Nu există nicio îndoială că Bitcoin este cea mai de dorit criptomonedă din 2020. În ciuda condițiilor de piață extrem de volatile, BTC este încă la mare căutare. Există o mulțime de locuri în care se poate cumpăra BTC începând cu cripto-uri obișnuite și schimburi instantanee pe piețe de peer-to-peer sau de la persoană la persoană (P2P) și așa mai departe. Oricine dorește să cheltuiască mai puțin și să obțină mai mult și acest lucru se referă și la criptomonedă. Astăzi vom explora cum să cumpărăm Bitcoin fără taxe.

Cum funcționează schimburile centralizate

Cel mai bun mod de a înțelege modul în care funcționează schimburile P2P este să vă uitați la modul în care funcționează schimburile cripto centralizate.

S-ar putea părea că bursele centralizate fac același lucru cu piețele P2P și nu va fi o minciună. Ei conectează cumpărătorii și vânzătorii la fel ca schimburile P2P. Cu toate acestea, există o mare disparitate.

Un schimb criptografic centralizat agregează comenzi de la cumpărători și vânzători pentru a le potrivi. Odată ce acestea sunt potrivite, o tranzacție trebuie procesată în cadrul unui schimb de criptare. Aceasta înseamnă că un anumit schimb de cripte prin care se fac tranzacții este, de asemenea, un participant la un proces de tranzacționare. Sau pentru a spune pur și simplu un terț, intermediar, intermediar și așa mai departe. Acționând ca intermediar, un schimb de criptare face ca utilizatorul să aibă încredere în acesta nu numai cu informații personale, ci, cu credința, schimbul nu va fi piratat sau compromis în nici un fel.

schimburi centralizate

Bursele centralizate dețin în prezent cea mai mare cotă de tranzacționare pe piața criptografică și oferă lichiditate și volum mai mare decât cele P2P. Majoritatea schimburilor criptografice au caracteristici de securitate de top care fac tranzacționarea destul de sigură. Cu toate acestea, uneori hacks-urile au loc pe schimburile centralizate.

Cum funcționează schimburile P2P

Spre deosebire de schimburile criptografice centralizate, platformele P2P conectează direct un cumpărător și un vânzător fără implicarea unei terțe părți. În consecință, acest lucru reduce cheltuielile cu lucrările de întreținere și, ca urmare, un utilizator poate achiziționa criptomonede plătind fie comisioane mici, fie neplătindu-le deloc..

Atunci când schimbă cripto prin intermediul platformelor P2P, un utilizator nu trebuie să aibă încredere într-o terță parte. Cu toate acestea, este necesar să aveți încredere într-un alt coleg, care ar putea apărea ca un actor rău. Pentru a preveni orice fel de fraudă și speculații, schimburile P2P introduc o funcție de escrow. Atât cumpărătorul, cât și vânzătorul trebuie să depună o anumită sumă de BTC. După efectuarea tranzacției, depozitul revine contrapartidelor.

O altă soluție este propusă de LocalBitcoins. Platforma oferă utilizatorilor să se întâlnească în lumea fizică pentru a procesa tranzacția, astfel încât fiecare parte va fi asigurată că nu există nicio configurare.

Avantajele și dezavantajele schimburilor P2P

La fel ca schimburile de criptare obișnuite, platformele P2P au propriile lor avantaje și dezavantaje. Iată esența.

Avantajele schimburilor P2P

  • Schimburi criptografice instantanee. BTC și alte monede alternative pot fi achiziționate rapid.
  • Reducerea costurilor. Majoritatea platformelor P2P oferă schimb de criptomonede fără comisioane reduse sau cu comisioane reduse.
  • Disponibilitate. BTC poate fi achiziționat oricând și oriunde.
  • O gamă largă de opțiuni de plată. Bitcoin poate fi cumpărat cu un card de credit, numerar, Western Union, PayPal și așa mai departe.
  • Securitate. Deoarece platformele peer-to-peer nu sunt conduse de o singură organizație sau grup de persoane, sunt mai tolerante la orice interferență din exterior. Mai mult, platformele descentralizate nu stochează și nu interacționează cu fondurile utilizatorilor. Activele dvs. nu pot fi pierdute sau furate dintr-o bursă P2P, deoarece nu există. În acești termeni, piețele P2P sunt doar conectori între vânzător și cumpărător.

Dezavantaje ale schimburilor P2P

  • Lichiditate redusă. În ciuda faptului că sunt pe piață pentru o perioadă lungă de timp, platformele P2P sunt încă relativ noi pentru utilizatori. Lichiditatea scăzută și volumul mai mic de tranzacționare sunt interdependente, ca urmare, astfel de schimburi nu pot oferi tarife mai bune utilizatorilor.
  • În prezent, schimburile P2P nu sunt potrivite pentru cumpărătorii și vânzătorii mari.
  • Noile servicii P2P nu funcționează adesea pentru novicii cripto, deoarece UX și UI nu sunt intuitive.
  • Dacă există probleme între cumpărător și vânzător, platforma nu poate rezolva aceste probleme.

Cum se alege un schimb P2P

Trebuie să alegeți cu înțelepciune un schimb P2P. Faceți propriile dvs. cercetări despre schimb. Examinați recenziile preferate de un schimb P2P (acordați atenție celor negative).

Priviți cu atenție întrebările frecvente și studiați toate capcanele. Este posibil ca un schimb P2P să nu perceapă taxe atunci când cumpărați criptomonede. Cu toate acestea, dacă doriți să vă transferați fondurile într-un alt portofel, un schimb ar putea percepe taxe suplimentare. De asemenea, pot exista taxe suplimentare în cazul în care alegeți o anumită opțiune de plată.

Fiecare schimb oferă o anumită cantitate de lichiditate și volum. Cu cât tranzacțiile P2P au mai multe tranzacții, cu atât există mai multă lichiditate și, prin urmare, se asigură rate mai bune.

Cele mai populare schimburi P2P în 2020

LocalBitcoins și Paxful oferă un serviciu de schimb P2P de o perioadă considerabilă de timp și au o anumită reputație în comunitatea criptografică. Aceste platforme vă permit să cumpărați BTC fără taxe.

LocalBitcoins

localbitcoins

LocalBitcoins este un veteran al industriei criptografice. Lansată în 2012, această platformă P2P oferă achiziții Bitcoin într-un mod rapid și privat de aproape un deceniu. Astăzi, serviciul este disponibil în 248 de țări, inclusiv Canada și Statele Unite. O platformă P2P LocalBitcoins permite escrow-ului să protejeze fondurile utilizatorilor și să susțină peste 60 de metode de plată, cum ar fi PayPal, Western Union etc..

LocalBitcoins vă permite să vindeți și să cumpărați BTC fără taxe. În special, tranzacțiile către alți utilizatori ai LocalBitcoins sunt, de asemenea, fără comisioane. Cu toate acestea, dacă doriți să transferați BTC-ul dvs. la orice alt portofel, taxele vor fi percepute în conformitate cu Taxele de rețea Bitcoin.

Există un ghid cuprinzător despre cum să cumpărați BTC prin LocalBitcoins.

Paxful

liniștit

Paxful este o piață peer-to-peer care oferă peste 300 de metode de plată pentru a vinde și cumpăra BTC. Platforma a fost lansată în 2014 și de atunci baza sa de utilizatori a crescut până la 3,30 milioane de utilizatori. Paxful vă oferă să vă gândiți la contul dvs. personal Paxful ca pașaport financiar, deoarece permite utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede fără limite și limite. O oportunitate de a cumpăra BTC cu un card cadou Amazon distinge Paxful de orice altă platformă de schimb de criptomonede.

Paxful oferă fiecărui utilizator un portofel gratuit pentru a stoca Bitcoins. Platforma percepe taxe utilizatorilor care vând Bitcoin. Cu toate acestea, dacă sunteți dispus să cumpărați BTC prin Paxful, veți fi liber de orice taxe. Chiar dacă urmează să cumpărați BTC cu PayPal, nu trebuie să plătiți taxe PayPal.

Rețineți că Paxful, la fel ca LocalBitcoins, percepe taxe dacă doriți să vă retrageți fondurile sau să le transferați la o altă adresă din afara platformei. Transferurile între utilizatorii Paxful sunt fără comision.

Schimbul criptografic instant Changelly vă permite să cumpărați peste 150 de criptomonede cu USD, EUR și GBP. Carduri de credit acceptate.

Linia de fund

Platformele de schimb P2P câștigă popularitate. Astăzi, acestea vizează furnizarea comunității criptografice cu un schimb de criptomonede sigur și descentralizat. Activând metodele de plată convenționale, împreună cu cele extraordinare, platformele P2P atrag mai mulți utilizatori din întreaga lume pentru a apropia în cele din urmă ziua adoptării în masă.

Despre Changelly

Changelly este un schimb de criptare instantaneu sigur, care are peste 150 de criptomonede disponibile pentru a fi schimbate și cumpărate la cele mai bune tarife de pe piață. Funcționând din 2015, platforma și aplicația sa mobilă atrag lunar peste un milion de vizitatori, care se bucură de schimburi rapide și simple, de taxe transparente reduse și de asistență live 24/7.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me