VPN-urile sunt instrumente puternice pentru asigurându-vă confidențialitatea online. VPN-urile multi-hop duc acest lucru la nivelul următor. Prin adăugarea unor servere VPN suplimentare (sau chiar folosirea mai multor servicii VPN împreună), acestea pot crește puterea de securitate și de a vă îmbunătăți confidențialitatea.

În acest articol, ne vom uita la cum funcționează VPN-urile multi-hop. Ne vom uita și la argumente pro şi contra dintre cele două clase de VPN multi-hop și menționează câteva servicii care oferă soluții multi-hop gata de utilizare.

Cum funcționează un VPN multi-hop

La cel mai abstract nivel, funcționează un VPN multi-hop transmiterea traficului de mesaje prin mai multe runde de criptare, făcând astfel mai dificil pentru cineva să pătrundă în securitate și să vă încalce confidențialitatea. În termeni practici, aceasta înseamnă că traficul mesajului dvs. va fi trece prin cel puțin două servere VPN în loc de unul ca într-un VPN obișnuit.

Putem intra mai în detaliu despre modul exact în care funcționează acest lucru, dar înainte de a face acest lucru, trebuie să vorbim despre două tipuri de VPN multi-hop.

Tipuri de VPN multi-hop

Deoarece un VPN multi-hop implică utilizarea a mai mult de un server VPN, există două modalități de a le implementa. O abordare este utilizarea unui serviciu VPN unic care acceptă rutarea traficului de mesaje prin intermediul dvs. două sau mai multe dintre propriile servere VPN. Cealaltă abordare este de a utiliza două sau mai multe servicii VPN și treceți traficul mesajelor prin ele în ordine.

În următoarele câteva secțiuni, vom aprofunda aceste două clase de VPN multi-hop. Acest lucru va face mult mai ușor să descoperiți avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Un serviciu VPN, două sau mai multe servere VPN

Un singur serviciu VPN care vă transmite traficul de mesaje prin două sau mai multe servere VPN proprii este cel mai comun mod pentru a implementa un VPN multi-hop. Acest tip de VPN multi-hop este uneori denumit „cascadă”Sau un„conexiune în cascadă.”

Într-un VPN obișnuit, mesajele de pe computerul dvs. călătoresc astfel:

 • Pasul 1: Mesajul este criptat de software-ul VPN de pe computerul dvs., apoi transmis unui server VPN.
 • Pasul 2: Serverul VPN restabilește documentul la starea sa inițială, dar schimbă adresa IP. În loc de adresa IP a computerului dvs., mesajul primește adresa IP a serverului VPN.
 • Pasul 3: Serverul VPN trimite mesajul la destinația sa finală. Sosește în forma sa originală, cu excepția faptului că pare să provină de pe serverul VPN în locul computerului dvs..

Într-un stil de conexiune VPN în cascadă, primii doi pași sunt aceiași, dar apoi mesajul este criptat din nou și este trimis către alt server VPN. Acolo este decriptat, adresa IP s-a schimbat cu cea a celui de-al doilea server VPN și este transmisă la destinație. Să apelăm primul server VPN din lanț server de intrare și ultimul server VPN din lanțul server de ieșire.

Un serviciu VPN, două sau mai multe servere VPN

Iată un exemplu de proces complet folosind doar două servere VPN:

 • Pasul 1: Software-ul VPN de pe computerul dvs. criptează mesajul, apoi îl transmite serverului de intrare.
 • Pasul 2: Serverul de intrare restabilește documentul la starea inițială, dar modifică adresa IP. În loc de adresa IP a computerului dvs., mesajul primește adresa IP a serverului de intrare.
 • Pasul 3: Serverul de intrare criptează din nou mesajul (inclusiv noua sa adresă IP) și îl trimite către serverul de ieșire.
 • Pasul 4: Serverul de ieșire restabilește documentul la starea sa inițială, dar modifică adresa IP. În loc de adresa IP a serverului de intrare, mesajul primește adresa IP a serverului de ieșire.
 • Pasul 5: Acolo, mesajul este decriptat și trimis la destinația sa finală cu conținutul original și adresa IP a serverului de ieșire.

Cu această abordare, site-ul de destinație vă vede mesajele ca provenind de la serverul de ieșire. Și serverul de ieșire are nici o modalitate de a ști cine ești. Când decriptează mesajul, tot ce vede este textul original și adresa IP a serverului de intrare.

Chiar dacă cineva ar avea controlul complet al serverului de ieșire, nu ar putea să-și dea seama de adresa dvs. IP reală. Serverul de intrare te-ar proteja în continuare.

Mai multe servicii VPN populare oferă conexiuni în cascadă sub un nume sau altul. Vom analiza câteva dintre ele mai târziu în acest articol.

Două servicii VPN

În timp ce configurația standard VPN multi-hop cu siguranță vă crește securitatea și confidențialitatea, încă e vulnerabil teoretic. Deoarece tot ce se întâmplă este sub controlul unui singur serviciu VPN, cineva care câștigă controlul asupra serviciului ar putea să poată tăia toate protecțiile pe care o oferă.

Pentru a evita acest lucru, puteți crea o conexiune multi-hop folosind două servicii VPN diferite. În acest fel, un atacator ar avea nevoie compromite ambele servicii VPN pentru a avea acces complet către traficul de mesaje. Ne vom referi la aceasta ca o conexiune sau soluție multi-VPN.

Diagrama VPN multiple

Nu cunoaștem niciun lanț multi-VPN disponibil în comerț ca acesta. Dacă doriți acest tip de protecție, trebuie să-l construiești singur. Fără a intra în detaliile tehnice, iată câteva modalități de a crea o conexiune în lanț imbricată:

 • Instalați o marcă de VPN pe un router și o altă marcă pe orice dispozitive pe care doriți să le protejați. Orice trafic de mesaje de pe dispozitiv va fi protejat de ambele VPN-uri ori de câte ori VPN-ul dispozitivului este activ.
 • Instalați o marcă de VPN pe un dispozitiv și extensia de browser pentru o altă marcă din browserul web. Orice trafic de mesaje din browser va fi protejat de ambele VPN-uri ori de câte ori ambele VPN-uri sunt active.
 • Instalați o marcă de VPN pe un dispozitiv și o altă marcă într-o mașină virtuală (VM) care rulează pe dispozitiv. Puteți utiliza un gratuit virtualizare soluție precum VirtualBox pentru aceasta. Orice trafic de mesaje de la aplicațiile care rulează în VM va fi protejat de ambele VPN-uri ori de câte ori ambele sunt active.

Sunt acestea toate opțiunile?

Nu, acestea nu sunt toate opțiunile. Unele VPN-uri vă permit cascadă 3, chiar și 4 servere VPN înainte ca mesajele să iasă din rețeaua VPN. Și este posibil să înlănțuiți mai mult de 2 servicii VPN. Ați putea chiar să configurați un sistem care comută automat serverele din rețeaua VPN (similar cu modul în care Tor schimbă lucrurile la fiecare câteva minute).

Dar în sensul acestui articol, trebuie doar să luăm în considerare cele două clase de VPN multi-hop: conexiuni în cascadă (mai multe servere într-un singur VPN) și conexiuni Multi-VPN.

Pro și contra unei conexiuni în lanț în cascadă

VPN-urile multi-hop care oferă conexiuni în lanț în cascadă sunt excelente pentru asigurând o protecție suplimentară. Dar, ca orice altceva, utilizarea acestora are beneficii și dezavantaje.

Pro și contra unei conexiuni în lanț în cascadă

Să vedem care sunt avantajele, folosind din nou doar un server de intrare și un server de ieșire:

Avantaje ale unei conexiuni în lanț în cascadă

 • Securitate și confidențialitate sporite în comparație cu un serviciu VPN obișnuit. Un atacator care primește controlul unui singur server din lanț nu va putea vedea atât mesajul dvs., cât și adresa dvs. IP.
 • Oricine vă monitorizează conexiunea la Internet puteți vedea că sunteți conectat la serverul de intrare în lanț, dar adresa IP a serverului de ieșire le este ascunsă. Acest lucru face mult mai dificil să rulați orice tip de atac de corelare a traficului împotriva traficului dvs..
 • Poti ocoliți mai multe tipuri de cenzură pe internet. Să presupunem că Statele Unite decid să blocheze toate conexiunile cu Rusia, dar aveți nevoie de acces la conținut care este disponibil numai pentru utilizatorii din Rusia. Alegeți un server de intrare care nu este blocat de Statele Unite și un server de ieșire situat în Rusia. Acea ar trebui să vă conducă la cenzură la ambele capete ale conexiunii.

Acum să ne uităm la contra.

Contra unei conexiuni în lanț în cascadă

 • Este nevoie de mai multă putere de procesare pe dispozitivul dvs. decât cu un VPN standard, deoarece dispozitivul trebuie să cripteze / decripteze totul de două ori.
 • Latența conexiunii va crește probabil deoarece conexiunile fizice suplimentare între servere vor dura mai mult pentru ca mesajele să fie traversate.
 • Cu mai multe servere în lanț, există o șansă mai mare ca. se va încetini conexiunea datorită puterii serverului sau a unui număr mare de utilizatori actuali.
 • Nu multe servicii oferă o conexiune în lanț în cascadă.
 • Dacă un atacator are controlul Serviciului VPN, ar putea monitorizați întreaga conexiune și înregistrați-vă mesajele, adresa IP și site-urile la care vă conectați.

Pro și contra unei conexiuni Multi-VPN

Pro și contra unei conexiuni Multi-VPN

Și acum pentru avantajele și dezavantajele unei conexiuni în lanț imbricate, presupunând că o construiți doar cu două servicii VPN:

Avantaje ale unei conexiuni Multi-VPN

 • Dacă un atacator primește controlul celui de-al doilea serviciu VPN din lanț, acesta va continua nu vă pot vedea mesajele sau adresa IP deoarece primul serviciu VPN vă va proteja în continuare.
 • Oricine vă monitorizează conexiunea la Internet puteți vedea că sunteți conectat la al doilea serviciu VPN din lanț, dar nu va putea vedea că mesajele dvs. au trecut deja prin primul serviciu VPN. Acest lucru face mult mai dificil să rulați orice tip de atac de corelare a traficului împotriva traficului dvs..
 • Orice site web sau serviciu la care vă conectați poate vedea că mesajele dvs. trec prin al doilea serviciu VPN din lanț, dar nu va avea nicio informație cu privire la primul serviciu VPN. Acest lucru face, de asemenea, mult mai dificil să executați orice tip de atac de corelare a traficului împotriva traficului dvs..

Acum să ne uităm la contra.

Contra unei conexiuni Multi-VPN

 • S-ar putea să ai nevoie mult mai multă putere de procesare pe dispozitivul dvs. decât cu un serviciu VPN standard. În cel mai rău caz, dispozitivul trebuie să ruleze o VM și două seturi complete de software VPN.
 • latența conexiunii va crește din cauza întârzierilor cauzate de mesajele care traversează două servicii VPN complete.
 • Dacă un atacator are controlul primului serviciu VPN, ar putea monitorizați întreaga conexiune și înregistrați-vă mesajele, adresa IP și site-urile la care vă conectați.
 • Configurarea unei conexiuni multi-VPN este mult mai complicat decât utilizarea unei conexiuni în lanț în cascadă de la un serviciu VPN.
 • O conexiune multi-VPN va fi probabil mai scump decât alte soluții, deoarece trebuie să vă abonați la toate serviciile VPN din lanț.

Unele VPN-uri populare cu Multi-Hop 700w

Acum, că am văzut despre ce sunt VPN-urile multi-hop, să ne uităm la câteva Servicii VPN care implementează conexiuni multi-hop. Toate acestea vor fi conexiuni în lanț în cascadă, deoarece nu știm că nimeni nu oferă un serviciu comercial cu lanț imbricat.

Nordvpn

Probabil cel mai flexibil multi-hop soluția este disponibilă prin Nordvpn.

NordVPN este unul dintre Servicii VPN de top la nivel mondial. Așa cum se cuvine acestei poziții, și ei oferă o soluție Multi-Hop. Numit Double VPN, creează un lanț în cascadă cu două servere. Pe pagina lor Double VPN, acestea acoperă elementele de bază ale soluției, precum și listează tipurile de utilizatori despre care cred că ar beneficia de utilizarea Double VPN, împreună cu tipurile care nu ar trebui să o utilizeze.

Pentru a afla mai multe despre NordVPN Soluție VPN dublă, faceți clic Aici.

Ridicați NordVPN

Citiți-ne Recenzie NordVPN Aici.

SurfShark

SurfShark este un serviciu VPN în devenire, care a fost în jur de mai puțin de doi ani. Chiar și așa, oferă o serie de funcții avansate, inclusiv a sa soluție multi-hop, pe care o numește MultiHop. Ca exemplele din acest articol, MultiHop este limitat la două servere VPN selectate manual.

Pentru a afla mai multe despre SurfShark’s Soluție MultiHop, faceți clic pe Aici.

Citiți-ne SurfShark Review Aici.

Ridicați SurfShark

Concluzie

Când o conexiune VPN standard nu este suficient de sigură sau privată pentru dvs., există soluții mai puternice, mai exotice pe care le puteți încerca. Dar cu cât mergi mai puternic, cu atât mai multe dezavantaje te înțelegi cu aceste beneficii. De exemplu, utilizarea browserului Tor ar putea într-adevăr crește-ți anonimatul, dar vă împovărează cu o lovitură mare de viteză și probleme de incompatibilitate.

Concluzie

Un VPN multi-hop vă oferă securitate și confidențialitate suplimentare fără să-ți impună să devii prea exotic. În acest articol, am vorbit despre ce este un VPN multi-hop, cum funcționează, împreună cu argumentele pro și contra. Am încheiat cu o scurtă discuție despre unii dintre cei populari Servicii VPN care susțin acest tip de soluție.

Vă recomandăm cu adevărat să consultați ghidul nostru de 4000 de cuvinte + cel mai bun VPN pentru o listă de VPN-uri care întrunesc cu adevărat criteriile noastre stricte de confidențialitate. Cei mai mulți acceptă multi-hop și toți au o atitudine stelară fără înregistrare.

Dacă doriți ca un VPN să îndeplinească anumite criterii, consultați cele mai bune liste VPN în torrenting, jocuri, Iphone, Android & Netflix.

Referințe

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me