Какво е Aave криптовалута?

Aave LEND крипто преглед

Тъй като технологията на блокчейн предлага нови предизвикателства и възможности, екипът на проекта Aave предлага връщане на заемите и как да ги използва в крипто света. Changelly ще ви помогне да опознаете света на проекта Aave, неговата криптовалута, наречена LEND, и системата, която поддържа.

Aave (LEND) Основи

Aave стартира за първи път през 2017 г. под името ETHLend, който също беше платформа за кредитиране. Ребрандирането се случи в края на 2018 г., защото екипът реши да разшири списъка с функции.

Една от основните услуги е Aave Protocol. Стартира през март 2020 г. и означава промяната в стратегията на компанията. Преди ETHLend беше просто децентрализирана P2P платформа за кредитиране. С Aave Protocol обаче този модел премина към кредитиране въз основа на пул. Сега това е услуга с отворен код и без права на попечителство, която позволява на потребителите да създават своите парични пазари, базирани на блокчейн Ethereum.

Сред другите забележителни функции са Flash Loans и Switch Switch.

  1. Флаш заеми позволяват на потребителите да вземат заем без обезпечение, но при условие, че ликвидността се връща в пула за кредитиране преди приключване на транзакцията. Ако това не се случи, транзакцията няма да завърши, като безопасно връща заетите пари в басейна. Това позволява на потребителите да получават пари при бързо известие, за да изплатят бързо.
  2. Превключване на скоростта е функция, която помага на потребителите да се справят с нестабилността на пазара. Това ще позволи превключване между фиксирани / плаващи лихвени проценти. И двете опции имат своите приложения, тъй като фиксираният лихвен процент работи по-добре за активи с висок лихвен процент, докато плаващият работи чудесно с по-нестабилните, което им позволява да играят с нарастването / спада на цената си.

Aave използва токени LEND като вътрешна валута. LEND е токен ERC-20, който намалява таксите и предоставя права за управление на протоколи за интелигентни договори. Притежателите на крипто LEND също могат да гласуват за предложенията на разработчиците и за различните параметри на платформата, като лихвени проценти, нови активи и др. По принцип хората, които държат LEND, участват в развитието на блокчейна като цяло.

История на цените на Aave Token

Aave Lend крипто историческа цена

Крипто Aave (LEND) стартира за първи път на 30 ноември 2017 г. с цена от 0,0177 долара за един токен. Наистина излетя, достигайки своя връх от $ 0.39 на 7 януари 2018 г., но скоро падна до диапазон от $ 0.01-0.02. Цената на крипто токена LEND остана на това ниво до края на април 2020 г., където достигна бичи. Към момента той достигна своя връх на 12 юли 2020 г., като цената беше $ 0,24, най-високата от първоначалния скок.

Къде да купувате и продавате крипто валута LEND

Тъй като крипто LEND наскоро излезе на бичи поредица, с повишаване на цената и пазарната капитализация, повече борси и пазари го добавят към своите листинги. Ето няколко надеждни платформи, където можете да го получите:

  • Binance – една от най-големите платформи за криптообмен на пазара. На Binance можете да обменяте LEND за BTC и ETH, с повече опции за суап.
  • HitBTC – друг основен играч сред криптовалутните борси, HitBTC ви предлага да замените крипто Aave за BTC, но за съжаление в момента няма ETH.
  • Poloniex – на Poloniex можете да замените крипто токена си LEND за BTC и USDT.

Можете да продавате LEND почти на същата платформа, където сте го купили. Когато сметката е готова и монетата е безопасно съхранена, е лесно да изчакате подходящото време, за да получите максимална печалба.

Къде да съхранявате крипто валута LEND

Портфейлите Ethereum ви позволяват да съхранявате крипто LEND. Можете да намерите повечето от тях в нашия списък с най-добрите портфейли на Ethereum. По-долу споменахме най-популярните портфейли:

  • MyEtherWallet – портфейл само за Ethereum, който поддържа всички токени ERC-20, включително LEND.
  • Ledger Nano S – мултивалутен хардуерен портфейл, Ledger Nano, е един от най-популярните модели портфейли. Сигурен, мобилен и лесен за използване.
  • Trust Wallet – мобилен мултивалутен портфейл, наличен за Android и iOS. Позволява ви да държите крипто на ръка, като същевременно ги държите в безопасност.

Обобщение

Това е всичко, което трябва да кажем за Aave (LEND), как работи, къде можете да го вземете и съхраните и как можете да го използвате.

След ребрандирането екипът, който стои зад крипто, успя да добави много функции и услуги: Aave Protocol, Aave Oracle, Uniswap Market, немалко интеграции, както и промяна на лихвите им. Aave обаче не почива на лаврите, както се вижда от тях, актуализиращи Bug Bounties. Това, както и скорошното изпълнение на LEND, ни показват, че Aave crypto има много потенциали, така че следете за още отзиви, свързани с крипто!

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map