Най-добрият майнинг asics

Хоби Биткойн копаенето все още може да бъде забавно и дори печелившо, ако имате евтина електроенергия и получите най-добрия и най-ефективен хардуер за копаене на биткойни.

Извличането на биткойн е конкурентноспособно. Оттогава не е идеално за обикновения човек да копае Китайската евтина електроенергия му позволи да доминира на пазара на добив. Ако искате биткойни, тогава сте по-добре купуване на биткойни.

Contents

Сравнение на хардуер за копаене на биткойни

Какво е ASIC Bitcoin Miner?

Тъй като сега е невъзможно изгодно да копаете биткойни с компютъра си, ще ви е необходим специализиран хардуер, наречен ASIC.

Ето как изглежда ASIC майнер отблизо:

копае дракон мента

Миньорът Dragonmint 16T.

Първоначално създателят на Bitcoin е предвиждал Bitcoin да се добива на процесори (вашия лаптоп или настолен компютър). Биткойн майньорите обаче откриха, че могат да получат повече хешираща сила от графичните карти. След това графичните карти бяха надминати от ASIC (Специфични за приложение интегрални схеми).

Помислете за биткойн ASIC като специализирани компютри за добив на биткойни, машини за добив на биткойни или „генератори на биткойн“.

В наши дни всички сериозни копаене на биткойни се извършват на специализирани хардуерни ASIC за копаене на биткойни, обикновено в термично регулирани центрове за данни с евтина електроенергия.

Не се обърквайте

Има хардуер за копаене на биткойни, който добива биткойни.

Също така има Биткойн хардуерни портфейли като Ledger Nano X, които осигуряват биткойни.

Бърз съвет

Майнингът не е най-бързият начин за получаване на биткойни.

Купуване на биткойн с дебитна карта е най-бързият начин.

Проверете рентабилността

Можете да използвате нашия калкулатор по-долу, за да проверите горния хардуер. Въведете очакваната цена на електроенергията и коефициента на хеширане на миньора за оценка.

Познайте конкуренцията си

Може да изглежда лесно просто да завъртите миньор.

Но ТРЯБВА да погледнете колко сериозен е добивът.

Видеото по-долу предлага вътрешен поглед на една от най-големите мини в Китай.

Как да намерите най-добрия биткойн майнер

Има няколко важни фактора, на които трябва да обърнете внимание при определяне на кои биткойн копаещи ASIC да купите:

Скорост на хеш – Колко хешове в секунда може да направи биткойн копачът? Повече хешове струват повече, поради което ефективността е от решаващо значение.

Ефективност – Вие ще искате да закупите възможно най-ефективния хардуер за копаене на биткойни. В момента това е Halong Mining Dragonmint T1. Тъй като миньорите използват голямо количество електричество, вие искате да си купите такъв, който преобразува най-голямото количество електроенергия в биткойни.

Цена – Колко струва биткойн миньорът? Евтиният хардуер за добив ще добива по-малко биткойни, поради което ефективността и използването на електроенергия са важни. Най-бързият и по-ефективен хардуер за копаене ще струва повече.

Не се опитвайте да купувате миньор, базиран само на цена или само на хеш. Най-добрият ASIC миньор е най-ефективният биткойн миньор. Стремете се към стойност.

Bitcoin Miners за продажба в eBay или Amazon

Ако сте хоби майнер, който иска да купи няколко платформи за вашата къща, eBay и Amazon имат някои прилични сделки за добив на хардуер.

Използван хардуер за копаене на биткойни за продажба

На eBay се предлагат както нови, така и използвани платформи за копаене на биткойни и ASIC. Може да се наложи да закупите използван хардуерен хардуер ASIC на eBay, защото можете да получите по-добри цени.

ASIC за продажба в ebay

Защитата на клиентите на eBay гарантира, че ще получите работещ продукт. В зависимост от продавача в покупката ви може да бъде включено и друго пакетно оборудване.

Препоръчваме да закупите Dragonmint или Antminer S9.

Рентабилност на хардуера

Можете да използвате биткойн копаене рентабилност калкулатор за да определите приблизителните си разходи за възвръщаемост на вашия хардуер за добив.

Не забравяйте да вземете предвид разходите за електричество. Повечето хардуер за добив изглежда печеливш, докато се отчитат разходите за електроенергия.

Най-добрият начин да определите действителната рентабилност е да разберете вашата разходи за електроенергия на хеш. Това наистина ще направи или прекъсне вашата операция.

Най-ефективните биткойн миньори

Добрият хардуер за копаене на биткойни трябва да има висока скорост на хеширане. Но ефективността е също толкова важна.

Ефективният биткойн миньор означава, че плащате по-малко разходи за електроенергия на хеш.

За да подобрите ефективността си, има и компании, които ще ви позволят да поръчате хардуер до техния склад и да управлявате миньорите вместо вас.

Можете също така облачни мои биткойни. И двете опции са много по-малко забавни от това да работите с вашия хардуер!

Биткойн майнинг хардуерни компании

Копаене Халонг – Halong Mining е най-новата хардуерна компания за добив. Те имат най-добрия копач на разположение. За съжаление те вече са разпродадени от първата си партида, но скоро трябва да бъде налична нова партида.

Bitmain – Bitmain прави Antminer линията на биткойн миньори. Bitmain е със седалище в Китай и също така управлява пул за добив.

BitFury – BitFury е един от най-големите производители на хардуер и чипове за копаене на биткойни. Неговият хардуер не е достъпен за закупуване.

Оборудване за копаене на биткойни

В допълнение към ASIC за копаене на биткойни, ще ви трябва друго оборудване за копаене на биткойни:

Захранване – Биткойн платформите се нуждаят от специални захранващи блокове, за да могат да използват фунията и да използват ефективно електричеството.

Вентилатори за охлаждане – Биткойн хардуерът може лесно да прегрее и да спре да работи. Купете достатъчно количество охлаждащи вентилатори, за да поддържате хардуера си работещ.

Резервни генератори – Може да искате генератори като резервно копие, в случай че основният ви източник на електроенергия спре.

Можете да намерите Оборудване за копаене на биткойни за продажба в eBay.

Копаене на биткойни без хардуер?

Все още е технически възможно да се копаят биткойни без специален хардуер за добив.

Ще печелите обаче по-малко от една стотинка на месец. Копаенето на биткойни на вашия компютър ще нанесе повече щети на вашия компютър и няма да донесе печалба.

Така че, не си струва, освен ако просто не ви е интересно да видите как работи процесът на добив. Най-добре е да закупите специален хардуер като Antminer S19.

Въздействие на ASIC върху криптовалутата

Биткойнът се основава на блокчейн технология, децентрализирана платформа, която отнема властта на централния орган и я предоставя на обикновения човек. Чувствителната информация се съхранява в блокчейна, а не в големите центрове за данни и е защитена криптографски. Голяма част от хората, известни като миньори, работят заедно, за да валидират мрежата, вместо само един човек или правителство.

В началото, процесорs бяха използвани за решаване криптографски хеш функции, докато миньорите не откриха това GPUте бяха далеч по-добре оборудвани за копаене. С нарастването на трудността на блоковете майньорите се насочиха предимно към графични процесори.

Някои графични процесори са направени единствено за добив на биткойн, както можете да видите демонстрирано във видеото по-долу:

В крайна сметка технологията е разработена единствено за копаене, известна като ASIC, или специфични за приложение интегрални схеми. Техните хешрейтове са значително по-високи от всичко, на което са способни графичните процесори.

Със звездната производителност идва висока цена – най-добрите ASIC чипове ще ви донесат по няколко хиляди долара всеки. При създаването, биткойн блоковете бяха потвърдени от обикновения човек, използващ работния си плот – след като ASICs излязоха на пазара, нещата се промениха.

Как?

ASIC направиха графичните процесори безполезни. Разработчиците на ASIC, включително Bitmain, предоставиха ранен достъп до големи минни картели а не обикновения човек. В днешно време голяма част от добива на биткойни се извършва в Китай, където електричеството е евтино.

Снимки от китайска операция за копаене на биткойни

Хиляди ASIC се добиват едновременно в минна ферма (голям склад). Очевидно повечето хора не могат да си позволят само един или два ASIC, да не говорим за хиляди от тях.

Когато ASICs излязоха на пазара, процесът на валидиране на блокчейна стана по-централизиран, тъй като все повече мощност за хеширане беше консолидирана в шепа майнингови компании, вместо да се разпространява сред много миньори. За съжаление биткойнът вече не е толкова децентрализиран, както някога е бил замислен.

Преглед на Bitmain Antminer S7

Професионалисти

  • Висок 4.73 TH / s хешрейт и ефективен при 0.25 Joule за GH / s
  • На разумни цени от $ 440 нови (плюс доставка)
  • Популярен миньор с изобилие от водачи и налични части

Минуси

  • Затъмнени от 16nm миньори (AntMiner S9) и предстоящи 14nm миньори
  • Високата консумация на енергия от ~ 1350 вата изисква захранване от висок клас
  • Доста шумно при 62dB

antminer s7

AntMiner S7: Основа за копаене на биткойни

AntMiner S7 на Bitmain се оказа толкова популярен от пускането му в средата на 2015 г., че вече достигна 19-та партида производство.

S7 прие пазарното господство с добра причина:

Той предлага висок хешрейт за количеството енергия, която консумира.

Ако разгледате някаква модерна операция за промишлено копаене, вероятно ще видите стелажи с хеширане на AntMiner S7s. S7 също е популярен избор сред любителите на любителите заради своята разумна цена и силна производителност.

S7 се захранва от 28nm AS1 чип BM1385. 135 от тези чипове се разпръскват на 3 дъски и се охлаждат от двойни вентилатори (или един вентилатор в случай на конкретна партида).

Здравата метална обвивка се отличава със система с жлебове и канали, която позволява прецизно разположение на множество миньори.

Захранване

Препоръчаното за използване с S7 е високо качество на Bitmain 1600 Watt APW3 захранващ блок, проектиран специално за използване с биткойн миньори.

Това захранване е с висока ефективност, като губи само 7% от електроенергията между контакта и миньора. APW3 изисква минимум 205 волта, за да функционира и не се доставя с необходимия 16A захранващ кабел.

Въпреки че не е евтин на цена от 140 долара плюс доставка, APW3 е добър избор по отношение на бъдещата ъпгрейдност, тъй като може да работи и с жадния за енергия AntMiner S9.

Също така е възможно да използвате всеки ATX PSU с достатъчна мощност, за да стартирате S7.

S7-LN включва собствено захранване; 1000W Enermax, със злато (над 80% ефективност). Тъй като S7-LN консумира само около 700 W, този PSU има свръхкапацитет дори при овърклок на устройството над 600M честота по подразбиране.

Той също така добавя доста голяма тежест към устройството, увеличавайки разходите за доставка.

Докато интегрираното захранване прави компактен и удобен миньор, има няколко други причини да препоръчате такава настройка. S7-LN също изключва кабел.

Цена

Забележка: Преди да купите Antminer S7, уверете се, че вече го имате Софтуер за копаене на биткойни и а Билкойн майнинг пул.

Малко след пускането, S7 беше на цена от почти 2000 долара, малко под текущите разходи за S9.

Оттогава той е намален рязко и се предлага от Bitmain на $ 440 (когато е на склад), плюс доставка. Също така може да бъде закупен нов от $ 545 или втора ръка на $ 500 от Amazon.

Bitmain продава S7-LN за $ 291, а Amazon го предлага за $ 439 нови или $ 409.

Тези цени може да се очаква да спаднат още, тъй като S9 и другият превъзходен хардуерен хардуер стават новият стандарт. Възможно е също така да закупите модифициран S7 с подобрена ефективност и намалени нива на шум и топлина.

Биткойни / месец (рентабилност)

С трудност нараства и наполовина на блоковите награди неизбежно, S7 достига края на своята рентабилност за тези, които нямат достъп до евтина мощност … макар че ако обменният курс на Биткойн се повиши достатъчно, рентабилността на S7 може да бъде надхвърлена над очакванията.

Използвайки нашата Калкулатор за копаене на биткойни, ще надникнем в някои вероятни връщания за S7 и S7-LN.

Предполагаме средно домакинство Разход на енергия от 15c на kWh, a Такса за басейн от 2,5% (според таксата от AntPool) и след половината Блокиране на наградата от 12,5 BTC за добит блок:

преглед на antminer s7

За значително повишена точност извършете собствено изчисление!

Резултатите не са страхотни:

s7 рентабилност по време

$ 18 ще бъдат загубени на месец и $ 223 годишно.

От това грубо изчисление (което изглежда не е от значение за Хардуерни разходи поле), ясно е, че никой, който плаща редовна цена за електричеството си, няма да забогатее от S7.

С внимателно ощипване може да е възможно да се възползвате от S7 дори при 15c мощност. Това предполага, че цената на биткойн не пада и трудността не скача … наистина рискови предположения!

Същите изчисления, коригирани за Честота на хеш и Мощност консумацията на S7-LN води до малко по-обнадеждаващи резултати:

s7 рентабилност по време с по-ниска скорост на хеширане и консумация на енергия

Само 6 долара се губят на месец и 77 долара годишно.

Консумация на енергия

S7 изразходва минимум 1293 вата при стайна температура 25 ^ C / 77 ^ F. Естествено, колкото по-гореща е средата, толкова повече енергия ще изразходват вентилаторите за охлаждане на уреда.

S7 е два пъти по-ефективен от S5 при преобразуването на цялата тази енергия в биткойни; тя изисква скромни 0,25 джаула мощност на Гигахаш.

Както споменахме, версията LN („Lite“) изразходва само 700W. По същия начин консумира 0,25 J / GH.

Настройвам

И двата S7 имат DHCP възможност, което означава, че те автоматично ще търсят IP адрес, който да използват.

Настройването им чрез графичния интерфейс на MinerLink е прост процес, изискващ само вашите идентификационни данни за пул за копаене, за да започне добив.

Устройствата автоматично ще започнат хеширане при включване, което може да бъде полезно в случай на прекъсване на захранването. S7 свързаността е само чрез Ethernet.

Температура

И двете версии S7 ще работят доста под околната температура от 40 ^ C / 77 ^ C. И двамата се охлаждат от двойни 12038 вентилатори.

Поддържането на помещението, в което са поставени на хладно и сухо, ще удължи живота на тези миньори. Сухото мазе е идеалното място.

Присъда: Подходящ ли е S7 за вас?

Ако се надявате да спечелите, но нямате търпение S9 (или други предстоящи миньори от различни компании) да станат достъпни, S7 е най-добрият вариант.

С достъп до евтина мощност и може би някои интелигентни настройки, възможно е S7 да се изплати и да стане печеливш.

S7-LN е малко по-ефективен и със сигурност е по-подходящ за домашния миньор, който не може да понася много шум от вентилатори или претрупване на кабели.

Преглед на Antminer S9

Antminer S9

AntMiner S9: Промяна на играта за любителите на любителите?

Трудността на биткойните отчита няколко силни и често последователни месечни увеличения от създаването му и особено от края на ноември 2015 г..

Оттогава трудността се е утроила почти, изкачвайки се от520 569 941 GH / s до текущия рекорд от 1,426,731,353 GH / s.

Този връх беше достигнат на 24 май 2016 г. Такъв огромен растеж беше подтикнат от големи инвестиции в технология и операции за добив на биткойни.

Въпреки че подобен растеж е впечатляващ, превръщайки Биткойн в най-мощната изчислителна мрежа в света досега, една неволна последица от такъв бърз растеж е увеличената централизация.

Печалбата се натрупва там, където добивът е най-изгоден (Китай), в резултат на което няколко конкурентни операции (напр. KNC) са били принудени да напуснат индустрията.

Опитахме се да изчислим сумата пари, която китайците са инвестирали в добив, смятаме, че тя е в стотици милиони долари. Дори и с безплатно електричество не можем да видим как те ще получат тези пари обратно. Или те не знаят какво правят, но това не е много вероятно в този мащаб или имат някакво тайно предимство, за което ние не знаем. – Сам Коул, главен изпълнителен директор на KNC

Същото китайско конкурентно предимство е двойно ефективно при изтласкването на зависимия от печалбата миньор хобист от пазара.

На този етап повечето домашни или офис миньори не бързат да печелят пари, а по-скоро да подкрепят мрежата, да подпомогнат децентрализацията и вероятно дори да отопляват пространството.

С блокирайте наполовина наградата като се очертае, рентабилността на всички операции, с изключение на най-ефективните, вероятно ще бъде оспорена.

Като се има предвид, че печалбите, получени от сегашното поколение хардуер за добив, намаляват и вероятно ще достигнат отрицателна възвръщаемост след наполовина:

Може ли новият S9 да промени играта за по-малки и хоби майнери и да възстанови загубената им рентабилност?

Бърз съвет

Майнингът не е най-бързият начин за получаване на биткойни.

Купуване на биткойн с дебитна карта е най-бързият начин.

Цена

Забележка: Преди да купите Antminer S9, уверете се, че вече го имате Софтуер за копаене на биткойни и а Билкойн майнинг пул.

Първата партида от S9 ще бъде достъпна за поръчка директно от Bitmain от 12 юни.

В $ 2100 на Amazon, S9 далеч не е евтин. Колкото по-ниски са разходите ви за електроенергия, толкова по-добри са шансовете миньорът да си плати в рамките на разумен срок.

Естествено, много зависи от трудността и цената на биткойн.

Тъй като по-малките производствени процеси стават стандартни за индустрията и тъй като други производители пускат конкуриращ се хардуер, може да се очаква цената на S9 да падне значително през следващите месеци.

Bi Wang пусна своите 14nm чипове през зимата на 2016 г., а собственият 16nm архитектурен хардуер на BitFury, обещаващ фантастична енергийна ефективност при 0,06 J / GH, също се появи по това време.

Преценяването на стойността в това пространство е сложно упражнение, въпреки че изглежда, че в близко бъдеще няма да бъде издадено нищо значително по-технологично превъзхождащо S9.

Цикълът на пускане на ново поколение хардуерен хардуер на всеки няколко месеца вероятно ще се забави от този момент нататък, тъй като производителите са преминали към авангардни 16 и 14nm дизайни.

S9 в сравнение с друг хардуер

Технологичното предимство на S9 на 16 нанометра

Продължаващата миниатюризация на полупроводниците позволява все по-голяма изчислителна мощност и електрическа ефективност, но процесът не може да продължи вечно с настоящата технология.

Мнозина отбелязват, че законът на Мур вече не е валиден, тъй като скоростта на изчислителното нарастване на скоростта се е забавила, тъй като достига физическите ограничения на силиконовата полупроводникова технология.

Процесът на производство от 16 nm, използван при производството на S9, е основно подобрение спрямо 28 nm дизайн, общ за други съвременни устройства за добив.

Въпреки че 10-нанометровият процес е на хоризонта за 2017 г., допълнителни увеличения над това остават теоретични.

Освен това проектирането и производството на който и да е хардуер за копаене на 10 nm Bitcoin вероятно ще отнеме поне една година.

Вземете портфейл

Не можете да копаете биткойни с Antminer S9 без портфейл.

Нашето ръководство за най-добрите биткойн портфейли ще ви помогне да го получите бързо и безплатно. Прочетете го тук!

Захранване

Добрата новина е, че съществуващите захранвания, поне тези с достатъчна мощност, са напълно съвместими със S9.

Препоръчани за използване с S9 са:

  1. The AntMiner APW-12 1600 Watt Bitcoin Miner PSU, който се продава на дребно за малко под $ 200 в Amazon и
  2. The EVGA SuperNOVA 1300 Watt GPU PSU, който се продава за около $ 170 в Amazon. Имайте предвид, че 1600-ватовият EVGA захранващ блок е значително по-скъп, с около 115 долара, отколкото еквивалентното предложение на Ant Miner.

Биткойни / месец (рентабилност)

S9 има по-голяма мощност на хеширане от всяко предишно устройство, натъпкано в неговия силиций; масивна 14 TH / s (TeraHash в секунда).

Общо 189 чипа, разпределени в 3 платки, са комбинирани, за да постигнат този феноменален хешрейт.

С изключение на 15 кратки скока на TH / s, настъпили в края на 2011 г., единица S9 разполага с хешрейт, еквивалентен на пиковия капацитет на цялата биткойн мрежа от нейното зареждане до средата на 2012 г.!

Нека изчислим прогнозната печалба от цялата тази хеш мощност чрез нашата Калкулатор за копаене на биткойни :

Отбележи, че Разход на енергия ще бъде специфично за вашето местоположение и това Трудност променя се на всеки 2 седмици, обикновено в посока нагоре …

Въпреки че имайте предвид, че след половината е напълно възможно много маргинални миньори да бъдат принудени или да надстроят до по-добър хардуер, или да спрат.

Вашият Такси за басейн ще се определя от вашия майнинг пул; въпреки че S9 е много мощен, една единица е много малко вероятно да намери блокове при самостоятелно копаене.

И накрая, Биткойн в долар (ЩАТСКИ ДОЛАР) цената е известна с постоянното си състояние на поток.

Според горните данни S9 ще произвежда ** 0,285 BTC / $ 159 на месец ** и 3.36 BTC / $ 1939 на година.

Това поставя възвръщаемостта на инвестициите (ROI) малко над една година!

Разбира се, такива впечатляващи резултати предполагат, че всички фактори остават постоянни, което е изключително невероятно във постоянно променящия се свят на биткойн!

Консумация на енергия

Авангардният производствен процес е това, което прави S9 най-електрически ефективното минно устройство до момента.

Той използва само 0,1 джаула на Gigahash, което го прави приблизително 2,5 пъти по-ефективен от Antminer S7.

Общата консумация на енергия на устройството възлиза на около 1350 вата, въпреки че тази цифра е обект на около 7% отклонение. S9 консумира около 300W повече от S7.

Настройвам

Освен захранването, S9 е самостоятелен блок. Той не изисква връзка с друг компютър, за да взаимодейства с други биткойн възли.

Неговият вграден портал за уеб управление позволява опростен процес на настройка и поддръжка.

Температура

S9 се охлажда с въздух и здравият му дизайн е доста лесен за поддръжка и обслужване.

S9 се представя надеждно във всяко добре проветриво пространство, независимо дали единична или няколко единица (и), държана в резервна стая или стотици до хиляди единици в голям минен център.

Присъда: Копаенето на хоби със S9 прави ли бизнес смисъл?

Въз основа на данните и резултатите, изчислени по-горе, да.

Но! тъй като големите миньори надстройват до S9s и друг усъвършенстван хардуер, произтичащите увеличения на трудността вероятно ще подкопаят бъдещата рентабилност.

От друга страна, наполовина би могло да доведе до по-висока цена на биткойн и намалена конкуренция, увеличавайки рентабилността.

В крайна сметка S9 е страхотен хардуер, въпреки че в момента е доста скъп.

Вероятно ще остане рентабилно за много по-дълго от предишните поколения ASIC майнер, въпреки че възвръщаемостта на инвестициите не може да бъде гарантирана предвид присъщата непредсказуемост на копаенето на биткойни.

Dragonmint 16T Преглед

Bitmain се счита за една от най-влиятелните компании в ASIC минната индустрия. Смята се, че те са произвели приблизително 53% от цялото минно оборудване.

Dragonmint ASIC миньор

Без да се включват печалбите им от добив, това са около 140 милиона долара продажби. Тези цифри са зашеметяващи, но монополът на Bitmain върху пазара на биткойн ASIC може да приключи, след пускането на DragonMint 16T ASIC на Halong Mining.

Какво се случи с копаенето в Халонг? Мога ли все пак да си купя DragonMint 16T

Halong Mining вече не е наоколо. Изглежда, че те не биха могли да се конкурират с вече установените производители на ASIC, най-вероятно защото никога не биха могли да изпълнят поръчките си и да получат необходимите части, за да произведат достатъчно миньори, за да правят пари. Все още можете да намерите някои използвани DragonMint 16T, ако изглеждате достатъчно упорито, но те са рядкост.

По-долу са дадени някои спецификации за DragonMint 16T, ако се интересувате от него.

Захранване

Захранването DragonMint 1600W е силно препоръчително, макар и не задължително. Всеки миньор изисква свое индивидуално захранване. Те могат да бъдат закупени директно от уебсайта на Halong Mining.

Професионалният хардуерен хардуер работи оптимално при 220-240V, поради което фермите за добив намаляват собственото си електрозахранване до 220-240V. Във всеки случай би било добра идея да закупите захранване DragonMint.

Имайте предвид, че 220V ток се намира само извън САЩ – американските контакти са 110V по подразбиране. Освен ако не искате да наемете електротехник, ще трябва да закупите захранване с мощност 110V, като например Rosewill 1600W 80+ Gold Certified power supply. Тези блокове ще свършат работата, но не са идеални за оптимална производителност на копаене.

Консумация на енергия

Благодарение на новото поколение ASIC чипове на DragonMint 16T DM8575, 16T се превърна в най-ефективния майнер на пазара на пазара.

Консумирайки само 0,075J / GH или 1480W от стената, 16T е с 30% по-електрически ефективен от Antminer S9. Имайте предвид, че точната консумация на енергия варира, особено в зависимост от това, което захранване използвате.

Хешираща мощност

DragonMint 16T има ускорение от 16TH / s.

Рентабилност

Докато ASIC технологията на Halong Mining беше впечатляваща, когато беше пусната за първи път, подобно на Antminer S9, DragonMint 16T вече не е печеливш, дори ако разходите ви за електроенергия са изключително евтини (по-малко от 0,02 долара).

Погледнете прогнозна рентабилност на копаене от един миньор:

дракон мента печалба 12 цента

Преглед на Antminer R4

Antminer R4 е най-новият и най-уникален Bitcoin майнер на BitMain досега. Тук сме, за да поставим цялата най-важна информация на едно място в този преглед.

Честота на хеш

Antminer R4 хешира до 8,6 TH / s, което го прави вторият най-бърз миньор след Antminer S9 и точно пред Antminer S7.

Ефективност

Ефективността на R4 от 0,098 J / GHs е обвързана със S9 като най-ефективният биткойн майнер на пазара. Ето един директна оферта от уебсайта на Bitmain:

Чипът BM1387 на Bitmain е изграден с помощта на 16-нанометровата технология FinFET на TSMC и, предоставяйки рекордните 0,098 J / GHs, е най-ефективният чип за копаене на биткойни в света на потребителския пазар.

R4 е толкова ефективен, защото използва 126-те от новите ASIC чипове BM1387 на Bitmain, които са 16nm чипове. BitFury беше първата компания, която пусна 16nm чипове.

Цена

Както се казва, нищо добро не излиза евтино. С всички страхотни функции, които идват с Antminer R4, бихте очаквали цената му да бъде висока. Един Antminer R4 струва 1000 долара. Цената му е сред минусите му, защото това може да е твърде високо за средния хоби миньор.

Лесно използване

След като настроите вашия Antminer R4, ще видите, че неговият потребителски интерфейс е добре проектиран с оглед на потребителите.

Много е лесен за използване.

Всичко, което трябва да направите, е да въведете адреса на портфейла си и настройките на пула за майнинг, преди да започнете да копаете. Също така е възможно да персонализирате настройки като скорост на вентилатора или честота.

Биткойн / месец (рентабилност):

Повечето от хоби миньорите, които четат тази статия, всъщност искат да печелят пари от хеширане.

Имайки това предвид, нека да разгледаме задълбочено рентабилността на Antminer R4:

Със скорост на хеширане от 8,6 TH / s, Antminer R4 е вторият най-мощен майнер, втори на Antminer S9.

Той има консумация на енергия от около 845 вата на стената, използвайки APW5 захранване от PSU.

Почивайте лесно, защото повечето домове имат изход, който може да обработва безопасно 845 вата, но също така очаквате сметките ви за електричество да нараснат значително.

Помислете за инвестиция от около $ 1000 за Antminer R4 и около $ 240 за APW5 PSU.

The минно печалба калкулатор отчита при тогавашната цена от $ 574 Bitcoin цена, ще ви отнеме приблизително 527 дни, за да върнете инвестицията си, при условие че разходите ви за мощност не надвишават $ 0,10 за KwH.

Разбира се, ние приемаме, че всички фактори остават постоянни, което е почти невъзможно в постоянно променящия се свят на биткойн.

Това означава, че Antminer R4 в крайна сметка ще доведе до печалба, но само ако скоростта на хеш мрежата, цената на биткойн и разходите за електричество останат същите. Всички тези фактори са голям IF, тъй като трудностите в мрежата почти винаги се увеличават.

Така че определено поемате риск с този майнер и може да не си струва времето, въпреки многото предимства, които той предоставя пред другия хардуер.

R4 в сравнение с друг хардуер

Нисък звук

Една от най-уникалните характеристики на Antminer R4 е, че е проектиран да осигури възможно най-малко звук с максимална скорост на хеширане.

Antminer R4 заменя традиционния вентилатор със система с въртящи се лопатки. Традиционният вентилатор е най-големият източник на шум за други хардуерни копачки.

Вентилаторът Antminer R4 е вдъхновен от вентилатора на безшумен сплит климатик и намалява шума на стандартен миньор с 50% при ниво на шум от 51 db. Скоростта на вентилатора му се контролира автоматично, като гарантира, че шумът се регулира.

Захранване

Antminer R4 използва най-модерното захранващо устройство (PSU) до момента. Bitmain препоръчва използването на APW5 захранване.

APW5 работи както с 220v, така и с 110v вход, за да достави съответно 2600 вата и 1300 вата. APW5 се продава на дребно за около 240 долара.

Специален съвет за контрол на дизайна

Antminer R4 използва системата на чипа ZYNQ-7000 от семейството на Xilinx, която интегрира богата на функции ядра ARM Cortez – базирана на A9 система за обработка.

Той също така използва 28nm Xilinx програмируема логика. Той поддържа Gigabit Ethernet, за да гарантира, че добитите блокове се подават незабавно.

Финални мисли

Копаенето на биткойни у ​​дома почти се превърна в невъзможна задача в наши дни.

Устройствата не само са скъпи, но и генерират много топлина и шум, да не говорим за количеството консумирана електроенергия.

Това прави неудобно и почти невъзможно да се реализира печалба!

За разлика от Antminer S9, S7 или Antminer S5, с Antminer R4, Bitmain е насочен към родния пазар на биткойн майнери.

Това е домашен биткойн миньор, който всъщност може да донесе печалба, за разлика от биткойн USB миньорите.

Някои от тези проблеми, споменати по-горе, са разгледани и като миньор можете да го направите като хоби, като същевременно печелите пари.

Този домашен биткойн майнер е не само подходящ за хоби майньори, но също така помага да се подобри децентрализацията на биткойн копаенето като цяло.

Колкото по-разпределена е хеш мощността, толкова по-силна е биткойн мрежата!