Fiind una dintre cele mai bogate țări din lume, Franța ar fi o presupunere bună ca națiune care deschide calea către tehnologia blockchain. Cu toate acestea, realitatea se dovedește puțin mai complexă. Indiferent, au existat semne care arată o mare promisiune pentru scena blockchain franceză viitoare și viitoare. Liderii cripto francezi pe care i-am intervievat au menționat că serviciile bancare insuficiente și impozitele ridicate au împiedicat progresul și, deși autoritățile au fost doar o dată călduțe față de criptomonede, poziția lor a luat apoi o schimbare.

În inima Europei, Franța are o tradiție îndelungată de inginerie și dinamism comercial, precum și cu guvernul francez oferindu-și sprijinul deplin în spatele dezvoltării tehnologiei cripto și blockchain, acest lucru pare promițător pentru națiune. Rămâne de văzut exact cum se va materializa acest sprijin, având în vedere că multe guverne și-au exprimat aceleași sentimente. Vorbirea este ieftină; cu toate acestea, acțiunile nu sunt. Și se pare că Franța nu vorbește doar întrucât autoritățile guvernamentale au acceptat recent un cadru de reglementare francez ICO care se va aplica noilor proiecte care doresc să lanseze un ICO.

Pentru cei interesați de modul în care lucrurile se pot dezvolta în viitor pentru Franța, ar fi perspicace să aflăm ce cred cei din interior la parter, de aceea am intervievat trei experți francezi de renume în industrie pentru opiniile lor:

Ledger este lider în soluții de securitate și infrastructură pentru criptomonede și aplicații blockchain. Cu sediul în Paris și San Francisco, Ledger are o echipă de 160 de profesioniști și este cel mai bine cunoscut pentru portofelele hardware Ledger, care s-au vândut pentru mai mult de 1.000.000 de unități în 165 de țări din întreaga lume. Am vorbit cu doi reprezentanți din Ledger, Amandine Doat, șef de politici publice și Etienne Laborde, analist de dezvoltare corporativă și strategie.

Pierre Noizat un antreprenor experimentat în spațiul blockchain și unul dintre experții preeminenți ai Franței în criptografie în Franța. El a gasit Paymium în 2011, primul schimb european de Bitcoin și este acum lider Blockchain.io, pe care îl descrie ca:

„Schimbul de încredere în criptomonede europene pentru comercianții și investitorii individuali și instituționali.”

Jonathan Chester este un alt veteran din spațiul criptografic, după ce a fondat Bitwage, un serviciu de plată Bitcoin și salariu internațional care permite utilizatorilor să fie plătiți (sau să plătească salarii în) Bitcoin și alte metode alternative de plată – cum ar fi monedele locale și / sau mărfurile. Chester a mutat operațiunile din Canada în spațiul de lucru și incubatorul Station F din Paris, după ce a primit o invitație din partea guvernului francez sub forma unei subvenții franceze Tech Ticket pentru startup-uri cu potențial ridicat..

Am pus câteva întrebări acestor experți cu privire la perspectivele Franței privind blockchain-urile, atitudinea guvernului față de industrie și orice sfaturi sau recomandări pe care le au pentru entuziaștii blockchain-ului sau pentru începătorii noi pe scena din Franța.

Î1: Care este părerea dvs. despre eforturile guvernului francez de a promova blockchain-ul în Franța dintr-o perspectivă de reglementare?

Amandine și Etienne de la Ledger:

Autoritățile de reglementare franceze au făcut o treabă bună lucrând cu industria, datând din 2016, când au sugerat o definiție Blockchain. Astăzi, autoritățile de reglementare continuă să fie creative în adaptarea regulilor existente la noul ecosistem. De exemplu, autoritatea de reglementare financiară franceză (AMF) s-a oferit să livreze o etichetă opțională către ICO-uri de încredere. Ca industrie în evoluție, vor fi necesare conversații cu toate părțile interesate în mod continuu.

La Ledger, metoda noastră de securizare a cheilor private – prin gama noastră largă de oferte, cum ar fi auto-custodia cu Ledger Nano și Ledger Vault – a fost discutată pe larg cu autoritățile de reglementare cu care ne-am angajat într-un stadiu incipient.

Pierre de la Blockchain.io:

Guvernul francez nu își ascunde ambiția de a face din Franța o capitală ICO și de a nu rata revoluția blockchain. Sunt vorbesc în prezent cu blockchain-ul francez și cripto-antreprenorii din Franța, pentru a înțelege mai bine piața, pentru a înțelege problemele acesteia și pentru a încerca să o reglementeze în consecință. În prezent, abordarea lor rămâne destul de pragmatică, deoarece recunosc acest lucru reglementarea prea curând nu ar fi inteligentă.

Desigur, apreciez eforturile guvernului, totuși aș dori să încurajeze industria cu stimulente mai mari. Reducerea impozitării, recunoașterea naturii eliberatoare a unei plăți în euro printr-o tranzacție Bitcoin, ajutând cripto-antreprenorii care lansează ICO-uri să aibă acces mai ușor la serviciile bancare (în acest moment majoritatea băncilor franceze nu vor să sprijine companiile legate de cripto) ar fi un pas încurajator spre promovarea posibilităților oferite de blockchain în Franța.

Jonathan de la Bitwage:

Franța pare să fie destul de orientată spre viitor când vine vorba de criptomonede. Bitwage, ca principală soluție de salarizare Bitcoin care permite oricui să plătească sau să fie plătit în Bitcoin, a primit un subvenție din partea guvernului francez sub forma grantului francez Tech Ticket. Această subvenție conectează întreprinderile internaționale din ecosistemul francez cu bani, mentorat, spații de birouri și acces la un accelerator local. Guvernul privește foarte favorabil blockchain-ului și inovația tehnologică în general. Văzând cum este ministrul francez al finanțelor intenționează să creeze un cadru legal pentru ICO-uri, țara poate deveni un focar pentru strângerea de capital în cadrul industriei.

Î2: Ce perspective credeți că are Franța pentru a deveni un hub blockchain în viitor?

Pierre, Blockchain.io:

Cred cu siguranță că Franța are potențialul de a deveni un hub blockchain în viitor; instruim unii dintre cei mai buni ingineri europeni din țara noastră, iar comunitatea blockchain se extinde constant. Cu toate acestea, acest lucru va fi posibil doar dacă guvernul ia lucrurile în propriile sale mâini și nu lasă talentele noastre să fugă în alte țări din cauza lipsei de reglementări care să încurajeze industria să crească.

Amandine și Etienne, Ledger:

Franța este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru startup-uri. În primul rând, alegerea [președintelui francez] Emmanuel Macron a îmbunătățit încrederea liderilor de afaceri. În al doilea rând, Brexit a provocat o mulțime de talente Fintech să părăsească Marea Britanie pentru Franța. În cele din urmă, proiectul de lege PACTE (Planul de acțiune pentru creșterea și transformarea întreprinderilor), în prezent în discuție, va susține creșterea suplimentară a IMM-urilor.

Pentru ca Franța să devină un lider blockchain necesită depășirea unor provocări. Majorității startup-urilor le este greu să deschidă un cont bancar, deoarece multe bănci nu știu încă cum să identifice escrocii și să ruleze corect KYC într-un ecosistem atât de inovator.. În plus, cota de impozitare aplicabilă și standardele contabile trebuie clarificate. Ledger este dedicat creării de locuri de muncă și oportunități, iar amprenta noastră în Franța va continua să crească.

Jonathan, Bitwage:

În interiorul Parisului este unul dintre cele mai mari centre de inovare din lume, un spațiu de coworking numit Station F.. Stația F găzduiește peste 1000 de startup-uri într-o gară renovată, plin de acceleratoare de la companii importante precum Facebook, Naver, BNP, Microsoft și Ubisoft. Acest spațiu de coworking, unde Bitwage a avut o prezență în ultimul an, este probabil un centru pentru multe tipuri diferite de inovație tehnologică, inclusiv blockchain.

În timp ce criptomoneda nu pare a fi la fel de mare în Franța în comparație cu ceea ce am văzut în locuri precum SUA, Polonia și Brazilia, blockchain-ul permis este foarte popular. La evenimentele financiare din întreaga Paris, puteți găsi directori din întreprinderi care caută soluții blockchain permise pentru ei. Fără îndoială, acest lucru va înflori.

Pe măsură ce reglementarea în jurul ICO-urilor devine mai fermă în Franța, ar putea deveni foarte bine centrul pentru ofertele de jetoane de securitate, ceea ce ar fi beneficiază semnificativ de o reglementare bine definită de la un centru financiar important.

Î3: Cum rămâne cu cererea de criptare? Cum este comunitatea generală din Franța? Cine sunt liderii comunității și cum ați recomanda oameni noi în scenă pentru a începe?

Jonathan, Bitwage:

Cei mai mari cripto-jucători din Franța sunt Ledger și Stratumn. Ledger deține un loc cunoscut sub numele de La Mason Du Bitcoin sau casa Bitcoin, unde găzduiesc cele mai mari întâlniri Bitcoin din Paris. Unul dintre cofondatorii Stratumn, Sebastien Couture, este, de asemenea, fondatorul popularului blog blockchain EpiCenter. Pentru jucătorii noi, aș face-o recomand să mergi la mulți fintech conferințe, găsirea unui loc în stația F, vizitarea întâlnirilor criptografice sau aplicarea pentru biletul tehnic francez.

Amandine și Etienne, Ledger:

Proiectele Blockchain și cripto-active câștigă avânt în Franța, după cum se vede în rundele substanțiale de finanțare, inclusiv Ledger (75 milioane dolari), iEx.ec (12,5 milioane dolari) și Stratumn (7,8 milioane dolari). În total, există mai mult de 400 de companii legate de blockchain aici – creând de 10 ori mai multe locuri de muncă în 2017 decât în ​​2016 prin companii precum Consensys, Paymium, Ark, Blockchain Partners, Coinhouse, iEx.ec sau Moneytrack.

Franța este un loc minunat pentru a lansa o carieră în domeniul cripto, datorită calității absolvenților STEM și a numărului tot mai mare de oportunități de angajare pentru ei. Aceasta va fi o industrie în creștere pentru mulți ani de acum încolo și un moment excelent pentru ca talentele să își înceapă cariera în spațiu.

Pierre Noizat, Blockchain.io:

Unul dintre cele mai mari avantaje ale comunității blockchain este cât de deschisă este: oricine dorește să afle mai multe și să se implice poate pune întrebări și poate găsi asistență pe forumuri dedicate precum BitcoinTalk sau alăturați-vă canalelor Telegram despre subiectele lor preferate pentru a discuta cu entuziaștii cripto din întreaga lume.

Comunitatea criptomonedelor din Franța este în continuă creștere odată cu cererea; la începutul anului 2018, 1 din 10 francezi au spus că s-au gândit deja la cumpărarea criptomonedelor și 15% spun că se gândesc să le cumpere în viitor. Ceea ce este încurajator este să vedem că aceste cifre cresc în cele mai tinere categorii ale populației, cele care vor ajuta la construirea următoarei generații a erei blockchain.

Iată-l; există numeroase oportunități, precum și câteva provocări viitoare pentru scena și autoritățile franceze blockchain. Unele dintre temele discutate aminteau de temele care au apărut în alte țări, cum ar fi băncile necooperante, incubatoarele energetice și datele demografice curioase ale utilizatorilor. În alte privințe, sprijinul guvernamental deplin și concentrarea B2B în creștere nu erau la fel de obișnuite, iar Franța pare să conducă acuzația în acest sens – sau cel puțin își găsește o nișă pentru ei înșiși – pe măsură ce progresăm în viitoarea eră a blockchain-ului revoluţie.

Dezvoltarea cripto-ului în Franța va depinde atât de succesul noilor proiecte lansate din Franța, cum ar fi blockchain.io, cât și de progresul continuu de reglementare realizat de guvernul francez..

Dacă oficialii francezi își pot îndeplini promisiunile și pot respecta reglementări clare și rezonabile și pot contribui la deschiderea facilităților bancare către proiecte criptografice, pare să existe un impuls și un sprijin mai mult decât suficient pentru a sprijini Franța ca un hub blockchain viabil pentru viitor..