Folosind portofelul Bitcoin

În lumea monedelor și a activelor, Bitcoin a devenit ceva ciudat – o monedă complet digitală. Pe măsură ce a inspirat alte criptos să urmeze pașii săi, a apărut o problemă despre cum să le menținem în siguranță.

Deoarece Bitcoin este complet digital, nu poate fi stocat doar oriunde. Ceea ce poate fi stocat este accesul la BTC, adică chei private. Odată cu această realizare, a apărut un nou tip de portofele – un portofel cripto. Astăzi, echipa Changelly a scris o scurtă instrucțiune despre modul de utilizare a majorității portofelelor Bitcoin aici. Să ne scufundăm!

Tipuri de portofele

Acum, să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de portofele Bitcoin pe care le-ați putea găsi. Diferitele tipuri de portofele au puncte tari și puncte slabe diferite, precum și caracteristici, așa că va trebui să alegeți cu înțelepciune de ce aveți nevoie din portofel înainte de al utiliza..

Portofel web

Unul dintre cele mai frecvente tipuri de portofele, portofelele web, este în esență stocarea online pentru cheile dvs. private. Permite utilizatorilor să acceseze și să-și mute rapid activele, deoarece vor avea întotdeauna la îndemână. În plus, multe portofele web acceptă formatul multicurrency, astfel încât oamenii pot stoca mai mult de unul într-un singur loc.

Cu toate acestea, rezultă și o securitate mai redusă, hackerii având mai multe oportunități de a accesa contul dvs. și de a fura toate activele pe care le pot găsi. Iar pentru oamenii care își păstrează toate criptosurile într-un singur loc, ar însemna pierderea a tot ceea ce au.

Portofel hardware

portofel de registru

Un opus portofelelor web, un portofel hardware este un dispozitiv fizic care stochează cheia dvs. privată. Este un mod sigur și sigur de a vă păstra monedele în siguranță, mai ales că portofelele hardware pot fi folosite ca depozitare la rece (adică deconectate de la internet).

Câteva modele vă permit să stocați monede diferite pe un singur dispozitiv, negând acest dezavantaj. Cealaltă (și destul de imensă) ar fi aceea că utilizatorii nu și-ar putea muta activele cât de repede ar putea, folosind portofele web, făcându-i mai riscanți în perioadele tulburi, cum ar fi martie 2020.

Portofel desktop

Portofel Exodus Digibyte

Portofelele desktop sunt programe pe care le instalați pe computer pentru a stoca cheia dvs. privată. Puteți spune că este o cale de mijloc între un portofel web mereu online și portofelul hardware rece. Este încă predispus la atacuri ale hackerilor, mai ales dacă nu sunteți atenți la informațiile dvs. private și la securitatea cibernetică, dar este, de asemenea, mai bine protejat, deoarece puteți oricând să îl păstrați în frig, dacă apare nevoia..

Portofel mobil

portofel de încredere (4)

Un portofel mobil este o aplicație care permite utilizatorilor să-și gestioneze și să-și controleze activele prin intermediul dispozitivului mobil. Este similar cu portofelul pentru desktop, dar permite o mobilitate mai mare, deci este o alegere excelentă pentru persoanele care trebuie să se deplaseze foarte mult. Desigur, această creștere a mobilității vine la prețul varietății de caracteristici, deși în ultimul timp este mai puțin problematică.

Portofel de hârtie

Acest tip de portofel este practic o listă tipărită care conține cheia privată a contului dvs. Este cel mai rece dintre cele mai reci portofele, fără niciun fel de a fi compromis de virus. Cu toate acestea, are și câteva dezavantaje: hârtia prin natura sa este foarte fragilă, o puteți pierde cu ușurință și nu puteți accesa rapid monedele stocate pe ea, deoarece va trebui să o tastați manual de fiecare dată, ca să nu mai vorbim scoate-l din depozit. Puteți găsi mai multe despre portofelele de hârtie și cum să le utilizați în articolul nostru.

Deși portofelele din hârtie din ultimul dezavantaj se împart cu toate portofelele reci. Cu toate acestea, unii ar susține că siguranța activelor dvs. merită disconfortul.

Cum se folosește Bitcoin Wallet pas cu pas

În timp ce portofelele Bitcoin au adesea caracteristici și cerințe diferite pentru a le utiliza, de obicei, toate acestea urmează o cale similară. Având în vedere acest lucru, am creat un ghid care vă va ajuta să vă configurați un cont și să utilizați portofelul.

  1. Dacă este necesar, descărcați și instalați portofelul (pentru mobil și desktop, precum și portofele web)
  2. Creați un cont
  3. Generați o parolă de încredere
  4. Fie ați primit deja o adresă Bitcoin, fie va trebui să o generați
  5. Unele portofele vă permit să stocați mai multe adrese Bitcoin, astfel încât să puteți utiliza una diferită pentru fiecare tranzacție pentru un anonimat mai bun
  6. Faceți o copie de siguranță sigură a portofelului

Urmând acești pași simpli, veți putea crea și utiliza propriul portofel Bitcoin.

Odată cu configurarea portofelului, puteți începe să extrageți, să tranzacționați și să cumpărați Bitcoin. În cazul în care doriți să îl cumpărați, puteți face acest lucru cu ușurință prin intermediul widgetului nostru în câțiva pași simpli.

Linia de fund

La fel, am finalizat scurtul nostru ghid despre portofelele Bitcoin și cum să le folosim. Acum aveți o înțelegere de bază a diferitelor tipuri de portofele, avantajele și dezavantajele acestora. Cu aceasta, puteți alege ce fel de portofel aveți nevoie, urmând ceea ce intenționați să faceți cu Bitcoin-urile dvs..

Aveți instrucțiuni generale despre cum să lucrați cu portofelul Bitcoin după ce ați ales unul. Deși unii pași ar putea fi diferiți între ei, majoritatea funcționează cam la fel. Așa că alege-ți portofelul, începe-ți cariera criptografică și rămâi la curent cu mai multe ghiduri legate de criptare!

Despre Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map