Откакто Сатоши Накамото въведе биткойн (BTC), крипто индустрията възприе много други ценни и първокласни децентрализирани проекти. Digibyte (DGB) застава твърдо сред разпределените счетоводни книги, които успяват да вземат най-доброто от Биткойн и да добавят нови решения към крайния продукт.

Changelly се опитва да предостави изчерпателни основи на крипто за по-добро разбиране на крипто и блокчейн индустриите. Ще наблюдаваме добива на DigiByte (DGB). Как да настроите Digibyte майнинг платформа? Какво представлява софтуерът за копаене Digibyte? Какво е хардуер за хардуер на Digibyte? Нека ги покрием всички.

Как да добивам криптовалута: Основи 

Основи на DigiByte (DGB)

Проектът за криптовалута Digibyte (DGB) беше представен през 2013 г. със страхотна идея зад него: да създаде ултрасигурна блокчейн и да осигури на миньорите справедлива и независима среда за добив. Първият (генезисен) блок Digibyte е добит в началото на 2014 г. и оттогава новата блокчейн въвежда множество революционни решения. Digibyte беше един от първите децентрализирани проекти за внедряване на технологията SegWit (която по-късно доведе до добре познати биткойн вилици) за по-бърза пропускателна способност на транзакциите.

Говорейки за предимствата на DigiByte (DGB) пред BTC, първият е способен да обработва над 1066 транзакции в секунда, докато потвърждението отнема около 15 секунди, което е 40 пъти по-бързо, отколкото в биткойн мрежата.

Digibyte е монетна монета, която използва протокола Proof-of-Work (PoW), за да постигне консенсус между възлите. Това, което отличава DGB от другите PoW крипто активи е, че Digibyte използва пет различни алгоритми за хеширане, включително Sha256, Scrypt, Skein, Qubit и Odocrypt. Такова разнообразие от методи за копаене цели да осигури богат избор от типове добив (например ASIC добив, GPU добив и CPU добив). В крайна сметка този факт ще привлече много потребители с различни платформи за копаене Digibyte, като по този начин ще даде възможност за истинска децентрализация в мрежата.

Преглед на монети в Digibyte (DGB): Цифровият актив от следващото поколение

Ако решите да се захванете с копаене Digibyte, уверете се, че сте оборудвани с всички необходими инструменти: хардуер за копаене Digibyte, софтуер за копаене Digibyte, цифров портфейл Digibyte. Ако не искате да добивате самостоятелно DGB, има голям брой пулове за копаене Digibyte, които ще споделят изчислителната мощност с вас.

DigiByte (DGB) Минен хардуер

DGB GPU CPU копаене

Както бе споменато по-горе, различни алгоритми за копаене осигуряват свобода на избор по отношение на подходящите Digibyte майнинг платформи. Текущата ситуация с Digibyte позволява само ASIC и FPGA добив. Към момента добивът на GPU Digibyte е много нерентабилен. Общността на Digibyte твърди, че този вид добив не отговаря нито на новодошлите, нито на професионалните миньори. Извличането на GPU Digibyte ще бъде възможно (прочетете: по-изгодно) след дългоочакваното внедряване на ProgPoW.

Ако сте дългосрочен майнер на Bitcoin (BTC), тогава опцията за копаене на DGB ASIC вероятно ще работи за вас, тъй като знаете всички нюанси на такъв миньор. Извличането на Digibyte с ASIC е бърз начин да получите DGB. Трябва обаче да се има предвид, че всеки ASIC майнер е съобразен с определен протокол.

Най-добрият хардуер за копаене на Digibyte (DGB)

Алгоритъм ASIC Майнер Хешрейт Разходи
DGB Scrypt

Bitmain Antiminer L3 ++ (ASIC) 596 MH / s ~ $ 299 – $ 500
DGB Sha256

Bitmain Antiminer S19 Pro (ASIC) 110 TH / s

~ 4000 долара
Bitmain Antiminer T17 + 58TH (ASIC) 58 TH / s ~ 1400 долара
DGB Qubit

Байкал BK-G28 (ASIC) * 28 GH / s ~ 380 $ – 1000 $
DGB Skein

BlackMiner F1Mini (FPGA) 420 MH / s ~ 140 долара+

* Baikal BK-G28 (ASIC) – единственият ASIC майнер, който поддържа 8 алгоритми за хеширане (X11, Quark, Qubit, Myriad-Groestl, Nist5, Skein, X11Gost, Groestl).

Софтуер за копаене DigiByte (DGB)

настройка на nicehash ASIC

Вече наблюдаваме хардуер за копаене на Digibyte ASIC. За да копаете правилно DGB с ASIC хардуера, всичко, от което се нуждаете, е да въведете идентификационните данни на вашия майнинг пул, когато настройвате ASIC. Ако искате да свържете вашето ASIC устройство с определена платформа за добив, например NiceHash, можете да посетите уебсайта на платформата, за да генерирате адреса. Уверете се, че сте получили достоен портфейл на Digibyte.

Топ 5 портфейла от Digibyte (DGB)

DigiByte (DGB) Майнинг пулове

Майнинг пулът е обединена група от миньори, които споделят изчислителни ресурси помежду си, за да намерят и добавят следващия блок към блокчейн. Докато избирате правилния пул за копаене на Digibyte, уверете се, че сте проверили всички жизненоважни подробности: надеждността на пула, комисионните за пула, опциите за награда на пула и т.н..

Обяснени пулове за копаене

Както виждаме по-горе, Digibyte добивът изисква ASIC майнери през повечето време. Следователно, за да започнете да копаете DGB, ще трябва да изберете пул за копаене, за да предоставите неговата информация, докато настройвате ASIC майнер. Всеки протокол Digibyte има собствен пул за копаене, който работи усилено, за да поддържа и развива блокчейна.

Протокол Минен басейн
Sha256 DigiHash (официален DGB пул за копаене)

P2Pool

f2Pool

Скрипт DigiHash

f2Pool

FairPool

Skein DigiHash

f2Pool

Хеш басейн

Qubit f2Pool

DGB-SonicPool

Миньори пул ЕС

Одокрипт DigiHash

f2Pool

Басейн BlackMiner

Изгодно ли е да се копае DigiByte (DGB)?

Текущата награда за блок е 581,77 DGB. Рентабилността на DGB копаенето зависи от избрания миньор. Вече споменахме, че в момента добивът на GPU и CPU не е печеливш. Извличането на Digibyte с устройство ASIC изисква значителни финансови инвестиции.

Всеки процес на добив изисква и разходи за електроенергия. Майнинг калкулаторите са полезни инструменти, когато става въпрос за рентабилност на копаенето. Винаги, когато решите да копаете DGB, разумно е да проверите ефективността на вашата минна платформа, разходите за електричество и т.н..

Преглед на минни калкулатори

Долна линия

Опитахме се да предоставим основите на Digibyte (DGB) за копаене с прости, но всеобхватни термини. Преди да се потопите в основите на Digibyte за копаене, не забравяйте да направите собствено проучване. Надяваме се, че вашето DGB копаене ще бъде гладко и печелившо. Ако не искате да похарчите цяло състояние за скъпи платформи за копаене на Digibyte, винаги можете да си купите DGB и 160+ други крипто активи в Changelly. Налични опции за плащане: кредитни карти (Visa, Mastercard), банкови преводи и Apple Pay.

Относно Changelly

Changelly е незабавна услуга за незабавна обмяна на криптовалути, която действа като посредник между крипто борсите и потребителите, като дава възможност на последните да обменят над 160 криптовалути при най-добрите пазарни курсове. Changelly предлага своя API и адаптивна джаджа за плащане за всяка крипто услуга, която иска да разшири своята аудитория и да внедри нови опции за обмен.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me