Miután 2018-ban durranással indult, az év végére a kriptovaluták úgy buktak, mint egy kártyaház. A kiesés olyan éles volt, hogy a szélesebb piac több mint 700 milliárd dolláros piaci sapkát vesztett. Összességében rémálom volt a befektetők számára világszerte.

Ez azt jelenti, hogy sokan mindig is bullishak maradtak az eszközosztályt irányító alapismeretekkel kapcsolatban, különösen olyan kripto- / blokklánc-projektekről, amelyek kiállták az idő próbáját, és amelyek mögött a folyamatos technológiai fejlődés és a támogató közösségek robusztus kombinációja áll.

Litecoin és Ethereum – azok az altcoinok, amelyeket ma nagyítani fogunk, mind a fronton megfelelnek a számlának.

Mindkét eszköz egy ideje létezik, és általában bizonyos fokú stabilitást mutatnak – viszonylag szólva – ahogy a Bitcoin végighúzódik a szélesebb piacon, miközben erős ingadozásokon megy keresztül.

De vannak-e olyan helyzetben, hogy 2019-ben némi szükséges segítséget nyújtsanak a kriptográfiai közösségnek? Találjuk ki.

Litecoin vs Ethereum: amely várhatóan gyorsabban visszapattan?

Az egyik legrégebbi forgalomban lévő kriptovaluta, a Litecoin először 2011-ben jött létre, mint a Bitcoin villája a MIT / X11 licenc. Jelenleg ez a nyolcadik legnépszerűbb kriptovaluta, amelynek piaci felső határa mindössze körülbelül 1,9 milliárd dollár.

A 2017-es kripto-fellendülés csúcspontján a Litecoin egészen 350 dollárig és tovább nőtt. Azonban több mint egy év késleltetett lassulás későbbi értéke jelenleg körülbelül 32 dollár.

Ár Market Cap Keringő ellátás
Litecoin ~ 32 USD ~ 1,9 milliárd dollár 60+ M LTC
Ethereum ~ 117 USD ~ 12 milliárd dollár 104 + M ETH

Az Ethereum viszonylag fiatalabb a 2014-es nyilvános kiadásával.

Számos tényező miatt, beleértve a kriptovalutákon kívüli felhasználását is, meglehetősen gyorsan felkapaszkodott a kriptográfiai listákra, és a piaci részesedés szerint hamarosan a Bitcoin után a második legnépszerűbb digitális eszköz lett. (Bár jelenleg a harmadik helyen van, miután felülmúlta az XRP).

A mai naptól kezdve az Ethereum ára 120 dollár körül mozog, ami lélekirtóan alacsony annak, aki még 2018. január elején befektetett az eszközbe, amikor az érme elérte a mindenkori csúcs 1400 dollár+.

Ez azt jelenti, hogy a befektetők által feltett millió dolláros kérdés mennyi ideig tart, amíg a Litecoin és az Ethereum visszapattan erről a lefelé irányuló spirálról.

Litecoin vs EthereumA Litecoin és az Ethereum árcsökkenése 2018. jan. Óta [Forrás: sattap.io] Sajnos egyikük sem utal azonnali megtorlásra.

Valójában néhány megfigyelő azt állítja, hogy nagy az esélye annak, hogy a Litecoin és az Ethereum egészen a ~ 2 USD és ~ 10 USD illetve 2019-ben.

Ne feledje azonban, hogy ezeknek az előrejelzéseknek a többsége igen pusztán spekulatív és semmilyen ellenőrizhető / megbízható módszer vagy adat nem támasztja alá őket. Érdemes egy csipet sóval bevinni őket.

Sok múlik a szélesebb kriptopiac stabilitásától

Bár elképzelhető, hogy a szélesebb kriptopiac az elkövetkező hónapokban még jobban be fog ütni, sok befektetési szakértő optimistán vallja, hogy 2019 az az év, amikor a kriptográfia volatilitása végre csökkenni kezd. Az intézményi befektetők várhatóan kulcsszerepet játszanak ebben a frontban.

Kripto volatilitás 2018-banKép: Crypto volatilitás 2018-ban [Sourec: SFOX]

Lehet, hogy a kripto intézményi fázisa már megkezdődött

Számos tényező van abban, amiért sok iparági bennfentes úgy gondolja, hogy az intézményi befektetők valószínűleg nagy számban érkeznek a kriptográfusba 2019-ben, többek között:

 • Számos nagy gazdaság szabályozói mára meg vannak győződve arról, hogy a kriptográfia itt marad, ezért arra készülnek, hogy szabályozási kereteket vezessenek be az ágazat felügyeletére.
 • A digitális eszközök minőségi letétkezelőinek száma folyamatosan növekszik.
 • A crypto határidős ügyletek, határidős ügyletek és derivatívák átvétele egyre nagyobb lendületet mutat.
 • Magas az esélye annak, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete hamarosan engedélyt ad egy kriptográfiai ETF-re, megnyitva a kaput mások előtt is.

Valójában az olyan ipari szakértők, mint Tom Surman (a Minden főváros) azon a véleményen vannak, hogy a kriptográfiai tér már csendesen átcsúszhatott az intézményi szakaszba.

Surman értékelése értelmes, ha figyelembe vesszük, hogy számos Wall Street-i nehézsúlyú, köztük a Goldman Sachs, a Fidelity és a Blackrock, már térdig érnek saját kripto- / blokklánc-vállalkozásaikban. És itt jön az érdekes darab – egy olyan iparban, amelyről ismert, hogy különösen hajlamos a állomány mentalitás elfogultság (olvasható: majom lásd, majom csinál), az e vállalatok által végrehajtott kriptográfiai vállalkozások vélhetően már kiváltották más intézményi szereplők hasonló kezdeményezéseinek láncreakcióját.

Az intézményi befektetők hozzájárulhatnak a piac stabilizálásához a piaci bálnák „lehorgonyzásával”, hatalmas mennyiségű kriptotartás ellenőrzésével, amelyek jelentős következmények nélkül megváltoztathatják / torzíthatják a kriptográfiai árakat..

A lakossági befektetőktől eltérően azonban az intézményi befektetők nem szabadon széles körű manipulációt folytatniuk a piacon – különösen azért, mert a szabályozók ott lesznek, hogy minden lépésüket megvizsgálják.

Ezért az intézményi befektetők nagyobb részvétele valóban előnyös lehet a piac számára azáltal, hogy stabilizálja a fő kriptográfiai eszközök árát.

Litecoin Jóslás 2019-re

Számos oka van annak, hogy optimista legyen a Litecoin 2019-es kilátásaival kapcsolatban. De mielőtt elmélyednénk ebben, tisztázzunk pár dolgot:

 • A Bitcoin, kezét lenyomva, a belátható jövőben is a legkiemelkedőbb digitális eszköz marad.
 • A szélesebb piac 2019-es teljesítménye, beleértve a Litecoin teljesítményét is, eredendően a világ legnépszerűbb kriptójának teljesítményétől függ.

Mivel az árak stabilizálódnak egy nagymértékben szabályozott kriptográfiai gazdaságban, az intézményi befektetők nagyobb mértékű részvételével, a Bitcoin egy második növekedési hullámnak lehet tanúja.

Nak nek idézet Joel Kruger, az LMAX Exchange pénzstratégája:

“[….] Óriási lehetőség rejlik a decentralizált, digitális, peer to peer valutában, és amint tisztábban kezdjük látni a lehetőségeket, a Bitcoin visszanyeri lábát, és visszatér a kereskedéshez a csúcsra.”

„Ez egy olyan kilátást hagy bennünk a 2019-es Bitcoin számára, amely az év első felében tovább folytathatja a gyengeséget, mielőtt a piac végleg stabilizálódna, és elindulna visszafelé a kriptó lenyűgöző második hulláma előtt eszközök. ”

Mint mindig, a Bitcoin hálózat bármely pozitív fejleménye közvetlenül a Litecoin teljesítményének megugrásához vezet. Nem csak azért, mert a Bitcoin növekedése végül a Litecoinra, vagy ami azt illeti, az összes főbb kriptovalutára, de a Bitcoin skálázhatósági problémái miatt is.

Amikor a piac felfut, és a Bitcoin folyamatosan növekszik, a Bitcoin hálózatban a hozzáadott forgalom általában eltömíti a rendszert, és magasabb tranzakciós díjakhoz vezet. Ilyen esetekben a Litecoin a gyorsabb blokkolási idejével és az alacsonyabb tranzakciós díjakkal feltétlenül a szokásos Bitcoin forgalom jelentős részét vonja be saját hálózatába.

Sőt, nagyobb likviditása és gyorsabb tranzakciós sebessége miatt (2,5 perc a Bitcoin 10 percével szemben) a Litecoin sokkal alkalmasabb kisebb tranzakciókhoz, ami viszont varázsát adja mindennapi használhatóságának, például élelmiszerboltok vásárlásakor..

Egyéb tényezők, amelyek a Litecoin iránti megnövekedett keresletre utalnak 2019-ben:

 • A Litecoin bányászata (vitathatatlanul) kényelmesebb az új Proof of Work algoritmus miatt.
 • Kevésbé illékony, mint a többi fő kriptó.
 • A felhasználók könnyen atomcserélhetnek a Bitcoin és a Litecoin között.
 • A Litecoin kompatibilis a Villámhálózattal, amely tovább növeli sebességét.
 • Szinte az összes hardvertárca támogatja.

És végül csak 84 millió Litecoin token lesz, amelyekből már több mint 60 millió token van forgalomban. Ez azt jelenti, hogy a Litecoin fokozatosan egyre ritkábbá válik, mondjuk Etherhez és a legtöbb más kriptóhoz képest.

Természetesen még mindig messze vagyunk attól, hogy tanúi lehessünk a Litecoinnak, hogy kimerítsük az ellátási korlátokat, de ez nem akadályozza meg a stratégiai befektetőket abban, hogy értékes hosszú távú befektetési lehetőségként tekintsenek rá.

Ethereum előrejelzései 2019-re

Az Ethereum értékének közel 90% -át leadta éves összehasonlításban a sajtóidőszakhoz viszonyítva. Ez óriási veszteség – talán a legrosszabb teljesítmény az összes főbb virtuális pénznem között a jelenlegi lassulás kezdete óta.

A fényesebb oldalon, a Litecoin-nal ellentétben, az Ethereum nem kriptovaluta keresztül-kasul. Emellett platformként működik, amely megkönnyíti az „intelligens szerződéseket”, amelyet az Ethere, az Ethereum hálózat natív kriptovaluta eleme hajt..

Az intelligens szerződésekről további információkat talál az Ethereum intelligens szerződések működéséről szóló részletes tudósításunkban, de röviden: az Ethereum jelenleg a legnépszerűbb intelligens szerződéses platform a növekvő verseny ellenére.

Nagyszámú vállalat és szervezet használja az Ethereum intelligens szerződéseit saját termékek létrehozásához. Ez az igény létfontosságú ahhoz, hogy az Ethereum megtartsa a befolyást a világ első három kriptója között. A platform növekvő használatával fokozatosan egyre több mozgást von maga után, ami viszont növeli a kriptopénz árát is.

A zuhanó árak ellenére 2019 várhatóan izgalmas év lesz az Ethereum számára. Különösen, ha figyelembe vesszük, hogy a várva várt konstantinápolyi keményvilla valamikor 2019 február végén fog ütni. Amint ez megtörténik, az átlagos blokkidő megugrik, és valószínűleg a nehéz bombát körülbelül fél percre fogja tolni..

További jelentős fejlesztés lesz az Ethereum 2.0, amely magában foglalja a Casper frissítést, a következő generációs tétbiztosítási algoritmust a hálózatban, valamint a szilánkok hozzáadását.

A ConsenSys vezérigazgatója és az Ethereum társalapítója, Joseph Lubin szavai szerint ezek a finomabb részletek sokkal jobban tükrözik az Ethereum hálózat lehetőségeit, mint a piaci kapitalizációs statisztikák.

A piaci korlát nem tükrözi az aktivitást. A decentralizált hálózatok nőnek.

-10B + napi API-kérést szolgál ki @infura_io

-1M+ @ trufflesuite letöltések

-1M+ @metamask_io letöltések

-12 000+ élőben @Ethereum csomópontok

-48 millió + egyedi #Ethereum címek

-3x @LinkedIn #blokklánc álláslehetőségek

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 2018. december 1

Végső szavak

Tehát ez egy áttekintő áttekintés néhány fő fejlesztésről, amelyeket 2019-ben a befektetők elvárhatnak a Litecoin-tól és az Ethereumtól. Ami az árjóslatokat illeti, szándékosan kerültem a konkrét számok megemlítését, mert a volatilis kriptopiacon hosszú távú előrejelzéseket felesleges használni, , minden attól függ, meddig stabilizálódik a piac.

Ez azt jelenti, hogy az alapok jelenleg mind a Litecoin, mind az Ethereum számára erősek, vagyis amikor a piac végre visszapattan, mindkét érme ott lesz a következő növekedési hullám élén a Bitcoin mellett.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me