Финансов анализ на биткойн, преглед на биткойн и въпроси относно концепцията за крипто валута. Биткойн въпросителни знаци и лупа - Изображение

Какво е Red Pulse?

По целия свят данните за пазара и финансовите изследвания никога не са били по-достъпни или по-ценни. Според уебсайта на Red Pulse, цялата индустрия на изследователското съдържание е нефункционална, монополизирана от малка група „ключови играчи“ в производството и разпространението на съдържание.

Red Pulse твърди, че въпреки огромното количество информация, която е на разположение, достъпът до точни данни с прозрачен източник е продължаваща борба. По-малките изследователи, които могат да имат по-надеждна представа (т.е. бивши служители, професионални инвеститори и експерти в бранша), по същество излизат извън пазара.

През последните две десетилетия Китай „прескочи“ до сегашния си статус на „едно от най-свързаните с мобилни и интернет общества в света“. В резултат на това Китай е особено засегнат от проблемите, които идват с изобилието от информация; Red Pulse пише за разочароващо редовно събитие в страната:

„Китайските експерти на пазара и реномирани новинарски източници [докладват] за пазарния слух сутрин, само за да бъде отказан следобед.“

Red Pulse се опитва да улесни живота на анализаторите и да предостави на компаниите и широката общественост по-точна информация, използвайки платформа, базирана на блокчейн, която „опростява стимулите и директно компенсира производителите на изследвания за техните ценни прозрения“.

В същото време платформата на Red Pulse ще гарантира, че „потребителите на изследвания могат да получат достъп до най-подходящото за тях изследване“.

Как ще работи Red Pulse

Платформата Red Pulse ще се захранва от собствения си токен RPX. Изследователите допринасят с информация за платформата на RPX; Редакторският екип на Red Pulse ще провери информацията и източника, а след това одобрената информация ще бъде добавена към пазара за данни на Red Pulse. След това потребителите на съдържание могат да купуват данни директно от създателите на съдържание, използвайки RPX токени.

Платформата Red Pulse също ще използва система за оценка на надеждността, която ще оценява участниците въз основа на точността на съдържанието, което предоставят. Потребителите с по-висок рейтинг на доверие ще спечелят повече RPX токени за своя принос.

Притежателите на RPX също ще имат участие в влиянието върху оценките за достоверност и подбор на съдържание. Потребителите, които държат повече RPX токени, имат по-голямо влияние при повишаване или намаляване на съдържанието въз основа на точността.

История на червения пулс

Red Pulse е основана като финансова изследователска фирма, която не е базирана на блокчейн през 2015 г. Между това и сега Red Pulse е развила голяма общност от заинтересовани потребители – има повече от 50 000 абонати на бюлетина на китайските пазари на Red Pulse; Red Pulse също така твърди, че работи с „50 институционални клиенти, включително глобални мениджъри на активи и топ инвестиционни банки“.

Освен това Red Pulse е „създал партньорства и интеграция“ с Thompson Reuters, Bloomberg, S&P Capital IQ и FactSet.

Кой е зад червения пулс?

Red Pulse е основана от трима мъже, които имат повече от 43 години опит във финансовата индустрия помежду си. Основател и главен изпълнителен директор Джонатан Ха работил е като консултант по управление на AMS, IBM и EMC; Съосновател и ръководител на науката за данни Стенли Чао има „единадесет години опит в управлението на инвестиции и финансовите услуги.“ Съосновател и неизпълнителен председател Петър Александър е основател на Z-Ben, базираната в Шанхай консултантска фирма.

В допълнение към основателите, Red Pulse има екип от осем съветници (https://coin.red-pulse.com/#team), включително Хонгфей Да, основател на NEO и Т. Ф. Ченг, Управляващ директор в BNP Paribas Asset Management.

FinTech Innovation Lab, Onchain, NEO, Z-Ben Advisors, #Hashed и Kenetic Capital връщат монетата Red Pulse.

Червеният пулс ICO

ICO Red Pulse се проведе на 8 октомври 2017 г. и успя да постигне своята много разумна цел за набиране на средства от 15 милиона щатски долара и да приключи в същия ден. Продажбата не беше отворена за граждани на Съединените щати, континентален Китай (поради забраната на ICO в Китай) или Сингапур.

Общо предлагаме 1 358 371 250 RPX токена; В момента в обращение са 543 348 500 RPX. Монетите са разпределени съгласно тази диаграма:

Разпространение на RPX токени

5% от RPX, запазени за разпределение на служители, имат период на придобиване от 12 месеца от датата на ICO. 25% от разпределението на RPX за всеки служител ще бъдат разпределени на всяко тримесечие; сумата, която всеки служител ще получи, е свързана с мандата на този служител във фирмата.

RPX токените се продаваха със скорост 1000 RPX за 1 NEO (единственият жетон, който беше приет по време на продажбата). 40% от средствата, събрани по време на продажбата, са вложени за разработване на платформа; 20% са насочени към изследователския и редакционния персонал; 20% за пътни разходи за маркетинг и продажби; останалото се разпределя равномерно между оперативните разходи и правните / счетоводните разходи.

Red Pulse жетони могат да се съхраняват в родния портфейл на NEO, Neon.

$ RPX $ NEO $ Книга

Популярният NEO портфейл Neon е актуализиран до 0.0.8 и поддържа нашия токен. Вече можете да съхранявате и изтегляте вашите RPX токени на Ledger Nano S.

Забележете, че NEO се децентрализира и за възнаграждение на главните възли на търговците изисква GAS да прехвърли.https://t.co/OsuGcqJDjV

– Червен пулс (@red_pulse_china) 4 януари 2018 г.

Red Pulse като инвестиция: бъдещето на Red Pulse

Red Pulse има няколко добри неща. Платформата отговаря на истинската нужда от прозрачност и точност на китайския информационен пазар; фактът, че компанията съществува като успешен субект с активна общност и солидна клиентска база от 2015 г., също е положителен показател за бъдещето на монетата.

По време на пресата Red Pulse е класиран като 116-та криптовалута в света по отношение на пазарната капитализация. Единичен RPX токен струва приблизително $ 0,41, след като се радваше на бичи опит от публичното му пускане в края на октомври.

Това е особено забележимо, когато вземете предвид факта, че Red Pulse е регистриран само на две борси – Kucoin и TDAX. Тиражът на Red Pulse и стойността на символа несъмнено са ударени от злополучния момент на ICO, който се състоя след внезапното решение на Китай да забрани ICO в страната.

Red Pulse изглежда се справя добре досега, но за да се превърне в истински успешна криптовалута, може да се твърди, че компанията ще трябва да разшири дейността си извън Китай. Китайското правителство разработи опит да действа прибързано, когато става въпрос за криптовалута; за съжаление, стабилността на Red Pulse виси на косъм заради това.

Компанията Red Pulse има подробна пътна карта, водеща до планираното пускане на блокчейна през Q4 на 2018 г. Дотогава можем само да се надяваме, че правните обстоятелства се променят в полза на компанията – или поне да й позволят да оцелее.

Какво мислите за бъдещето на Red Pulse? Ще намери ли компанията начин да процъфтява въпреки заблудената политическа ситуация по отношение на базираните на блокчейн компании и ICO? Моля, оставете вашите мисли в коментарите – ще се радваме да чуем вашето разбиране.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me