Ha töltött egy kis időt a blokklánc űrben, valószínűleg hallottál embereket beszélni technikai elemzés, vagy „TA.” Sokan, akik TA-t végeznek, hatalmas követéseket gyűjtenek a kriptográfiai Twitteren vagy a Reddit-en, ahol ők bemutassák jóslataikat követőiknek.

Bár senki sem tudja, hogy a piac melyik úton halad igazán, a technikai elemzés remek módszer erre értékelje az árműveletet és trendet kriptovaluta grafikonon. A TA lehetővé teszi a jó belépés vagy kilépési pont pozícióidhoz. De először vizsgáljuk meg, mi is a technikai elemzés valójában.

Mi a technikai elemzés?

A kriptovaluták technikai elemzését a elemzők megjósolni az árakciót és irányt érme a jövőben. A technikai elemzés az érme történelmi árain és mennyiségén alapul, és az elemzők remélik, hogy pontosan megjósolják hogy a valutát meg kell-e venni, tartani vagy eladni-e. Röviden, a TA szakértői úgy vélik, hogy egy eszköz korábbi kereskedelme jelezheti annak jövőbeni ármozgásait.

Ha vásárol, elad vagy tart?

Az ügyes technikai elemzők képesek voltak rá szép nyereséget termel a … val várható volatilitás ami a kriptopiacokon fordul elő. Vannak olyan technikai elemző rendszerek és automatizált kereskedési szoftverek is, amelyek technikai mutatókra támaszkodva kereskednek és profitot termelnek.

A legtöbb TA kereskedési stratégia az alapú a feltevés az a kriptovaluta a piacok trendekben mozognak. Ezeket a trendeket később megvizsgáljuk, például a mozgó átlagokat, de lényegében a TA szakértői úgy vélik, hogy a titkosítási árak általában követni fogják rövid, közepes és hosszútávú a múltban ciklikusan bekövetkezett tendenciák.

Bár a kriptopiac mindennap szabálytalannak tűnhet, a kriptopénzek hajlamosak mind szélesebb körű tendenciát követni, bika vagy medve piac, akárcsak a hagyományos értékpapír-piacok.

Bika vagy Medve piac

Fontos, hogy ne keverjük össze a technikai elemzést alapvető elemzés – amely a elveket, üzleti gyakorlatok, csapat, és pénzügyek egy kriptovaluta projektet, és nem csak annak kereskedelmét. Hosszú távú befektetések esetén, hónapok vagy évek alatt, érdemes inkább az alapvető elemzéseket vizsgálni, nem csak a technikai elemzéseket.

Íme a legfontosabb 6 mutató a kriptokereskedelemhez és a technikai elemzéshez:

Mozgó átlagok

Mozgó átlagok a legegyszerűbb és a legszélesebb körben alkalmazott műszaki mutatók. A mozgó átlag, amint a neve is mutatja, egy mozgó átlag, amelyet az érme múltbeli árának egy részhalmazából számolnak.

Mozgó átlagok

Például, ha az időszak 3, az MA első értéke az első három kriptográfia átlagának lesz; a második érték a kriptográf második-negyedik értékének átlaga lesz; stb. A kriptovaluták esetében különböző mozgóátlagok vannak, például az egyszerű mozgóátlag (SMA), exponenciális mozgóátlag (EMA), súlyozott mozgóátlag (WMA), és a volumen mozgó átlaga (VMA).

A kereskedők ezeket a mozgó átlagokat használják megérteni az ár trendjét és ennek megfelelően hoz kereskedési döntéseket. Ezeket más technikai mutatókkal együtt használják az előrejelzés pontosságának javítása érdekében. Mivel a mozgó átlagok sima vonalként jelennek meg a diagramon, így azok elkészülnek könnyen meghatározható az ártrend iránya. A volumen mozgó átlaga abban különbözik a többitől, hogy nem az ár, hanem ehelyett az érmék kereskedési volumene.

Relatív erősségi index (RSI)

Az RSI az 0 és 100 között ingadozó mutató. Ez a mutató megkísérli megjósolni, hogy egy valuta túlvásárolt vagy túlértékesített-e. Az elképzelés az, hogy ha az érmét túlvásárolják, fennáll annak az esélye, hogy leesik. Az RSI meghatározásához meg kell számítsa ki a relatív szilárdságot (RS), mint az átlagos nyereség és az átlagos veszteség aránya.

Általában egy 14 időszakot meghaladó kriptovalutát használnak az átlagos nyereség és veszteség kiszámításához. Amikor az RSI van 70 felett, állítólag az érme túlvásárolt, ami azt jelenti, hogy az ár csökkenni kezdhet; ha az RSI az 30 alatt, az érme állítólag túladott és elkezdhetett emelkedni.

Mozgó átlag konvergencia divergencia (MACD)

A MACD az egyik legszélesebb körben használt és megbízható abszolút ár oszcillátorok kint. Két exponenciális mozgó átlag elemzésével próbálja megjósolni az árképzést: rövid távú (12 napos) és hosszú távú (26 napos) egy jelvezeték mellett (kilenc napos EMA). Az előrejelzéseket a három vonal keresztezésének vizsgálatával végezzük. Ez a három árperiódustól való függés állítólag az átlagosnál jobb pontosságot ad a MACD előrejelzéseinek.

Sztochasztikus oszcillátor

A kriptovaluták támogatási és ellenállási szintjei vannak, amelyek megszakadásakor gyakran oda vezet, hogy az ár lényegesen alacsonyabbra vagy magasabbra mozog. A sztochasztikus oszcillátor ezeken a támogatási és ellenállási szinteken alapul. Az RSI-hez hasonlóan a sztochasztikus oszcillátor is 0 és 100 között mozog. Amikor az oszcillátor mozog 80 felett, jelez túlvásárlás, és ezért az érmék ára várhatóan csökken. Hasonlóképpen az értékek 20 alatt jel túlértékesítés és az áremelkedés.

Bollinger zenekarok

A Bollinger-szalagok egyfajta mutató, amelyet áthúznak az árdiagram nak nek jelezzék volatilitását. Ez a mutató három sorból áll:

  • Medián vonal (általában 20 perces exponenciális mozgóátlag)
  • Egy felső görbe (mediángörbe + a szórás kétszerese)
  • Alacsonyabb görbe (mediángörbe – a szórás kétszerese)

Ezek a zenekarok kiterjed és szerződés, jelezve az érme árának ingadozását. Például, amikor a sávok összehúzódnak, kevésbé ingatag, állandó ármozgást jeleznek. A sávok bővítése ingatagabb helyzetet jelez. Az árat érintő felső és alsó sáv szintén túlvásárlást és túlértékesítést jelez.

Bollinger zenekarok – Forrás: Shutterstock.com

Használjon Bollinger szalagokat és egyéb műszaki mutatókat a következetes kereskedési rendszer hogy hatékony lehet.

Érdekes módon, John Bollinger, a Bollinger Bands feltalálója a közelmúltban élénk érdeklődést mutatott a kriptopiacok iránt.

Irányított mozgás index (DMI)

A DMI egy olyan mutató, amelyre kifejlesztették spot ártrendek (következetes felfelé vagy lefelé irányuló mozgások). Az RSI-hez és a sztochasztikus oszcillátorhoz hasonlóan a DMI-t is 0 és 100 között ábrázoljuk. A DMI három görbével rendelkezik:

  • ADX (átlagos iránymutató)
  • DI+
  • DI-

A DI + és DI- értékeket a magas, alacsony, és közeli értékek az elmúlt időszakok. Az ADX görbe ezeket az értékeket veszi fel és normalizálja EMA-val. A DMI segítségével kiszámíthatja a trend erőssége és a megfelelő időben lépjen be és lépjen ki. A DMI azonban a lemaradó mutató, ami azt jelenti, hogy csak akkor fogja azonosítani a trendet, ha a trend már elkezdődött.

A műszaki elemzés mindig helyes?

Míg sok TA technikát kipróbáltak és gyakran jó pontossággal hajtanak végre, az igazság az senki sem tudja megjósolni, hogy a piac melyik irányba mozog állandóan 100% -os pontossággal. Ez különösen igaz a kriptovaluta piacra, amely magas tapasztalattal rendelkezik volatilitás.

A műszaki elemzés mindig helyes?

Hasonlóképpen, nagyon fontos megjegyezni, hogy a TA csak az olyan jó, mint az azt teljesítő kereskedő – egyes TA szakértők sokkal jobban észlelik a szélesebb piaci trendeket, mint mások. Ha csak kriptovalutába szeretne vásárolni hosszú távú befektetési megtérülés érdekében, akkor jobb lehet az alapjaira összpontosítson.

Noha ezeket a technikai mutatókat sok ezer elemzéssel és tanulmányozással dolgozták ki készletek, valuták, kriptók és az övék trendek, volatilitás, és árakció, továbbra is történelmi adatokon alapulnak és nem mindig ad pontos előrejelzést. Ezért lenne bölcs dolog a megfelelő stop-lossokkal kereskedni és a megfelelő időben kilépni anélkül, hogy az érzelmek elragadnák.

Feltétlenül nézze meg a mi Technikai elemzés szakaszban láthatja, hogy elemzőink mit tartanak a kedvenc érméért.

Hivatkozások

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me