Oricine este implicat în investiții, finanțe, tranzacționare sau criptomonede va construi treptat un o listă lungă de conturi pe o multitudine de site-uri; cum ar fi bursele, portofelele, furnizorii bancari și multe altele. Pentru Securitate motive, utilizarea parolelor obișnuite este o perspectivă riscantă, crescând șansele ca toate conturile dvs. să fie compromise.

În opinia noastră, dacă doriți să navigați în siguranță online, atunci trebuie să aveți un vpn, să utilizați 2fa și să aveți un manager de parole.

Chiar și aflarea conturilor dvs. de socializare a fost compromis poate fi o perspectivă serioasă și poate duce la pierderea datelor dvs. Dar imaginați-vă dacă hackerii au reușit să câștige controlul asupra finanțelor dvs. – consecințele ar putea fi catastrofale.

Majoritatea proceselor manuale de gestionare a mai multor parole sunt o problemă care consumă mult timp, astfel încât majoritatea utilizatorilor apelează la instrumente de gestionare a parolelor. În afară de dificultatea evidentă de a vă aminti numeroase parole, există și alte beneficii la utilizarea unui manager de parole.

Ce este un Manager de parole?

După cum am discutat, nu este recomandabilă utilizarea aceleiași parole în toate conturile dvs. Dar amintirea numeroaselor parole poate fi foarte dificilă, și multe site-uri vă vor bloca dacă furnizați o parolă greșită de mai multe ori. 

Ce este un Manager de parole?

În schimb, utilizatorii pot folosi administratorii de parole pentru acces ușor toate serviciile lor, fără a fi nevoie introduceți manual datele tale. Administratorii de parole sunt aplicații desktop sau mobile care păstrează parola și informațiile despre cont. Aceste aplicații stochează-ți informațiile de conectare, iar atunci când navigați la un site web sau serviciu pentru a vă conecta, aceștia introduceți automat datele dvs. într-o formă. 

Aceasta oferă două avantaje cheie. Cel mai evident este că tu nu mai trebuie să vă amintiți fiecare parolă, și puteți seta o parolă destul de complexă sau randomizată, fără a vă face griji că o uitați. În al doilea rând, deoarece nu vă introduceți niciodată fizic numele de utilizator și parola atunci când utilizați un manager de parole, software rău intenționat, cum ar fi keyloggerii nu vă pot citi informațiile.

Riscuri de securitate asociate cu administratorii de parole?

Știm la ce te gândești – nu este încrezător informațiile despre parolă către o parte externă periculos in sinea lui? Informațiile de conectare și detaliile personale stocate cu administratorii de parole sunt de obicei criptat și stocate fie nativ în mașina ta, sau prin stocare securizată în cloud.

Riscuri de securitate asociate cu administratorii de parole?

Fiecare manager de parole utilizează un „parola principala‘. Aceasta este utilizată pentru a accesa toate celelalte parole asociate unui cont și fără acesta, parolele sunt ilizibile. Numai utilizatorii primesc parola principală, și chiar dacă serverele centrale ale serviciului de gestionare a parolelor au fost sparte, atacatorii nu s-au putut descurca cu niciun fel de date.

În mod similar, parola principală este inutilă singură – puțin similar la modul autentificare cu doi factori necesită verificare externă pentru a vă conecta la un cont.

Pe scurt, există un gradul de risc asociat managerilor de parole la fel ca orice alt serviciu – dar a fi păstrătorul propriilor parole sau a le scrie și a le stoca pe computer sau fizic este, probabil, un risc mult mai mare.

De ce ar trebui să utilizați un manager de parole?

Cele mai bune instrumente de calitate oferă sincronizare între mai multe dispozitive. Capacitatea de sincronizare face ca un manager de parole mult mai eficient decât în ​​trecut, permițându-vă să comutați între acasă, birou și dispozitive mobile.

În plus, instrumentul se poate conecta la conturi pentru dvs., economisindu-vă efortul de tastare a detaliilor în formularele de înregistrare. Deși această caracteristică poate părea mică, timpul combinat pentru conectarea manuală la toate conturile dvs. se va adăuga. Cele mai bune instrumente vor include, de asemenea, criptarea, asigurându-vă că datele dvs. sunt salvate în siguranță.

Deci, care sunt cei mai buni manageri de parole în 2020?

Dashlane

Dashlane este un instrument popular, care oferă ambele gratuit și premium versiuni. Versiunea gratuită va efectua majoritatea funcții esențiale, dar nu vă puteți sincroniza toate dispozitivele decât dacă mergeți premium cu preţul 39,99 USD pe an. Sincronizarea pe mai multe dispozitive este o modalitate excelentă de a vă asigura mereu aveți parolele cu dvs. în deplasare, de exemplu, dacă trebuie să plasați o tranzacție de pe un dispozitiv mobil.

Pagina de pornire Dashlane

Dashlane o va face crea și stochează parole nelimitate pentru dvs. în timp ce vă conectați la conturi fără a solicita. Dacă sunteți în căutarea unui strat suplimentar de securitate, oferă și versiunea premium Autentificare cu 2 factori.

LastPass

LastPass este un manager stabilit, cu servicii pentru uz personal și de afaceri. Împreună cu crearea și stocarea parolelor complexe, LastPass poate fi, de asemenea, folosit asigură note importante precum parolele WiFi.

Pagina de pornire LastPass

Toate de bază funcțiile sunt disponibile pentru gratuit, dar există și premium opțiuni pentru 24 USD pe an, cu servicii de afaceri suplimentare disponibile pentru mai mulți utilizatori.

KeePass

KeePass este un sursa deschisa opțiune care poate fi descărcată pe computer. Apoi puteți transfera baza de date pe alte dispozitive, deși aceasta nu oferă la fel de multă simplitate ca sincronizare.

Pagina de pornire KeePass

Ca instrument gratuit, numărul de funcții nu este la fel de semnificativ ca instrumentele anterioare, dar unii utilizatori preferă opțiunea software-ului open-source. Totuși, pentru majoritatea utilizatorilor care necesită crearea și stocarea unei parole simple, KeePass este un instrument de încredere care îndeplinește sarcinile în mod eficient.

Cheia adevărată

True Key este un manager de parole dezvoltat de Intel. Una dintre caracteristicile deosebite ale instrumentului este capacitatea de a vă conecta folosind față, amprenta, sau a parola principala. De asemenea, puteți include factori suplimentari care adaugă straturi suplimentare de securitate în contul dvs..

Pagina de pornire TrueKey

Dacă doriți să sincronizați parolele pe mai multe dispozitive, True Key oferă această integrare. gratuit versiunea oferă stocare pentru 15 parole, cu taxă anuală de 19,99 USD oferire parole nelimitate.

1 Parola

1 Parola oferă multe dintre aceleași caracteristici ale produselor de top, oferind parole nelimitate, criptare sigură, și sincronizarea între dispozitive.

1 parolă Pagina principală

Instrumentul oferă o modalitate rapidă de a accesa site-uri web, aplicații și de a completa formularele de plată pentru achizițiile online. Deși în prezent nu oferă o versiune gratuită, puteți obține o versiune proces din 1Password și apoi plătiți 35,88 dolari anual.

Viitorul administratorilor de parole?

Toate aceste servicii sunt construite pe baza infrastructurii tradiționale centralizate. Ca urmare, acestea sunt o punct unic de eșec dacă un hacker va avea acces la sistemele sale. După cum am explorat, managerii tradiționali de parole se protejează împotriva acestui risc oferind parole principale. Dar dacă ar exista un o modalitate mai bună de a stoca parola și datele contului?

Viitorul administratorilor de parole

Mulți furnizori caută acum tehnologie blockchain și registre distribuite, a în siguranță și în siguranță magazin informații despre utilizatori și parole. Multe blockchains folosesc o formă de criptare AES-256, dovezi criptografice incredibil de sigure, care ar lua literalmente mii de ani pentru a sparge folosind metodele de astăzi sau un salt în tărâmurile calculelor cuantice.

Ca atare, parolele stocate pe blockchain și cheile private pentru a le accesa sunt o modalitate sigură de a stoca datele de conectare și de a le distribui în forma sa criptată între participanții la rețea – dar aceste soluții sunt încă în curs de dezvoltare.

rezumat

Pentru oricine este implicat în scena criptomonedelor, parolele sunt esenţial parte din operațiuni de zi cu zi. Securitatea a devenit, de asemenea, o problemă semnificativă în ultimii timpuri, multe companii mari suferind hack-uri severe care au compromis milioane de conturi.

rezumat

Asigurarea parolelor dvs. este unic, sigur, și gestionate a devenit, prin urmare, esențială. În prezent, soluțiile de gestionare a parolelor bazate pe blockchain nu sunt complete sau nu oferă aceleași garanții de securitate ca și omologilor lor tradiționali.

Administratorii de parole sunt cei mai mulți direct și cale eficientă de stocare și protejare a datelor dvs., contribuind în același timp la economisirea timpului și a efortului cu gestionarea contului. Este posibil ca un manager de parole să nu fie instrumentul cel mai plin de farmec din arsenalul dvs., dar va deveni rapid ceva fără care nu poți trăi.

Pentru a afla cum să vă asigurați criptomoneda, citiți postarea noastră Aici.

Referințe

  • Ce este Advanced Encryption Standard (AES)?
  • De ce să folosești un Manager parolă?
  • Evaluatori independenți de securitate raport privind defectele administratorilor de parole

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me