Бележка за последните събития

Точно когато седна да напиша тази статия, целият крипто пазар отбеляза своя най-съществен спад в историята. Над 200 милиарда долара пазарна капитализация, изчезнали само за няколко дни, а диаграмите не показват нищо друго освен червено, червено и още червено.

BitConnect беше разкрито, че не е нищо повече от схема за Понци на стойност милиард долара, нещо, което много експерти, включително основателят на Litecoin Чарли Лий и основателят на Ethereum Виталик Бутерин, бяха предупредили. Друг възможен принос за катастрофата беше, че това беше датата на сетълмент на биткойн фючърсите и късите продавачи, които теглеха, задълбочиха проблема.

Изводът е, че не беше добър ден за много инвеститори в криптовалута. Но в голямата схема на нещата корекцията може да е била болезнена, но необходима медицина за изхвърляне на Bitconnect и други изпомпани, но безполезни алткойни.

Въпреки тази (масивна) корекция, криптовалутите и блокчейн технологиите продължават да орат. Не позволявайте на това събитие да ви попречи да обърнете внимание на блокчейн проекти и ICO, които се опитват да постигнат нещо, което си струва.

Bluzelle – Търсите да станете Oracle of the Blockchain

Идеята зад Bluzelle е децентрализирано съхранение на данни чрез блокчейна. Това може да звучи подобно на други проекти като Filecoin и Storj, но Bluzelle е по-скоро допълваща, отколкото конкуренция. По-конкретно, Bluzelle възнамерява да бъде децентрализирано приложение за съхранение на корпоративен клас за „децентрализирани приложения“ или dApps.

За да използва аналогия, Bluzelle иска да бъде децентрализираната версия на това, което Oracle прави сега (еквивалентът на Filecoin би бил Amazon Web Services). Разбира се, като донесе силата на блокчейн за съхранение и управление на данни, Bluzelle ще подобри сегашната система, каквато ще бъде:

  • Ефективно за мащабиране
  • Неизменим
  • Нямат точки на провал
  • Имате максимална поверителност
  • Нямат ограничения в производителността

Можете да видите белия лист на Bluzelle тук.

Удовлетворява ли Bluzelle пазарната нужда?

Понастоящем блокчейн не са проектирани да обработват огромни количества данни. И не се заблуждавайте, тъй като Интернет на нещата става все по-често срещан, количеството данни, които ще трябва да се съхраняват и управляват, ще бъде изумително.

Помислете, че едно самоуправляващо се превозно средство може да генерира 1GB данни в секунда. Необходими са големи количества данни, за да се гарантира, че самоуправляващите се превозни средства могат да се движат безопасно при всякакви условия. Данните вече са голям бизнес, но тъй като технологията за самоуправление се подобрява, това ще бъде още по-голям бизнес.

Водеща изследователска фирма Гартнър прогнозира че до 2020 г. броят на нещата, свързани с интернет, ще наброява 20,8 милиарда. През 2016 г. този брой беше 6,4 милиарда. Общите разходи както от страна на потребителите, така и от бизнеса се очаква да достигнат 2,9 трилиона долара.

Така че добрата новина е, че да, Bluzelle отговаря на пазарните нужди. Ако Bluzelle е успешен в това, което твърди, че може да направи, тогава ще спечели много от нашето все по-взаимосвързано и управлявано от данни бъдеще.

Как ще работи Bluzelle?

Тъй като данните, които Bluzelle планира да съхранява с помощта на своите услуги, са твърде големи, за да се съхраняват в един блокчейн, Bluzelle ще използва изчислителното пространство на производителите. Производителите са един от двата типа потребители на Bluzelle, а потребителите са вторият.

Потребителите са тези, които искат да използват услугите на базата данни на Bluzelle; разработчиците, към които са насочени. Потребителите харчат жетони за тези услуги. Производителите са тези, които дават своите изчислителни космически ресурси на мрежата в замяна на токени. Те също трябва да заложат жетони, за да гарантират надеждността на своите услуги.

Компютърът на всеки производител образува възел и всяка голяма група възли образува рояк. В основата си Bluzelle е рояк, състоящ се от други рояци, „мета рой.“ Ето как Bluzelle решава текущите проблеми, свързани с текущите опции за съхранение на база данни на ниво предприятие.

Проблемът за мащабируемостта

На блокчейна всяка част от данните се репликира по цялата верига (обща репликация). Това прави мащабируемостта проблем. Bluzelle се опитва да направи нещата по-мащабируеми, като прилага само частична репликация. Части от данни се делегират на определени рояци и се репликират само в рамките на тези рояци. Това е подобно на системата, която използват мрежи за доставка на съдържание, като Cloudflare.

Техническата статия на Bluzelle също твърди, че използва тип разпределена хеш таблица, известна като Kademlia Hashing, за да увеличи мащабируемостта. Използвайки хеширане на Kademlia, всеки възел в мрежата на Bluzelle ще може да достигне до всеки рой в мрежата в рамките на определен брой опити, като същевременно съхранява само определено количество данни. Това е с цел максимална ефективност на мащабиране.

Докато частичната репликация прави системата Bluzelle по-лесна за мащабиране, имайте предвид, че това в никакъв случай не е безкрайно мащабируемо.

Проблемът за надеждността

Както бе споменато по-горе, Bluzelle възпроизвежда всяка част от данните само в определените му рояци. Това означава, че всяка част се репликира по много голям брой възли и по този начин всички възли ще трябва да се провалят, за да бъдат загубени данните. Отново, макар и добро решение, то не е напълно надеждно.

Проблемът с производителността

В терминологията на Bluzelle най-малката единица данни е парче. Всеки парче се съхранява на множество възли в различни географски местоположения и системата може да извлича информацията паралелно и по възможно най-ефективния начин. Това е известно като балансиране на натоварването.

Токените BLZ и BNT

В Bluzelle има два вида токени, BLZ външен токен и BNT вътрешен маркер. BLZ токенът е външно търгуем ERC20 токен, докато BNT (Bluzelle Network Token) се използва за захранване на екосистемата за съхранение на Bluzelle. Bluzelle създаде тази система с два маркера, тъй като токените ERC20 не са достатъчно бързи и евтини за отчитане на база данни в реално време.

BLZ и BNT токените могат да се обменят помежду си в съотношение 1: 1 чрез шлюзовия шлюз на Bluzelle. Таксите се приспадат в точката на преобразуване, изчислена на около 0,1%.

Екипът зад Bluzelle и техните записи

Понастоящем екипът на Bluzelle се намира в Сингапур, но има членове на екипа от цял ​​свят. По-важното е, че те имат опит, който се отразява положително на проекта. Учредителите успешно стартираха Canadian Ripple Gateway, който директно се свърза с дебитната мрежа на Canadian Banking през 2015 г..

През 2016 г. екипът създаде и базиран на Ripple трансграничен POC за Temenos, както и базирано на Ethereum потребителско мобилно застрахователно приложение за AIA. През 2017 г. те създадоха книга на базата на Ethereum KYC за консорциум от международни банки и друга платформа, базирана на Ethereum, за азиатски застраховател.

Награждаван, Bluzelle също беше обявен за Global Fintech 100 от H2 Ventures и един от Технологични пионери от 2017 г. от Световния икономически форум.

Подробности за продажба на токени на Bluzelle – 18 януари 2018 г.

Общото предлагане на BLZ токени е 500 милиона, от които 33% ще бъдат предоставени чрез частна и публична продажба на токени. Твърдата граница за тази продажба е само 19,5 милиона долара, което е доста ниско за мащаба на този проект. Тъй като тази цифра включва както частната, така и публичната продажба, действителната сума, достъпна за публиката, ще бъде още по-ниска.

Можете да видите най-новата ETH цена за всеки BLZ токен на техния последната публикация в блога тук. Ако сега просто четете за Bluzelle, твърде късно е да участвате. Допускат се само участници в белия списък и окончателната регистрация на група в белия списък приключва на 18 декември 2017 г..

Какъв е дългосрочният и краткосрочен потенциал за Bluzelle?

Данните ще управляват нашето бъдеще, така че има ясна пазарна нужда от услуга като Bluzelle. Ако продажбата на токени е успешна, тогава има голям шанс завършеният екип на Bluzelle да успее да извърши този проект чак до завършване. Това вещае за дългосрочния потенциал на проекта.

В краткосрочен план регистрацията на белия списък на Bluzelle затвори рано, което показва силно търсене. През миналата година тя успя да събере 1,5 милиона долара за финансиране на VC. Заедно с факта, че ICO твърдото ограничение е относително ниско, а краткосрочният потенциал на Bluzelle изглежда също толкова добър.

Независимо от това, Bluzelle все още е сравнително рано в своята пътна карта за развитие. Освен това тя все още не е установила необходимите партньорства, които да осигурят успешно стартиране. И ако токенът не се справи добре след ICO, това може да затрудни Bluzelle да осигури бъдещо финансиране и да постави бъдещето на проекта под въпрос.

Какво мислите за продажбата на символи Bluzelle? Как мислите, че токенът ще изпълнява след продажба? Какви са дългосрочните шансове на Bluzelle? Кажете ни какво мислите в коментарите по-долу!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me