Преглед на MOBU ICO – Справяне с проблема със символа за сигурност

В края на 2018 г. пазарът на ICO продължава да процъфтява. Към края на август са събрани общо 6,95 млрд. Долара от 1 079 ICO, което вече е с 800 млн. Повече в сравнение с общата сума, събрана през 2017 г..

Въпреки това ICO продължават да работят в регулаторна сива зона. В Съединените щати SEC е издала множество предупреждения срещу ICO с председателя на SEC Джей Клейтън нищо, което само защото ICO заявява, че продава „полезен токен“, не означава, че самият токен не е ценна книга (и по този начин попада в полезрението на SEC). Всеки, който е следвал ICO през последната година или нещо подобно, е добре наясно с броя на проектите, чиито твърдения, че предлагат „помощни токени“, са в най-добрия случай фалшиви.

Бързо обобщение: Помощните токени са жетони, които извличат своята стойност чрез предоставяне на достъп до продукт или услуга. Един бърз пример би бил позволяването на притежателите на достъп до базирана на блокчейн екосистема за електронна търговия или просто предоставяне на намалени такси на борсата.

Токените за сигурност, от друга страна, извличат стойността си от външен и търгуем актив. Въпреки че са обект на повишени разпоредби, тези, които приемат тези разпоредби, позволяват много по-голяма гъвкавост в сравнение с комуналните токени. Например, токените за сигурност могат да се издават само с цел набиране на средства и дават право на притежателите да насочват споделяне на печалба или дивиденти.

И все пак има сигнали, че разказът „това е просто полезен знак“ бавно се променя. Тъй като криптовалутният пейзаж продължава да узрява, все повече и повече легитимни играчи осъзнават, че регулирането не е нещо, което трябва да се избягва, а да се приветства. Следователно етикетът „маркер за сигурност“ сега се разглежда като по-малко табу и всъщност нещо положително.

В края на април, CNBC публикува статия отчитане на тази нова тенденция, като някои проекти се наричат ​​STO или Securities Token Offerings, за да се разграничат от етикета ICO, който, правилно или не, се е свързвал с проекти и измами, които никъде няма.

Дилемата на токена за сигурност – повече предимства, но нормативен кошмар

Това ни води до дилемата на маркера за сигурност. Разбира се, пускането на регулаторен съвместим маркер за сигурност предлага много повече предимства и гъвкавост на даден проект в сравнение с комунален маркер. Да се ​​спазва нормативната уредба обаче не е лесна задача; всъщност може да е направо кошмар. Когато смятате, че инвеститорите в ICO обикновено идват от много страни, всяка със свои собствени разпоредби е лесно да разберете защо.

Тук се крие дилемата. В резултат на това, въпреки че стартирането на ICO на помощния токен може да се осъществи сравнително бързо, стартирането на съответстващ токен за сигурност може да бъде дълъг и трудоемък процес. И все пак ползите от него са ясни. Това създава празнина на пазара, празнина, която MOBU възнамерява да запълни.

Решението MOBU – универсална платформа за стартиране на съвместими токени за сигурност

По същество MOBU ще създаде децентрализирана платформа, която ще предостави на ICO цялостно решение за стартиране на съвместими маркери за сигурност. Платформата ще използва свой собствен протокол, известен като протокол MOB20, за да стандартизира всички изисквания, които трябва да има съответстващ токен за защита.

Според неговия документ, платформата MOBU ще може да стартира маркери за сигурност, които отговарят на следните разпоредби:

 • Reg S – Предложения за ценни книжа, направени извън САЩ от чуждестранни и американски емитенти. S означава „безопасно пристанище“; такива ценни книжа се считат за освободени от изискването за регистрация съгласно Закон за ценните книжа от 1933 г..
 • Reg D Предложенията за ценни книжа, направени при освобождаване от частно пласиране, и по този начин също са освободени от горните изисквания за регистрация.
 • Рег. А+ Предложения за ценни книжа под $ 50 милиона за период от една година, които също са освободени от посочените изисквания за регистрация. Публичното финансиране също може да се комбинира с частно финансиране.

Платформата MOBU ще предлага и следните функции:

 • Познайте своите клиенти и възможностите за изпиране на пари
 • Портали за инвеститори и проверка на инвеститорите
 • Ескроу акаунти
 • Възможност за оценка
 • Правна подкрепа
 • Техническа поддръжка / Валидиране на проекти
 • Фиат за крипто конверсии

Много от описаните по-горе функции, като KYC, юридически услуги, услуги за депониране и конвертиране на валута, ще се предоставят от трети страни, а не от самия MOBU. Това означава, че платформата MOBU ще се състои не само от издатели на маркери за сигурност и потенциални инвеститори, но и от други доставчици на услуги, които предоставят необходимите бекенд и операции за поддръжка. MOBU твърди, че всички доставчици на услуги на трети страни ще бъдат надлежно проверени.

Две функции, конвертиране на крипто към fiat и ескроу услуги, са особено полезни за потенциалните инвеститори. Това е така, защото в тандем те ще позволят на инвеститорите бързо да излязат след краудсейла, ако решат. Предвид трудностите при това в настоящата среда на ICO, тази възможност, ако бъде успешно внедрена, ще бъде огромен отличителен елемент и точка за продажба на MOBU.

Ето диаграма, очертаваща предложения от процеса на MOBU процес за издаване на хипотетичен токен за сигурност:

MOBU Token и неговата Tokenomics

Въпреки че платформата MOBU е изрично за потенциални издатели на маркери за сигурност, самият токен MOBU ще бъде маркер за помощна програма. Полезността му е проста: токенът MOBU е валутата на цялата екосистема на MOBU. Участниците в екосистемата MOBU ще трябва да използват токена MOBU, за да направят следното:

 • Емитентите публикуват награди, за да привлекат доставчици на услуги от трети страни да работят по техния проект
 • На техническите разработчици се плаща с токени MOBU за създаване на интелигентен договор
 • Доставчиците на KYC трябва да плащат токени MOBU, за да се присъединят към екосистемата
 • Инвеститорите плащат на доставчиците на KYC токени MOBU, за да преминат през процеса KYC
 • Юридическите и ескроу доставчиците печелят токени MOBU за своите услуги

MOBU също заяви, че бъдещите партньорства с банките ще позволят лесно конвертиране на криптовалути, което ще позволи на участниците в екосистемата на MOBU лесно да „теглят пари“. Въпреки че е вярно, че тази лекота на теглене може да бъде отрицателна за бъдещето на токена стойност (защо да държите MOBU жетони, ако можете веднага да теглите пари?), MOBU също ще внедри механизъм за заключване, за да противодейства на това. В този механизъм всички доставчици на услуги на трети страни ще трябва да заложат определено количество MOBU токени за правото да работят в екосистемата. Тези символи също ще трябва да бъдат заключени за цялото време, през което тези доставчици желаят да работят в рамките на екосистемата.

Що се отнася до самата платформа, MOBU ще взема 1% такса за всички ICO, изброени на платформата. В допълнение, малка (но неуточнена) такса, взета в MOBU, също ще бъде начислена за всяка транзакция в рамките на пазара на MOBU.

Екипът зад MOBU

Основният екип, който стои зад MOBU, е базиран в Южна Африка, с няколко членове на проекти, които не са базирани в Южна Африка, от страна на разработката, които изглежда имат значителен опит в разработването на блокчейн. Що се отнася до консултативния съвет на MOBU, основните му членове са от Blockcrunch Capital, което се обявява за „Най-добрата блокчейн и ICO консултация в Северна Америка“.

Пътна карта и партньорства на MOBU

Към момента проектът MOBU все още е в доста предварителен етап. Предварителната му продажба е на живо до 15 септември, докато основната краудсейл ще започне на 1 декември, завършвайки в края на януари 2019 г. Токенът MOBU се планира да бъде включен в списъка на 1 март 2019 г., докато бета версията на платформата трябва да започне на живо на 1 юли 2019 г. Компанията също така твърди, че има две подписани писма за намерение от бизнеса за добив на хром и злато, който желае да пусне маркери за сигурност за набиране на средства и за спестяване на разходи. Това е планирано за октомври 2019 г..

Някои от основните етапи на проекта също зависят от средствата, събрани по време на ICO. Ако MOBU събере минимум $ 10 милиона, той ще разработи сметка за управление на разпределението на форекс и крипто процент; първата по рода си. Ако MOBU събере 20 милиона долара, той планира да разработи първата ICO за краудфарминг на платформата, докато 30 милиона долара са това, което компанията твърди, че ще предприеме за разработването на пълен регулаторен крипто обмен, който по този начин ще гарантира изброяване на всички ICO, издадени чрез платформата.

MOBU ICO Подробности

Както бе споменато по-горе, MOBU все още е в предварителен етап. Предварителната му продажба в момента е на живо до 30 септември и участващите участници ще могат да се насладят на 25% бонус. Ето основните подробности за планираната краудсейл, която ще започне на 1 декември.

 • Softcap: 1 милион долара
 • Твърд капак: 35 милиона долара
 • Цена: $ 0,15
 • Минимална инвестиция: 1 ETH
 • Приети валути: ETH, BTC, BCH, LTH, DASH, USD

От 4 септември, малко повече от 3 дни в предварителната продажба, MOBU вече е събрал малко над 3 милиона долара. Като такъв, има голям шанс проектът да достигне своята твърда капачка от $ 35 милиона в началото, когато публичната му краудлейз стартира през декември. 80% от общото предлагане на токени на MOBU ще бъдат използвани за набиране на средства, като само 16% са разпределени за екипа на MOBU и неговите съветници; положителен знак.

MOBU има ли потенциал?

Платформата MOBU идентифицира ясна пазарна нужда в по-големия пазар на ICO. Ако успее да изпълни обещаното, изглежда няма съмнение, че емитентите ще се стичат на неговата платформа. Въпросът е само дали екипът зад MOBU ще може да изпълни. Тъй като основните етапи са все още толкова далеч, изглежда твърде рано да се каже.

В краткосрочен план изглежда, че този проект има добра инерция зад себе си. Нейната Telegram група е достигнала почти 50 000 членове и има много положителна реклама около този проект. Като такъв, независимо от дългосрочния успех на платформата, токенът MOBU може да се окаже ефективна краткосрочна игра.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map