A számítási teljesítményünk növekedésével egyre közelebb kerülünk akvantum”Számítógépek, olyan gépek, amelyek képesek összetett problémák megoldására kvantummechanika segítségével, amelyet a hagyományos„ bit ”alapú számítógépek nem tudnak hatékonyan feldolgozni.

Azok a kriptovaluták, amelyek a főkönyvük biztonságára támaszkodnak a hatalmas mennyiségű felhasználói forrás megvédésére, ezek a kvantumszámítógépekkel megoldható összetett problémák állnak a blokklánc-adatok és a lehetséges hackerek között; ezért a kvantum számítógépek komoly biztonsági kockázatot jelenthetnek.

Blokt Adam Koltunnal, a Quantum Resistant Ledger vezető üzleti stratégájával beszélgetett – QRL, megtudni, hogy a kvantumrezisztencia miért olyan fontos jellemző a blokklánc-technológiában, és mi a legfrissebb hír a QRL közösségtől.

A kvantumálló rezgők szükségessége

A kvantum-rezisztens hálózatok iránti igény, akár blokklánc-hálózatokra, akár más típusú hálózatokra, a valóságon alapszik kvantumszámítás fejlesztése. Az „Elliptikus görbe digitális aláírás algoritmus (ECDSA), ”Egy kriptográfiai algoritmus, amelyet a Bitcoin és más kriptovaluták használnak annak biztosítására, hogy az alapokhoz csak a jogos tulajdonosok vagy kulcstulajdonosok férhessenek hozzá és költhessék el őket..

A kvantumszámítás megjelenésével Koltun szerint az ECDSA megtörhet:

„Bár jelenleg nincs olyan kvantumszámítógép, amely elég nagy lenne ahhoz, hogy feltörje az elliptikus görbe digitális aláírási algoritmust, a kérdés a„ mikor ”, és nem a„ ha ”kérdése. Ez csak idő kérdése, és amikor a blokklánc-hálózatokról van szó, amelyek állítólag tartósak és pontosak, akkor a megelőző biztonsági frissítéseknek mindig van értelme. ”

Ehelyett Koltun elmagyarázza, a QRL platform középpontjában, és megvédve a kvantumszámítási veszélyektől, a „Winternitz egyszeri aláírások (WOTS+) ”, Amelyek úgynevezett egyirányú függvényeket használnak hasheket. A hash-alapú aláírások egyszerűek, és a kriptográfusok nagyon magas fokú bizalommal rendelkeznek, akik úgy gondolják, hogy biztonságban lesznek a kvantum számítógépekkel szemben.

Ezeket a hash-alapú aláírásokat ezután a Merkle fa, a QRL-ben „eXtended Merkle Signature Scheme (XMSS), ”Amely lehetővé teszi a felhasználók számára a címek újrafelhasználását.

Az XMSS-ről Koltun elmagyarázza:

„Az XMSS-t hivatalosan meghatározta a Internetes mérnöki munkacsoport (IETF), és jelenleg az Európai Parlament jóváhagyja Országos Szabványügyi és Technológiai Intézet (NIST) – fontos, hogy ne tekintsd meg saját kriptodat, hanem ehelyett támaszkodj a bevált, bevált matematikára és az ipar vezetőinek tapasztalataira ”

QIP-007: Az értékpapírok tokenizálásának támogatása

A QRL közösség a közelmúltban támogatásának adott hangot egy QRL fejlesztési javaslat révén (QIP), a biztonsági tokenek támogatására.

A QIP-t kommentálva Koltun elmagyarázza:

„A biztonsági tokenek jövője, a jelenlegi kriptovaluta-táj sok más eleméhez hasonlóan, kissé bizonytalan. Részben ez annak köszönhető, hogy a különböző szabályozók és jogrendszerek játszanak bennünket értékpapírok, zsetonok vagy más módon tárgyalni. Bármilyen jelző, a biztonsági tokenek is tartalmazzák a kvantumellenállást. ”

A QRL blokklánc által biztosított kvantumrezisztenciával a kibocsátók hozzáférhetnek a szolid szilárd alapvonalú biztonsághoz, és bízhatnak abban, hogy a lánc, amelyre a tokenjük épült, nem sérül.

Fejlesztés a QRL-en

A QRL elindításától kezdve az volt a célja, hogy vonzó fejlesztési légkört teremtsen, és a másodlagos fejlesztők számára a lehető legtöbb eszközzel rendelkezzen.

A fejlesztők ösztönzése érdekében a QRL nyílt forráskódú kódbázisán kívül kiterjedt fejlesztői dokumentáció áll rendelkezésre, és a QRL általában széles körben ismert programozási nyelveket használ, így a fejlesztőknek nem kell teljes nyelveket megtanulniuk ahhoz, hogy a QRL kódbázisára építsenek..

Egyéb okok megvitatása, amelyek miatt a fejlesztők részt kívánnak venni a QRL-ben, Koltun szerint:

„Ezenkívül úgy gondoljuk, hogy a kvantumrezisztens biztonságunk vonzó a másodlagos réteg fejlesztői számára, mivel ez azt jelenti, hogy munkájukat az elkövetkező évek során védeni fogják, és ha hirtelen előrehaladásra van szükségük, nem kell más láncra lépniük és újraépíteniük a kvantumszámításban. ”

Mi van a QRL-ben a boltban?

A QRL főleg arra összpontosított, hogy nagyobb funkcionalitást és hasznosságot adjon blokkláncához, mind stratégiai integrációk révén, például a közelmúltbeli Keybase valamint a QRL által fejlesztőinek nyújtott eszközök és dokumentációk továbbfejlesztésével.

A fejlesztési tehetségek vonzása érdekében a QRL csapata nemrégiben részt vett a San Francisco DeveloperWeek konferencián, amely a mérnöki és technológiai konferencia és kiállítás hatalmas technikai ismeretekkel rendelkező tömegével.

A QRL fejlesztői héten szerzett tapasztalatait elmesélve Koltun megosztotta:

„A figyelmes, hozzáértő közönség kérdéseinek feltevése, mint például a DeveloperWeek, időnként kihívást jelenthet, de a legkellemesebb és legélvezetesebb kihívás. Mivel a DeveloperWeek nyilvánvalóan messze túlmutat a blockchain világán, nagyon jó volt látni perspektívákat más, nem saját technikai fülkékből származó emberektől is. “

Blokt köszönetet mond Adam Koltunnak és a QRL csapatának többi tagjának idejükért és szakértelmükért.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me