un nou router pentru ca acest lucru să se întâmple. Aproape întotdeauna este cazul în care routerul a furnizat ISP-ul dvs. nu vă va accepta să instalați software VPN pe acesta.

Instalarea unui VPN pe un router obișnuit

Presupunând că acesta este cazul, primul pas trebuie să fie urmăriți un router care va funcționa cu serviciul dvs. VPN. Cu ceva noroc, serviciul VPN va fi ca. NordVPN (unul dintre serviciile noastre VPN preferate) și oferă o pagină similară cu această pagină pentru a vă ajuta să vă dați seama ce routere îi vor sprijini software-ul. Dacă nu, încercați să verificați documentația VPN pentru a vedea dacă acceptă OpenVPN client.

Serviciul VPN acceptă OpenVPN

Dacă acesta este cazul, este posibil să fi accesat comanda rapidă menționată anterior. Mulți ASUS routerele vin cu ceva numit ASUSWRT preinstalat. Printre caracteristicile sale, ASUSWRT include un client OpenVPN încorporat. Dacă serviciul VPN poate funcționa cu succes cu clientul OpenVPN încorporat în aceste routere, configurarea routerului pentru a funcționa cu serviciul dvs. va dura doar câteva clipe.

Dacă acest lucru pare o posibilitate pentru dvs., vă sugerăm contactați personalul de asistență de la serviciul VPN și întrebați-i dacă este compatibil cu clientul OpenVPN inclus în ASUSWRT. Dacă da, cereți-i să vă trimită instrucțiuni pas cu pas pentru configurarea acesteia. Ești o persoană norocoasă, într-adevăr.

Serviciul VPN nu acceptă clientul ASUSWRT OpenVPN

Dacă nu ai avut noroc așa cum este descris în ultima secțiune, ai vrea să cauți un router care acceptă firmware DD-WRT sau Tomato. Ambele sunt tipuri de firmware pentru routere și oferă funcții avansate, inclusiv suport pentru software VPN.

Pentru a găsi un router care acceptă DD-WRT, puteți utiliza funcția de căutare la DD-WRT.com.

Rutere suportate DD-WRT

Pentru a utiliza acest instrument, pur și simplu introduceți orice informații aveți despre marca și numărul modelului routerului pe care îl luați în considerare. Site-ul va returna o listă de routere care corespund criteriilor dvs. și acceptă DD-WRT.

Puteți găsi o mică colecție de routere care acceptă firmware-ul Tomato Aici.

Dacă aveți o experiență tehnică din lumea reală, vă recomandăm să încercați intermitentul unui router cu firmware DD-WRT sau Tomato tu. Cu toate acestea, credem că o mișcare mai inteligentă ar fi să mergi la această pagină de la Flashrouters și cumpărați un router care are deja instalat DD-WRT. Intermitentul routerului este cea mai riscantă parte a întregului proces, așa că de ce să nu lăsați unii experți să facă asta pentru dvs..

Odată ce ai un router cu firmware DD-WRT sau Tomato de lucru instalat, puteți urma instrucțiunile din serviciul VPN pentru a termina treaba de a lucra software-ul VPN cu routerul.

Iată o captură de ecran a unei părți din configurarea DD-WRT preluată de la PrivateInternetAccess.com:

Configurare PIA DD-WRT OpenVPN

După cum puteți vedea, este un pic tehnic, dar nu la fel de dur ca intermitent BIOS a routerului pentru a instala DD-WRT în primul rând.

Notă: Dacă doriți mai multe detalii, consultați această prezentare generală a pașilor pentru instalarea aplicației ExpressVPN pentru routere pe un Linksys WRT1200AC:

Concluzie

Pentru mulți oameni, configurați un router VPN ar putea fi o soluție excelentă la problema conectării fiabile a mai multor dispozitive la Internet printr-un VPN.

În timp ce explorați această idee, ați învățat ce este și ce face un router VPN. Apoi am discutat despre avantajele și dezavantajele instalării unui router VPN, astfel încât să puteți decide dacă unul pare soluția potrivită pentru dvs..

Apoi, am vorbit despre beneficii și dezavantaje din oricare cumpărarea unui router care este preconfigurat cu software-ul dvs. VPN preferat sau cu dvs. instalarea software-ului VPN pe un router.

Concluzie – Sursa: Shutterstock.com

În cazul în care v-a interesat abordarea de a vă face singuri, am vorbit despre aceasta intermitent un router, și de ce credem că puteți reduce cu adevărat riscul proiectului dvs. cumpărarea unui router cu DD-WRT a clipit deja pe el.

Am încheiat vorbind despre terminarea lucrării cu sfaturi din partea echipei dvs. de asistență VPN.

Configurarea unui router VPN cu siguranță vă duce dincolo de spațiul VPN pentru începători, dar în funcție de circumstanțele dvs., ar putea fi cu siguranță răspunsul potrivit pentru dvs.. Mult noroc.

Și amintiți-vă, înainte de a alege un router și de a parcurge tot acest proces, trebuie să alegeți un serviciu VPN foarte bun. Din fericire, în lumea de astăzi suntem complet răsfățați pentru alegere și am subliniat care sunt cele mai bune servicii vpn din ghidul nostru. De asemenea, putem recomanda direct Nordvpn și Expressvpn drept cele două favorite ale noastre. Conduceți în mod constant lista în toate domeniile, cum ar fi cele mai bune pentru Mac, Torrents, Jocuri și multe altele.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me