Smart Containers Group е утвърдена технологична компания, специализирана в контролирани от температурата контейнери за транспортиране на чувствителни храна и фармацевтична стоки по целия свят.

Контейнерите, които те предоставят, са изключително надеждни. Всъщност техните фармацевтични контейнери са 75 пъти по-надеждни от настоящия пазарен лидер с температурно отклонение под 0,1%.

Това е важно, когато смятате, че Световната здравна организация изчислява това почти 40% от ваксините са компрометирани поради скъсана студена верига, което води до загуба на продукти или неефективно инокулиране.

Смята се, че фармацевтичната индустрия изхвърля продукти на стойност 2,5 милиарда долара всяка година поради отклонение на температурата по време на транспорта.

Чрез справяне с тези предизвикателства, Smart Containers се превърна в четвъртия по големина играч на B2B глобалния пазар на фармацевтични превози само за пет години и разполага с най-големия флот от IoT (Internet of Things) контейнери за въздушен транспорт до момента..

Smart Containers е изграден върху здрава технологична основа с близо 100 патента и над 50 работни години изследвания. За да се съсредоточи както върху фармацевтичните, така и върху хранителните контейнери, Smart Containers Group е мажоритарен акционер на две бързоразвиващи се компании.

 1. SkyCell

SkyCell се превърна в четвъртия по големина играч на B2B глобалния пазар на фармацевтични превози само за пет години. SkyCell е призната за най-безопасната система на пазара и предлага на своите клиенти 20% намаление на общите разходи. Те се стремят да навлязат на директния пазар за пациенти, който е значително по-голям и зависи от нуждите на пациента. Те също така се стремят SkyCell да бъде най-големият доставчик на фармацевтични контейнери в световен мащаб.

 1. Хранителни пазители

Хранителни пазители осигуряват високо надеждни и многократно използвани контейнери за безопасен транспорт на храни. Модерните технологии и инфраструктура позволяват запазването на свежестта на продукта и осигуряват проследимост. Те се стремят да растат бързо в пространството на контейнера за храна, както SkyCell има във фармацията. Целта им е да дадат възможност на храната да се изпраща директно от производителите до потребителите.

Smart Containers Group, базирана в Crypto Valley Швейцария, сега търси инвестиции от крипто общността чрез пускането на две монети. Единият е да събира средства за мащабиране на съществуващия си бизнес, а другият е да финансира развитието на нова разрушителна логистична екосистема.

С цел да наруши логистиката с блокчейн

Както Ричард Етл, главен изпълнителен директор на Smart Containers Group, заявява:

„Логистиката е двигателят на световната търговия. Повече от 17 милиона морски товарни контейнера, над 1 милион въздушни товарни контейнери правят 5 милиарда пратки. “

След това той обяснява, че за да се случи всяка пратка, 200 документа се изискват или заменят. Това е мястото, където ръководството на Smart Containers забелязва възможност за прекъсване. Понастоящем е по-скъпо да се администрира, отколкото да се изпълни пратка.

Проблемът е логистичният процес в момента централизирана, изискване на големи екипи от всички страни за справяне с потока от имейли и генериране на правилните фактури, с много неефективност и сложност. Някои от включените документи включват:

 • Документи за произход
 • Листове за безопасност на материалите
 • Сметка за дихателните пътища
 • Товарителница
 • Поръчка за транспорт
 • Документи за митническа декларация & сметки
 • Фактури
 • Информационен лист за продукта
 • Условия за съхранение
 • Условия за транспорт
 • Множество фактури от доставчика на услуги
 • Лицензи

Проблеми с интелигентните контейнери & Решения – Източник: smartcontainers.ch Бяла книга

Решението Smart Containers предлага да се създаде децентрализиран логистична екосистема, отворена за всички участници в индустрията въз основа на блокчейн технологията. LOGI CHAIN ​​ще бъде името на тази екосистема.

Всяка логистична единица (контейнер, колет и т.н.) ще бъде отразена като виртуален чип в блокчейн инфраструктурата. Съответните страни ще могат да свържат необходимите документи с виртуалния чип и да ги предоставят на други свързани лица в процеса (напр. Спедитори, изпълнители, митнически служители, спедитори, складови работници).

Документите ще се съхраняват или в публична блокчейн (като Ethereum), или в разрешаваща блокчейн (като Fabric или Corda) в зависимост от необходимата чувствителност или поверителност. Цялата информация ще бъде достъпна в реално време, което ще позволи на страните да действат бързо, ако има проблем във веригата на доставки.

Чрез премахване на необходимостта от хартия и свързана информация като имейл, тази екосистема ще осигури много ефективност, намалявайки закъсненията, разходите и CO2. Пратките за изпращане ще станат автономни субекти, които могат да бъдат проследени, фактурирани автоматично чрез интелигентни договори и платени в криптовалути.

По-голямата част от функционалността ще бъде достъпна безплатно за логистични компании и потребители, за да се увеличи приемането. Ще се предлагат допълнителни услуги като застраховка.

Основатели на групата за интелигентни контейнери

Ричард Етл – главен изпълнителен директор & Съосновател

Ричард е предприемач, който е израснал във Виена, Австрия, но е учил в университета във Фрибург, Швейцария и Станфорд, САЩ. Започва кариерата си в Bobst Group, водещ производител на опаковъчни машини. Той е съосновател на Smart Containers Group през 2012 г. и е довел компанията до търговски успех.

Ричард заявява:

„Интелигентните договори ще позволят на логистиката да се децентрализира и да стане безкрайно по-ефективна и устойчива.“

Нико Рос – технически директор & Съосновател

Нико е израснал в Базел, Швейцария и е учил математика, физика и инженерство. По време на следването си печели престижни архитектурни награди и става управляващ партньор в инженерната компания ZPF. Той също така си сътрудничи с известните архитекти Херцог & DeMeuron, изграждайки едни от най-скъпите сгради в Швейцария.

Нико заявява:

„Нашата визия е да създадем напълно автономен, интегриран контейнер, базиран на блокчейн технологията.“

ICO съветници

Smart Containers Group разполага с ICO консултативен екип, пълен с уважавани имена от крипто света:

Съветници за интелигентни контейнери – Източник: smartcontainers.ch

Интелигентни монети за контейнери

Smart Containers пуска два токена (SMARC & LOGI), което създава две възможности за потенциални инвеститори.

 • SMARC монета – Това е знак за дял на печалба със средства, използвани за мащабиране на FoodGuardians и SkyCell. 20% от бъдещите изходни печалби и дивиденти ще бъдат изплатени в ETH на притежателите на токени.
 • ЛОГИ монета – Токен за комунални услуги и валутата, които ще подхранват екосистемите LOGI CHAIN ​​(плащане на интелигентни транзакции). Логистичните играчи ще го използват, за да получат достъп до и да платят за безпроблемен и интегриран процес на доставка с всички документи, поставени в блокчейна.

Разпродажба на токени – ICO

Разпродажба на монети SMARC:

 • Общо предлагане на токени: 150м
 • Токени, предлагани в ICO: 120 м (80%)
 • Твърда капачка: 36 милиона щатски долара
 • Пълна цена на символа: $ 0,432 USD за SMARC

Продажба на монети LOGI Coin:

 • Общо предлагане на токени: 100м
 • Токени, предлагани в ICO: 20 м (20%)
 • Твърда капачка: 4 милиона щатски долара
 • Пълна цена на символа: 0,285 щ.д. за LOGI

Използване на средства:

Интелигентни контейнери Използване на средства – Източник: smartcontainers.ch Бяла книга

Мисли за интелигентни контейнери

Те са събрали интелигентна стъпка, тъй като успехът на LOGI CHAIN ​​ще доведе до по-нататъшния успех на Smart Containers и обратно. Екосистемата LOGI CHAIN ​​може да наруши индустрията и е проектирана въз основа на предизвикателствата, които са изпитали от първа ръка от петте години на експлоатация.

Smart Containers вече доказаха, че са иновативна компания, като SkyCell предоставя най-надеждния продукт, наличен на пазара в рамките на пет години. Друг успокояващ фактор, увеличаващ вероятността за успех, е фактът, че те вече имат стратегически партньори (като Cargolux и Emirates), предоставящи на своите блокчейн технологии директен достъп до индустрията.

Полезни връзки

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ: Инвестирането или търговията с цифрови активи, като тези, представени тук, е изключително спекулативна и носи значителен риск. Този анализ не трябва да се счита за инвестиционен съвет, използвайте го само за информационни цели. Историческото представяне на обсъжданите активи не е показателно за бъдещите резултати. Изявленията, анализът и информацията за blokt и свързаните или свързани сайтове не съвпадат непременно с мнението на blokt. Този анализ не трябва да се тълкува като съвет за инвестиране, покупка, продажба или притежание и не трябва да се приема като препоръка или препоръка за определен актив. Blokt може да получи финансова компенсация в замяна на публикуването на тази статия.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me