Mărfurile sunt baza unor piețe mondiale importante, care implică cumpărarea, vânzarea și descoperirea prețurilor pentru unele dintre cele mai comune articole și materiale pe care ne bazăm în fiecare zi.

Din alimente ca soia, grâul și bananele, către metalele valoroase, mărfurile alimentează infrastructura noastră și susțin într-o mare măsură întreaga economie globală. Acum, pe măsură ce PIB-ul națiunilor emergente crește și populația lumii crește, există un crestere marcata în cererea de mărfuri.

În ciuda acestui fapt, încă nu au fost produse platforme eficiente care să reunească cumpărătorii și vânzătorii de mărfuri, precum și descoperirea prețurilor. Cumpărarea și vânzarea mărfurilor fizice se face în mare parte prin telefon, e-mail sau folosind terțe părți.

Cu toate acestea, există o companie care folosește puterea tehnologiei blockchain pentru a aduce industria mărfurilor fizice în era digitală. Blokt a avut un interviu exclusiv cu Matthew Botell, cofondator al TradeCloud, pentru a afla cum revoluționează modul în care sunt tranzacționate mărfurile. Interviul a urmat după cum urmează:

Contents

Care a fost impulsul pentru fondarea TradeCloud și ce experiență aduce echipa dvs. în proiectul TradeCloud?

TradeCloud este o platformă personalizată, concepută și dezvoltată special pentru piețele fizice de mărfuri. Viziunea noastră este să aducem industria mărfurilor în era digitală, oferind o platformă de comunicații de ultimă generație și realizând „Webul mărfurilor”- o rețea de rețele de servicii, construită în jurul tehnologiei blockchain.

TradeCloud a fost fondată de un grup de profesioniști de top în materie primă și IT, cu o experiență dovedită de succes. Acestea includ cei patru cofondatori ai noștri, Simon Collins, care aduce peste 25 de ani de experiență în materii prime, Mark Cheong, care a ocupat funcții de trezorerie și finanțe, Justin Wilson, care are peste 25 de ani de experiență în IT și consultanță, și eu, Matthew Botell , cu o experiență de peste 20 de ani în mărfurile fizice.

Împreună, echipa noastră are o experiență considerabilă în roluri de tranzacționare, operaționale și de gestionare a riscurilor. Acest lucru ne-a permis să construim prima fază a platformei TradeCloud, care se concentrează pe comunicarea în jurul negocierii și descoperirii eficiente a prețurilor, având în vedere atât soluții comerciale, cât și structurate, sigure și conforme..

Care sunt ineficiențele majore actuale pe piețele de mărfuri și ce o face să fie coaptă pentru întreruperi?

Industria mărfurilor s-a întârziat să se schimbe. Participanții la piață și furnizorii de servicii rămân deconectați, capabili să se contacteze doar prin instrumente de comunicare învechite sau improprii. Acest lucru a dus la o comunicare ineficientă, la descoperirea inadecvată a prețurilor și la o alocare slabă a serviciilor către industrie.

Lipsa digitalizării în acest spațiu a contribuit la fraudă, uneori la o scară enormă, cum ar fi Qingdao scandalul stocului și instrucțiunile de plată prin e-mail fiind interceptate și modificate. Servicii precum noi canale de finanțare și capacitatea de asigurare a creditului nu au putut fi accesate și utilizate deoarece furnizorii și cei care au nevoie de serviciile lor nu au fost conectați.

Procesele ineficiente și metodele de descoperire a prețurilor vechi au cauzat creșterea costurilor și reducerea marjelor – soluțiile blockchain pot schimba acest lucru.

De ce piețele actuale de mărfuri necesită integrarea cu tehnologia blockchain și cum ați identificat această nevoie?

Tranzacțiile fizice pe piața mărfurilor implică, în majoritatea cazurilor, încărcături cu valoare foarte mare, trecând mâinile de mai multe ori. Contractele pentru tranzacțiile cu mărfuri pot fi complexe, având în medie zece condiții comerciale separate și cincisprezece condiții legale de convenit între părți.

Prin urmare, executarea acestor tranzacții poate dura până la șase luni, implicând mai multe părți și intermediari. Utilizarea tehnologiei blockchain în executarea acestor tranzacții creează încredere între părți, permițând o versiune a adevărului, o versiune inalterabilă. pista de audit, și capacitatea părților independente de a verifica informațiile. Într-o perioadă în care e-mailul nu mai este considerat canalul de comunicare sigur pe care îl avea odinioară, comunicarea prin blockchain este o alternativă mult mai sigură.

TradeCloud construiește deja comunități și conectează industria prin platforma sa sigură, eficientă și ușor de utilizat. Viziunea noastră digitală, centrată în jurul Corda blockchain va face tranzacționarea și executarea tranzacțiilor fizice cu mărfuri, rapide, eficiente, sigure, atât reducând costurile, cât și îmbunătățind marjele în același timp.

În doar un an, ați atras peste 200 de întreprinderi și 400 de utilizatori pe platforma TradeCloud. Cum a fost primit TradeCloud de către utilizatori?

Până în prezent, feedback-ul pieței a fost extrem de pozitiv din toate domeniile organizațiilor, de la comercianți și marketeri, până la management, IT, legal și conformitate..

Pe măsură ce dezvoltăm Web de mărfuri TradeCloud, centrată pe comunicare în executarea tranzacției, experiența operațională și de risc a echipei noastre, împreună cu o strânsă legătură cu participanții la piață, ne vor permite să dezvoltăm un instrument care va profita la maximum de tehnologia blockchain pentru diferite fațete ale industriei de mărfuri.

TradeCloud servește în prezent piețele de materii prime ale metalelor, cu planuri de extindere în sectoarele energetic și agricol. Cât de ușor va fi acest lucru și care este dimensiunea potențială a pieței?

Platforma noastră existentă ne oferă fundamentele pentru a ne muta în alte sectoare ale mărfurilor, cu eforturi de dezvoltare relativ minore. Acest gând a fost întotdeauna foarte mult în mintea noastră, deoarece am construit modulul de metale și s-a dovedit foarte flexibil.

Există, desigur, anumite nuanțe în tranzacționarea diferitelor produse, dar o proporție semnificativă a ofertei platformei noastre se aplică într-un spectru larg de mărfuri..

Odată ce am lansat modulele noastre energetice și agricole, piața combinată pe care o vom aborda este uluitoare 8 trilioane de dolari SUA pe an. Aceasta reprezintă probabil cea mai mare oportunitate digitală neexploatată disponibilă astăzi.

Ați menționat că TradeCloud se bazează pe blockchain-ul Corda, puteți descrie de ce ați ales Corda și de ce este un blockchain de încredere pentru soluțiile de întreprindere?

Băieții r3, compania de dezvoltare din spatele Corda, sunt simple, orientate spre soluții și au un produs excelent în blockchain-ul Corda. Blockchain-ul Corda este un blockchain de nivel enterprise conceput inițial pentru bănci și tranzacții cu valoare ridicată.

Pentru implementarea noastră, este disponibilă o versiune open source, astfel încât să putem verifica calitatea codului și să vedem cauzele problemelor foarte repede. De asemenea, funcționează cu instrumente de dezvoltare comune, cum ar fi Java și Kotlin, utilizate pentru dezvoltarea Android.

Blockchain-ul Corda are un model de confidențialitate curat în care datele pentru o tranzacție sunt văzute doar de participanții la acea tranzacție, fără soluții complexe precum împărțire.

Care este scopul simbolului dvs. nativ, simbolul TC și cum vor fi oferite?

Jeton TradeCloud (TC) conține atât caracteristici de securitate, cât și utilități și, ca atare, poate fi denumit, în opinia noastră, ca un jeton hibrid.

Jetoanele TC pot fi schimbate cu credite interne pe platforma TradeCloud, care în viitor va putea fi folosită pentru plata serviciilor pe platformă. Aceasta este partea de utilitate.

În timp ce investitorul deține jetonul, acesta va primi o cotă de profit fix pe jeton. Aceasta este partea de securitate. Odată ce jetonul a fost schimbat cu credite interne, acesta nu mai primește o cotă de profit.

Lansăm o ofertă de jetoane de securitate (STO) pentru jetoanele TC din Elveția, iar fondurile strânse vor fi utilizate pentru a accelera creșterea TradeCloud. Prin STO, intenționăm să strângem 45 de milioane de dolari SUA.

În oferta noastră privată de STO, numai investitorii calificați vor putea investi.

Un public mai larg poate investi în oferta publică, sub rezerva verificării KYC și AML. Investițiile noastre minime sunt de 25.000 USD pentru runda privată și 10.000 USD în oferta noastră publică.

Platforma TradeCloud este acum activă de 12 luni. În acest timp, ce ați învățat și ați trebuit să pivotați orice aspect al afacerii dvs. cu condițiile de piață în schimbare?

A trebuit să învățăm răbdarea cu siguranță! Companiile mai mari au diverse părți interesate, cărora trebuie să li se arate și să explice platforma, adesea nu împreună.

Astăzi avem aproximativ 230 de companii membre, situate în peste 35 de țări la nivel global, deci trebuie să avem o abordare foarte coordonată de marketing și monitorizare. STO-ul nostru ne va permite să dezvoltăm considerabil echipa de marketing și să ajutăm la dezvoltarea comunității în continuare.

În prezent dezvoltăm primul pilot pentru TradeCloud Commodity Web, care va implica câțiva jucători majori din industrie – deci urmăriți acest spațiu.

Regulamentul este elefantul din cameră pentru multe ICO-uri. Credeți că reglementarea existentă pentru mărfuri va permite TradeCloud să funcționeze într-un peisaj juridic mai clar și să se extindă mai repede?

Acceptăm reglementările acolo unde le întâlnim, deoarece suntem o companie care crede în a face lucrurile în mod corespunzător. De exemplu, am ales piața STO mai reglementată decât o ICO, deoarece am dorit ca investitorii noștri să beneficieze de profitabilitatea viitoare a companiei.

La fel, am ales și Elveția ca jurisdicție, după cum știm FINMA ia în serios protecția investitorilor. În ciuda unui proces de șase luni, care implică 20 de companii și costul a sute de mii de dolari, suntem convinși că aceasta a fost direcția corectă pe care trebuie să o luăm pentru compania noastră.

Ca platformă de comunicații, mai degrabă decât o piață în sine, platforma TradeCloud nu s-a confruntat cu niciun obstacol de reglementare.

În cele din urmă, gândindu-ne la viitor, s-a prezis că STO-urile vor deveni o industrie de 10 trilioane de dolari SUA până în 2020. Sunteți de acord cu această predicție și unde vedeți cele mai înalte domenii de creștere viitoare pentru STO-uri?

Cu condiția ca zona să fie reglementată corespunzător, se aplică o lege sensibilă și piața să fie susținută de o tehnologie solidă – atunci absolut. Punctele ridicate la întrebarea 13 se dovedesc o barieră distinctă în calea intrării serioase în spațiu, care probabil nu a existat în perioada de creștere a ICO.

În plus, atâta timp cât autoritățile de reglementare se pot asigura că doar companiile serioase lansează STO-urile, atunci ne-am aștepta ca majoritatea să aibă succes, ducând astfel la faptul că STO devine mai tradițională.

Când mă uit la STO-ul nostru, succesul STO-ului ar trebui să se bazeze pe succesul companiei și factori externi, cum ar fi prețurile anumitor criptomonede, teoretic nu ar trebui să fie o influență.

Blokt ar dori să îi mulțumească lui Matthew Botell și echipei de la TradeCloud pentru că și-au împărtășit expertiza.