Tokenizarea activelor este cu siguranță unul dintre cele mai remarcabile cazuri de utilizare a tehnologiei blockchain de la înființarea sa cu un deceniu în urmă. Multe proiecte blockchain sunt orientate spre această direcție în ultima vreme, deoarece capacitatea de a distribui dreptul de proprietate asupra activelor nefungibile sau de a transfera dreptul de proprietate asupra mărfurilor fizice nelichide prin simpla utilizare a contractelor inteligente, desfășoară metode cu totul noi pentru comerțul global.

Polybird, este o platformă globală de schimb multi-active din a treia generație care permite instituțiilor financiare să strângă capital prin emiterea de jetoane digitale sau prin listarea activelor tokenizate. Valute, mărfuri, obligațiuni sau proprietăți imobiliare vor deveni disponibile pentru tranzacționare pe o singură platformă. Într-un interviu exclusiv cu [blokt], Harish D. Gupta, CEO și cofondator al Polybird Exchange, și-a împărtășit opiniile despre modul în care Polybird va eficientiza ciclul de viață al activelor tokenizate și va aborda problemele de reglementare.

Harish GuptaHarish D. Gupta, CEO și cofondator al Polybird Exchange

Interviul a urmat după cum urmează:

Domnule Gupta, ce fel de active ne așteptăm să vedem pe platforma Polybird?

Polybird este o platformă multi-active care ar găzdui mai multe clase de active, cum ar fi criptomonede, acțiuni tokenizate, obligațiuni tokenizate, mărfuri tokenizate și valute tokenizate.

Polybird și respectarea reglementărilor dintr-o privire?

Polybird este o platformă globală cu mai multe active care își propune să eficientizeze un proces end-to-end de la emisiune la tranzacționare. Având în vedere că suntem o platformă globală, vom avea mai multe licențe de broker-dealer și piețe de capital în mai multe jurisdicții. Inițial, va fi prin parteneriate cu alte instituții financiare. În etapele ulterioare, vom deține aceste licențe. De asemenea, am aplica pentru licențe de piață secundară, cum ar fi licențe ATS și bursă.

Polybird își propune să interconecteze investitorii la nivel global. Cum veți aborda discrepanțele de reglementare în diferite regiuni? Cum vă veți asigura că un investitor dintr-o țară cu restricții de reglementare nu va avea acces la anumite active?

Introducem conceptul de „ziduri chinezești” în ecosistemul de schimb, care este o practică obișnuită în industria serviciilor financiare.

Fiecare jurisdicție are propriul set de reglementări și obiective de reglementare, care pot sau nu să se potrivească cu alte jurisdicții ”. Cu toate acestea, este esențial să respectați nu numai o singură jurisdicție, ci toate jurisdicțiile simultan. Pentru a atinge acest obiectiv, oportunitățile de pe platformă sunt vizibile selectiv, adesea denumite „ziduri chinezești” în industria bancară de investiții.

Zidurile chinezești sunt bariere auto-implementate de o entitate cu obiectivul de a servi drept barieră pentru interacțiune. De exemplu, dacă un anumit investitor nu este eligibil să participe la o anumită ofertă sau tranzacționare a unui anumit activ dintr-un anumit motiv (locație geografică, statutul de investitor neacreditat, perioada legală de blocare etc.), acesta nu va fi capabil să vizualizeze oportunitatea pe platformă, în primul rând.

În cazul tokenizării mărfurilor fizice, care sunt predispuse la dezastre fizice sau furturi, în care jurisdicție investitorii ar putea să își exercite drepturile legale?

Având în vedere că suntem o platformă de piață globală, ne străduim să adunăm tokenizatorii și comercianții / investitorii pe platforma noastră. Aceste tokenizatoare ar putea fi de oriunde din lume. Acolo unde investitorii își vor putea exercita drepturile legale depinde de jurisdicția entității înregistrate a tokenizatorului. Vom furniza investitorilor informații adecvate, astfel încât să poată lua o decizie bine informată.

Cine este eligibil să listeze un material tokenizat pe Polybird?

În faza inițială, intenționăm să furnizăm active de pe mai multe platforme de tokenizare, cum ar fi Polymath, Securitize, FIC Network, Dharma Protocol, care sunt axate pe acțiuni și obligațiuni tokenizate. Pe măsură ce creștem, vizăm un anumit set de piețe din fiecare clasă de active pentru ca acestea să fie listate pe noi. Vedem o creștere exponențială a numărului de start-up-uri care simbolizează diverse active în geografie, în regiuni precum APAC, EMEA și America. Obiectivul nostru este de a captura cât mai multă creștere posibilă, de a scala această platformă la nivel global, de a construi un nume de marcă și de a oferi astfel de tokenizatoare o platformă de listare accesibilă în lume..

Cum va garanta Polybird lichiditatea unui activ listat? Plănuiți să vă asociați cu alte schimburi?

Presupunem că ar exista lichidități pentru anumite active și nu ar exista lichidități pentru altele. Activele care sunt mai solicitate și ușor de prețat ar avea mai multă lichiditate, în timp ce activele care sunt mai puțin cerute și dificil de prețat ar avea mai puține lichidități. Adică, ne așteptăm ca pentru active mai puțin lichide, ordinul de cumpărare sau de vânzare a anumitor active să stea la bursă pentru o vreme înainte ca comanda să fie completată.

Cum vor tranzacționa investitorii un activ tokenizat pe platforma Polybird?

Experiența de tranzacționare ar fi foarte similară cu cea a tranzacționării pe bursele de criptomonede, cum ar fi Binance, zodia Gemeni, și Bithumb. Factorul distinctiv al platformei noastre ar fi tranzacționarea diferitelor clase de active pe platforma noastră.

Vedem schimburi tradiționale de criptomonede explorând platforme complet descentralizate. Cât de importantă este descentralizarea serviciilor pentru Polybird?

Într-un mediu foarte reglementat, cum ar fi industria valorilor mobiliare, nu credem că descentralizarea este ideală. De exemplu, bursele descentralizate (DEX) oferă utilizatorilor să preia custodia activelor lor, dar, din punct de vedere instituțional, majoritatea firmelor cumpărate sunt obligate să se împotrivească auto-custodiei, astfel încât propunerea de valoare a DEX este inutilă la nivel instituțional, ceea ce aduce cele mai multe volume pe piețele financiare. Descentralizarea nu este obiectivul nostru, dar este un ecosistem în creștere rapidă. Dacă vom întâlni modalități prin care descentralizarea ar putea ajuta utilizatorii noștri, cu siguranță am lucra să o introducem pe platforma noastră.

Un alt jucător important din industrie care nu este un mare fan al descentralizării: miliardarul Barry Silbert, CEO / Fondator al Digital Currency Group.

Vedem instituții financiare importante care simbolizează activele fizice. Unde vedeți tokenizarea activelor în următorul deceniu? Instituțiile financiare o vor îmbrățișa masiv?

Mai multe instituții financiare au emis obligațiuni pe blockchain. Vedem că această tendință se va scurge în alte clase de active și, în următorul deceniu, majoritatea activelor financiare vor avea o versiune digitală a activului – token.

Este tokenizarea cel mai notabil caz de utilizare a tehnologiei blockchain?

Tokenizarea activelor este al doilea caz de utilizare cel mai notabil al tehnologiei blockchain. Blockchain a permis crearea de active cu adevărat virtuale. Primul caz de utilizare a fost o monedă, cum ar fi Bitcoin, Ethereum, Ripple, etc. Al doilea caz de utilizare cel mai notabil este tokenizarea activelor, care este obiectivul nostru.