Modalități de a câștiga dobândă pentru Bitcoin și alte monede

Deținerea activelor criptografice poate fi foarte stresantă: țineți cont de rata Bitcoin și nu știți când va crește sau va scădea. Se pare că aștepți degeaba ca moneda să crească din nou în preț. În loc să vă pierdeți timpul, vă puteți bucura de niște venituri pasive. Cum să câștigi dobândă pentru Bitcoin și alte criptomonede pe care le deții? Luați în considerare împrumuturile cripto și Bitcoin.

Este profitabil să împrumutați cripto?

Imaginați-vă că aveți 1 BTC care costă astăzi 6.000 de dolari. Într-un an, prețul său poate crește sau poate rămâne la fel – cine știe? Dar dacă faceți ca banii dvs. digitali să funcționeze pentru dvs., în același an, economiile dvs. ar putea fi egale cu 1,25 BTC, care este deja 7.500 USD.

Da, este profitabil să câștigi dobândă pentru Bitcoin, deoarece chiar dacă prețul său scade într-un anumit interval de timp, poți acoperi total sau parțial pierderile datorită dobânzii câștigate. De fapt, conceptul nu este nou: debitorii tradiționali câștigă bani împrumutând bani fiduciari, apartamente și alte active.

Înainte de a lua decizia de a câștiga sau nu dobânda pentru Bitcoin, să observăm încă o dată avantajele și dezavantajele criptomonedei:

Astfel, dacă decideți să câștigați dobânzi pentru Bitcoin, avantajele vor depăși dezavantajele. Cu toate acestea, alegerea platformei de împrumut și a strategiei de împrumut joacă un rol crucial.

Împrumuturi cu & fără garanție

Marea majoritate a platformelor permit împrumutarea Bitcoin și cripto fără garanție – utilizatorii trebuie doar să își verifice personalitatea. BTC și ETH sunt adesea folosite ca garanții atunci când se împrumută fiat pe anumite platforme (Unchained Capital, BlockFi). Aceasta nu este cea mai convenabilă opțiune, deoarece volumul garanției ar putea fi de până la 2: 1 (plătiți Bitcoin în valoare de 2 USD pentru fiecare 1 USD din împrumut). În plus, dacă costul criptomonedei scade, s-ar putea să i se ceară unui debitor să plătească garanții suplimentare.

Cu toate acestea, în calitate de creditor, beneficiați de garanții: aceasta este garanția că pierderea dvs. va fi acoperită în cazul în care împrumutatul nu returnează banii. Chiar dacă nu câștigați dobânzi pentru Bitcoin, platforma vă va compensa pentru asta.

P2P & Platforme de creditare centralizate

Obținerea unui împrumut în Bitcoins nu este aceeași procedură ca obținerea unui împrumut de la bănci. Vă înregistrați la un anumit schimb online și faceți publicitate că doriți să împrumutați niște Bitcoins și furnizați anumite obligații de a returna criptomoneda luată cu dobândă, iar alți utilizatori decid dacă vă acordă un împrumut din propriile fonduri de bani virtuali sau nu.

Cel mai bun mod de a obține BTC este să folosiți site-urile de creditare Bitcoin. Acestea sunt schimburi de criptomonede care acționează ca intermediari între cei care folosesc bani digitali. Pentru a vă proteja de posibile riscuri, alegeți numai creditori de încredere. Verificați evaluările, recenziile și numărul de oferte închise.

Dacă doriți să vă bucurați de o gamă mai largă de opțiuni de împrumut Bitcoin, selectați platforme P2P: acestea permit obținerea unui împrumut în Bitcoins de la alte persoane. Un împrumut poate fi emis de un singur creditor sau de un grup de investitori. Vă rugăm să rețineți că, uneori, ar trebui să furnizați explicația de ce împrumutați Bitcoins: vă va ajuta să atrageți investitori. Pentru a obține un împrumut în Bitcoins, trebuie să vă înregistrați la un schimb de criptomonede și să depuneți cererea, să indicați suma necesară a împrumutului, rata la care veți restitui fondurile și perioada de plată. În plus, toți proprietarii de criptomonede interesați pot răspunde la oferta dvs. de a emite un împrumut criptografic.

Fără alte întrebări, să observăm cele mai fiabile site-uri de creditare Bitcoin.

BlockFi

BlockFi a intrat pe piață destul de târziu, dar a oferit avantaje semnificative chiar de la început. Spre deosebire de alte platforme, nu exista ICO: totul a fost finanțat exclusiv de investitori instituționali. BlockFi a primit capitalul inițial de la miliardarul Mike Novogratz și a început să se răspândească rapid pe toate piețele noi. Compania a intrat recent în California și Maryland, cu un total de 45 de state americane în care serviciul este disponibil.

„Strângerea de fonduri pentru acest public special este asociată cu cerințe stricte și teste amănunțite pe platforma noastră. Acest lucru ne impune să fim cel mai fiabil și cel mai de încredere creditor de pe piață. ” – au spus reprezentanții BlockFi.

Din moment ce nu exista ICO, BlockFi nu are propriul simbol. BlockFi susține că acest lucru salvează utilizatorii de problema deținerii unui alt activ criptografic, ceea ce are sens. Nu este necesar să utilizați un token pentru modelul de afaceri al criptomonedelor. Prezența sa creează un conflict de interese și încurcă utilizatorii.

Avantaje

 • Compania oferă o rată a dobânzii de 6,2% la BTC și 3,3% la ETH pentru creditori, care este cea mai mare rată pe care o puteți găsi;
 • Fără depozit minim;
 • Tarifele mici pentru împrumutați încurajează utilizatorii să obțină împrumuturi BTC.

Dezavantaje

 • Compania este complet centralizată. Spre deosebire de alte platforme, acestea nu conectează creditorii cu debitorii: BlockFi este singurul creditor;
 • Sunt disponibile doar BTC, ETH și GUSD.
 • Rata dobânzii digresive se aplică depozitelor mari (2,2% pentru 10+ BTC și 0,2% pentru 100+ ETH).

Celsius

Celsius platforma a apărut abia în 2018: a fost fondată de Alex Mashinsky (unul dintre inventatorii tehnologiei voice over IP). Forbes a inclus Celsius pe lista celor mai importante 10 companii pe care trebuie să le urmărească în 2018 și a declarat că este stabilit să perturbe sistemul bancar tradițional.

Mulți utilizatori laudă rețeaua Celsius pentru plățile săptămânale ale dobânzilor și ratele optime ale dobânzii:

 • Bitcoin – 4,60%
 • Ethereum – 3,90%
 • Litecoin – 4,50%
 • Ripple – 2,50%
 • OmiseGo – 4,25%
 • Numerar Bitcoin – 3,75%

Avantaje

 • Sunt acceptate peste 10 criptomonede;
 • Nu se aplică taxe pentru depunere, retragere, tranzacție etc .;
 • Fără depozit minim;
 • Fără blocaje;
 • Plăți săptămânale.

Dezavantaje

 • Este oferită doar aplicația mobilă;
 • De când a fost suspendat simbolul CEL, clienții din SUA au rate ale dobânzii mai mici.

Piggybank de OKEx

Dacă sunteți angajat în tranzacționarea activă a criptelor și doriți să câștigați dobânzi cu Bitcoin și alte criptos, Piggybank by OKEx este o soluție excelentă. Schimbul criptografic permite utilizatorilor să câștige veniturile OKEx pentru împrumuturi în marjă. Platforma acceptă criptomonede precum BTC, EOS, XRP, USDT, LTC, ETH, TRX și alte câteva monede notabile. Interesant de reținut, rata dobânzii nu este fixă: în schimb, este definită de dobânda acumulată din tranzacționarea în marjă la OKEx.

Avantaje

 • Fără perioadă de blocare – nu ezitați să vă retrageți fondurile în orice moment;
 • Fără depozit minim;
 • Retrageri instantanee și depozite;
 • Dobânzile sunt plătite zilnic și sunt compuse.

Dezavantaje

 • Rata dobânzii nu este fixă, deci este dificil să se prevadă venitul

ETHLend

Probabil, aceasta este cea mai descentralizată soluție pentru creditarea criptomonedelor de pe piață. ETHLend, mai face câțiva pași către împrumuturi echitabile P2P (Peer-to-Peer). Acum puteți uita de semnarea contractelor, singurul contract care contează este cel care vă stochează jetoanele.

Cu toate acestea, această simplitate este asociată cu unele dezavantaje. ETHLend permite doar împrumuturi de garanție, dar BTC nu poate fi utilizat ca garanție.

Avantaje

 • Puteți lua împrumuturi garantate cu un număr mare de jetoane ERC-20, inclusiv jetoane garantate cu active, cum ar fi Digix;
 • Un schimb P2P extrem de descentralizat;
 • ETHLend facilitează, de asemenea, câștigarea dobânzii la criptare. Oricine poate deveni creditor și poate negocia cu debitorii în orice condiții.

Dezavantaje

 • Garanția este necesară;
 • Platforma vizează doar împrumuturile ERC-20.

NEXO

Unul dintre cele mai populare site-uri de creditare Bitcoin, NEXO oferă dobânzi competitive și condiții favorabile atât pentru creditori, cât și pentru împrumutați. Jetoanele NEXO pot fi utilizate pentru scăderea ratelor dobânzii și a plăților de rambursare; pot fi folosite și ca garanție și, conform site-ului web Nexo, platforma lor va împărți o parte din profit cu deținătorii de jetoane.

Aprobarea împrumutului este complet automatizată, ceea ce permite împrumutaților și creditorilor să se găsească destul de repede. Oficial, Nexo oferă împrumuturi la nivel mondial, inclusiv cel puțin 36 de state americane. Planurile suplimentare pentru emiterea de împrumuturi pentru jetoane ERC-20 și carduri cripto-plastice arată că compania evoluează mereu și va rămâne cu siguranță pe soclu în cei mai apropiați ani.

Nexo permite utilizarea Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) și NEXO ca garanție. Rambursarea împrumutului se poate face în dolari SUA, euro și criptomonede.

Avantaje

 • Nexo are un model cu dobândă fixă ​​care nu a fost comandat, care a prezentat șanse mai mari de supraviețuire în condiții dificile de piață.

Dezavantaje

 • Garanția este necesară;
 • Împrumutătorii pot depune doar monede fiduciare sau monede stabile.

CoinLoan

CoinLoan, o platformă de împrumut P2P din Estonia, a început să emită împrumuturi garantate de criptocurrency Monero în aprilie 2019. Acum, utilizatorii serviciului pot folosi XMR atunci când primesc un împrumut în monedă fiat (USD, EUR, GBP, RUB) sau stablecoins (TUSD, GUSD , USDC).

Monero a fost ales deoarece XMR este prima monedă digitală pentru tranzacții financiare anonime și rezistente la cenzură. Datorită utilizării criptografiei, informații precum adresele expeditorilor și destinatarilor și sumele tranzacțiilor rămân private, iar Monero asigură siguranța tranzacțiilor.

Avantaje

 • Gestionarea automată a fondurilor. Un utilizator poate seta condițiile pentru emiterea de împrumuturi, iar sistemul va crea automat aplicații în timp ce evaluează situația pieței. După închiderea împrumuturilor, sistemul va continua să creeze aplicații;
 • Ajustarea flexibilă a condițiilor de credit, de exemplu. posibilitatea de a specifica condițiile optime pentru emiterea de împrumuturi;
 • Absența completă a riscurilor: rambursarea integrală garantată fără întârziere a împrumuturilor emise, inclusiv rata dobânzii;
 • Absența limitelor. Suma minimă a împrumutului este de 100 USD, iar suma maximă și numărul împrumuturilor active sunt limitate numai de bugetul dvs. Orice persoană poate deveni creditor fără licențe;
 • O multitudine de valute disponibile: un împrumut poate fi emis într-una dintre numeroasele valute disponibile;
 • Fiabilitate și siguranță. Legalitatea deplină, precum și o infrastructură sigură, vor asigura siguranța resurselor financiare. În plus, compania va fi în curând licențiată în Europa ca instituție de plată.

Dezavantaje

 • Volum redus de împrumutați și creditori;
 • Fără garanție de răscumpărare.

Binance Lending

Dacă preferați stocarea pe termen lung a criptomonedelor, luați în considerare utilizarea Binance Serviciu de creditare. Acceptă mai multe criptomonede (BTC, ETH, USDT) și servește la maximizarea profitului utilizatorului. Puteți pur și simplu să vă stocați cripto-ul pe portofelul Binance și să obțineți interes zilnic. Rata anuală a dobânzii variază de la 0,20% la ~ 3%. Se aplică atât sistemele de depozitare fixe, cât și cele flexibile.

Linia de fund

Venitul pasiv cu criptomonede nu este limitat doar de tranzacționare – Împrumutul Bitcoin este o idee destul de profitabilă, mai ales dacă preferați stocarea pe termen lung. Astfel, dacă aveți încredere într-o platformă criptografică, nu ezitați să vă transformați spațiul frigorific în cald și să vă bucurați de profit stabil de până la 8% anual. În cel mai rău caz, va acoperi pierderea atunci când prețul criptomonedelor scade. În cele mai bune – bogățiile dvs. criptografice se pot înmulți.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map