Am văzut o mulțime de aplicații diferite construite pe un blockchain până acum, iar jocurile nu fac excepție.

Natura rezistentă la manipulare a tehnologiei blockchain le-a permis dezvoltatorilor să creeze jocuri de încredere, descentralizate, ceea ce elimină nevoia de intermediari terți.

Până în prezent, am văzut numeroase jocuri bazate pe blockchain, de la jocurile de jocuri de noroc tradiționale la tranzacționarea de obiecte de colectare digitale rare.

MyEtherPony este un joc de colecție digital construit pe blockchain-ul Ethereum, pe care utilizatorii își pot crește poneiul digital preferat pentru a concura împotriva altora.

Echipa sa tocmai a lansat o nouă piață pentru a permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă ponei unici într-un proces de licitare similar cu eBay.

Amir Irwan, CEO MyEtherPony

Săptămâna aceasta îl găzduim pe Amir Irwan, CEO MyEtherPony, un puternic susținător al tehnologiei de bază a Bitcoin, care crede că blockchain-ul este aici pentru a rămâne.

El își dă sfatul personal noilor cripto-antreprenori și speră că MyEtherPony își va contribui la adoptarea generală a tehnologiei blockchain.

[blokt]: Care este părerea ta despre viitorul blockchain-ului?

Amir Irwan: Blockchain este aici pentru a rămâne, fără îndoială, din punctul meu de vedere.

Un mediu descentralizat fără un singur punct de eșec, precum și distribuirea costului de funcționare a fost obiectivul principal al multor proiecte de sisteme, iar blockchain oferă această soluție.

Cel mai important, caracterul necredincios al acestuia elimină necesitatea unui validator costisitor de la o terță parte, recompensând participanții în același timp.

[blokt]: Ce soluție credeți că ar funcționa pentru problema scalabilității blockchain-ului?

Amir Irwan: Blockchain este în esență o bază de date imensă. Putem lua un indiciu asupra evoluției tehnologiei bazelor de date, în general, de-a lungul deceniilor și să vedem cum poate fi utilizată pentru a îmbunătăți blockchain-ul. Termenul sharding, de exemplu, popularizat în lumea criptografică de Ethereum nu este ceva nou în tehnologia bazelor de date.

Evident, aplicarea tehnologiei în blockchain nu este la fel de simplă ca implementarea sa folosind Oracle sau MYSQL.

Așa cum o vedem, nu totul trebuie să treacă prin blockchain pentru fiecare dată care apare pentru un anumit caz de utilizare. La MyEtherPony, am utilizat atât tranzacții în lanț, cât și în afara lanțului, în special în sistemul nostru de licitații eBay.

Cel mai important lucru pentru noi este să folosim Blockchain pentru a oferi securitate și încredere, asigurând în același timp performanța cât mai optimă pentru aplicația noastră..

[blokt]: Credeți că mecanismele de consens utilizate în Blockchain sunt corecte?

Amir Irwan: Blockchain este încă la început. Cred că dezvoltatorii care lucrează la ei sunt conștienți de anumite domenii de îmbunătățiri și caută modalități de a le atenua și de a introduce noi mecanisme. Implementările ar trebui să ia în considerare mulți factori (timp, cost, beneficiu, impact etc.)

Spațiul va evolua sigur. Nu sunt în măsură să comentez prea mult, deoarece nu este ceva ce ne uităm încă în acest moment, poate într-o zi dacă decidem să ne construim propriul Blockchain.

[blokt]: Ce ar declanșa adoptarea masivă a tehnologiei blockchain?

Amir Irwan: Adoptarea tehnologiei blockchain pe backend nu necesită ca utilizatorii să aibă cunoștințe despre aceasta. Dar cred că vă referiți la adoptarea masivă la nivel de utilizator, nu doar la back office.

Cred că industria jocurilor poate declanșa această adoptare masivă a consumatorilor. Dimensiunea pieței din industria jocurilor este mai mare de 100 miliarde USD anual, cu milioane de utilizatori, iar acești utilizatori sunt în mare parte pricepuți la tehnologie. Este un secret deschis în rândul dezvoltatorilor de jocuri că multe tehnologii din jocuri au fost aplicate în afara industriei proprii.

În plus, dezvoltatorii de jocuri au căutat întotdeauna modalități de a-și face jocurile mai ușor de utilizat și mai intuitiv pentru a-și crește propria bază de utilizatori. Ar fi interesant să vedem cum dezvoltatorii de jocuri acceptă această provocare de a face din criptare și blockchain o tehnologie de masă.

La MyEtherPony, luăm în serios această provocare și ne uităm la modalități prin care să îmbunătățim experiența utilizatorului, în special pentru cei care nu sunt familiarizați cu cripto / blockchain. Sperăm că ne vom contribui la introducerea tehnologiei blockchain și educăm masele într-un mod cât mai simplu posibil.

[blokt]: Ce părere aveți despre viitorul Bitcoin?

Amir Irwan: Bitcoin și restul de altcoins păreau să joace scaune muzicale în ultimii doi ani. Odată cu introducerea monedelor stabile, acest lucru s-a schimbat oarecum.

Nu sunt prea sigur dacă funcția de stocare a valorii monedei digitale poate juca foarte bine rolul de utilitate în același timp. Acest lucru înseamnă că, creșterea adoptării Bitcoin în general, poate să nu fie neapărat un lucru bun pentru Bitcoin sau chiar să nu aibă sens.

(Nu folosim aurul ca monedă în viața noastră de zi cu zi, dar valoarea monedelor fiduciare este susținută de aur, cel puțin în teorie).

Acestea fiind spuse, cred că Bitcoin va continua să fie copilul afiș al monedei digitale, dar pentru cât timp, cât de valoros va fi sau ce rol ar avea în viitor, depinde de piață și de jucătorii din industrie. Cred că este la fel de bun ca anionii.

[blokt]: Care este sfatul dvs. noilor fondatori de start-up-uri blockchain?

Amir Irwan:

A) Blockchain nu este glonțul de argint pentru fiecare problemă din lume.

b) Fiți dispus să educați piața sau publicul cu privire la proiectul dvs., deoarece tehnologia blockchain este încă nouă și mulți cred că blockchain-ul este Bitcoin (sau cryptos în general) și nu înțelege tehnologia de bază în sine.

c) Ai răbdare, internetul nu a fost construit într-o zi.

d) Concentrați-vă pe cazuri de adoptare și utilizare și continuați să construiți, indiferent de ceea ce se întâmplă cu piața criptomonedelor. Este destul de greu să nu te uiți la CoinMarketCap, dacă o faci, dar nu lăsa să te afecteze.

[blokt]: Există mai multe detalii care ar putea fi utile?

Amir Irwan: Piața MyEtherPony este unic, deoarece permite licitația cu preț ascendent (licitație engleză), la fel ca pe eBay.

Deci, în esență, este ca eBay pe blockchain-ul pentru jocuri.

Acest lucru înseamnă, în esență, că utilizatorii care dețin ponei pot avea potențialul de a obține un preț bun pentru poneii lor dacă există destui ofertanți – ceea ce îl face distractiv și captivant.