5 fapte pe care investitorul DeFi ar trebui să le cunoască

DeFi poate deveni cu siguranță un cuvânt al anului în ceea ce privește spațiul criptografic. Pentru prima dată, schimburile descentralizate au ocolit schimburile centralizate în popularitate. Finanțele descentralizate au atras un număr incredibil de noi investitori dispuși să își investească activele în fonduri de lichidități pentru a face avere.

Cu toate acestea, investitorii nu trebuie să uite că piața criptomonedelor este foarte volatilă. Am pregătit 5 sfaturi pentru investitori pe care le puteți urma pentru a supraviețui în lumea DeFi.

DYOR

Când decideți să investiți pe piața jetoanelor DeFi, faceți propriile cercetări cu privire la proiectul care vă interesează. Acesta este un sfat destul de obișnuit, dar în lumea DeFi este crucial. Am scris deja totul despre piața DeFi și noile tehnologii în acest domeniu. Aruncați o privire la selecția de mai jos:

  • Explicația finanțelor descentralizate (DeFi) în Crypto
  • Ghid privind cultivarea producției de jetoane DeFi
  • De ce va eșua DeFi: soluție și consecințe

Urmăriți comunitățile

De îndată ce ați decis o platformă și ați studiat documentația, găsiți comunități de utilizatori pe rețelele sociale. Există multe forumuri și rețele sociale, cum ar fi Reddit, Twitter, Telegram și alte comunități DeFi. Fiecare proiect poate avea subiectul său pe orice forum de criptomonede, cum ar fi BitcoinTalk. Urmărind succesele și eșecurile unui anumit proiect, puteți decide cu ușurință când este momentul potrivit pentru a investi sau a retrage bani.

Rețelele sociale și blogurile pot oferi informații valoroase. Verificați dacă există un proiect pe site-uri precum DeFi Prime, DeFi Pulse, DeFi Market Cap. Doar protocoalele autoritare merg acolo.

Ferește-te de riscuri

Gestionarea riscurilor este o parte integrantă a tot ceea ce privește banii și luarea deciziilor. În lumea DeFi, există chiar o anumită clasificare a riscurilor care pot depăși un investitor analfabet. Deoarece piața DeFi este descentralizată, există un risc de reglementare. Fiecare proiect își prezintă propriile cerințe și legi, astfel încât să poată schimba nivelul de descentralizare.

Deoarece există multe proiecte care oferă împrumuturi și împrumuturi în criptomonedă, există riscuri de volatilitate și de garantare. Uneori platformele folosesc garanții excesive pentru a reduce riscul de volatilitate. Dacă valoarea garanției scade brusc, atunci aceasta va avea consecințe.

Majoritatea protocoalelor DeFi rulează pe contracte inteligente. Este o tehnologie complexă care necesită testare extinsă și expertiză analistă pentru a se asigura că este sigură și de succes. Este necesar să așteptați după lansarea proiectului și să nu investiți bani în el pentru a nu pierde totul.

Țineți evidența prețurilor la gaz

Majoritatea proiectelor DeFi se bazează pe blockchain-ul Ethereum. În consecință, orice tranzacție necesită gaz, care este mult mai scump, având în vedere popularitatea sectorului. Strategia potrivită vă poate ajuta să evitați prețurile ridicate ale comisionului. Apropo, am vorbit deja despre principiile funcționării gazelor. Dacă acest lucru nu vă este cunoscut, nu ezitați să citiți acest articol.

Urmați lista de verificare a investitorilor DeFi

  1. Asigurați-vă că proiectul nu este fraudulos și că a fost verificat de companii de audit cunoscute (de exemplu, Quantstamp și OpenZeppelin) și că nu există vulnerabilități sau erori critice. Dacă înțelegeți contractele inteligente, atunci le puteți analiza singure – proiectele oneste încarcă întotdeauna cod open-source. De asemenea, asigurați-vă că contractul este pe Etherscan sau pe alt explorator blockchain.
  2. Nu investiți mai mult decât vă puteți permite să pierdeți. Aceasta este regula principală a investitorului, nu numai în ceea ce privește DeFi, ci absolut orice activ. Nu luați împrumuturi în aceste scopuri, nu faceți achiziții cu un card de credit și nu vă îndreptați.
  3. Nu uitați să vă diversificați portofoliul de investiții. Nu vă faceți portofoliul doar orientat spre DeFi. În cazul în care întreaga piață DeFi va scădea, mastodontii din portofoliul dvs. vor rămâne în viață.

Linia de fund

Nu este ușor să găsiți un protocol care să îndeplinească pe deplin toate criteriile de selecție. Domeniul DeFi și investițiile în acesta sunt încă la început. Există multe experimente și idei inovatoare. Unele sunt destinate să obțină acceptarea universală, iar altele nu vor rezista testului timpului. Dacă doriți să investiți în DeFi, acordați atenție studierii diferitelor tipuri de proiecte și nu investiți mai mult decât vă puteți permite să pierdeți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map