Главен изпълнителен директор на MyEtherPony Collectibles DApp вярва, че игрите могат да предизвикат масово приемане на крипто (интервю)

Досега сме виждали множество различни приложения, изградени върху блокчейн, и игрите не са изключение.

Фалшивият характер на технологията на блокчейн е позволил на разработчиците да създават ненадеждни, децентрализирани игри, което елиминира необходимостта от посредници на трети страни.

Досега сме виждали множество игри, базирани на блокчейн, обхващащи от традиционни хазартни игри до търговия с редки цифрови колекционерски предмети.

MyEtherPony е дигитална колекционерска игра, изградена върху блокчейн Ethereum, на която потребителите могат да развъждат любимото си цифрово пони, за да се състезават срещу други.

Екипът му току-що пусна нов пазар, за да позволи на потребителите да купуват или продават уникални понита в процес на наддаване, подобен на eBay.

Амир Ирван, главен изпълнителен директор на MyEtherPony

Тази седмица приемаме Амир Ирван, главен изпълнителен директор на MyEtherPony, силен поддръжник на основната технология на Биткойн, който вярва, че блокчейнът е тук, за да остане.

Той дава личните си съвети на нови крипто-предприемачи и се надява, че MyEtherPony ще допринесе своята част за масовото приемане на блокчейн технологията.

[blokt]: Какво е вашето мнение за бъдещето на блокчейн?

Амир Ърван: Blockchain е тук, за да остане, без съмнение за това от моя гледна точка.

Децентрализираната среда без единична точка на отказ, както и разпределението на разходите за работа е основната цел на много системни дизайни и блокчейнът предоставя това решение.

Най-важното е, че неговият недоверен характер премахва необходимостта от скъп валидатор на трета страна, като същевременно възнаграждава участниците.

[blokt]: Какво решение според вас би работило за проблема с мащабируемостта на блокчейна?

Амир Ърван: Blockchain е по същество огромна база данни. Можем да вземем решение за развитието на технологията на базата данни като цяло през десетилетията и да видим как тя може да се използва за подобряване на блокчейн. Терминът шардинг, например популярен в крипто света от Ethereum, не е нещо ново в технологията на бази данни.

Очевидно е, че прилагането на технологията към блокчейн не е толкова просто, колкото нейното внедряване с помощта на Oracle или MYSQL.

Начинът, по който го виждаме, не е, че всичко трябва да премине през блокчейн за всяка отделна информация, която идва за конкретен случай на употреба. В MyEtherPony използвахме транзакции както извън веригата, така и извън нея, особено в нашата аукционна система като eBay.

Най-важното за нас е да използваме Blockchain, за да осигурим сигурността и доверието, като същевременно гарантираме, че производителността е максимално оптимална за нашето приложение.

[blokt]: Смятате ли, че механизмите за консенсус, използвани в Blockchain, са справедливи?

Амир Ърван: Blockchain е все още в зародиш. Мисля, че разработчиците, работещи по тях, са наясно с определени области на подобрения и търсят начини да ги смекчат и да въведат нови механизми. Внедряванията ще трябва да вземат предвид много фактори (време, разходи, ползи, въздействие и т.н.)

Пространството ще се развива със сигурност. Не съм в състояние да коментирам много, тъй като все още не е нещо, което разглеждаме в момента, може би един ден, ако решим да изградим свой собствен блокчейн.

[blokt]: Какво би предизвикало масово приемане на блокчейн технология?

Амир Ърван: Приемането на блокчейн технология в бекенда не изисква от потребителите да имат каквото и да е знание за това. Но мисля, че имате предвид масово осиновяване на ниво потребител, а не просто бек офис.

Мисля, че индустрията на игрите може да предизвика това масово приемане от потребителите. Размерът на пазара на игровата индустрия е повече от 100 милиарда щатски долара годишно с милиони потребители и тези потребители са предимно технически разбиращи. За разработчиците на игри е открита тайна, че много технологии в игрите са приложени извън собствената й индустрия.

Освен това разработчиците на игри винаги са търсили начини да направят своите игри по-лесни и интуитивни, за да увеличат собствената си потребителска база. Би било интересно да се види как разработчиците на игри приемат това предизвикателство да превърнат крипто и блокчейн в основна технология.

В MyEtherPony ние приемаме това предизвикателство сериозно и търсим начини за подобряване на потребителското изживяване, особено за тези, които не са запознати с крипто / блокчейн. Надяваме се, че ще допринесем за внедряването на технологията на блокчейн и образованието на масите по възможно най-лесен начин.

[blokt]: Какво мислите за бъдещето на биткойн?

Амир Ърван: Биткойн и останалите алткойни сякаш свиреха на музикални столове през последните няколко години. С въвеждането на стабилни монети това се промени донякъде.

Не съм много сигурен дали функцията за съхранение на стойност на цифровата валута може да играе ролята на полезност много добре едновременно. Това означава, че увеличаването на приемането на биткойни в общия случай може да не е непременно добро нещо за биткойните или дори да няма смисъл.

(Ние не използваме златото като валута в ежедневието си, но стойността на фиатните валути е подкрепена от злато, поне на теория).

Като казах това, мисля, че Биткойн ще продължи да бъде потомък на дигиталната валута, но за колко време, колко ценна ще бъде или каква роля ще играе в бъдеще, зависи от пазара и самите играчи в бранша. Предполагам, че е също толкова добър, колкото и всеки друг.

[blokt]: Какъв е вашият съвет към създателите на нови блокчейн стартиращи компании?

Амир Ърван:

а) Blockchain не е сребърният куршум за всеки един проблем в света.

б) Бъдете готови да информирате пазара или обществеността за вашия проект, тъй като технологията на блокчейн е все още нова и мнозина все още смятат, че блокчейнът е биткойн (или криптовалути като цяло) и не разбират самата основна технология.

° С) Бъдете търпеливи, интернет не беше изграден за един ден.

д) Фокусирайте се върху случаи на осиновяване и използване и продължете да изграждате, независимо какво се случва с пазара на криптовалути. Доста трудно е да не надникнете в CoinMarketCap, ако го направите, но не позволявайте това да ви засегне.

[blokt]: Има ли още подробности, които могат да бъдат полезни?

Амир Ърван: Пазар на MyEtherPony е уникален, тъй като позволява възходящ ценови търг (търг на английски език), точно както на eBay.

Така че по същество е като eBay на блокчейн за игри.

Това по същество означава, че потребителите, които притежават понита, могат да имат потенциала да получат добра цена за техните понита, ако има достатъчно оференти – което го прави забавно и пристрастяващо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map