Само на другия ден бяхме развълнувани да обявим списъка на NANO в Changelly. За да разберете повече подробности за блокчейна NANO с неговите иновативни функции Изпълнителният директор на Changelly’s Eric Benz зададе няколко въпроса на Колин ЛеМахие, основател на Nano, относно текущото състояние на проекта, по-нататъшното развитие и експертната визия на крипто индустрията като цяло. Прочетете!

Ерик:

Здравей Колин! Толкова е хубаво да сте на Crypto разговори с Changelly! Можете ли да дешифрирате концепцията за NANO блокчейн и криптовалута с прости думи?

Колин:

Nano е особено проста криптовалута за обяснение, защото проблемът, който тя решава, е много основен – сигурен и децентрализиран трансфер на стойност. Изпращането на пари без посредник е опция, която според нас трябва да имат хората, а Nano позволява на хората да правят това, без никакви сложни такси или дълги чакания. Nano е използваем, дигитални пари.

Ерик:

Как успяхте да приложите NANO транзакции, без да е необходимо да плащате такси в NANO?

Колин:

Вместо да иска от потребител да плати на Nano за изпращане на транзакция, мрежата изисква много малко доказателство за работа, което да бъде приложено към всяка транзакция, за да докаже нейната валидност. Всичко това се случва зад кулисите в рамките на софтуера и доказателството за работа може да бъде предварително изчислено, което позволява транзакциите да бъдат изключително бързи, както и без такси.

Ерик:

Кои функции ви позволяват да осигурите такава скорост на транзакция на всяка криптовалута?

Колин:

Nano е в състояние да бъде толкова бърз поради начина, по който мрежата е защитена, като се използва гласуване с отворен представител. За да бъде потвърдена транзакцията, тя просто трябва да бъде валидирана с мнозинството от гласовете, притежавани от представителите. Този процес на гласуване е лек, като всеки представител изпраща своя глас и пълното потвърждение се извършва за по-малко от секунда.

Ерик:

С Nano всеки акаунт има своя собствена блокчейн като част от по-голяма насочена ациклична графика. Можете ли да опишете как измислихте идеята за създаване на блокчейн с всеки акаунт в NANO?

Колин:

Първоначалното разработване на Nano е насочено към преодоляване на неефективността, която е попречила на ефективното мащабиране на други протоколи. С един блокчейн акаунтите трябва да се конкурират, за да добавят транзакциите си към следващия блок, което означава, че може да се мащабира само до точка. Но ние измислихме по-добър дизайн, наречен Block Lattice, който позволява асинхронни транзакции. В Nano всеки акаунт добавя свои собствени блокове и ги изпраща в мрежата за потвърждение по всяко време, без да чака никой друг. Това не само позволява по-добра мащабируемост, но позволява изпращане до някой, който е офлайн и може да получи средства, след като се върне онлайн.

Ерик:

Как всеки потребител на NANO предоставя изчислителната мощност за проверка на транзакциите? Изисква ли някакво специално оборудване?

Колин:

Всичко се случва във фонов режим при извършване на транзакция, използвайки ресурсите на вашето устройство. Когато направите транзакция, системата незабавно подготвя следващата, като предварително кешира доказателството за работа. Много услуги, като доставчици на портфейли, са избрали да предоставят тази работа на своите потребители, но ако искате да използвате собствените си ресурси, все още имате тази опция.

Ерик:

Защо по-рано NANO се наричаше Raiblocks (освен ако не е тайна)?

Колин:

Името Raiblocks е избрано след известните камъни Rai, използвани на микронезийския остров Яп, произхождащи преди хиляди години. Тези масивни камъни рядко се преместваха физически, но вместо това собствеността беше възложена и позната от самите хора. Тъй като това означаваше, че стойността на камъка може незабавно да бъде прехвърлена на някой друг чрез тяхната устна култура, изглеждаше подходящо за цифрови пари, целящи незабавно прехвърляне на стойност.

Ерик:

Вярвате ли, че цялата тази реклама около Биткойн прави бащата на криптовалутата твърде зависим от потребителското предлагане? Има ли някакви начини за органично развитие на технологията на блокчейн, които виждате? Вярвате ли, че криптовалутите могат да станат масово възприети без масово търсене от страна на миньори и инвеститори?

Колин:

Едно от ключовите изисквания за органично възприемане на всяка технология, включително блокчейн, е полезността. Ако вашето технологично решение всъщност не реши истински проблем, нямате шанс да спечелите потребители.

С Nano имаме нещо уникално с нашите без такси и незабавни транзакции в децентрализирана мрежа. За да бъдат приети като дигитални пари, потребителите трябва да имат опит, подобен на съществуващите технологии за плащане, опит като нас, който предлагаме – лесен за използване, без чакане и без объркващи такси. Когато се има предвид, че това е в децентрализирана мрежа, това наистина решава проблем за потребителите, за бизнеса и за света.

Ерик:

Ако някоя крипто може да замени биткойн в доминиращата му позиция, каква крипто би била тя? И защо?

Колин:

Предвиждането на пазара е изключително трудно и с толкова много „конкуриращи се“ криптовалути е невъзможно да се каже коя от тях би могла да заеме доминиращата позиция на Биткойн. В крайна сметка искаме светът да има достъп до решения за цифрови пари, които са екологични, лесни за използване и достъпни възможно най-широко. Ето защо ние изградихме Nano и затова продължаваме да го подобряваме ден след ден.

Благодаря за четенето, Changellions! Абонирайте се за нашите социални медийни канали, за да не пропускате нови интервюта от нашата редовна рубрика „Crypto Talk“!

Twitter 

Facebook 

Телеграма 

Reddit

Youtube

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me