Ross Nicoll este unul dintre principalii dezvoltatori de bază Dogecoin care a fost implicat în proiect de mai bine de patru ani. Are o experiență în cercetători în domeniul informaticii și este dezvoltator de software. De asemenea, actualizează comunitatea Dogecoin prin intermediul Cont Twitter Dogecoin Developers și propriul său blog.

Deși este puțin probabil să devină o primă 5 criptomonedă în 2019, Dogecoin are o comunitate puternică și este renumită în întreaga lume pentru mascota și memele Shiba Inu. Dogecoin se află în prezent ca cea de-a 20-a cea mai mare criptomonedă cu o capitalizare de piață de peste 640 milioane dolari. Prețul Dogecoin a depășit, de asemenea, multe alte criptomonede în acest an, în prezent în creștere cu peste 120% de la sfârșitul lunii august. Wow.

Am ajuns la Ross pentru a discuta despre această monedă digitală amuzantă și prietenoasă. Interviul a urmat după cum urmează:

Ne puteți spune despre ce este Dogecoin în câteva propoziții?

Dogecoin este unul dintre altcoins-urile anterioare, lansat ca o glumă la sfârșitul anului 2013 de Billy Markus și Jackson Palmer. De atunci a devenit una dintre cele mai longevive criptomonede, construite în jurul unei comunități prietenoase și distractive.

Dogecoin este renumit pentru mascota / memele Shiba Inu, cât de important este acest element distractiv pentru proiect?

Cu siguranță, ceea ce m-a atras la proiect, așa că aș spune că este destul de important! Am descoperit că Bitcoin devreme a fost atât foarte serios, cât și foarte politic și îmi place că Dogecoin este mult mai dispus să vadă partea prostească a lucrurilor.

Dogecoin a fost început ca o „glumă”, dar care este latura serioasă a proiectului?

Ei bine, gestionăm 650 de milioane de dolari din banii altor persoane, luăm acest lucru destul de în serios. M-am implicat pe măsură ce se executa primul hard fork, pentru a rezolva problemele cu parametrii inițiali ai Dogecoin. Sunt conștient că unele dintre deciziile pe care le-am luat de atunci au fost nepopulare, dar analizăm foarte atent deciziile pe care le luăm în legătură cu modificările aduse monedei. De asemenea, depunem mult efort pentru a fi o criptomonedă complet descentralizată, cu mai multe echipe independente care lucrează la diferite aspecte, astfel încât, de exemplu, dezvoltatorii sunt independenți de moderatorii și fondatorii Reddit. Menținem un principiu conform căruia oricine ar trebui să poată lucra la Dogecoin fără a avea nevoie de permisiunea unui grup special.

Ne-ai putea spune despre podul Doge / Ethereum care este în curs de dezvoltare?

În 2015, o recompensă a fost adunată pentru a plăti livrarea unui pod bidirecțional pentru Dogecoins pe blockchain-ul Ethereum și înapoi. Am vorbit cu mai multe echipe de atunci și mai multe au încercat, dar au lovit probleme tehnice insurmontabile. Actuala echipă condusă de Oscar Guindzberg a lucrat cu Truebit pentru prima etapă și a demonstrat recent înghețarea apoi dezghețarea Dogecoinelor pe blockchain-ul nativ, corespunzând emiterii și distrugerii Dogetokens pe blockchain-ul Ethereum. Acesta este un mare pas înainte și suntem încântați să vedem podul finalizat. În prezent așteptăm un calendar de livrare de la Oscar și echipa sa și, bineînțeles, vom anunța mai multe imediat ce știm.

Există speculații în legătură cu listarea Dogecoin pe Coinbase, posibilă utilizare de către UPS și petiția Doge-Amazon. Ați putea furniza orice detalii despre acestea?

Coinbase a anunțat recent un proces pentru listarea de noi jetoane și lucrăm la o prezentare care în mod ideal nu implică scrierea „wow” în fiecare domeniu care nu se potrivește bine Dogecoin. Vom vedea cum merge &# 128512; Suntem, evident, entuziasmați de orice nouă adopție și ne-ar plăcea să vorbim cu UPS și Amazon despre cum ar putea funcționa acest lucru, dar până acum nimeni din ambele companii nu a contactat noi.

Prețul Dogecoin a depășit recent multe alte Cryptos, de ce credeți că este?

Îmi place să mă gândesc la asta când Dogecoin își revendică poziția printre alte criptomonede, precum și reflectă entuziasmul comunității. Firește, entuziasmul pentru viitoarea punte Doge / Ethereum a fost, de asemenea, un factor care a contribuit!

Are Dogecoin parteneriate interesante aliniate?

Personal, mă concentrez pe livrarea clientului 1.14 și încep lucrul la 1.16, deși din nou, ca monedă descentralizată, dezvoltatorii nu sunt neapărat cei care lucrează în parteneriate.

Există și alte planuri de viitor interesante pe care ni le puteți împărtăși?

1.14 este practic gata de livrare, în afară de obținerea unor versiuni deterministe (ceea ce facem pentru a ne asigura că niciunul dintre sistemele de construcții nu este compromis) să funcționeze. 1.16 face progrese lente, dar constante și am învățat multe din greșelile de la începutul 1.14, despre cum să structurăm actualizările la Dogecoin. Detaliile exacte despre ceea ce va fi în 1.16 va depinde de testare, dar sper că putem livra SegWit în această versiune. Evaluez, de asemenea, ce funcționalitate nouă ar avea nevoie pentru o punte mai avansată, care nu necesită noduri de operator, dar acest lucru este cu siguranță în etapa de cercetare chiar acum.

Care a fost cea mai mare provocare a dvs. de până acum lucrând ca dezvoltator de bază pentru Dogecoin?

Vreau să spun timpul pentru că este o provocare constantă, deoarece toți avem locuri de muncă de zi cu zi, dar cred că cel mai greu a fost să decid cum să rezolvăm problemele miniere care au dus la a doua forță tare. Nu a fost doar o provocare de a încerca să analizăm o serie de opțiuni slabe și să alegem dintre ele, ci și conștientizarea faptului că vom supăra o mulțime de oameni indiferent ce am ales.

Unde vedeți că se află proiectul Dogecoin peste 5 ani?

Vreau să văd Dogecoinul adoptat ca o monedă autentică pentru Internet, precum și să devină o parte a ecosistemului Ethereum. Este dezamăgitor să văd că procesatorii de plăți interzic ocupațiile legale, cum ar fi creatorii ASMR, din cauza presiunii unui grup sau altul și cred că există o oportunitate interesantă ca Dogecoin să fie o monedă pe care toată lumea o poate folosi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me