Рийв Колинс, основател и главен изпълнителен директор на БЛОК v, е най-известен в блокчейн пространството като съосновател на популярния жетон USD, Tether. Откакто Bitfinex придоби Tether, Reeve работи по нов вълнуващ проект BLOCKv, който събра около 21 500 000 долара в своето ICO през октомври миналата година. Свързахме се с Рийв, за да обсъдим това най-скорошно начинание.

Contents

Можете ли да обобщите BLOCKv с няколко изречения?

BLOCKv е потребителският интерфейс за blockchain, добавяйки опитния слой към blockchain активите. В основата си BLOCKv е споделен протокол с отворен код, който подобрява основната разпределена книга и се предоставя на отделни приложения. Нашата платформа за разработчици предоставя инструментариум за лесно и бързо създаване на интелигентни цифрови стоки и разгръщане на мощта на блокчейна, премахвайки сложността на днешното развитие на блокчейн. Ние даваме възможност за бързото развитие и осигуряване на приходи от blockchain приложения или това, което наричаме vAtoms, изцяло нов клас активи – който по същество взаимодейства с крайния потребител.

Какво представляват vAtoms? Можете ли да предоставите някои случаи на употреба?

BLOCKv Характеристики

Това е нов клас активи. Интерактивните интелигентни виртуални обекти, които наричаме vAtoms, са тези супер жетони, „валута с опит“, които по същество взаимодействат с крайния потребител. vAtoms ви дават всички предимства на криптовалутата като автентичност, недостиг, собственост и търгуемост, но също така носят и цифровото изживяване. vAtoms правят и ще приемат много форми от:

  • Колекционерски предмети – като цифрови спортни карти, рядко дигитално изкуство и медии с прозрачни икономически стимули обратно към създателите завинаги.
  • Билети – Билети за концерти, които се превръщат в завладяващо преживяване, където брандовете могат динамично да канят участници на специални спонсорирани събития, артистите могат да се ангажират с феновете, като им дават достъп зад кулисите и възнаграждават с ексклузивни песни от самото събитие, на което са присъствали.
  • Игри – Виртуални стоки в играта, които надхвърлят множеството виртуални светове и реалния свят с помощта на AR / VR
  • Програми за лоялност – Програми за лоялност към марка от следващо поколение, фокусирани върху невероятно преживяване на клиентите, които изграждат дългосрочни отношения, базирани на стойността на потребителите, и за първи път осигуряват истински базирани на стойност средства за разпространение със 100% прозрачни данни & анализи, които трансформират бизнес моделите.
  • Други – Медицински досиета и много други форми.

От колко време компанията работи по BLOCKv?

Платформата BLOCKv се разработва повече от две години и има редица разработчици, които вече използват платформата в няколко индустрии.

Дали вашият опит с Tether е довел до интересни партньорства BLOCKv?

Опитът на Tether беше от решаващо значение за кариерата ми. Той ми даде дълбока представа за финансовите приложения на блокчейн технологията. Благодарение на работата ми там успях да разпозная истинската разрушителна сила на технологията на токенизация. Също така създадох значими взаимоотношения в цялата екосистема, които доведоха до партньорства за BLOCKv и оформиха истинско разбиране за видовете иновации, които ще са от най-голяма полза за индустрията.

Примерните видеоклипове, показващи vAtoms, използвани с много добре познати марки, са превъзходни. Притеснявате ли се изобщо за използването на съществуващи марки в демонстрации на vAtom без установени партньорства?

Бяхме предварително и внимателни при етикетирането на тези видеоклипове само като демо. Ние по никакъв начин не предполагаме партньорство с тези марки, популяризиране или разпространение на vAtoms, свързани с тях. Във всеки материал, който включва име на марка, ние изрично заявихме, че те са само демо. Естествено е всеки стартъп да описва своите потенциални случаи на използване, използвайки имена, с които потребителите са запознати, но ние не сме използвали никакви IP адреси на марката за цели, генериращи приходи или промоции. Всички vAtoms, използвани за такива цели, представляват проекти със сключени споразумения като този, който имахме с MegaFon и други.

Четох във вашата група в Telegram, че BLOCKv е агностик и че създателите на vAtom ще имат възможност да го закрепят към всяка поддържана блокчейн. Кои blockchains в момента поддържате и имате ли планове за добавяне на допълнителни blockchains в бъдеще? Всички планове за насочване на потребителите към определена верига?

Това е правилното. В момента платформата BLOCKv поддържа Bitcoin (чрез Omni) и Ethereum blockchain. Други (като EOS) ще бъдат поддържани в бъдеще. Ние също така търсим да изградим свой собствен, ако е необходимо за мащаб.

В момента имате ли конкуренция в пространството?

Има редица компании, които се опитват да се справят с дигиталните стоки с цел блокчейн. Cryptokitties беше един от примерите, които може би сте чували наскоро. BLOCKv, за разлика от съществуващите играчи в космоса, предоставя инструментите за изграждане на тези интелигентни виртуални стоки. Ние сме платформа за разработчици с отворен код с усъвършенствани SDK, API и инструменти, които опростяват тяхното разработване и позволяват масивни нови възможности за генериране на приходи за разработчици и потребители. Повечето от настоящите играчи вече осъзнават, че има синергии при използването на платформата BLOCKv за изграждане и предлагане на пазара по-бързо, по-ефективно и мащабируемо и се обръщат към нас за партньорства. Освен това, тъй като работим над тази платформа вече повече от две години, изградените от нас възможности на vAtom са изключителни в сравнение с това, което се предлага в момента в пространството. Те могат да бъдат интерактивни, 3D, да променят състоянието си, да слушат събития в реално време, само за да назовем някои от най-страхотните функции.

Досега, поне в крипто сцената, BLOCKv беше малко под радара. Имате ли планове за по-голям маркетингов тласък в бранша скоро? Може би навреме за пускането на SDK през това тримесечие.

Технологичен стек BLOCKv

Да, не се бяхме фокусирали много върху маркетинга. Нашият приоритет беше да разработим невероятна технология. Успешно генерирахме нашите токени и изградихме много подкрепяща общност през 2017 г. Тази година ще отделим повече време за повишаване на осведомеността, маркетинг и образование. Само през първия месец на първото тримесечие ние предприемаме етапи на три от най-влиятелните конференции в блокчейн и технологии: BTC в Маями, A360 в Лос Анджелис и Blockchain Forum в Давос. Но удивителната част е, че хората чуват за нас, без да са похарчени никакви маркетингови долари. MegaFon например се обърна към нас, за да създадем партньорство веднага след затварянето на TGE. Фактът, че големите марки чуват за нас без реклами, е доказателството за нашето технологично търсене и приемане. Освен това платформата на BLOCKv, фокусирана върху разработчиците, ще привлече вниманието органично, тъй като все повече разработчици започват да използват нашите SDK и изграждат невероятен бизнес. Скоро всички ще знаят за силата на vAtoms.

Имате ли планове да се справите с подправянето на GPS? Ако е така, има ли нещо, което можете да разкриете?

Не в този момент. Виждаме това като проблем с устройството, но при важни обстоятелства можем да потвърдим позицията чрез множество фактори, като околно визуално или аудио потвърждение.

Какви са вашите мисли за бъдещия растеж на технологиите за добавена реалност? Чел съм, че интересът е голям, но осиновяването остава ниско.

Приемането на добавена реалност остава ниско поради липса на стойност на ангажираността. За да може потребителят да приеме някаква нова технология и да премине кривата на обучение, трябва да има добавена стойност. Само няколко са успели да предоставят такава добавена стойност, като Pokemon Go. В случая с бизнеса, технологията на BLOCKv ще може да добави точно това. Стойността на ангажираността и недостигът, това ще бъдат уникални цифрови обекти. Това подобрява естеството на дигиталната собственост със силата на човешкото въображение. В случая с MegaFon, видяхме това доказателство, когато феновете на ленинградската група отидоха на търсене на съкровище за увеличаване на температурата на замръзване в Москва, защото получиха ценни предмети – vAtoms, които им дадоха шанс да спечелят билет за концерт. Вярваме, че AR носи значителен потенциал на потребителските пазари. Чрез виртуални стоки и BLOCKv платформа можем да добавим огромна стойност към този пазар, защото vAtoms носят действителна стойност за потребителя, разширявайки A / R технологията отвъд просто забавния аспект.

Има ли планове за използване на BLOCKv за подобряване на VR изживяването? Можете ли да ни дадете някои примери за използване?

Ние не сме VR технологична компания и не можем да подобрим VR изживяването от хардуерна гледна точка. Но нашите vAtoms могат да пресичат платформи, от AR до VR и тази способност за промяна на средата подобрява значително изживяването. Можете да събирате виртуални стоки чрез AR платформа или мобилно устройство или сканиране и др. И можете да въвеждате и интегрирате обектите в VR средата. Например, изградихме демонстрация на такъв сценарий в VR игра. След като потребителят събере цифрово благо (например, маркова енергийна напитка) в A / R среда, той може да използва това за своя герой, за да зареди енергия в играта VR. Това отваря възможността за марки да създават виртуални стоки с реална стойност, които могат да се събират в реалния свят и да се използват в VR преживяванията.

Как ще се интегрира BLOCKv със съществуващата POS технология в търговията на дребно? Имали ли сте дискусии с Micros / Oracle относно потенциални хардуерни изисквания?

Изградихме прототипи със съществуващи POS системи, където vAtoms могат да показват QR кодове, които могат да се сканират от POS системата. Имаме функционални демонстрации с редица POS системи. Clover POS е един пример. Ще предоставим модел, базиран на конектор, за повече интеграция на POS в предстоящите издания.

Имате ли външни маркетингови партньори, които ще използвате за внедряване на vAtoms в различни бизнеси?

Да, всъщност ние тъкмо финализираме споразумение за партньорство с най-големите играчи в космоса. Останете на линия! Тази маркетингова агенция ще използва нашата технология за проектиране, изграждане и разработване на vAtoms за компании от Fortune 500 в редица индустрии. Радваме се да видим случаите на употреба, които произтичат от това.

Къде виждате BLOCKv след две години?

След две години се надяваме да сме нарушили начина, по който фирмите комуникират със своите потребители чрез обекти на стойност на ангажираност и чрез този нов клас активи, vAtom. Надяваме се да постигнем световно признание на нашите супертокени, тъй като вярваме, че vAtoms има потенциал да бъде дефакто стандартът на това, което е цифров обект. Има над 5 милиона приложения в Android и iOS и над милиард уебсайта, всички с множество обекти. Това екстраполира на над трилион цифрови обекта, които могат да бъдат подобрени като vAtoms, като имат характеристики на криптовалута. Това е може би един от най-големите пазари в света. И ние знаем, че не можем да се справим сами, но като предоставим нашата платформа за ярки, любопитни разработчици, които искат да изградят бизнес на върха на блокчейна, това ще ни позволи да постигнем тази цел.

За да прочетете повече за BLOCKv и vAtoms, можете да разгледате следните сайтове:

Опровержение: Аз съм ранен инвеститор в BLOCKv и вярвам в тяхната визия и технологии. Притежавам всички символи от първоначалната си покупка и не планирам да продавам никакви символи в близко бъдеще.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me