Există un număr mare de portofele diferite în noua comunitate a criptomonedelor: de la desktop la mobil. Dezvoltatorii îndeamnă să-și descarce portofelele. Prin urmare, este esențial să alegeți un loc pentru a stoca corect economiile dvs. de criptomonede.

În acest articol, Changelly va lua în considerare tipurile de portofele și va explica ce portofel cripto să aleagă.

Ce este portofelul Cryptocurrency

portofel criptomonedă

Portofelul Crypto este un program care stochează chei private și publice și, de asemenea, interacționează cu diverse blockchains. Criptomoneda este stocată în portofel sub formă de înregistrări ale tranzacțiilor. Utilizatorii au nevoie de portofele pentru stocarea, schimbul și efectuarea de tranzacții cu monede digitale.

Stocarea oricărei criptomonede se bazează pe principiul cheilor publice și private. O cheie publică este un mijloc de identificare a unui portofel bitcoin precum adresa acestuia, în timp ce o cheie privată este o informație confidențială care oferă acces la fondurile stocate în portofel.

Expeditorul vă transferă dreptul de proprietate asupra criptomonedelor. Pentru a le accesa, cheia privată stocată în portofel trebuie să se potrivească cu cheia publică de care este legată moneda digitală. După aceasta, pe blockchain apare o înregistrare a faptului că tranzacția a fost finalizată.

Portofele Crypto Hot vs. Cold

Portofelele criptomonede pot fi fie hardware (se mai numește rece), fie digitale (fierbinți).

Portofelele fierbinți sunt stocare în care cheia privată este stocată pe Internet sau pe dispozitivele conectate la rețea. Schimburile mari pot deține astfel de portofele, astfel încât unii clienți Currency.com au un „portofel fierbinte” care este protejat în siguranță de companie și are o cheie privată. Există, de asemenea, portofele fierbinți care sunt stocate pe computere sau telefoane conectate la Internet.

Portofelele reci sunt mai fiabile: sunt un anumit program sau chiar un dispozitiv separat care stochează datele dvs. indiferent de rețea. Nu veți putea folosi rapid un astfel de portofel: să plătiți cu criptomonedă sau să îl aduceți la bursă.

Va trebui să așteptați confirmarea tranzacțiilor de la mai mulți utilizatori ai rețelei, care poate dura câteva ore. Având în vedere volatilitatea ridicată a criptomonedelor, prețul acestora se poate modifica cu câteva mii de dolari în acest timp.

Tipuri de portofele criptomonede

Pentru a alege un portofel cripto, trebuie să le înțelegeți tipurile. Ele diferă în ceea ce privește modul în care stochează cheile private și dispozitivul pe care doriți să le salvați. De asemenea, portofelele criptomonede sunt împărțite în mai multe valute și acceptă tranzacții cu o singură monedă digitală.

Portofele de criptare software

Există mai multe tipuri de portofele software: desktop, mobil și online.

Un portofel desktop este un program care poate fi descărcat pe un computer desktop sau laptop. Accesul la portofel se face numai de pe dispozitivul pe care este instalat.

Portofelele desktop sunt subțiri și groase. Primul presupune descărcarea doar a programului pentru portofel. Informațiile despre tranzacții sunt stocate pe alt server. În cazul portofelelor groase, atât programul, cât și blockchain-ul sunt descărcate pe computer.

În portofele mobile, schema de lucru este aceeași ca și pentru portofelele pentru PC-uri, cu excepția faptului că poți purta oricând cu tine un smartphone sau o tabletă. Sunt considerați destul de vulnerabili din cauza multor hacks.

Apropo, avem articolele cu o selecție de portofele criptografice atât pentru iPhone, cât și pentru Android.

Portofele online lucrează în cloud sau pe resurse web specifice (de exemplu, schimburi de criptomonede) accesibile de pe orice dispozitiv conectat la Internet.

La prima vedere, aceasta ar putea fi cu totul o opțiune ideală – o resursă externă, nu trebuie să instalați deloc software (toată lumea are browsere) sau echipamente, totul este stocat într-un singur loc, condiții excelente de acces, aveți nevoie doar de Internet.

Cu toate acestea, există o față inversă a monedei. Cheile stocate într-un singur loc și criptomoneda în sine, cu acces la distanță relativ gratuit, sunt o direcție excelentă și de dorit pentru atacatori..

Aflați portofelul care vi se potrivește cel mai bine dintre cele mai bune portofele criptografice ale lui Changelly.

Portofele criptare hardware

portofele hardware

Portofelele hardware sunt portofele criptomonede în care tranzacțiile se fac online, dar cheile private sunt stocate pe un suport fizic (de exemplu, o unitate flash USB). Folosirea lor este simplă: trebuie să conectați suportul de stocare la un computer cu acces la Internet, să introduceți codul PIN și să efectuați acțiunile necesare.

Cele mai populare portofele hardware sunt Ledger Nano și Trezor. Changelly a vorbit deja despre avantajele și dezavantajele acestor portofele într-un articol despre cele mai bune portofele hardware.

Portofele Crypto din hârtie

Portofelele din hârtie sunt considerate cele mai sigure. Acestea sunt generate folosind un program unic. Cheile private și publice sunt tipărite pe hârtie – sub forma unui cod QR sau a unui set de numere și litere. Pentru a face orice manipulare cu portofelul, trebuie să scanați codul sau să introduceți singur tastele.

Portofelele din hârtie sunt ușor de creat, dar există unele dezavantaje ale unei astfel de depozitări. Astfel de portofele se deteriorează rapid, deci, cel mai adesea, acestea sunt de obicei laminate. Dacă pierdeți cheia unui astfel de magazin, atunci nu vă puteți restabili niciodată activele cripto.

Dacă vi se pare încă atractivă această metodă de stocare a criptomonedelor, un ghid de Changelly vă va ajuta să creați și să utilizați un portofel de hârtie.

Alegerea unui portofel: sfaturi

Atunci când alegeți un portofel criptomonedă, trebuie să acordați atenție următoarelor puncte:

  1. Anonimat în timpul verificării. Toată lumea are cerințele sale pentru documentele de identitate.
  2. Fiabilitatea protecției împotriva hackingului, siguranței datelor.
  3. Confort și funcționalitate de utilizare. În acest moment, acord atenție vitezei operațiunilor, interfeței ușor de utilizat.
  4. Multivalută.

Cele mai bune 3 portofele pentru mai multe monede

După cum am menționat deja, există sute de portofele criptografice disponibile pe piață. Cu toate acestea, nu toate sunt la fel de sigure pe cât susțin dezvoltatorii lor. Aici am colectat trei cele mai bune portofele multi criptomonede care merită folosite.

# 1. Cel mai bun portofel hardware: Trezor

Trezor

Trezor este unul dintre liderii pieței, un portofel hardware securizat cu o interfață ușor de utilizat. O cheie privată este generată într-un dispozitiv special, datele pe care sunt criptate. Dezavantajul acestui portofel este doar prețul, deci este de obicei recomandat numai profesioniștilor sau posesorilor de economii semnificative. Funcționează cu Bitcoin, Litecoin, DASH, Zcash, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic și ERC20.

# 2. Cel mai bun portofel mobil: Coinomi

Coinomi

Un portofel mobil conceput pentru a stoca mai multe criptomonede, inclusiv cele mai populare – Bitcoin și Ethereum. Portofelul are o interfață intuitivă. Funcția de schimb încorporată vă permite să efectuați rapid și ușor operațiuni de tranzacționare prin portofelul dvs. folosind schimbul valutar integrat.

Dezvoltatorii au pus un accent deosebit pe confidențialitatea utilizatorilor. Portofelul este disponibil pentru Android și iOS. În plus, platforma poate fi descărcată pentru computerele desktop care rulează pe Windows, MacOS și Linux. Coinomi este complet gratuit de utilizat.

# 3. Cel mai bun portofel pentru desktop: Exodus

Portofel Exodus Digibyte

Un portofel multi-monedă care are o interfață de utilizator simplă și convenabilă. Portofelul este instalat pe computerul dvs. și este disponibil pentru macOS, Linux și Windows.

Portofelul Exodus acceptă criptomonede majore. Este foarte convenabil să le monitorizați tarifele unul în raport cu celălalt. Sub numele fiecărei criptomonede este echivalentul în dolari.

Portofelul are o altă funcție utilă – conversia internă (funcția de schimb a criptomonedelor în interiorul portofelului). Pentru astfel de operațiuni, serviciul percepe un comision. Expertul de backup vă permite să vă păstrați portofelul în siguranță și să vă pregătiți pentru o utilizare viitoare.

Pentru confortul dvs., Changelly a colectat cele mai bune portofele potrivite pentru diferite criptomonede. Selectați criptomoneda dorită din listă și citiți mai multe despre portofele specifice.

Bitcoin (BTC) Ethereum (ETH) Ripple (XRP) Bitcoin SV (BSV) Tether (USDT)
Zcoin (XZC) Cosmos (ATOM) IOTA (MIOTA) Cardano (ADA) Monero (XMR)
EOS Valuri Verge (XVG) Aion Bytecoin (BCN)
Siacoin (SC) Digibyte (DGB) Ravencoin (RVN) Tron (TRX) Hedera Hashgraph (HBAR)
IOST Steem Binance Coin (BNB) Zilliqa (ZIL) Theta
NEM (XEM) DASH Zcash (ZEC)

Linia de fund

În concluzie, este greu să dai sfaturi specifice cu privire la alegerea unui anumit portofel. Totul depinde de preferințele dvs. personale, de condițiile de funcționare, de sumele planificate, de frecvența tranzacțiilor și așa mai departe.

Pentru o alegere competentă, merită consultată cu un profesionist cu experiență în domeniul criptomonedelor. De asemenea, încercați să citiți mai multe recenzii ale utilizatorilor în forumuri și chaturi specializate.

Despre Changelly