A Blockchain Startup SelfKey lehetővé teszi az önálló szuverén identitást, a következő módon

A világon szinte mindenki, aki hozzáfér az internethez vagy a pénzügyi szolgáltatásokhoz, egy ponton online igazolta személyazonosságát.

Néha ez olyan egyszerű, mint egy szelfi feltöltése vagy egy telefonszám megerősítése. Néhány szolgáltató azonban, különösen a pénzügyek terén, bonyolult ügyfélismeretet igényel (KYC) jelentéstételről, hogy törvényesen megengedett az ügyfelek kiszolgálása.

Az identitáskezelés jelenlegi megközelítései azon alapulnak, hogy a szolgáltatók létrehozzák és fenntartják a siló az egyes ügyfelek adatai. A vállalkozások azonban általában nem rendelkeznek szakértelemmel vagy erőforrásokkal ahhoz, hogy ezeket az adattárakat megfelelően fenntartsák.

Chris Grundy, a SelfKey marketing igazgatója

Adatok eredményeként helytelen kezelés, hackerek vagy akár belső rosszindulatú szereplők is könnyen hozzáférhetnek az érzékeny felhasználói adatokhoz. Ezen túlmenően, mivel az adat silók nem kommunikálnak egymással, a felhasználóknak meg kell osztaniuk személyes adataikat minden alkalommal, amikor új online fiókra regisztrálnak, ami többszörös hatékonyságot eredményez.

A decentralizált technológia megjelenésével a SelfKey, egy blockchain alapú identitáskezelési megoldás, visszahelyezi a hatalmat az egyén kezébe az online identitások védelme érdekében..

Blokt utolérte Chris Grundyt, a SelfKey marketing igazgatóját, hogy megtudja, miért olyan egyedi a decentralizált megoldása.

Mi az a SelfKey?

SelfKey Edmund Lowell alapította 2018-ban az egyének online szuverén identitásának védelme érdekében. Sikeres ICO emelés után, A SelfKey munkatársa több mint 20 országban van, és gyorsan nőnek.

A nyílt forráskódú szervezet, a SelfKey nonprofit szervezet, a átlátszó kódalap, sokszor ellenőrizték.

A nyílt forráskód iránti elkötelezettségéről a Grundy azt mondja:

„Amikor a SelfKey-t használja, nem lép kapcsolatba valami arctalan vállalattal, amelyet pusztán a profit hajt. Ehelyett nagy tehetségű egyének közösségével dolgozik, akik nagyon törődnek az adatvédelemmel és a biztonsággal, valamint egy nyílt forráskódú, szabadon hozzáférhető kódokkal. ”

A blokklánc által működtetett identitáskezelő rendszer, a SelfKey elkötelezett amellett, hogy az egyéneknek és szervezeteknek hatalmat adjon saját adataik birtoklására és ellenőrzésére, valamint igazolt személyazonosságú szolgáltatásokra iratkozzon fel egy piacon vagy cserében..

A SelfKey nem látja, tárolja és nem kezeli a felhasználói adatokat, és a felhasználók teljes ellenőrzés alatt állnak, amikor az identitásukat a SelfKey-n keresztül kezelték, ami ellentétben áll a legtöbb központosított identitáskezelő szolgáltatással.

Például a központosított megoldásokban a felhasználókat gyakran arra kérik, hogy készítsenek szelfiket az azonosítójuk birtokában. Ezt a képet ezután egy távoli vagy felhőalapú kiszolgálón tárolnák, és olyan módon használnák fel, amellyel a tulajdonos nem rendelkezik irányítással, és nulla átláthatóságot kínál a személyes adatok felhasználásának módja és azok számára.

Ehelyett a SelfKey megoldásával a felhasználók folyamatosan ellenőrzik identitásukat. Az adatokat csak helyi eszközökön tárolják, és a felhasználók tetszés szerint engedélyt adhatnak vagy visszavonhatnak.

Miért olyan fontos az önálló szuverén identitáskezelés??

Egy önálló szuverén identitás (SSI) leírja az egyén azon képességét, hogy kezelje saját identitását, tehát teljes mértékben ellenőrzése alatt állnak. Ehelyett az identitáskezelés jelenlegi megközelítése szerint sok felhasználó elveszíti személyes adatainak tulajdonjogát. Például, amikor a felhasználók új online fiókokat hoznak létre, vagy regisztrálnak új szolgáltatásokra, személyes adatokat adnak meg, amelyeket átadnak a szolgáltatónak.

Ezek a szolgáltatók ezután a felhasználói adatok letéteményeseivé válnak, az utóbbi években pedig több ezer esetek jelentek meg, ahol a vállalkozásokat adatsértések, feltörések és etikátlan viselkedés érte – ami negatív valós következményekkel jár az érintettek számára.

Ehelyett az Önuralmi adatrendszerek adják meg a felhasználók számára az irányítást. Grundy elmagyarázza:

„Az önálló szuverén identitásrendszerekben a felhasználók képesek megőrizni adataik tulajdonjogát. Fontos, hogy nagyobb átláthatóságot élveznek a harmadik féltől származó adatkezelés terén is. Abban az időben, amikor információinkat áruként kezeljük és többször eladjuk a legmagasabb ajánlatot tevőnek, az SSI üdvözlő ellenszert ad ennek a meghibásodott rendszernek. ”  

A személyes adatok ellenőrzése több okból is elengedhetetlen, különös tekintettel a biztonságra. Minél kevésbé ellenőrzik a felhasználók az adataikat, annál nagyobb az esélyük, hogy személyazonosság-lopásoktól szenvedjenek.

A jelenlegi identitáskezelési megoldásokkal kapcsolatos kérdések

Amint a bevezetőben tárgyaltuk, a jelenlegi identitáskezelési megoldásokkal többszörösen hiányosak az adatok, például az adatok helytelen kezelése, a feltörések és az általános időbeli korlátozások az új szolgáltatásokra történő regisztráció során..

Arról, hogy a SelfKey hogyan oldja meg ezt, Grundy azt mondja:

„A SelfKey egy kiváló megoldást épít, amely a decentralizációra és az egyének adatainak ellenőrzésére való felhatalmazására támaszkodik. Pontosabban, a SelfKey pénztárca lehetővé teszi a felhasználók számára a SelfKey azonosító létrehozását. Ez egy fontos adatpontok gyűjteménye, amelyek felhasználhatók az online szolgáltatás regisztrációja vagy elérése során. ”

Mivel a SelfKey ID a felhő helyett a felhasználó helyi eszközén van tárolva, védve van a feltörések és adatsértések ellen, amelyek a centralizált online identitáskezelésben általánossá váltak.

SelfKey tanúsítók

A tanúsítók olyan vállalkozások vagy intézmények, akiknek joguk van igazolni valakinek személyazonosságát. Például a közjegyzők vagy az ügyvédek igazolást nyújthatnak be egy hivatalos személyazonosító okmányról annak jogszerűségének bizonyítása érdekében.

Hagyományosan a személyazonossági okmányok ellenőrzése unalmas és manuális offline feladat volt.

Grundy elmagyarázza:

“A SelfKey ezt a folyamatot online szeretné elérni, először a SelfKey Marketplace elindításával a közjegyzők számára, később pedig az igazolások beépítésével a blockchain alapú identitáskezelési megoldásunkba.”

A tanúsítók az egyik legfontosabb szerepet töltik be az igazolások megadásában és az állítások ellenőrzésében a SelfKey ökoszisztémán belül. Grundy azt mondja:

– Ennek szemléltetésére képzelje el, hogy elmegy az italboltba alkoholt vásárolni. A vásárláshoz be kell mutatnia személyi igazolványát, amely akár 11 érzékeny adatpontot is tartalmaz, például otthoni címét, amikor csak meg szeretné osztani az életkorát. Ez nagyon invazív, és nem helyezi előtérbe az egyén magánéletét vagy biztonságát. ”

Ehelyett decentralizált rendszerek, például Selfkey decentralizált azonosítók lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy a forgatókönyvek teljes skáláján megosszák az igazoláshoz szükséges minimális információkat.

A SelfKey Piactér

A SelfKey Marketplace célja, hogy könnyű és biztonságos hozzáférést biztosítson a SelfKey pénztárca. A többi piactérhez, például az Amazon-hoz hasonlóan, a SelfKey piactér is különböző üzleti vertikumokat és kategóriákat tartalmaz.

Grundy elmagyarázza:

„Március 25-én elindítottuk az integrációs vertikált, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy külföldön vállalkozást nyissanak és KEY zsetonokban fizessenek érte. A következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy elindítsuk a SelfKey kriptovaluta-tőzsde piacát, valamint a bankszámlák piacát. ”

A vásárló megismerése és a pénzmosás elleni küzdelem (KYC / AML) szempontjából a SelfKey platformjának előnye, hogy a felhasználók többször is felhasználhatják személyes adataikat, ahelyett, hogy újra azonosítanák magukat minden új platformon.

A SelfKey Marketplace funkciójáról Grundy elmagyarázza:

„Amikor termékeket vásárol az Amazon-on, nem kell minden alkalommal megadnia adatait, amikor vásárol. A SelfKey Marketplace hasonló módon működik, a felhasználók egyszer megadják adataikat, majd felhasználják ezeket az információkat az összes rendelkezésre álló szolgáltató számára. A SelfKey-vel ez minden felsorolt ​​kriptovaluta-tőzsdére is érvényes lesz. ”

Ez jelentősen csökkentené a felhasználók elérhetőségének megadásához szükséges időt, és megnyitná a kaput a biztonságosabb identitáskezelő rendszerek felé is.

SelfKey Identity Wallet

A SelfKey Identity Wallet nem csak egy közönséges kriptotárca. A SelfKey Identity Wallet felhasználói kezelhetik az ERC-20 tokenjeiket a pénztárcán keresztül, de más pénztárcákkal ellentétben hozzáférést biztosít a SelfKey Marketplace-hez is.

Hasonlóképpen, a SelfKey Identity Wallet segítségével a felhasználók létrehozhatják saját egyedi SelfKey azonosítójukat, amely lényegében a KYC-re vonatkozó adatok gyűjteménye. Miután létrehozta és ellenőrizte a felhasználó SelfKey azonosítóját, felhasználhatja azt a SelfKey Marketplace-en belüli szolgáltatások és szolgáltatók széles körének eléréséhez, például a kriptotőzsdékhez.

A SelfKey Identity Wallet áttekintése

Mivel a SelfKey azonosítót a felhasználó helyi eszközén tárolják, minden személy, aki a SelfKey Identity Wallet segítségével kezeli az adatait, teljes mértékben ellenőrizheti digitális identitását..

A SelfKey Identity Wallet lehetővé teszi a felhasználók számára a vállalkozások nyitását is tengerentúli, keresztül Incorporations Marketplace. A felhasználók eljuthatnak az Incorporations Marketplace webhelyre, és választhatnak a rendelkezésre álló számos joghatóság közül, beleértve Svájcot, Hong Kongot, Szingapúrot és más.

Grundy elmondja, hogyan működik ez az innovatív funkció:

„A teljes folyamat a SelfKey pénztárca, és a cégtulajdonosok fizetik a KEY tokenekbe való beépítésüket. Az infrastruktúrát és a szakértelmet partnereink biztosítják. Sok időt töltöttünk a folyamat optimalizálásával, hogy a felhasználók teljes átláthatóságot nyújtsanak a költségek, a KYC követelmények és a feldolgozási idők tekintetében – ez egy játékváltó a vállalat nemzetközi alapításához. “

A SelfKey használatának üzleti előnyei

Amellett, hogy a felhasználók számára a KYC sokkal gyorsabb módszere, számos kulcsfontosságú előnye van annak, hogy a vállalkozások, azaz „megbízó felek”, csatlakozzanak a SelfKey ökoszisztémához.

Grundy elmagyarázza:

„A legnagyobb hasznot a SelfKey Marketplace adja. Itt a tőzsdék és más szolgáltatók ingyen mutatkozhatnak be több ezer új felhasználó előtt. Egy olyan világban, ahol a méret annyira fontos, a nagy és növekvő ügyfélkörhöz való szabad hozzáférés hatalmas győzelmet jelent. ”

Egyéb előnyök a csökkent lemorzsolódásból származnak, mivel a SelfKey lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen kattintással regisztrálhassanak egy integrált partnerszolgáltatásba. A SelfKey úgy véli, hogy ennek eredményeként több ügyfél fogja befejezni a beszállási folyamatot, és kevésbé valószínű, hogy kilép a hosszadalmas és gyakran zavaros regisztráció során.

A KEY Token

A SelfKey ökoszisztémát egy natív ERC-20 segédprogram token hajtjaKULCS.”A KEY tokenek felhasználhatók többek között beépítési szolgáltatások vásárlására a SelfKey Marketplace-en keresztül.

A KEY tokenek jelenleg a Binance, a Kucoin, a LATOKEN és egyebeken kereskednek.

Partnerségek

A SelfKey a közelmúltban számos vállalati szolgáltatóval lépett kapcsolatba, akik a programhoz szükséges szakértelem és infrastruktúra nagy részét biztosítják SelfKey Incorporations Marketplace.

Ezenkívül a SelfKey DID módszer a web-ipari szabványügyi testület elfogadta W3C és most van listázott nyilvántartásában.

A lista fontosságát kommentálva Grundy megjegyzi:

“Ez kulcsfontosságú lépés egy új és továbbfejlesztett identitáskezelő rendszer bevezetése felé, amely DID-eken és ellenőrizhető állításokon alapul, és amely átjárható más rendszerekkel.”

Versenytársak és régi KYC rendszerek

Ahelyett, hogy közvetlen versenyben létezne, a SelfKey decentralizált módon kompatibilis számos más KYC rendszerrel azonosítók „DID” módszerek, vagyis nincs szállítói zárolás. A felhasználók bármikor átállhatnak a rendszerről, ahol vannak, és átvehetik adataikat, és azonosulhatnak velük.

A SelfKey-vel párhuzamosan más KYC szolgáltatók jelenlétéről Grundy azt mondja:

Ahhoz, hogy az önálló szuverén digitális identitás valóban boldoguljon, több vállalatra van szükségünk a győzelemhez. Ahogy egy másik decentralizált identitás-társaság vezérigazgatója mondta nekünk egyszer – olyanok vagyunk, mint a szúnyogok egy nudista kolóniában, ami azt jelenti, hogy az identitástér olyan nagy – becslések szerint 2022-re 20 milliárd dollárra nő – hogy sok szervezet boldogan léphet ki együtt. ”

A SelfKey azonban megkülönbözteti magát a többi szolgáltatótól. Például a felhasználók azonnal használhatják a Selfkey-t például a cégalapításhoz, és az űrben sok más versenytársnak nincs virágzó piactere.

Grundy hozzátette:

“Mivel megértjük és KYC háttérből származunk, hamarosan elindítunk egy kriptobarát bankszámlapiacot – egy másik első helyet az űrben.”

Post ICO – SelfKey fejlesztés

A SelfKey jelképes eladása több mint 21 millió dollárt gyűjtött össze, a nyilvános értékesítés mindössze 11 percig tartott. Hasonlóképpen, a magánszemély által befektethető összeget 3000 ETH egyenértékre korlátozták.

Megbeszélve, hogy a SelfKey csapata mit tanult emelése óta, a Grundy megosztja:

„Az eladás óta valóban minden nap tanulunk, építünk és haladunk, és a hajózási munka technológiájára összpontosítunk. Míg más blokklánc-társaságok valóban hamis partnerségi bejelentéseket, vagy bejelentési bejelentéseket tartalmaznak – próbálunk kicsit mások lenni -, és nem csak beszélni, hanem működő technológiát telepíteni. ”

Grundy hozzáteszi, hogy a SelfKey használati esete kiválóan illeszkedik a decentralizált technológiához, és a valóságban megalapozott, amikor a valós blockchain alkalmazásról van szó, és a SelfKey elkötelezett maradt a működő kódbázis kiadása érdekében.

Hasonlóképpen, sok más projekttől eltérően, A SelfKey stabil maradt a 2018-as medvepiacon, és van egy fenntartható üzleti modellünk a jövőre nézve.

Csillagközi SelfKey

A SelfKey csillagközi fázis az utolsó lépés a SelfKey ütemtervön, és ez az a pont, ahol az egész SelfKey ökoszisztéma élni fog és teljes mértékben működőképes lesz.

Végül megkérdeztük Grundyt, hogy néz ki a csillagközi szakasz a SelfKey számára. Mondja:

„A Csillagközi szakaszban decentralizált identitás-összetevőinket átfogóan alkalmazzák, mint például a DID-ek és identitásközpontok. Nem mi vagyunk az egyetlen projektépítés ezen a téren, de egyedülálló piaci stratégiánk van, amely valódi termékeket és szolgáltatásokat tartalmaz. Javasoljuk a felhasználóknak csatlakozzon hozzánk utunkra, és legyél az első, aki megtudja, mikor megyünk az Interstellarba! ”

Blokt köszönetet mond Chris Grundynak és a SelfKey csapat többi tagjának, hogy megosszák velünk elképzeléseiket és szakértelmüket.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map