5 legjobb Bitcoin & Crypto Tax szoftver

legjobb kriptográfiai szoftver

Ez az útmutató bemutatja a piac 2021-es legjobb kriptográfiai adószoftverét.

Mindegyiket kipróbáltuk, és mindegyik más-más embert vonz.

Ez az útmutató megmondja, hogy melyik a legjobb az Ön helyzetéhez, hogy időt és pénzt takarítson meg ebben az adóévben.

Gyors információ: Népszerű Crypto Tax szoftver

1. fejezet

Hogyan válasszuk ki a Crypto Tax szoftvert

Annyi rendelkezésére álló lehetőséggel könnyen elsöprővé válhat. Éppen ezért érdemes először megfelelő értékelést készíteni a követelményekről, amikor a könyvelésről van szó.

Tehát kinek mire van szüksége?

Ha Ön alkalmi kereskedő, vagy csak hobbi szinten foglalkozik kriptókkal, akkor igénybe veheti az ingyenes szolgáltatásokat, például az Accointing vagy a CryptoTrader..

Az adószoftver az egyik legjobb kriptográfiai adócsomag, amelyet láttunk

Ha azonban Ön egy olyan energiafelhasználó, aki évente több ezer tranzakcióval foglalkozik, akkor a legjobb, ha egy megfelelő szolgáltatásba fektet be, amely az összes fiókját egy irányítópultba szinkronizálja, például a CoinTracking vagy az alábbi sorok egyes verzióinak frissített szintjei.

A Koinly és más szolgáltatások lehetővé teszik az összes fiók szinkronizálását.

Végül, ha sok kriptopogácsában van ujja, mint például az alaptermékek és az ICO-k, akkor a legjobb, ha útmutatást kér egy hiteles könyvelőtől (CPA) vagy adószakértőtől, aki megérti minden eszközkategóriáját.

2. fejezet

A legjobb Crypto Tax szoftver opciók

KoinlyKoinly

A Koinly egy olyan alkalmazás, amely megkönnyíti az adatok importálását és az olyan tőkenyereség-adó űrlapok letöltését, mint a 8949, a D menetrend és az exportálás Turbotax. Támogatja az Egyesült Államokat, az Egyesült Királyságot, Kanadát, Ausztráliát és számos más országot.

Árkategória: A szükséges funkcióktól függ. Ingyenes, évi 249 USD.

Látogassa meg Koinly webhelyét

cryptotraderCryptoTrader

A CryptoTrader egyszerű módszert kínál az összes kriptográfiai adó kiszámításához, és integrálódik a TurboTax szolgáltatással.

Árkategória: Ingyenes – 299 dollár – A hangerőtől függ.

Látogasson el a CryptoTrader.Tax oldalra

kinevezéseTalálkozó

Az elfogadás lehetővé teszi a titkosítási portfólió nyomon követését, miközben nyilvántartja az összes tranzakciót annak érdekében, hogy bármikor nyomtathasson adójelentést. Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Németországban és Svájcban exportálja adatait megfelelő formátumban.

Árkategória: Ingyenes – évi 259 USD.

Látogasson el az Accointing webhelyére

3. fejezet

Adóinak importálása a Turbotaxba

Áttekintettük a legjobb bitcoin és blockchain adószoftvert, most a folyamat következő lépésére fogunk összpontosítani: ezeknek az adatoknak a Turbotax-ba történő bejutására.

Tranzakciók importálása

A Crypto tax szoftver integrálódik a tőzsde API-jával, hogy lekérje és összeállítsa az összes tranzakció listáját.

A Koinly szolgáltatása több mint 300 cserét támogat.

Az olyan cserék, mint a Binance, lehetővé teszik a kereskedelem előzményeinek manuális exportálását is.

binance export

Miután importálta kereskedelmi előzményeit, a kriptográfiai adó szoftver ezt összeállítja, és átadja a teljes tőkenyereséget vagy veszteséget.

cointracker követés Contracker.io felület.

Most exportálhatja adatait. Az IRS 8949-es formanyomtatványa (a tőkeinstrumentumok értékesítése és egyéb elidegenítései) ennek a leggyakoribb módja, és mindig jó ötlet, ha másolatot vezet a saját nyilvántartásához. Exportálhat közvetlenül a TurboTax saját online formátumába is.

A Koinly és más szolgáltatások lehetővé teszik az exportálást különböző formátumokban.

Iktatás a Turbotaxszal

A kriptovaluta tőkenyereség / veszteség nyilvántartása a TurboTax segítségével egyszerű. Ehhez az oktatóanyaghoz az online platformot fogjuk használni.

A befektetési nyereség és / vagy veszteség elszámolásához TurboTax Premier vagy önálló vállalkozóra lesz szükség.

Pénzügyi képének kitöltésekor feltétlenül válassza ki, hogy cryptocurreny-t adtam el vagy kereskedtem.

1. Keresse meg a kriptovalutát

Miután megkezdte a visszatérést és kitöltötte a kezdeti utasításokat, lépjen a Cryptocurrency fülre a Federal kiválasztásával > Bérek & Jövedelem > Kriptopénz

eladta vagy forgalmazta

2. Adjon hozzá kriptovaluta adatokat

Itt összekapcsolhatja a kereskedelem előzményeinek előkészítéséhez használt harmadik fél szolgáltatását, vagy választhatja az információk manuális megadását.

kriptovaluta információk

3. Importálás

Töltse fel a korábban elkészített .csv fájlt.

importügylet a turbotaxba

4. Felülvizsgálat

Ellenőrizze adóköteles tranzakcióinak összefoglalóját, hogy minden rendben legyen.

turbotax UI

5. Küldés

Ez az! Sikeresen importálta kriptovaluta tranzakcióit a TurboTax szolgáltatásba, és biztos lehet benne, hogy a tőkenyereségét és / vagy veszteségét pontosan jelenteni fogja.

Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze ezeket a kriptográfiai adószolgáltatásokat is, hogy megtalálja az Ön számára megfelelőt!

A kriptoadó szoftver megkönnyíti az adók megfelelő bevallását a kriptovaluta kereskedelemben, és megvédi audit esetén.

4. fejezet

Miért van szükség a Crypto Tax szoftverre

Sajnos a legtöbb országban a titkosítás körüli törvények és előírások legjobb esetben is homályosak. Ez különösen igaz az Egyesült Államokban.

A kormány különböző részei nem értenek egyet abban, hogy a virtuális pénznemek milyen típusú eszközök, például a Bitcoin. A A SEC nem tartja a Bitcoin biztonságnak. Ehelyett árucikk. A Az IRS figyelembe veszi a Bitcoin tulajdonságát.

A virtuális valutát vagyonként kezelik, és a virtuális valutát használó tranzakciókra az ingatlanügyletekre vonatkozó általános adózási elvek érvényesek.

Internal Revenue Service USA A SEC elnöke szerint a Bitcoin nem értékpapír … de az IRS továbbra is elvárja, hogy fizessen.

Ez azt jelenti, hogy várhatóan nemcsak minden ügyletet, hanem minden tranzakciót is nyomon követ. A Bitcoin pénzként történő felhasználása miatt az IRS nehezen különbözteti meg a Bitcoin kereskedelemre használt spekulatív eszközként történő felhasználását és a Bitcoin használatát egy csésze kávé vásárlásához. Ez nagyon körülményessé teszi az adózási szezonban a Bitcoin és más, különböző jogi meghatározásokkal rendelkező érmék kereskedelmét.

Ráadásul az IRS figyelmeztette a kriptográfus sok tulajdonosát arra, hogy nagyon komolyan gondolják azokat az állampolgárokat, akik a törvényeket megszabják, vagy kriptóval próbálják elkerülni az adókat …és megtudják.

Az IRS nem bolondozik veled. Vegye komolyan az ellenőrzéseket.

Számtalan órát tölthet az összes kereskedés és vásárlás nyomon követésével, és megpróbálhatja értelmezni a tőkenyereséget. Ezt felerősíti az a tény, hogy az egyes államoknak saját törvényeik vannak.

Ezért olyan praktikusak a fentiekhez ajánlott szoftverek. Persze, mindegyikük néhány dollárba kerül, de az Ön által megtakarított időre és a szoftver által nyújtott védelemre, ha valaha is auditálnak, minden satoshi megéri.

5. fejezet

Gyakran feltett kriptográfiai kérdések

Mi a kriptovaluta számviteli szoftver?

A kriptográfiai adószoftver nagyon egyszerű – ahelyett, hogy ki kellene számolnia az összes adót, amely tartozik az összes kereskedelemre vagy kriptográfiai jövedelemre, beviheti adatait a kriptográfiai adószoftverbe, és ez generálja azt, amivel tartozik..

A szoftverek mindig támogatják a Bitcoin, az Ethereum, a Litecoin, a Defi és szinte minden más érmét.

Ezeket az információkat átadja a szokásos adószoftverének, például a turbotaxnak is.

Ha sok kereskedést folytat, a legtöbb kriptográfiai adó szoftver csatlakozik az Ön Exchange-fiókjához, és importálja az adatokat az Ön számára.

Hogyan működnek a kriptovaluta adók?

Ha valaha is fizetett adót az ingatlanokért vagy bármely más eszközért, akkor a kriptográfia ugyanúgy működik. A nyereséget tőkenyereségként kell megadóztatni.

Ez azt jelenti, hogy az érmék vásárlása és az eladott ár közötti különbözet ​​után fizet adót. Ez igaz, függetlenül attól, hogy Ön Kanadában, az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban él, valamint sok más országban is.

Fizetem-e továbbra is az adókat, ha csak a kriptopénzemnél veszteségeket szenvedtem el?

Jelentenie kell mind a nyereséget, mind a veszteséget. Ha azonban veszteségeket jelent, akkor a jövőben valóban jogosult lehet a kriptográfiai adók csökkentésére, így valóban érdeke, hogy ezeket a veszteségeket bejelentse.

Adóznak-e a kriptográfiai kereskedésekre?

Igen, bármikor kereskedhet egyik kriptovalutával a másikra, gyakorlatilag az első valutát értékesíti, a másodikat pedig veszi.

Ez vagy az első kriptovaluta nyereségét, vagy veszteségét hozza létre, és új költségalapot jelent a második jelentéséhez. Ne felejtse el nyomon követni az összes kriptográf-kereskedést.

Kell-e adót fizetnem, ha kriptot viszek át pénztárcából pénztárcába?

Ha nem a második pénztárca a tulajdonosa, akkor igen, tőkenyereséget kell fizetnie az átadott érmékről, mivel ténylegesen „eladja” őket.

Ha mindkét pénztárca tulajdonosa, nincs értékesítés, ezért nincs adókötelezettség.

Hogyan befolyásolja a COVID19 adó késedelme a kriptográfia-állományokat?

2020. március 20-án Steve Mnuchin pénzügyminiszter jelentette be a twitteren hogy az összes 2019-es jövedelemadó legkésőbb 2020. július 15-ig esedékes (szemben a szokásos április 15-i esedékességi dátummal). A Bitcoin és más kriptográfiai állomány sem kivétel. Bármilyen kriptográfiai értékesítési nyereségről is beszámolt volna a 2019-es adókról, be kellett volna venni a 2019-es adóbevallásába, 2020. július 15-ig.

Fizethetem-e az adókat a nálam lévő érmékben?

Még a 2020-as esztendőkben sem engedi meg, hogy bármilyen adót bármilyen kriptográfia formájában fizessen. Van néhány hely, például a svájci zugi kanton és többek között Ohio államban, hogy a lakosok közvetlenül Bitcoin-ban fizethessék adóikat. Az Overstock.com lett az első amerikai vállalat fizesse az összes adót Bitcoin-ban.

Korábban volt egy snapcard nevű szolgáltatás, amelyet fizethetett a Bitcoinnal, hogy az adókat 0,5% -os díj ellenében megfizesse. 2015-ben viszont Masscard néven, majd Wyre névre keresztelték és megszüntették ennek a szolgáltatásnak a kínálatát.

A Coinbase-hez hasonlóan a tőzsdék nem fogják előállítani számomra az adóügyi dokumentumaimat?

Nem. Bár egyes tőzsdék részletes kereskedési jelentéseket adnak az Ön éves tevékenységéről, technikailag ezek nem ugyanazok a dokumentumok, amelyeket Önnek be kell nyújtania az IRS-hez. Egyes cserék egyáltalán nem is készítenek ilyen dokumentumokat. Ne bízzon a cserében:

  • Adjon kitöltött adóügyi dokumentumokat
  • Pontosan rögzítse az év teljes kereskedési előzményeit

Sajnos Önnek kell gondoskodnia arról, hogy az adókat befizesse és megfelelően dokumentálja a megfelelő űrlapokon.

Mi a FIFO vs LIFO?

A FIFO azt jelenti, hogy a legkorábbi vásárlásai lesznek figyelembe vehetők a tőkenyereséghez, amikor elad. A LIFO azt jelenti, hogy a legutóbbi vásárlásai lesznek az elsőek, amikor figyelembe vesszük, hogy mely érméket adták el tőkejövedelemre.

A FIFO a legelterjedtebb módszer, mivel általában kevesebb adót fizet, mivel az értékesítés hosszú távú, nem pedig rövid távú nyereség..

Hogyan fogják megadóztatni a Paypal kriptográfiáját?

Októberben a PayPal lehetővé tette digitális valuta vásárlását, tartását és eladását közvetlenül a platformján. A Bitcoin-ot azonban nem vonhatja ki a számlájáról, és sokakban felmerül a kérdés, hogy ugyanúgy adóznak-e, mivel soha nem veszi át a magánkulcsok irányítását..

A PayPal digitális eszközeit pontosan ugyanúgy adózzák meg, mint akkor, amikor saját maga tartja az érméket. Nevezetesen, adóköteles esemény minden alkalommal bekövetkezik, amikor kriptovalutát ad el, legyen szó egy másik kriptovalutáról vagy egy csésze kávéról.

A PayPal egyértelműen kijelenti, hogy az adókötelezettségének meghatározása határozottan Önre hárul.

Az Ön felelőssége annak meghatározása, hogy milyen adókat kell fizetni a Cryptocurrencies Hub használatával végrehajtott tranzakciókra. A szükséges adóbevallások vagy befizetések meghatározása céljából a PayPal-fiókján keresztül hozzáférhet a tranzakciók előzményeihez és a számlakivonatokhoz

Paypal logó kicsiPaypal szolgáltatási feltételek

6. fejezet

Következtetés

Ezek a legjobb kriptográfiai szoftverek a piacon 2021-ben. Ezek:

  • Könnyen beállítható
  • Nagyszerű szolgáltatásokat kínál
  • Kedvező árú

Tehát tényleg nem hibázhat egyikük sem.

De mit gondolsz? Hiányzik egy nagyszerű szoftver a listáról?

Tudni akarjuk!

Nyomja meg ezt a kapcsolat gombot, hogy megossza velünk kedvenc kriptovaluta adószoftverét.

Vagy ossza meg ezt a bejegyzést a közösségi médiában, és kezdjük el a vitát!

{ "@kontextus": "https://schema.org", "@típus": "FAQPage", "mainEntity": [{ "@típus": "Kérdés", "név": "Hogyan működnek a kriptovaluta adók?", "elfogadottVálasz": [{ "@típus": "Válasz", "szöveg": "Ha valaha is fizetett adót az ingatlanokért vagy bármely más eszközért, akkor a kriptográfia ugyanúgy működik. A nyereséget tőkenyereségként kell megadóztatni. Ez azt jelenti, hogy az érmék vásárlása és az eladott ár közötti különbözet ​​után fizet adót. Ez igaz, függetlenül attól, hogy Ön Kanadában, az Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban él, valamint sok más országban is." }]}, { "@típus": "Kérdés", "név": "Fizetem-e továbbra is az adókat, ha csak a kriptopénzemnél veszteségeket szenvedtem el?", "elfogadottVálasz": [{ "@típus": "Válasz", "szöveg": "Jelentenie kell mind a nyereséget, mind a veszteséget. Ha azonban veszteségeket jelent, akkor a jövőben valóban jogosult lehet a kriptográfiai adók csökkentésére, így valóban érdeke, hogy ezeket a veszteségeket bejelentse." }]}, { "@típus": "Kérdés", "név": "Adóznak-e a kriptográfiai kereskedésekre?", "elfogadottVálasz": [{ "@típus": "Válasz", "szöveg": "Igen, bármikor kereskedhet egyik kriptovalutával a másikra, gyakorlatilag az első valutát értékesíti, a másodikat pedig veszi. Ez vagy az első kriptovaluta nyereségét, vagy veszteségét hozza létre, és új költségalapot jelent a második jelentéséhez. Ne felejtse el nyomon követni az összes kriptográf-kereskedést." }]}, { "@típus": "Kérdés", "név": "Kell-e adót fizetnem, ha kriptot viszek át pénztárcából pénztárcába?", "elfogadottVálasz": [{ "@típus": "Válasz", "szöveg": "Ha nem a második pénztárca a tulajdonosa, akkor igen, tőkenyereséget kell fizetnie az átruházott érmékről, mivel ténylegesen „eladja” őket. Ha mindkét pénztárca tulajdonosa, nincs értékesítés, és ezért nincs adókötelezettség." }]}]}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me