Cu amenințări din ce în ce mai mari la adresa confidențialității noastre online, a sigur, sistem de mesagerie privat este un virtual necesitate. Din păcate, toate sistemele noastre actuale sunt vulnerabile într-un fel sau altul. Lumea are nevoie de un sistem de mesagerie privată cu adevărat sigur.

În acest articol, ne uităm la Loki Messenger, la fel desistem ecure de mesagerie privată care are un potențial imens de confidențialitate. Loki Messenger este primul serviciu de pe Lokinet, o rețea descentralizată de mesagerie și plăți criptată end-to-end.

Fără a intra prea adânc (detaliile Loki devin foarte tehnice, foarte rapide), ne vom uita la ce face din Loki Messenger un serviciu de mesagerie privat mai bun.

Odată ce vom trece peste asta, vă vom oferi o demonstrație a versiunii beta curente a Loki Messenger.route

Sunteți gata să aflați care ar putea fi viitorul mesajelor private? Să începem.

Introducere în Loki Messenger

Asa de ce este exact Loki Messenger? Conform fișierului README al proiectelor de la GitHub:

„Loki Messenger permite chat-uri cu adevărat descentralizate, cap la cap și private criptate. Loki Messenger este construit pentru a gestiona atât mesajele online, cât și mesajele offline complet asincrone. Loki Messenger implementează protocolul Signal pentru criptarea mesajelor. Interfața noastră client este o bifurcație a Signal Messenger. Toate comunicările care trec prin Loki messenger sunt direcționate prin Lokinet. ”Loki MessengerLoki Messenger

Cu alte cuvinte, Loki Messenger a profita a unora dintre cea mai bună tehnologie de mesagerie privată existentă și adaugă, chiar și mai multă confidențialitate și securitate prin utilizarea Lokinet.

Noduri de serviciu Lokinet, „Acționează atât ca servere federate care stochează mesaje offline, cât și ca un set de noduri care permit funcționalitatea de rutare a cepei care ascunde adresele IP ale utilizatorilor.”

Ce face ca Loki Messenger să fie mai bun?

Cu concurenți precum Telegram, Viber, Signal și WhatsApp, s-ar putea să vă întrebați de ce lumea are nevoie de o altă aplicație de mesagerie privată criptată end-to-end. Sunt trei mari motive de ce credem că Loki Messenger a reușit să devină aplicația de mesagerie privată a viitorului:

  • Loki Messenger este Descentralizat
  • Loki Messenger este Nu poate fi urmărit
  • Loki Messenger este Rezistent la hack

Loki Messenger este descentralizat

Ce au în comun Telegram, Viber, Signal și alte aplicații principale de mesagerie privată criptate? Toate sunt centralizate. Aceasta înseamnă că există servere centrale de piratat și chiar birouri fizice pe care autoritățile să le viziteze cu citații (și arme de asalt) în mână atunci când vor să spioneze pe cineva.

Centralizat vs. Descentralizat

Centralizarea este o vulnerabilitate imensă. Iată câteva exemple recente ale problemei:

  • După Bombardamente de Paște din Sri Lanka 2019, guvernul din Sri Lanka închideți accesul la Viber, SnapChat, WhatsApp și alte servicii de mesagerie în interiorul țării. În total, această țară a închis aplicațiile de mesagerie de cel puțin trei ori.
  • În iunie 2019, CEO-ul Telegram, Pavel Durov, a spus că au experimentat o Atac cibernetic „la dimensiunea unui actor de stat”. Fără a dezvălui detalii, el a indicat că atacul a venit probabil din China și a fost legat de protestele din Hong Kong.
  • În timp ce mesajele WhatsApp sunt criptate end-to-end, conform această poveste si altii, mesajele sunt stocate necriptate în aplicația mobilă. Aceste mesaje necriptate pot fi, de asemenea backup pe serverele cloud localizat fizic in Statele Unite (Țara cu 5 ochi), unde o simplă citație poate avea acces. Adăugând temerilor de confidențialitate, Politica de confidențialitate WhatsApp stări că se poate partajați date despre dvs. cu Facebook, care a cumpărat WhatsApp în 2014.

A descentralizat aplicație de mesagerie are multe avantaje. Având un centru, rețeaua este rezistentă la încercările de închidere (Think Torrenting, Bitcoin, Tor etc.). În plus, nu este nimeni la care să transmită acțiunea de citare, cerându-i să transmită datele unui anumit utilizator.

Loki Messenger se bazează pe Serviciile de mesagerie private și descentralizate ale Lokinet. Rețeaua Lokinet folosește un lanț de servere proxy conectate prin rutare de ceapă pentru a transmite mesaje. Starea rețelei este menținut în blockchain-ul Lokinet, punând aceste informații la dispoziția fiecărui utilizator. Utilizatorul alege ruta pe care o vor urma mesajele prin rețea, eliminând necesitatea unei autorități (centrale) de încredere în sistem.

Loki Messenger nu este de găsit

Multe aplicații de mesagerie folosesc criptarea end-to-end pentru a proteja mesajele care curg prin ele. Dar pot fi vulnerabili adversarilor suficient de puternici pentru a monitoriza când mesajele intră și ies din rețea.

În timp, un astfel de adversar poate chiar să facă analiza statistică a mesajelor care curge prin rețea. Ajutându-i să identifice ce utilizatori comunică între ei, când anumiți utilizatori sunt online și alte informații potențial utile.

Loki Messenger nu este de găsit

Lokinet abordează acest tip de problemă prin funcționând ca un mixnet comunicarea prin rutare ceapă. Un mixnet trece mesajele prin unul sau mai multe mixaje. Un mix primește mesaje din mai multe surse, apoi le trimite la destinații în ordine aleatorie. Făcând asta face mai dificilă analiza fluxului de mesaje prin mixnet.

Lokinet conectează mixurile din rețea folosind rutare de ceapă. Protocoalele de rutare a cepei conectează mai multe mixuri într-un lanț. Fiecare mix știe doar la ce nod din rețea i-a trimis un mesaj și la ce nod din rețea trebuie să îi trimită mesajul. Astfel se asigură că niciun mix nu cunoaște atât expeditorul original al unui mesaj, cât și destinatarul final.

Chiar dacă unul dintre amestecurile din lanț este compromis, există nici o modalitate de a urmări întregul traseu a mesajului.

În plus, Loki Messenger nu cere utilizatorului să se înregistreze cu un număr de telefon, iar adresa IP reală a unui utilizator nu este niciodată expusă rețelei. Împreună, aceste caracteristici face ca Loki Messenger să fie de găsit (Teoretic).

Loki Messenger este rezistent la hack-uri

Deși este probabil ca nicio rețea din lume să nu fie complet rezistentă la piraterie, Loki Messenger se apropie, datorită caracteristicilor Lokinet. Lokinet folosește Noduri de serviciu pentru a oferi o mare parte din scalabilitate și rețele funcționalitate. Nodurile de servicii sunt plătite pentru serviciile lor folosind Loki, criptomoneda nativă a Lokinet. Dar Nodurile de serviciu trebuie să mizeze și o cantitate mare de Loki pentru privilegiul de a fi un Nod de serviciu.

Loki Messenger este impermeabil la hacking

Cerința unei mize mari face ca tipul de hack numit a Atac Sybil, mai puțin probabil. Echipa Lokinet definește un atac Sybil de succes ca fiind una care preia controlul a cel puțin 30% din întregul Lokinet. Pentru a face acest lucru, un atacator ar trebui să mizeze cantități mari de Loki pe fiecare server pe care îl controlează. Acest lucru ar duce la creșterea prețului lui Loki, făcând ca atacul să fie mai scump.

În plus față de protecția oferită de Lokinet, Loki Messenger însuși folosește mai multe tehnici pentru a preveni atacurile. Autentificare negabilă (DA) protejează împotriva atacurilor om-în-mijloc. Secretul perfect înainte (PFS) asigură utilizarea unei noi chei de criptare pentru fiecare mesaj, limitând daunele provocate dacă un atacator obține cumva acces la o cheie. In acest caz, atacatorul nu va putea decoda decât un singur mesaj.

Acum suntem gata să aruncăm o privire asupra Loki Messenger în acțiune.

Crearea unui cont Loki Messenger

Dacă sunteți familiarizat cu criptomonedele, este posibil să observați că ați creat un cont Loki Messenger seamănă mult cu crearea unui portofel de criptomonede:

Ecran de înregistrare inițial Loki Messenger

Fraza seed este generată automat de Loki Messenger și este necesar pentru a vă recupera contul dacă pierdeți accesul la acesta. Sau dacă vă mutați contul Loki Messenger pe un alt dispozitiv.

Odată ce vă înregistrați semințele, vă creați numele de utilizator și parola opționale:

Creați un nume de utilizator și o parolă

Lovit Salvați și ești gata să te rostogolești.

După cum puteți vedea, fereastra Loki Messenger seamănă mult cu orice altă aplicație de messenger. Cu toate acestea, are câteva diferențe.

Fereastra principală Loki Messenger

În primul rând, observați lungul șir aleatoriu de caractere sub numele de utilizator din stânga sus. Aceasta este cheia publică a utilizatorului. Partajarea acestei chei publice este modul în care utilizatorii se conectează. Pentru intimitate maxima, utilizatorii ar fi sfătuiți să partajeze aceste chei offline, împiedicând spionajele să primească o copie a acestora.

După ce un utilizator are cheia publică a cuiva, poate trimite o cerere de prietenie, care poate fi acceptat sau refuzat:

Cerere de prietenie Loki

Mesagerie online

Dacă ambele părți sunt online, comunicarea este relativ simplă. Aplicațiile lor de mesagerie își pot rezolva reciproc cheile publice și pot crea o cale orientată spre ceapa prin Lokinet pentru chat live. Toate fără a-și expune adresa IP, număr de telefon, sau orice alte informații de identificare personală (PII).

Mesaj online

Mesajele apar în fereastra de chat așa cum v-ați aștepta.

Dacă treceți cu mouse-ul peste un mesaj, apare o pictogramă „cu trei puncte”. Faceți clic pe care afișează un meniu de opțiuni pentru acel mesaj specific, așa cum se arată mai sus.

Mesaje offline

Mesagerie offline, în cazul în care destinatarul unui mesaj nu este în prezent online, este mai complicat. Depinde de grupurile de noduri de servicii numite roiuri. Fiecare utilizator Loki Messenger aparține unui Swarm. Roiurile sunt grupuri de noduri de serviciu care pot stoca mesaje offline.

Când un mesaj este trimis unui utilizator care nu este online, mesajul este stocat (în formă criptată) pe unul sau mai multe dintre nodurile de servicii din roiul destinatarului. Când utilizatorul vine online, copia Loki Messenger interogă orice nod din roiul lor pentru a vedea dacă roiul păstrează vreun mesaj pentru ei. Dacă da, copia destinatarului Loki Messenger descarcă mesajele.

Dacă destinatarul răspunde la un mesaj, atunci Loki Messenger încearcă să formeze o conexiune directă cu expeditorul ca de obicei.

Caracteristici suplimentare ale Loki Messenger

Dincolo de funcțiile de mesagerie de bază pe care le-am analizat deja, Loki Messenger are câteva caracteristici suplimentare că îți va plăcea. Acestea variază de la îmbunătățiri de utilizare la intimitate îmbunătățiri și includ:

  • Mesaje care dispar
  • Numere de siguranță
  • Modificarea numelui de utilizator și a poreclelor
  • Moduri de lumină / întuneric

Mesaje care dispar

Există momente când doriți să trimiteți cuiva un mesaj, dar nu doriți ca acesta să fie o parte permanentă a conversației. Aici e locul Mesaje care dispar intră în joc.

Mesaje care dispar

Dacă faceți clic pe pictograma roată dintr-o fereastră de chat, se afișează opțiunile de mesaj pentru acel chat. Una dintre opțiunile din acel meniu este setarea mesaje noi în acest chat să dispară după un interval, cu opțiuni care variază de la dezactivat (dezactivați mesajele care dispar) până la 5 secunde, până la o săptămână.

După aceasta, orice mesaj va apărea dispar automat din fereastra de chat și cea a destinatarului. Loki Messenger clarifică în partea de sus a ferestrei de chat dacă Mesajele care dispar sunt active și cât timp rămân vizibile (Vezi imaginea de mai sus).

Numere de siguranță

Numerele de siguranță sunt un set de 12 numere din 5 cifre care pot fi utilizate pentru a verifica securitatea dispozitivului criptare end-to-end a conexiunii cu alt utilizator.

Dacă numerele de siguranță care apar în aplicația dvs. se potrivesc cu cele care apar în aplicația celeilalte persoane, criptare end-to-end conexiunii este sigură.

Modificarea numelui de utilizator și a poreclelor

Deoarece Loki Messenger identifică utilizatorii prin cheile lor publice în loc de numele de utilizator, acesta vă permite să vă schimbați numele de utilizator în orice moment.

De asemenea, vă permite să vă schimbați porecla pentru cineva cu care sunteți prieteni. Acest lucru nu le afectează numele de utilizator, dar schimbă numele pe care îl vedeți în aplicația dvs..

Văd schimbătoare de porecle util pentru identificarea cuiva pe care nu îl contactați frecvent. Schimbarea numelui pe care îl vedeți în aplicația dvs., de la „Lashana Lynch” la „Noul 007”, ar putea face mai ușor să urmăriți cu cine vorbiți.

Moduri de lumină / întuneric

Dezvoltatorii de aplicații se îndepărtează în cele din urmă de textul deschis pe un tendința interfeței de fundal negru. La fel ca multe aplicații mai noi, Loki Messenger oferă atât Ușoară și a Mod întunecat. Am folosit modul Light implicit în tot acest articol; iată cum arată modul Întunecat:

Loki Messenger Dark Mode

Acest lucru este mai ușor pentru ochi (ochii mei, oricum) și pare a opțiune bună pentru cineva interesat de confidențialitate care vrea să fie puțin mai subtil în timp ce vizionează mesaje.

Concluzie

Deși este încă prea devreme să spunem că va fi mesagerul privat pe care îl vom folosi cu toții în 2020. Loki Messenger oferă multe caracteristici de confidențialitate și securitate într-un singur pachet.

Vom urmări dezvoltarea Loki Messenger pe măsură ce funcționează prin beta. Vom urmări, de asemenea, progresul Lokinet, care intenționează să ofere în curând câteva alte funcții legate de confidențialitate.

Sfat bonus: îmbunătățiți-vă mai mult confidențialitatea cu un VPN

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să vă îmbunătățiți intimitatea instantaneu, vă recomandăm să obțineți un serviciu VPN bun care vă permite să răsfoiți site-uri web torrent și orice doriți, fără a lăsa jurnale. Dacă sunteți interesat, consultați cel mai bun ghid VPN sau mergeți direct la Nordvpn-ul nostru preferat.

Pentru o altă perspectivă asupra Loki Messenger, consultați acest videoclip:

Referințe