В: Как бихте обобщили Opporty?

A: Opporty е трислойна екосистема за бизнес взаимоотношения в блокчейна. Слоевете се състоят от:

  1. Протокол за доказателство за експертиза. Захранваният от Ethereum PoE протокол е в основата на екосистемата на Opporty, като служи за активиране на интелигентни договори, децентрализирано депониране, автоматични и полуавтоматични оракули и много други. Способността му да съхранява и анализира метаданните на транзакциите го прави ключов за оценяването на бизнеса на Opporty Marketplace. PoE позволява на Opporty да присвоява цифрови самоличности на фирми и доставчици, което осигурява B2B / B2C транзакции и позволява на потребителите да приватизират транзакции. PoE протоколът предлага перфектно решение за вътрешни и трансгранични транзакции и управление на риска във веригата на доставки.
  2. Система за условно оценяване на бизнеса. Изградена върху PoE протокол, системата за оценяване помага да се установи доверие в бизнес транзакциите. По-конкретно, системата за точкуване използва данни, събрани и анализирани от PoE, за да присвоява резултати на бизнеса и доставчиците, на и извън пазара на възможности. Той свързва експертизата, свързана с домейна, с цифровите бизнес идентичности, създавайки мрежа за безопасни, сигурни и надеждни бизнес отношения. Системата за оценяване се използва за проверка на контрагентите и валидиране на техния опит.
  3. B2B / B2C пазар. Opporty е напълно функционален, овластен с блокчейн пазар, където малките предприятия могат да предлагат своите услуги, да публикуват заявки за предложения и да получават оферти от доказани членове на бизнес общността. Те могат да изградят професионална репутация и да печелят жетони, като допринасят със съдържание в системата за споделяне на знания Opporty. Доставчиците, които публикуват криптовалутни оферти, са защитени с децентрализирана ескроу. Пазарът е идеален за B2B / B2C транзакции, B2B трансгранични транзакции и държавни и корпоративни поръчки.

Opporty е игрална платформа. Потребителите, които извършват определени дейности, могат да печелят награди в Opporty Tokens (OPP).

Целта на Opporty е да се превърне в глобален бизнес пазар, който проверява и валидира експертизата на блокчейна, за да установи доверени бизнес взаимоотношения в световен мащаб. Стремим се да се превърнем в източник на разпределено доверие между бизнес общността, като използваме правомощията на протокола Proof-of-Expertise, бизнес скоринга и блокчейна Ethereum.

Два основни бизнес проблема, които Opporty се стреми да разреши, са:

  1. Липса на доверие в бизнес сделките. Много бизнес отзиви са платени или измислени, което затруднява проверката на надеждността и експертността на компанията. Opporty анализира транзакциите, за да присвои конкретни нишови бизнес резултати, за да помогне както на клиентите, така и на други фирми да намерят висококачествени услуги.
  2. Липса на поверителност в традиционните блокчейн решения. Традиционните блокчейни правят транзакциите сигурни и сигурни, като същевременно предоставят достъп до данни на всички участници в мрежата, което не винаги е идеално за бизнес транзакции. Opporty решава този проблем с помощта на плазмен протокол, който не само прави избраните транзакции частни, но и увеличава скоростта на транзакциите.

Като цяло Opporty е платформа на живо, със солидна тяга на продукта и нарастваща общност. Пазарът вече е включил 6K + доставчици в САЩ, 700+ доставчици във Великобритания и 300+ доставчици в Канада.

Opporty е базирана в САЩ компания с инженерни офиси в Украйна. В момента компанията подготвя пълни операции в Китай.

В: От колко време екипът работи по Opporty?

A: От доста време работим по Opporty; идеята за пазара на Opporty се маринова от 2014 г. Въпреки това, продуктът навлезе в активната си фаза едва през 2017 г..

Първоначално екипът предвиждаше Opporty като пазар за услуги. Първоначално не сме мислили за блокчейн, използване на криптовалута или проверка на експертиза. Ранната визия за Opporty беше да се превърне в пазар на услуги, където доставчиците на услуги могат да публикуват своите заявки и оферти и да използват gamification, за да печелят монети за по-нататъшно използване на пазара.

През лятото на 2017 г. се насочихме към блокчейн. Решихме да въведем интелигентни договори, плащания с криптовалута и децентрализирани функции за депониране. Тъй като тези надстройки изискват допълнителни средства, ние измислихме идеята да стартираме първоначално предлагане на монети на жетони Opporty (OPP).

Първоначалната идея беше да започнем ICO през октомври 2017 г. За съжаление времето не беше правилно. Пазарът изпита огромен скок в цената на Ethereum, което беше лоша новина за нас и за нашите сътрудници. Трябваше да забавим ICO.

През февруари 2018 г. екипът стартира предпродажба на жетони Opporty. По това време ние бяхме усъвършенствали и полирали пазара, внедрили геймификация, частично въведохме децентрализирана депониране и добавихме първите си крипто-активирани оферти.

Приблизително по същото време стигнахме до решението за по-нататъшно подобряване на Opporty, въвеждайки протокол за доказателство за експертиза и оценяване на бизнеса. Нашите съобщения също бяха актуализирани.

Сега Opporty не е просто пазар, задвижван от блокчейн, но тристепенна екосистема за бизнес отношения който има за цел да разреши проблемите с липсата на доверие и липсата на поверителност при бизнес транзакции чрез комбинация от PoE протокол, бизнес точкуване, интелигентни договори и децентрализирана депозитна сделка.

Продуктът се е развил в съответствие със своята пътна карта. Планираме скоро да пуснем децентрализирана ескроу и PoE протокол. В момента екипът е зает с разработването на плазмен протокол Opporty Enterprise Solution.

В: Имате ли подредени някакви интересни партньорства?

A: На този етап Opporty си партнира с Bancor, PundiX, IHT и Wings.ai. Няколко други партньорства с проекти, свързани с блокчейн, ще бъдат обявени скоро. Не искаме да споделяме тази новина, докато не са налице споразуменията.

Clever Solution Inc., компанията за разработка на Opporty, също е един от нашите партньори. Те съставляват ядрото на екипа на Opporty, осигурявайки разработчици, търговци, създатели на съдържание и други професионалисти, посветени на проекта.

Сега Opporty води преговори с няколко борси, изпълнявайки планове за пускане на токена OPP. Процесът обаче е доста бавен и все още не искаме да обявяваме нищо.

В: По какво се различава Opporty от основните ви конкуренти? Как това ще помогне на Opporty да успее?

A: Тъй като Opporty е фокусиран основно върху правната, счетоводната и логистичната индустрия (насочена предимно към услуги и свободна практика), нашите потенциални конкуренти са Avvo.com, Upcounsel, Upwork, Fiverr, Canya, Crystal-clear и Nuhelp.

Някои от тези платформи са ориентирани към ниши, докато други използват блокчейн. Никой от тях обаче не може да осигури комбинацията от функции и функционалност, които Opporty предлага; те са само наши конкуренти в технически смисъл.

Стратегията за излизане на пазара на Opporty също е различна. Докато повечето от тези платформи са фокусирани върху услуги за генериране на олово и на свободна практика, Opporty се занимава главно с доверие и опит (като BBB.org).

PoE протоколът и системата за оценяване са ключови елементи на Opporty и ние възнамеряваме да следваме стъпките на Dun и Bradstreet тук – да събираме, съхраняваме, анализираме и оценяваме данни, за да присвояваме бизнес резултати и да гарантираме експертиза на проверени доставчици.

Сигурни сме, че Opporty ще успее чрез своите комбинирани функции. Платформата има конкуренти, но ние ще разширим и комбинираме тяхната функционалност, за да предложим наистина уникално и авангардно решение на пазара.