Докато сте в крипто пространството, като запазвате своята криптовалута в безопасност, стои на първо място сред други правила. Тук, в Changelly, ние непрекъснато се опитваме да ви предоставим изчерпателни образователни статии, така че да можете да бъдете актуализирани за крипто важните неща.

Понастоящем Litecoin (LTC) е класиран като номер седем глобални криптовалути по отношение на пазарната капитализация (според coinmarketcap). Криптовалутата LTC е разпознаваема извън крипто индустрията и продължава да набира скорост. Затова решихме да наблюдаваме най-добрите портфейли на Litecoin, които да използваме през 2020 г..

Основи на криптовалутата Litecoin (LTC)

Чарли Лий

Ако разглеждаме Bitcoin (BTC) като „цифрово злато“, тогава Litecoin може да бъде наречен „цифрово сребро“. Всичко започна през 2011 г., когато бивш служител на Google Чарли Ли реши да създаде цифрова валута с по-голямо максимално предлагане (84 милиона LTC срещу 21 милиона BTC) и блокчейн, който ще има по-бърза пропускателна способност и създаване на блок (2,5 минути на блок срещу 10 минути / блок в биткойн). И все пак LTC е производно на BTC. Не може да се разглежда като абсолютно твърда или мека вилица на Биткойн поради определени характеристики, все пак неговият код определено е вилица на BTC.

Litecoin е един от най-ранните алткойни в крипто индустрията. През 2017 г. LTC прие прословутото внедряване на SegWit, което доведе до създаването на друга вилица на Биткойн – Bitcoin Cash (BCH).  

LTC достигна най-високата си цена на 23 декември 2017 г., когато достигна $ 375 за 1 LTC. Цената се променя драстично през 2018 г., но монетата може да оцелее в крипто зимата. Към 29 юни цената на Litecoin (LTC) е $ 41,37, с пазарна капитализация от над 2,6 милиарда долара.

За какво е криптовалутата Litecoin (LTC)?

Най-добрите Litecoin (LTC) мобилни и настолни портфейли

Freewallet

Семейството дигитални портфейли Freewallet е безопасен и удобен начин за съхранение, получаване и обмен на над 100 криптовалути.

Моментални и безплатни транзакции (в рамките на екосистемата Freewallet), многоезична поддръжка и функция, която ви позволява да купувате криптовалута с банкова карта незабавно Freewallet мъдър избор по отношение на солидни крипто портфейли.

LTC Freewallet не изисква да направите резервно копие или да синхронизирате блокчейна с портфейла – екипът на Freewallet вече се е погрижил за това. Изтеглете портфейла от AppStore и GooglePlay, съответно за iOS и Android устройства, и пазете LTC в безопасност.

Коиноми

коиноми

Коиноми е портфейл за криптовалута, доверен от милиони потребители по целия свят. С оглед на естествения интерфейс и удобния дизайн, Coinomi подобрява изживяването на потребителите, като същевременно позволява ефективен и прозрачен начин за управление на цифровите активи.

Изпращайте, получавайте и обменяйте Litecoin в един цифров портфейл и не се притеснявайте за сигурността на вашите LTC средства. Поради силното криптиране и криптографията, вашите активи ще останат в безопасност. Частните ключове никога няма да напуснат вашето устройство, което осигурява изключително сигурен начин за съхранение на LTC. Портфейлът е достъпен за мобилни устройства с iOS и Android.

Приложението за настолни компютри Coinomi има същите функции като своята мобилна версия, но изглежда по някакъв начин е по-завършено. След като приложението е инсталирано, можете да синхронизирате мобилния си портфейл Coinomi с настолния. Проследявайте всичките си транзакции на екран на вашия компютър. Приложението е достъпно за три основни операционни системи – Windows, macOS и Linux.

работен плот на портфейла на coinomi

Изход

Изход е надежден мобилен и настолен портфейл, който осигурява не само гладък и интелигентен дизайн, но и специална поддръжка 24/7, графики на живо за проследяване на любимите ви валути и висок стандарт на криптовалутна сигурност.

изход мобилен

Съхраняването на LTC в Exodus означава, че можете да управлявате активите си, където и да се намирате – екипът зад проекта непрекъснато надгражда цифровия портфейл, за да премахне всякакви уязвимости. Портфейлът е съвместим с хардуерния портфейл Trezor, който позволява на потребителите да управляват LTC криптовалута.

Силно се препоръчва да използвате настолна версия на Exodus, когато работите на вашия компютър. Портфейлът осигурява интуитивен интерфейс и множество уроци за настройка на портфейла. Дори ако никога не търгувате на истинска борса за криптовалута, Exodus ви помага да сменяте LTC и други криптовалути само с няколко кликвания. Следващото издание на настолно приложение е насрочено за 2 юли 2020 г. Предлага се за Windows, macOS и Linux.

изход litecoin

Най-добрите уеб портфейли на Litecoin (LTC)

Моля, вземете под внимание, че уеб портфейлите се считат за удобен, но не толкова сигурен начин за съхранение на криптовалута. Онлайн портфейлите са по-лесни за компрометиране и хакване.

LiteVault

Според името, LiteVault има за цел да осигури безопасността на трезора и ефективността на онлайн цифров портфейл.

LiteVault не съхранява вашите лични ключове, което означава, че платформата не може да осъществи достъп до вашите средства. Проектът е с отворен код, така че всеки, който иска да провери редовете на кода, може да направи това на GitHub.

litevault

Когато използват този LTC уеб портфейл, потребителите не трябва да изтеглят пълната блокчейн на Litecoin, като по този начин намаляват времето за пълна настройка на портфейла (в момента отнема по-малко от 10 минути).

Най-добрите хардуерни портфейли за Litecoin (LTC)

Безкрайната борба между Ledger Nano и Trezor е наистина грандиозна и кара двете компании да се движат бързо напред. В стремежа си да привлекат колкото се може повече потребители, Trezor и Ledger Nano работят усилено, за да донесат най-добрите хардуерни устройства за съхранение на Litecoin (LTC) и стотици други криптовалути.

Ledger Nano срещу Trezor – Сравнение на хардуерните портфейли

Ledger Nano X / S

Ledger Nano е постоянен участник в нашите статии. Доставяйки високо ниво на сигурност, възможност за съхраняване на над 1000 цифрови активи и компактен начин за съхранение на криптовалута, Ledger Nano X / S е задължително устройство през 2020 г..

книга нано

И двата модела Ledger Nano X и Ledger Nano S позволяват на потребителите да съхраняват LTC безопасно и по стилен начин. Като бонус Litecoin (LTC) е една от 26-те крипто монети, поддържани от Ledger Live. Функцията позволява безпроблемно закупуване на криптовалута, залагане на криптовалута и много други. Управлявайте своя LTC, докато сте сигурни за неговата сигурност.

Трезор

Друго безопасно място за вашето криптовалутно съхранение като цяло и по-специално Litecoin (LTC) е Trezor. Малко преносимо устройство разкрива интуитивен дизайн и изключително сигурен начин за съхранение на LTC.

портфейл trezor

Trezor позволява функция за офлайн архивиране, което означава, че можете да възстановите достъпа до средствата си в случай на загуба на устройство. Когато е настроен за първи път, портфейлът създава вашето лично семе за възстановяване с дължина от 12 до 24 думи. Този цифров портфейл перфектно работи за крипто начинаещи и за тези, които искат да бъдат абсолютно сигурни в безопасността на своите монети.

Най-добрите хартиени портфейли за Litecoin (LTC)

Наскоро обяснихме как хартиените портфейли работят за BTC и BCH. Но нека си признаем, никога не е късно да освежите паметта.

Портфейлът за криптовалута е лист хартия с отпечатан публичен / частен / QR код. Изненадващо, това е една от най-безопасните опции за съхраняване на цифрови активи, включително Litecoin (LTC). Той съхранява криптовалута офлайн (студено съхранение), така че портфейлът е почти невъзможен за хакване (освен ако не го компрометирате нарочно).

Хартиеният портфейл обаче трябва да се третира като най-скъпото нещо, което всъщност е. Веднъж повредени / разкъсани на парчета / … няма да можете да възстановите достъпа до вашите средства. Силно се препоръчва да ламинирате хартиения си портфейл и да го съхранявате на сигурно и сухо място.

Litecoin хартиен портфейл

Как да настроите Litecoin (LTC) хартиен портфейл?

Независимо от криптовалута, за която искате да създадете хартиен портфейл, правилата за безопасност са както следва:

  • Проверете устройството си с антивирусен софтуер. Уверете се, че на вашия компютър / мобилно устройство липсват програми за злонамерен софтуер;
  • Изтеглете генератор на хартиени портфейли и повторете стъпка 1;
  • Когато генераторът бъде изтеглен, изключете вашата интернет връзка;
  • Генерирайте LTC хартиен портфейл, запишете или отпечатайте вашите публични и частни ключове;
  • Изтрийте последните си пари в браузъра и сканирайте отново устройството си с антивирусен софтуер;
  • Ето хартиен портфейл, който съхранява вашите LTC средства по студен / офлайн начин.

Най-добрите услуги за генериране на хартиен портфейл Litecoin са:

Liteaddress.org, WalletGenerator.

Долна линия

Любезно ви напомняме, че преди да се доверите на своите LTC или други средства на който и да е цифров портфейл, не забравяйте да направите собствено проучване. Всички LTC портфейли, събрани по-горе, имат прилична репутация и предоставят безупречно обслужване. Надяваме се нашите читатели да намерят идеалния дигитален портфейл за съхранение на LTC през 2020 г., тъй като изглежда, че Litecoin има за цел да засили позициите си.

LTC може да се придобие на множество платформи за обмен, включително Binance, HitBTC и др. Но какво по-хубаво от това да закупите Litecoin незабавно с кредитна карта (Visa, Mastercard), банков превод или ApplePay? Тук в Changelly можете бързо да замените LTC на над 160 криптовалути или лесно да закупите Litecoin с всички опции за плащане по-горе.

Относно Changelly

Changelly е незабавна услуга за незабавна обмяна на криптовалути, която действа като посредник между крипто борсите и потребителите, като дава възможност на последните да обменят над 160 криптовалути при най-добрите пазарни курсове. Changelly предлага своя API и адаптивна джаджа за плащане към всяка крипто услуга, която иска да разшири своята аудитория и да внедри нови опции за обмен.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me