Много се е променило, откакто Blockchain излезе на сцената. Криптовалутите се родиха и концепцията за забогатяване имаше фейслифт. Съвсем наскоро много хора имат криптовалута, за да благодарят за новооткритото си богатство, а не за империя на недвижими имоти.

Да, фондовите пазари все още са добра инвестиция, но с помощта на технологията Blockchain в играта за инвестиране се появи нещо ново и това е биткойн. По време на създаването си не струваше почти нищо, но сега струва 8 200 долара за биткойн по време на писането. Никой не видя да идва – с изключение на няколко. Сега тези хора са се превърнали в елит, благодарение на неочакваното покачване на стойността на Bitcoin и други криптовалути.

Ето някои от най-богатите крипто милиардери в света, според Forbes:

  1. Крис Ларсен

Крис Ларсен седи отгоре Най-богатите хора на Forbes в света на криптовалутата. Съоснователят Ripple се изплати, тъй като сега има обща нетна стойност от около 7,5 до 8 милиарда долара. Той е Станфорд MBA и ветеран оператор в Силициевата долина. Повечето от крипто богатствата му идват от Ripple, компания, която той споделя със съоснователя Джед Маккалеб.

Съобщава се, че Ripple контролира 60% от общото предлагане на XRP в света. Това са 61 милиарда от съществуващите 100 милиарда XRP! Форбс изчисли крипто богатството на Ларсен, като добави своя личен XRP със своите 17% акции. За някои от вас, които не знаят, XRP токенът на Ripple в момента се оценява на колосалните 410 милиона долара.

  1. Йосиф Любин

Джоузеф Любин, бивш софтуерен инженер по роботика, се превърна в един от най-богатите (поне в крипто света). С нетна стойност от 1 до 5 милиарда долара.

Съосновател на Ethereum, след като реализира пълния потенциал на крипто, той основа ConsenSys, огромна компания за студио, която има за цел да подобри допълнително екосистемата Ethereum. Повечето крипто анализатори вярват, че той държи най-голямото количество Ethereum в света, след като се говореше, че има криптовалута на стойност 10 милиарда долара. Интересното е, че той отрича подобни твърдения.

  1. Changpeng “CZ” Zhao

Китайците са известни като пионери в търговията от хилядолетия. Но сега тази технология взе връх; изглежда нищо не се е променило за тях. Те все още са доста добри в това! Такъв пример е Changpeng “CZ” Zhao, който е третият най-богат криптомилиардер с оценка на криптова стойност от 1,1 до 2 млрд. Долара.

Това, което го катапултира до крипто богатството, беше рисков капиталист, с когото той редовно играеше покер. В крайна сметка той купи цялата идея за биткойн и в процеса продаде дома си в Шанхай, за да влезе ол-ин в него.

За щастие този хазарт се отплати, тъй като сега той притежава най-голямата крипто-борсова компания в света, Binance. Той обслужва 1,4 милиона транзакции в секунда и в момента има 6 милиона активни потребители. Те също така поддържат над 120 криптовалути, заедно с 240 търговски партньори и над 100 портфейла.

  1. Тайлър и Камерън Уинкълвос

След това са скандалните близнаци Уинкълвос, за които е най-известно, че са получили 65 милиона долара, след като спечелиха съдебното дело срещу предполагаемата открадната идея за социална мрежа на Facebook. Някои го смятаха за своя чар за късмет, защото оттогава се случиха велики неща. Един от тях е техният късмет или може би далновидност с биткойните.

Бившите олимпийски гребци държаха своите биткойни от 2013 г., въпреки че преживяха „Голямата депресия“ на криптовалутата, където стойността й спадна с 80%. Но това не замърси убеждението им, че някой ден ще ги направи криптомилиардери. За щастие се случи точно това, тъй като всеки от тях сега има крипто нетна стойност от 900 до 1,1 милиарда долара.

Тяхната доходоносна компания за обмен на криптовалути, Gemini, също е допринесла много за техния крипто успех. В момента Gemini обработва транзакции на стойност 300 милиона долара всеки ден. Експертите прогнозират, че стойността на Близнаците ще се увеличи в дългосрочен план и дори може да надвиши криптохолдинга на близнака.

  1. Матю Мелън

Пътят на бившия председател на Републиканската партийна финансова комисия Матю Мелън до 5-то място на най-богатите криптодържатели на Forbe е история за изкупление. Мелън се бореше с наркоманията и смяташе, че всяка надежда е изчезнала, докато не се натъкне на XRP.

В крайна сметка той се вманиачил по въпроса и дори накарал семейството си да мисли, че отново се е дрогирал. За щастие тази мания даде плод, тъй като текущата му нетна стойност е около 900 милиона до 1 милиард долара. Сега той живее пищно, наемайки луксозен дом в Лос Анджелис за 150 000 долара на месец.

Какво мислите за най-богатите криптомилиардери на Forbes? Мислите ли, че богатството им ще продължи, знаейки колко нестабилни са криптовалутите? Изключете звука в коментарите по-долу!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me