Използване на Bitcoin Wallet

В света на валутите и активите Биткойн се превърна в нещо странно – напълно цифрова валута. Тъй като вдъхнови други криптографии да следват стъпките му, възникна въпрос как да ги запазим в безопасност.

Тъй като Bitcoin е напълно цифров, той не може просто да се съхранява никъде. Това, което може да се съхранява, е достъп до BTC, което означава лични ключове. С това осъзнаване възникна нов тип портфейли – крипто портфейл. Днес екипът на Changelly написа кратка инструкция как да използвате повечето биткойн портфейли тук. Нека да се потопим!

Видове портфейли

Сега, нека да разгледаме различни видове портфейли за биткойн, които може да намерите. Различните видове портфейли имат различни силни и слаби страни, както и характеристики, така че ще трябва да изберете разумно какво е необходимо от вашия портфейл, преди да го използвате.

Уеб портфейл

Един от най-често срещаните видове портфейли, уеб портфейлите е по същество онлайн съхранение на вашите лични ключове. Позволява на потребителите да имат бърз достъп и да преместват активите си, тъй като винаги ще ги имат под ръка. В допълнение към това, много уеб портфейли поддържат мултивалутен формат, така че хората могат да съхраняват повече от един на едно място.

Това обаче води и до по-ниска сигурност, като хакерите имат повече възможности за достъп до вашия акаунт и кражба на всички активи, които могат да намерят. А за хората, които съхраняват всичките си крипто на едно място, това би означавало загуба на всичко, което имат.

Хардуерен портфейл

портфейл счетоводна книга

Противоположно на уеб портфейлите, хардуерният портфейл е физическо устройство, което съхранява личния ви ключ. Това е сигурен и надежден начин да запазите монетите си в безопасност, особено след като хардуерните портфейли могат да се използват като хладилно хранилище (т.е. изключени от интернет).

Доста модели ви позволяват да съхранявате различни монети на едно устройство, отричайки този недостатък. Другият (и доста огромен) би бил, че потребителите не могат да преместват активите си толкова бързо, колкото биха могли, като използват уеб портфейли, което ги прави по-рискови през бурните времена като март 2020 г..

Настолен портфейл

Exodus Digibyte Wallet

Настолните портфейли са програми, които инсталирате на компютъра си, за да съхранявате личния си ключ. Можете да кажете, че това е средна позиция между винаги онлайн онлайн портфейла и студения хардуерен портфейл. Все още е склонен към хакерски атаки, особено ако не сте внимателни с личната си информация и киберсигурността, но също така е и по-добре защитен, тъй като винаги можете да го направите на хладилно съхранение, ако възникне необходимост.

Мобилен портфейл

доверителен портфейл (4)

Мобилният портфейл е приложение, което позволява на потребителите да управляват и контролират своите активи чрез мобилното устройство. Той е подобен на десктоп портфейла, но позволява по-голяма мобилност, така че е чудесен избор за хора, които трябва да се движат много. Разбира се, това увеличение на мобилността идва на цената на разнообразието от функции, въпреки че напоследък това е по-малко проблем.

Хартиен портфейл

Този тип портфейл е основно отпечатан списък, съдържащ частния ключ към вашия акаунт. Това е най-студеният от най-студените портфейли, няма начин той да бъде компрометиран от вируса. Той обаче има и доста недостатъци: хартията по своята същност е много крехка, лесно можете да я загубите и нямате бърз достъп до монети, съхранявани върху нея, тъй като ще трябва да я въвеждате на ръка всеки път, да не говорим извадете го от хранилището. Можете да намерите повече за хартиените портфейли и как да ги използвате в нашата статия.

Въпреки че този последен недостатък хартиени портфейли споделят с всички студени портфейли. И все пак, някои ще твърдят, че безопасността на вашите активи си струва дискомфорта.

Как да използвам Bitcoin Wallet стъпка по стъпка

Докато портфейлите на Биткойн често имат различни функции и изисквания за използването им, обикновено всички те следват подобен път. В светлината на това създадохме ръководство, което ще ви помогне да създадете акаунт и да използвате портфейла.

  1. Ако е необходимо, изтеглете и инсталирайте портфейла (за мобилни и настолни компютри, както и уеб портфейли)
  2. Създай профил
  3. Генерирайте надеждна парола
  4. Или вече имате Bitcoin адрес, или ще трябва да генерирате такъв
  5. Някои портфейли ви позволяват да съхранявате множество Bitcoin адреси, така че можете да използвате различен за всяка транзакция за по-добра анонимност
  6. Направете сигурно архивиране на портфейла си

Следвайки тези прости стъпки, ще можете да създадете и използвате свой собствен портфейл за биткойн.

След като сте настроили портфейла си, можете да започнете да копаете, търгувате и купувате биткойни. В случай, че искате да го купите, можете лесно да го направите чрез нашата джаджа в няколко лесни стъпки.

Долна линия

Точно така, ние завършихме нашето кратко ръководство за Bitcoin портфейли и как да ги използваме. Вече имате основни познания за различните видове портфейли, техните предимства и недостатъци. С това можете да изберете какъв портфейл ви е необходим, като следвате това, което възнамерявате да правите с вашите биткойни.

Имате обща инструкция как да работите с вашия портфейл за биткойн, след като сте избрали такъв. Въпреки че някои стъпки може да са различни между тях, повечето работят почти по същия начин. Така че изберете портфейла си, започнете крипто кариерата си и следете за още ръководства, свързани с крипто!

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map