Днес популярността на бизнеса с банкомати за биткойни нараства бързо поради подобрената технология, увеличената функционалност на устройствата и увеличеното търсене на тази услуга. Ето защо много предприемачи се интересуват от тази конкретна индустрия, както и крипто общността намира биткойн банкоматите за доста полезни.

Първият биткойн банкомат се нарича Robocoin. Той е открит на 29 октомври 2013 г. във Ванкувър и обработва над 1 000 000 канадски долара през следващите месеци. Към 1 януари 2021 г. има повече от 14 000 банкомата по целия свят. Какви биткойн банкомати има и как да ги използвам? Разберете в тази статия!

Видове биткойн банкомат

Биткойн банкомат изглежда като обикновен банкомат, от който използвахме теглене на пари. Устройството обаче е свързано чрез интернет към блокчейн Bitcoin. По време на операцията той дава на потребителя адрес, на който е била прехвърлена криптовалутата (под формата на обикновен адрес или QR код). Закупената криптовалута се прехвърля от един от портфейлите на компанията, която е собственик на банкомата.

На разположение на потребителите са три основни опции:

 • Купете биткойн (покупка);
 • Продажба на биткойн (теглене);
 • И двете.

Комисионната в биткойн банкомат зависи от ценовата политика на компанията оператор. В повечето случаи това е 7-9% от сумата на транзакцията.

Ето няколко примера за тези банкомати за биткойн.

Genesis Coin

Genesis bitcoin atm снимкаБитие 1

Genesis 1 е най-популярният крипто банкомат, произведен от Genesis Coin Corporation. Той включва процедурата за проверка на AML / KYC, така че потребителите трябва да вземат лична карта със себе си. Освен идентификационния номер, може да се изисква допълнително сканиране на пръстови отпечатъци, проверки за проверка чрез SMS, четец на лични карти и камера с висока разделителна способност към банкомата, за да отговаря на приложимите правни стандарти.

Coinme

coinme ntc atmБанкомат на Coinme

Coinme е водеща блокчейн компания, която помага на света да получи достъп до цифрова валута. Coinme стана първият лицензиран от държавата Bitcoin банкомат в САЩ и сега, благодарение на партньорството си с Coinstar, управлява една от най-големите Bitcoin банкоматни мрежи в света.

Ламасу

Използвайки този банкомат за биткойни, можете да закупите биткойн за пари в повече от 200 страни по света. Банкоматът взема комисионна от 7%. Що се отнася до проверката, за извършване на транзакция ви е необходим само QR кодът на вашия портфейл за биткойн.

Как да намерите биткойн банкомат близо до вас

Има ли Bitcoin банкомат близо до вас? Можете да проверите на CoinAtmRadar уебсайт, където е възможно да видите карта с всички банкомати, където можете да купувате и продавате криптовалути.

карта на биткойн банкоматКарта на банкомат за биткойни

С помощта на тази услуга можете:

 • Разгледайте картата на банкоматите на Bitcoin
 • Намерете най-близките крипто банкомати
 • Вземете всички необходими данни за този банкомат (комисионни, лимити, независимо дали е само за покупка, само за продажба или за покупка / продажба)
 • Получете упътвания от вашето местоположение до избрания банкомат

Повечето банкомати за биткойн се намират в САЩ и Европа. Лидерът по брой крипто банкомати в Европа е Великобритания.

Как да използвам биткойн банкомат

Има няколко процедури за сигурност за всяка операция. Може да бъдете помолени да въведете ПИН код, който ще бъде изпратен на номера на мобилния телефон, който сте въвели по-рано, или да потвърдите самоличността си, като сканирате личния си номер или направите селфи.

Стъпките, които трябва да следвате, могат да варират в зависимост от това кой модел крипто банкомати използвате, но основният алгоритъм е следният:

 1. Подайте потвърждение. В повечето случаи кодът за потвърждение ще бъде изпратен като SMS. Има опции със сканиране на лични карти и дори пръстови отпечатъци. В някои модели банкомати няма стъпка за проверка.
 2. Въведете адреса на биткойн на които искате да ви бъдат изпратени парите. Това се прави или с помощта на клавиатурата (и след това трябва да внимавате, за да се избягват печатни грешки), или с помощта на QR кода, генериран от приложението на портфейла. Някои терминали ви позволяват да създавате нови адреси и ключове, но е по-добре да не разчитате на тази функция.
 3. Депозит в брой. Някои банкомати приемат кредитни карти. Това обаче не е обичайно, тъй като потребителят може да поиска обратно плащане и е невъзможно да анулира транзакция в блокчейн Bitcoin.
 4. Потвърдете операцията и след това проверете портфейла си за криптовалута.

Купуване на биткойн

Кога купуване на крипто, ще трябва да депозирате пари в местната валута. След това сумата ще бъде преобразувана в еквивалент в BTC. След известно време той ще бъде кредитиран в предварително въведения портфейл или ще трябва да създадете такъв, ако го нямате. В противен случай машината изисква да направите нова.

Продажба на биткойн

Кога теглене на средства, трябва да покажете адреса на портфейла си на скенера за QR код на машината и след това да въведете еквивалента на биткойн, който искате да продадете, като го конвертирате във фиат. Не всеки банкомат има функция за продажба. Уверете се, че вашата локална машина ви позволява да теглите пари.

Продажба на биткойни с общи байтове

Биткойн банкомат – Обобщение

Използването на Bitcoin банкомати е много просто, тъй като те ви позволяват да купувате или продавате криптовалута незабавно. Както беше споменато по-рано, в света има немалко крипто банкомати, някои от които позволяват само закупуване на биткойни, други само тяхната продажба. Има много малко банкомати, които могат да извършват и двата вида операции.

Можете също така да закупите Bitcoin или всяка друга криптовалута директно чрез нашата услуга за незабавен обмен. Вижте нашите кръстосани цени и намерете този, който ви подхожда най-добре.

Биткойн банкомат – често задавани въпроси

В този раздел ние отговаряме на най-често срещаните въпроси относно биткойн банкоматите.

Как да изтегля пари от банкомат на BTC?

Вече описахме механизма в статията. Трябва да намерите BTC банкомат с функция за продажба / теглене, да сканирате QR-код и след това да получите пари в брой.

Биткойн банкоматът приема ли дебитни карти?

Някои банкомати за биткойни в САЩ позволяват закупуването на биткойни с помощта на кредитна карта, но има само няколко десетки от тях. По-голямата част от биткойн банкоматите работят изключително с пари в брой.

Как да депозирам пари в биткойн банкомат?

Намерете най-близкия банкомат за Bitcoin, след това сканирайте QR-кода на адреса на портфейла си и сложете пари в банкомата – voila!

{

"@context": "https://schema.org",

"@Тип": "Често задавани въпроси Страница",

"mainEntity": [{

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Как да изтегля пари от банкомат на BTC?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Вече описахме механизма в статията. Трябва да намерите BTC банкомат с функция за продажба / теглене, да сканирате QR-код и след това да получите пари в брой."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Биткойн банкоматът приема ли дебитни карти?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Някои банкомати за биткойни в САЩ позволяват закупуването на биткойни с помощта на кредитна карта, но има само няколко десетки от тях. По-голямата част от биткойн банкоматите работят изключително с пари в брой."

}

}, {

"@Тип": "Въпрос",

"име": "Как да депозирам пари в биткойн банкомат?",

"приетОтговор": {

"@Тип": "Отговор",

"текст": "Намерете най-близкия банкомат за Bitcoin, след това сканирайте QR-кода на адреса на портфейла си и сложете пари в банкомата – voila!"

}

}]

}