В Changelly не променяме традицията да издаваме публикации на най-вибриращите крипто теми. Така че днес бихме искали да ви предложим да прочетете нашето ново интервю с друг изтъкнат крипто-ентусиаст, чиято компания, по-специално, наскоро си партнира с Changelly космически екип. Пол Пуей, главен изпълнителен директор и съосновател на Ръб, край– изцяло контролиран от потребителя портфейл с няколко валути, който не е попечител. Пол днес е тук, за да изясни някои концепции на Edge и да сподели най-големите си надежди за по-нататъшното развитие на криптоиндустрията.

Changelly: Здравейте, Пол, и благодаря, че интервюирахте с Changelly! Нека започнем нашия разговор с най-неотложния проблем с крипто до момента – проблемът със сигурността. Има много дискусии около темата за сигурността и анонимността в крипто индустрията. В Edge вие продължихте напред, като развивахте теологията на „Edge Security“. Можете ли да ни изясните тази концепция?

Пол: Сигурен. Концепцията на „Edge Security“ е да защити данните в „краищата“ на мрежата. Не се разчита на централизирани сървъри и компании, а се използва криптиране на устройства на крайни потребители, така че САМО крайният потребител да има достъп до техните данни. Това значително намалява доверието към централните услуги. В Edge нямаме достъп до личните ключове на потребителите, средствата, информацията за сметката или каквато и да е лична информация. Всичко е криптирано от страна на клиента „на ръба“.

Changelly: Другата идея, за която се застъпвате, е идеята за простота. Според това можете ли да ни дадете преглед на принципите на работа на Edge Core с прости думи?

Пол: Много компании и проекти претендират за „лекота на използване“ или „простота“. Но това може да бъде определено по различен начин от различните хора и мнозина не са съгласни какво означава това. Edge определя простотата с „познаване“. Изграждаме потребителско изживяване, за да осигурим криптовалута, която се чувства точно като създаване на редовен акаунт и влизане. С 2FA, възстановяване на парола, биометрични данни и влизане с ПИН, той наистина се чувства точно като всеки друг акаунт, но не е личен, криптиран и достатъчно сигурна за криптовалута.

Changelly: Какво е вашето отношение към цялостното внедряване на KYC, налагано от някои правителства, като се има предвид, че това противоречи на философията на вашия проект?

Пол: Изискванията на KYC са най-голямата причина за проблеми със сигурността и кражба на самоличност днес. В крайна сметка оказваме огромно доверие на множество централизирани услуги, за да защитим нашата най-чувствителна лична информация. Той компрометира повече невинни хора, отколкото помага за улавянето на „лоши актьори“. KYC е нещастната реалност на нашия финансов свят. Очакваме, че крипто услугите, които отразяват стари финансови услуги, вероятно ще бъдат принудени да спазват изискванията на KYC. Колкото по-далеч от „традиционните финансови услуги“ се позиционира дадена компания или проект, толкова по-малко тя ще изисква такива разпоредби. Представяме си, че с dapps, интелигентни договори, по-добре децентрализиран обмен, както и конкуренция от страни с ниски или никакви KYC изисквания, ще видим, че това изискване бавно избледнява, тъй като крипто критериите получават широко приложение и ефективно заобикалят старите системи.

Changelly: Наскоро внедрихте API на Changelly в портфейла на Edge, позволявайки на хората да обменят своите крипто активи в интерфейса на портфейла. Можете ли да споделите с нас някои допълнителни стъпки от развитието на портфейла?

Пол: Радваме се да внедрим Changelly в Edge, тъй като предоставя на нашите потребители страхотна услуга, която изисква малко или никаква KYC за повечето сделки и по-важното предлага огромно количество валути, които потребителите да обменят. Потребителите могат да очакват да видят повече валути, поддържани в Edge, които ще се изравнят добре с криптоси, поддържани в Changelly. Освен това, ние се стремим да добавим повече фиат-към-крипто борси, които ще дадат на хората лесни и по-евтини рампи, които добре допълват услугата на Changelly за конвертиране между криптовалути.

Changelly: Имате ли планове да пуснете свой собствен токен или може би стартирате някакъв вид ICO?

Пол: Понастоящем Edge не планира да издаде ICO. Ако го направихме, той вероятно ще бъде предложен като знак за сигурност при нормални предложения за ценни книжа в САЩ. Въпреки че вярваме, че много проекти се възползват значително от помощния токен (като Augur), много проекти като Edge и други портфейли биха възпрепятствали само потребителското изживяване, като изискват токен да се използва в системата. Ние вярваме, че първо ще създадем страхотен продукт и няма да бъдем възпрепятствани от знак в нашата система.

Changelly: Какво е вашето отношение към стабилните монети? Вярвате ли, че това може да подобри нестабилната природа на крипто пазара или е просто поредният опит да се обвърже крипто с материалния свят?

Пол: Stablecoins попадат в две категории, монети, обезпечени с активи, и алгоритмично стабилни монети. Обезпечените с активи монети по своята същност не се различават от банката. Те не предоставят никаква допълнителна помощна програма, която не бихме могли да направим с PayPal. В краткосрочен план те успяха да регулират полата и не изискват KYC за трансфери по целия свят. Очаквам това да се промени в близко бъдеще и монетите, обезпечени с активи, скоро ще имат същото триене като банковия превод. Алгоритмичните стабилни монети, като MakerDAO, обаче ни предоставят уникална способност да прехвърляме стойност, фиксирана в почти ВСЯКИ актив чрез глобална достъпна блокчейн без разрешение. Тези системи обаче са нови финансови инструменти, които не са издържали теста на времето. Очаквам някои решения да оцелеят и ще осигурят огромна полезност в дългосрочно бъдеще на криптовалутата, но няма да заменят наистина безплатна крипто с плаваща стойност, която не е обвързана с никакъв актив.

Не се отричайте да четете нашия Stablecoin материал, който разгръща концепцията за стабилни криптоактиви и включва мнението на експертите по тази спешна тема.

Changelly: Това ще бъде доста стандартно: какви са вашите очаквания по отношение на крипто пазара? Трябва ли всички да изчакаме друг шум като този, който се случи миналата зима?

Пол: Не, не трябва да чакаме, трябва да зареждаме напред. VC трябва да инвестират в проектите, които изграждат нашето бъдеще. Основателите трябва да продължат да изграждат и подобряват UX и продуктите. Потребителите трябва да насърчават осиновяването и да настояват да получават пари и да плащат с помощта на крипто. Сега имаме множество криптовалути и предлагаме различни случаи на употреба и страхотни услуги като Changelly, които ни позволяват да конвертираме безпроблемно между тях, когато възникне необходимост.

Changelly: Мислите ли, че някой ден икономиката ще се управлява само с крипто? Или традиционните банкови институции никога няма да позволят това да се случи?

Пол: Абсолютно вярвам, че икономиката ще бъде само за крипто.

Changelly: Ако сте готови да споделите това, какво мислите за „живот на крипто“ начин на живот и живеете ли сами на крипто?

Пол: Смесвам прехраната си между крипто и фиат. Качих се на борда на дузина различни търговци на крипто, но осъзнавам, че все още е трудно да се използва крипто за ежедневието. Избирам моите битки и моята сила изгражда продукти, които да стимулират осиновяването. Позволих на харизматичните евангелисти да управляват осиновяването на индивидуално ниво, използвайки инструментите, които Edge, Changelly и други компании изграждат.

Надявам се, че ви е харесало да четете с Changelly! За да останете на върха на крипто сензациите, следвайте ни в социалните медии:

Twitter

Facebook

Телеграма

Reddit

Хубави суапове, #Changellions!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me