Бързам? Вижте цифрите и бързите факти за 30 секунди.

Уебсайт: biotron.io

Телеграма: t.me/biotronfoundation

ICO: Частната продажба на символи продължава. Публично събитие трябва да започне на 20 март 2018 г. (до последните девет дни). Няма да има мека капачка, а що се отнася до твърдата капачка, по време на ITE ще бъдат разпределени 350 000 000 BTN. Най-ниската стойност е 0,10 €, а най-високата е 0,18 €.

Жетон: BTN, първоначално ERC-20 маркер, с възможен суап към собствен маркер или различна блокчейн по-късно.

Накраткол: Напълно прозрачна платформа за анализ на лични данни.

„В бъдеще всички ще бъдат световно известни за 15 минути.“

Анди Уорхол не говореше непременно за телевизионни риалити. Пророчеството му засенчи славата му и сега тази непринудена крилата фраза се използва както в смях, така и в утеха. Това е културно наблюдение, което се простира отвъд шоубизнеса и към цифровия свят. Въпреки това, с интернет и безплатните платформи за социални медии, сега сме едва ли не анонимни за 15 секунди.

Факт е, когато нещо се предлага безплатно в онлайн думата – шансовете са, ние сме продуктът. Ето как компании като Facebook печелят огромни пари. Всъщност Ройтерс доклади че германската служба за картели е открила, че Facebook злоупотребява с господстващото си положение на пазара, като монетизира нашите лични данни чрез целенасочена реклама. Но това е ерата на децентрализацията и Blockchain и Biotron.io обещава по-справедлива сделка както за хората, така и за бизнеса, като превърне техните „цифрови отпечатъци“ в нещо ценно. Нека се потопим по-дълбоко.

Biotron.io с един поглед

Biotron.io осигурява прозрачността и приобщаването на технологията Blockchain до прага на всички. Той използва личните данни в анализи (или KPI), които могат да накарат хората и организациите да правят по-добър избор.

Убедително изявление ме порази със своята последователност при обяснението как работи Biotron.io и го цитирам, както се появи в Бялата книга:

„Потребителските данни се събират, анализират и съхраняват под формата на анализи, които са на разположение за закупуване от заинтересована страна. Създава се интелигентен договор, който гарантира, че натрупаните приходи се разпределят между участващите потребители в закупения анализ, оставяйки Biotron комисионна. “

Закриване на съществуващите „брокери на данни“

Винаги, когато са заложени лични данни, възникват въпроси, свързани с прозрачността и етиката. Всички сме били там, опитвайки се да намерим някои евтини полети с помощта на уебсайт за сравнение или романтично място в горната част на града за първа среща, само за да бъдем тормозени с реклами – най-вече без значение и просто досадни.

Дали от гледна точка на доставчика на данни или на потребителя на данни, има голяма доза неточност, да не говорим за липса на съгласие и подходящо възнаграждение. Това е сложна екосистема, с която Biotron.io се справя тук и върши чудесна работа за подобряване на процеса.

Независимо дали сте доставчик на данни или потребител, ето как Biotron възнамерява да свърже двата края на спектъра.

Екосистемата за обработка на лични данни на BIOTRON.IO. Източник: бялата книга

Блокчейн или без блокчейн?

Много разпределени дневници или блокчейн идват на ум като възможна платформа за внедряване на Biotron.io, но те не са без недостатъците си. Всъщност широко използваната Ethereum Blockchain може да не е подходяща предвид очевидните проблеми с мащабирането, с които се занимават в момента. Други опции като Multichain, Waves и Ark не предлагат възможността за интелигентно договаряне, необходима за разпределяне на приходите между потребителите.

Следователно Biotron.io ще трябва да избере една от опциите по-долу:

  • Разработете собствена блокчейн
  • Използвайте съществуваща платформа с транзакции извън веригата (да кажем Ethereum с Raiden)
  • Използвайте не-блокчейн счетоводни книги като заплитането на IOTA

Използвайте случаи и далечен потенциал – случай на лични данни

Просто казано, кажете, че нов потребител реши да се присъедини към общността на Biotron.io. Първото нещо би било да инсталирате приложението и уеб разширението, след което да свържете всички устройства за генериране на данни (например смартфона му, фитнес тракера, колата и всички устройства на IoT).

Тогава Biotron.io ще работи със своето вълшебно събиране, анализирайки и използвайки тези данни в:

  • Маркетинг разузнаване (точни маркетингови оферти и сделки)
  • Анализ на здравеопазването (качество на съня, фитнес резултати, цели за тегло и т.н.)
  • Индивидуална застраховка (кола, дом, пътуване и др.)
  • Проверка на самоличността

Списъкът не е изчерпателен и само дава представа как такива данни могат да бъдат превърнати в по-интелигентни решения, да не говорим за приходите, вложени в процеса.

Бялата книга

Whitepaper V0.1 беше пуснат през януари 2018 г. Той стои главата и раменете над повечето документи преди ICO, съдържащ 35 страници с анализ на пазара, предложение за стойност, бизнес модел и стратегия за излизане на пазара. Макар че има повтаряне тук и там за тези, които се интересуват да го прочетат изцяло лично, това ми помогна да науча повече за бизнеса с посредници на данни и да стигна до заключението, че това е поле, в което блокчейнът може значително да наруши.

Частният & Публично първоначално събитие за токени

Събитието за частна продажба на токени вече започна и публично събитие ще се проведе на март 2018 г. (от 20 март 2018 г. 15:00 UTC до 29 март 2018 г. 15:00 UTC).

Разпределение на токени. Източник: бялата книга

350 милиона BTN токени ще бъдат предложени при първоначална единична цена от 0,10 евро, нарастваща до 0,18 евро по време на продажбата. Токените са ERC-20, активирани от блокчейна Ethereum. BTC, ETH, LTC, EOS, OMG, BAT и SPHTX ще бъдат приети от инвеститорите по време на продажбата на токени.

10% от токените, които са заключени за валидиране на транзакции, ще бъдат използвани или за изграждане на собствена книга или за покриване на разходите за такси за транзакции в блокчейн Ethereum.

Струва си да се добави, че 5% от жетоните ще се държат в резерв за две години за Фондация Biotron.

Екипът зад Biotron.io

Екипът зад проекта, източник: biotron.io

Екипът изглежда добре осведомен и обединява доказан опит с обещаващи умения за младежи.

Ключови членове са главен изпълнителен директор и съосновател Pavol Magic, идващи от полето за анализ на данни, особено в рамките на Sygic за 6+ години.

След това има съосновател и CMO Петер Дендис, който носи своите над десет години предприемачество и ноу-хау за дигитален маркетинг. Той е основател на Tarantula и е служил като ръководител на маркетинг за DECENT (блокчейн стартиране). Той също така е запознат с екосистемите на ICO, след като е накарал екипа на Sophia TX да събере 23 милиона долара през декември 2017 г..

Други членове на ниво C са Славомир Кубачка, съосновател и технически директор, идващи от софтуерна разработка с предишни спирки в Hyperledger и Accenture.

Главният оперативен директор е Мартин Смолка, професионален дигитален специалист & SW разработчик на продукти с предишни спирки в Avast, AVG, General Motors и DECENT.

Важни етапи и път напред

Идеята зад проекта датира от 2017 г., с Фондация Biotron, създадена през Q4 2017. През декември 2017 г. финансирането на семена инжектира значителен размер финансиране за стартирането. Това е рядко явление в света на Blockchain и обикновено се вижда в положителна светлина от ICO инвеститорите. Говори по-силно от обещанията и добрите намерения.

Пътна карта на проекта, източник: технически документ

Аз лично съм впечатлен от цялостното качество на проекта. Несъмнено екипът има много неща и това не е микрониша, която търси мащабируемост. Това е потенциален нарушаващ играч на сцената на личните данни, който да даде възможност на големите корпорации да търсят парите си.

Ето за какво става дума в краудфандинга. Това демократизира иновациите и разтваря много бариери пред технологичните стартиращи компании. Не че всяко ICO ще роди следващия Google, но Biotron.io изглежда готов за своя Baptême-de-Feu. И да се надяваме, че най-доброто тепърва предстои.

Полезни връзки

Частното събитие за продажба на токени е в ход и е насочено към големи инвеститори с повече от 500 ETH, които да привлекат към пула. Публичните продажби на токени ще започнат на 20 март 2018 г..