Предстои следващата вълна от блокчейн приложения и няколко по-малко очаквани индустрии изглежда ще се възползват. Едно от тях е издаването на билети, което се измъчва от прости, но осакатяващи проблеми, които оказват влияние върху опита на клиентите и бизнеса. За разлика от други бизнеси, билетите за концерти и шоута все още са доста нискотехнологични, което означава, че всички полезни технологични решения за това пространство ще бъдат добре приети и ще бъдат интегрирани незабавно в текущата индустриална инфраструктура.

От по-забележителните блокчейн компании, които се впускат в решаването на проблеми при издаването на билети Авентус. Базирани извън Обединеното кралство, те получават голямо внимание от медиите след издаването на бялата книга и ICO през последните няколко месеца.

Предпоставката зад използването на блокчейн за билети е доста проста и Aventus са използвали задълбочен дизайн за новата си платформа.

Проблемът, който трябва да бъде решен: сенчест подземен свят на билетите

Опитът с плащането на екстремни цени, прескачането на обръчи и най-лошото от всички да бъде измамен е често срещано явление за тези, които посещават концерти и шоу програми. За високопоставени събития вторичният пазар на билети може да види цени, достигащи средно над 500% от първоначалната цена на пускане, като рекламите (или „скалперите“) получават голям бизнес от купуването на билети на едро и продажбата им на.

Това не означава да говорим за откритото измама, което се случва. Тъй като билетите стават цифрови, често закупуването на билет ви дава сканируем баркод или QR код, който сканирате при влизане. Тъй като това може да бъде изпратено на друго лице, често става въпрос само за препращане на имейл, на когото продавате билета.

Това обаче прави невероятно лесно измамата на хора. Дори да има физически билет, това може просто да бъде копирано почти толкова лесно. Това по същество позволява на някой да „удвои“ стойността на билета.

Използване на прозрачността на блокчейна

Билетите са огромен пазар, така че не е изненадващо, че Aventus са прекарали много време, за да получат правилната формула. Системата е доста проста, публичният характер на блокчейн книгата улеснява даването на всеки билет с уникален идентификатор, който може да се проследи до всички транзакции, в които е участвал. Когато билетът се продава на някой друг, цената може да се контролира тъй като платформата може да посочи за колко може да се продава и тъй като е анонимно изброена, не може да има заобикаляне.

Също така позволява директна и лесна проверка на валидността на билета. Тъй като блокчейнът може да проследи билета обратно до източника и да гарантира, че не са създадени дубликати, вие незабавно дали той е валиден или не.

Екипът на Aventus е базиран в Лондон, има 12 служители и наема повече разработчици на Eth. Те събраха около 20 милиона долара по време на своята ICO в замяна на своите AVT токени.

Голяма част от маркетинга и дизайна им са насочени към B2B пространството, надявайки се, че с повече компании за билети и музикални етикети на борда, видимостта при потребителите ще бъде по-голяма. В крайна сметка, колкото по-добро е изживяването за потребителите, толкова по-добър ще бъде бизнесът за развлекателните компании. Правителствата в ЕС и Северна Америка са решени да премахнат измамите и рекламирането на билети, така че проблемът ще получи все по-голям профил през следващите няколко години.

Компанията има лек маркетингов шанс за своите демографски данни, с надпис „Контролирайте целия жизнен цикъл на вашите билети по модулен и гъвкав начин с нашата базирана на блокчейн система с отворен код. Няма повече празни места; отворете инвентара си за билети за нови канали за продажби и позволете на всеки, който има аудитория, да продава билетите ви без триене, придържайки се към вашите правила. “

Състезание за издаване на билети за блокчейн

Един от най-обещаващите признаци на нова под-индустрия е, когато има много конкуренти, които искат част от действието. Ясно е, че издаването на билети с блокчейн не е полезно, тъй като поне три известни компании вече работят в космоса.

EvoPass, EventChain, Crypto.tickets и GUTS билети са конкуренти в това пространство и повечето вече са завършили ICO.

Подробности за Aventus ICO:

  • Тикер: AVT
  • Твърда капачка: 60 ​​000 ETH
  • Мека капачка: 24 000 ETH
  • Преобразуване: 1 ETH = 92 AVT
  • Максимална пазарна капитализация за ICO: 30 милиона долара
  • Въз основа на: ERC20 токен
  • Дата 6-13 септември 2017 г.

Възвръщаемост на ICO срещу долар: 38%

Доходността, която Aventus даде спрямо долара, беше донякъде разочароваща, но това е цялостната възвръщаемост и заслужава да се отбележи, че цената се е променила през последните две седмици. Също така мнозина очакват през последните няколко седмици масовите връщания на биткойни да се влеят скоро в пазарите на алткойн. Проектът изглежда легитимен, така че си струва да следите бъдещето на платформата. Което и решение за блокчейн да пропусне пазара на билети, то ще има възможността да насочи наградата от 200 милиона долара годишно (стойността на глобалния пазар на билети).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me