A 2014 áprilisában bevezetett Monero egy magán, biztonságos, követhetetlen és helyettesíthető digitális pénznem. Bár Monero jelenleg nem tartozik az első 5 kriptovaluta közé, amelyekbe be lehet fektetni, a 10. legnagyobb kriptovaluta, 1,8 milliárd dollár feletti piaci tőkével és a vezető „magánélet érmének” számít. Monero honlapja kijelenti, hogy „Nem csak egy technológia” és az is fontos, hogy a technológiája milyen értékeket képvisel. Ezek az alapvető irányértékek a biztonság, a magánélet és a decentralizáció. 

Adatvédelmi és helyettesíthetőségi tulajdonságai miatt a Monero negatív sajtót kapott, azt állítva, hogy lehetővé teszi a bűnözők számára a pénzmosást. A Monero támogatói azonban kijelentik, hogy ez halványabb, mint az USD-n keresztül végrehajtott pénzmosás. Valójában azt mondják:

“Az egyetlen dolog a negatív sajtó azt bizonyítja, hogy Monero magánélete és helyettesíthetősége szilárd; ez az elsődleges tulajdonság, amely Monero számára a készpénz helyettesítését bolygónk digitális jövőjében tette lehetővé. ”

A Blokt.com elérte Justin Ehrenhofer a Monero Közösségi Munkacsoport szervezője, hogy megvitassák ezt az adatvédelmi érmét. Az interjú a következőképpen zajlott:

Bemutatkozna és elmondaná nekünk a Monero Közösségi Munkacsoport szervezőjeként betöltött szerepét?

Én vagyok a közösségi munkacsoport és néhány másik szervezője. Moneronak van egy Outreach munkacsoportja, amelyet mások szerveznek. Barátommal és azért kezdtük el ezt a munkacsoportot, hogy minél jobb oktatási források révén jobban terjesszük a Monero hírét „Monero Marketing Workgroup” néven. Néhány hónapos működés után más munkacsoportok beérettek, és mi arra összpontosítottunk, hogy közös helyet biztosítsunk a közösség számára az ötletek megosztására és az együttműködésre más munkacsoportok között. Kéthetente közösségi találkozókat tartunk, amelyek a legfrissebb Fórum-finanszírozási rendszer (FFS), munkacsoport-frissítések és fontos megbeszélésekről szólnak. A találkozó végén időt hagyunk nyitott ötletekre. Havonta kávés csevegést is rendezünk; kötetlen beszélgetés, amely a közreműködők humanizálására összpontosít és az újonnan érkezőkre irányul.

Pár mondattal elárulnád, miről is szól Monero??

A Monero egy decentralizált kriptovaluta, amelynek középpontjában a magánélet, a helyettesíthetőség és a biztonság áll. A Monero lehetővé teszi az emberek számára, hogy a digitális gazdaságban ugyanazokkal az előnyökkel lépjenek kapcsolatba, mint a készpénz, beleértve az olyan tulajdonságokat, mint a helyettesíthetőség, amelyet a legtöbb ember természetesnek vesz. A protokoll teljesen nyílt forráskódú, és a felhasználók teljes mértékben ellenőrzik magánéletüket és biztonságukat.

Miért fontos a magánéleti érmék, mint a Monero??

A magánélet alapvető emberi jog, és nem szabad elveszítenünk ezt a jogot, amikor digitális rendszerre lépünk. Amikor valakinek fizet valamilyen árucikkért vagy szolgáltatásért, nem szabad megtanulnia a pénztárca egyenlegét, az alap forrását, és korlátlan ideig képesnek kell lennie arra, hogy nyomon kövesse az adott számlán végzett tevékenységet. Hasonlóképpen, a kereskedők nem akarják véletlenül kapni egy korábbi negatív tevékenységhez kapcsolódó „beszennyezett” érméket. A Monero adatvédelmi funkciói lehetővé teszik az emberek számára, hogy digitálisan végezzenek tranzakciókat anélkül, hogy aggódnának, kinek a Monero-je többet vagy kevesebbet ér, mint egy másik, vagy akinek a Monero-ja miatt a fiókját kivizsgálják vagy lezárják.

A Monero a legjobb 10 kriptovaluta a piacon, és a magánélet vezető érméjének számít. Miért gondolod ezt??

A Monero jelentős mennyiségű adatvédelmet biztosít minden tranzakcióhoz, és a döntéshozatal során tiszteletben tartja a megközelítést. Ez egy tisztességes és decentralizált érme, mint a Bitcoin. Jelentős adatvédelmi és biztonsági előnyöket kínál azonban más kriptovalutákkal szemben. A Monero rendszerei kölcsönhatásba léphetnek anélkül, hogy aggódnának a fontos tranzakciós metaadatok kiszivárogtatása miatt, beleértve az összeget is, amit szinte lehetetlen megbízhatóan megismételni egy alapértelmezés szerint átlátszó rendszeren.

Van-e olyan aggodalom, hogy a szabályozások kikényszerítik az XMR-t a cserékről? Ha igen, akkor Monero boldogulhat-e P2P tranzakciók révén?

Nem hiszem, hogy a Monero-t a legtöbb országban nem szabályozzák a tőzsdék. A monero közösségnek tovább kell magyaráznia, hogy a Monero olyan eszköz, amely biztosítja a pénz szükséges funkcióit. Monero már boldogul az olyan P2P tőzsdéken, mint a Bisq, ahol folyamatosan a legtöbbet forgalmazott érme.

Mesélne a közelgő október 18-i frissítésről?

Az október 18-i frissítés az egyik tipikus évente kétszer történő frissítés, amelyet Monero vállal. Ez a frissítés három fő jellemzőt mutat be: 1) jelentős hatékonyságnövelés golyóállósággal a tranzakciók méretének, ellenőrzési idejének és díjainak körülbelül 80% -kal történő csökkentése érdekében, 2) egy kötelező 11-es gyűrűméret, tovább javítva a magánéletét, és 3) egy új munkabizonyítvány ( PoW) algoritmus, amely nem kompatibilis a lehetséges dedikált bányászati ​​hardverekkel. Összefoglalva, ez a frissítés hatalmas győzelmet jelent a hatékonyság, a skálázhatóság, a magánélet, a biztonság és a decentralizáció terén.

Monero sok negatív sajtót kapott, azt állítva, hogy Monero lehetővé teszi a bűnözők számára a pénzmosást. Hozzászólna ehhez?

A Monero egy olyan eszköz, amelyet sokan tiltott célokra fognak használni, ideértve a pénzmosást, a nem kívánt bányászatot és a ransomware-t. Természetesen a tágabb Monero közösség elítéli ezeket a felhasználásokat. Szerencsére ezek a tranzakciók hihetetlenül kis részét teszik ki a hálózati tevékenységnek, és ez az arány csökken, mivel a Monero-t több általános felhasználásra használják. Úgy gondolom, hasonló átállást fogunk tapasztalni, mint a Bitcoin esetében: az emberek kezdetben darknet pénznemként tekintettek rá, de most ez az asszociáció többnyire megszakadt, mivel a többi felhasználás megerősödött. Monero-nak ugyanazt az alapmintát kell követnie.

Van-e Moneronak érdekes partnersége??

A Monero nem vállalat. Mindig arra ösztönözzük az embereket, hogy szoftvereket építsenek a Monero tetejére. Monero elsajátítása, nagyon hamar megjelenik egy könyv, amely számos fontos témát ismertet az érdeklődő olvasókkal. Ez egy olyan közösségi kezdeményezés, amelyet a Forum Funding System (FFS) finanszíroz.

Van-e más izgalmas jövőbeli terv, amelyet megoszthat velünk?

Kovri megvalósítása Moneróban várhatóan még ebben az évben várható. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben elrejtsék a hálózat csomópontjaira küldött IP-cím metaadatait. A Kasisto, a monero-i fizetési processzor várhatóan november végén éri el második bétáját.

Mi volt eddig a legnagyobb kihívás a Monero közreműködőjeként dolgozni?

Hihetetlenül nehéz „irányítani” a decentralizált közösséget. A monero hírek, fejlesztések, kutatások és kezdeményezések több tucat munkacsoportban és aktív közreműködők százaiban terjednek el. Gyakran nehéz lépést tartani a legfrissebb változásokkal, és emlékezni arra, hogy ki milyen projektben önként jelentkezik. Ez a Monero közösségi munkacsoport középpontjában áll: összehozza ezeket az embereket anélkül, hogy elveszítené a decentralizáció előnyeit. Őszintén szólva ez gyakran lehetetlen feladatnak tűnik.

Hol látod, hogy Monero 5 év múlva van?

Remélhetőleg a Monero számos további adatvédelmi és biztonsági fejlesztést tartalmaz, hogy tovább védje a „csótány kriptovaluta” pozícióját. Mivel az oldalláncok és a digitális eszközök népszerűsége továbbra is növekszik, a Monero-nak ideális projektnek kell lennie az interfészhez. Könnyedén készíthet alkalmazásokat anélkül, hogy aggódna a metaadatok szivárgása miatt a rendszere és más rendszerek között.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me