ALAX ICO стартира след по-малко от две седмици на 17 април и около този проект вече има много шум. Това е платформа за разпространение на мобилни игри, базирана на блокчейн, която беше създадена като съвместно предприятие между две китайски компании; Водно конче и ДЕЦЕНТ. Идеята на ALAX е да свърже разработчиците на игри с геймърите, особено онези, които са без банки, като същевременно намали разходите за всички в екосистемата.

Преди стартирането на ICO на ALAX, нека да разгледаме какво представлява този проект и защо той може да се открои в претъпканото поле.

Dragonfly и DECENT, компаниите зад ALAX

водно конче, основана през 2012 г., е предимно доставчик на решения за осигуряване на приходи от мобилен трафик, например чрез целеви страници и реклами. Компанията е създала и пазар за мобилни приложения за игри, за който твърди, че има над 100 милиона активни потребители месечно. Едно предимство, на което се радва Dragonfly, е, че този мобилен пазар се предлага предварително инсталиран на своите партньорски устройства като Vivo, Oppo, Huawei и Gionee.

Dragonfly иска да продължи да се разширява на пазара за мобилни игри и вижда технологията блокчейн като критичен компонент на стратегията си. Следователно тя си партнира ПРИЛИЧЕН, платформа за разпространение на блокчейн с отворен код, която развива своята блокчейн DCore. Блокчейнът DCore е на живо от юли 2017 г. и неговите DCT токен в момента има пазарна капитализация от около 20 милиона долара.

Въпреки че ALAX е тяхното мобилно съвместно предприятие, фокусирано върху игрите, изглежда, че в бъдеще ще има още блокчейн проекти. DECENT бележки че тяхното сътрудничество може да включва други области като реклама, анализ на пазарни данни и SMS плащания.

Предложение за стойност на ALAX и възможност за пазар

Според компанията за разузнаване на пазара Newzoo, глобалният пазар на мобилни игри ще достигне 52,7 млрд. Долара през 2018 г. и 64,9 млрд. Долара до 2020 г., като мобилните игри заемат все по-голям дял от общия пазар на игри. През 2017 г. приходите от китайски мобилни игри възлизаше на 14,6 милиарда долара, надминавайки тази на САЩ и Япония, и Newzoo отбелязва, че приходите от мобилни устройства ще представляват по-голямата част от ръста на приходите от игри в Китай.

Простата причина е, че Китай имаше около 500 милиона мобилни геймъри през 2016 г., повече от цялото население на Съединените щати. Очаква се тази цифра да нарасне до почти 700 милиона до 2021 година. Китайският пазар за мобилни игри е нарастващ и доходоносен.

Китайският пазар обаче има редица бариери, които представляват възможности за ALAX. От една страна, Google Play не е налице в повечето телефони с Android, закупени в Китай. Отбелязва CNBC че Google пропуска милиарди долари, като няма магазин за приложения в Китай (тъй като Google изтегли търсенето си от Китай през 2010 г.). Китайските потребители са най-големите потребители на приложения в света.

Поради липсата на конкуренция от отсъствието на Google Play, пазарът на мобилни игри в Китай се превърна в олигопол с висока такса. Този олигопол може да направи много скъпо навлизането на разработчиците на мобилни игри на китайския пазар, като някои издатели вземат толкова, колкото 70% дял от приходите, и често изискват драматични промени в приложението. За разлика от тях, Такса за транзакции от Google Play е само 30%. Освен това обработката на транзакциите също е дълъг процес.

Стойността на ALAX е да се използва блокчейн технология за директно свързване на разработчици на мобилни игри и геймъри. Изрязвайки олигополистичните посредници, ALAX възнамерява да намали разходите и за двете страни. ALAX се фокусира и върху „небанковани геймъри“, т.е. мобилни геймъри, които нямат достъп до редовни банкови инфраструктури като банкови сметки и кредитни / дебитни карти.

Разработчиците на игри могат да използват тези икономии на разходи за по-нататъшно разработване на игри, маркетинг или награждаване на своите играчи. Разработчиците също така ще могат да си осигуряват приходи от тези необзаведени геймъри, които могат да плащат за покупки по време на игра, без да е необходима традиционна банкова инфраструктура. Чрез използването на неговата блокчейн технология, времената за обработка също трябва да намалят.

За геймърите те могат да се насладят на спестяване на разходи, предадено от разработчиците, плюс други потенциални награди. Небанкнираните геймъри също ще могат да получат пълното игрово изживяване, включително покупки в приложения.

Блокчейн инфраструктура на ALAX

Блокчейнът ALAX (DCore) се състои от четири архитектурни слоя:

  1. Транзакционен слой: Където се управляват всички транзакции
  2. Слой данни: Съхранение на данни с помощта на IPFS инфраструктура (вижте тази статия да научиш повече)
  3. Бизнес слой: Разполага с магазин ALAX
  4. Приложен слой: Основният интерфейс както за геймърите, така и за разработчиците

Блокчейнът ALAX използва механизъм за консенсус на делегирано доказателство за залог, за който твърди, че позволява 5 секунди за производство на блокове. За сравнение, Ethereum има блок време за производство от около 15 секунди. Една уникална характеристика на блокчейн DCore, която го прави идеален за проекта ALAX, е че има функция за автоматично разделяне на приходите. Споделянето на приходите е много важно в платформата за разпространение на съдържание.

Двата помощни токена – ALX и ALA

Екосистемата ALAX ще има два основни символа; ALX и ALA. ALX е публично търгуемият токен и е токенът, който ще се продава по време на предстоящото ICO. Той има максимално предлагане от 1 милиард и може да се използва и за получаване на ALA токени. Помислете за ALX като за механизъм за финансиране на проекта.

ALA токените са вътрешният токен, използван в екосистемата на ALAX. Той е строго в приложението и това е, което геймърите използват, за да правят покупки и да получават награди. Разработчиците ще получат ALA в замяна на тяхното съдържание и могат да изберат да осребрят ALA за фиат (ALAX ще вземе таксата си за обработка тук). Предлагането на ALA токени е неограничено и всички „осребрени“ токени ще бъдат изгорени. Чрез привързване на стойността на ALA към фиат, нейната нестабилност също се намалява.

ALA токените могат да бъдат получени по един два начина, или директно чрез приложението ALAX, или чрез трети страни. Ако бъдат получени чрез приложението, потребителите ще получат 20% отстъпка при използване на ALAX токени за закупуване на ALA токени. Те могат също да изберат да използват местен начин на плащане, въпреки че не биха били допустими за споменатата отстъпка. Тази отстъпка от 20% е основна движеща сила за жетоните ALX. Стойността ALA: ALX ще зависи от стойността ALA: Fiat.

Прекупвачи на трети страни ще бъдат мобилни оператори или физически магазини и са ключови за достигане на небанкираната целева демографска група на ALAX. Тези дистрибутори ще получат ALA токени от ALAX на фиксирана цена, върху която могат да добавят надценка. След това потребителите могат да купуват предплатени QR карти за презареждане, съдържащи ALA токени, използвайки пари. Dragonfly вече има съществуваща мрежа от търговци, която може да служи като дистрибутори. ALAX също така подписа писмо за намерение с Utoo за по-нататъшно разширяване на мрежата от търговци.

ALAX ICO излиза на живо от 17 до 23 април

  • ICO дата: 17 април до 23 април
  • Налични токени: 300 милиона токени ALX
  • ICO цена: 1 ETH = 10 000 ALX
  • Твърд капак: 30 000 ETH (~ 12 милиона долара въз основа на текущите цени)
  • Softcap: Няма (проектът ще продължи независимо)
  • Бонуси: 10% бонус за първите 150 000 000 ALX

Всички неразпределени символи ALX няма да бъдат изгорени. Вместо това те ще бъдат разпределени пропорционално на всички участници в ICO според техните залози. Разбира се, това означава, че е възможно стойността на ALX да се окаже по-ниска от цената на ICO. Приходите от ICO ще се използват главно за разработване на платформа и маркетинг / аутрич. Освен това, 325 милиона токени ALX ще бъдат заключени за 12 месеца след ICO.

Имайте предвид, че маркерите ALX ще стартират като маркери ERC-20, но ще бъдат преобразувани в DCore-базирани маркери, след като mainnet стартира.

Състояние и пътна карта за развитие на ALAX

ALAX очаква да има готов минимален жизнеспособен продукт някъде през април, а тестовата мрежа ще дойде през юли. Основната мрежа и бета версията на ALAX Store са планирани да бъдат пуснати през септември, докато пълният ALAX магазин ще бъде пуснат в действие през първото тримесечие на 2019 г..

Какви са краткосрочните и дългосрочните възможности на ALAX?

В краткосрочен план ALAX има известна инерция на своя страна. Проектът беше обявен едва в края на 2017 г. и в началото на 2018 г. беше само доказателство за концепция. И все пак, само за няколко месеца той е готов да стартира MVP, ICO и има почти 60 000 последователи в своята група Telegram.

Голяма част от това може да се дължи на факта, че ALAX по същество е корпоративен проект на Dragonfly и е част от стратегията му за разширяване. Това може да се види от това как ICO няма софткап; Dragonfly очевидно възнамерява да продължи напред с ALAX независимо.

ALAX също има няколко фактора, които могат да го поддържат в дългосрочен план. Първо, неговото предложение за стойност съответства на ясна и доходна пазарна възможност. Второ, той може да се възползва от съществуващата потребителска база на Dragonfly, предварително инсталирани партньорски мрежи и мрежи на търговци, за да успее на китайския пазар.

И трето, има място за растеж на други нововъзникващи пазари извън Китай, като Югоизточна Азия, много бързо развиващ се пазар. През март ALAX влезе в партньорство с Gionee, един от най-големите производители на телефони в Китай и Индия с присъствие на редица други нововъзникващи пазари.

ICO цената на ALAX дава на целия проект стойност от 100 000 ETH, което е около 40 милиона долара. Като се имат предвид пазарните възможности за милиарди плюс изброените по-горе предимства на ALAX, тази цифра може да е голяма отстъпка.

Какво мислите за проекта ALAX? Може ли наистина да стане важен играч на пазара на мобилни игри? Споделете вашите виждания в коментарите по-долу.