Contents

Купете Litecoin – Най-добрите борси

Тази публикация ще ви покаже най-добрите начини за закупуване на лайткойни, използвайки много различни методи за плащане и обмен за всеки метод.

Преди да започнете, уверете се, че имате добър Litecoin портфейл за да съхраните вашия LTC. НИКОГА не съхранявайте вашите лайткойни на a крипто обмен.

Глава 1

Купете Litecoin с кредитна или дебитна карта

купете litecoin с икона на карта

Нека да се потопим в някои от борсите, поддържащи покупки на кредитни карти Litecoin.

Тези борси са нашите любими начини за закупуване.

Coinbase

coinbase

Coinbase е най-лесният начин да закупите лайткойни с кредитна карта.

Coinbase се предлага в САЩ, Канада, Европа, Великобритания, Сингапур и Австралия.

Таксите ще достигнат 3,99% за покупка.

Ето едно добро видео, което може да ви помогне да преминете през процеса на закупуване на Coinbase, въпреки че е доста лесно.

Coinmama

coinmama

Coinmama наскоро добави възможността да купуваш лайткойн директно на платформата. Потребители от почти всяка държава в света могат да използват Coinmama за закупуване на лайткойни.

Coinmama има едни от най-високите лимити сред кредитните карти борси.

BitPanda

битпанда

BitPanda е със седалище в Австрия и е крипто брокерска услуга. Можете да закупите с кредитна карта от повечето европейски държави.

CEX.io

cex

CEX.io е със седалище във Великобритания и е една от най-старите крипто борси онлайн.

CEX.io поддържа litecoin и неговите потребители от почти всяка точка на света могат да купуват litecoin с кредитна карта на платформата.

Купете Litecoin с банкова сметка или банков превод

Coinbase

Coinbase е най-лесният начин да закупите лайткойни с банкова сметка или превод.

Coinbase, както е за кредитни карти, се предлага в САЩ, Канада, Европа, Великобритания, Сингапур и Австралия.

начална страница на coinbase Coinbase е една от основните борси, използвани за закупуване на Litecoins.

Американците могат да използват ACH трансфер (5-7 дни чакане), а европейците могат да използват SEPA трансфер (1-3 дни чакане).

Таксите ще достигнат 1,49% за покупка.

BitPanda

BitPanda е със седалище в Австрия и е крипто брокерска услуга. Можете да закупите чрез SEPA трансфер от повечето европейски държави. Можете също да използвате SOFORT, NETELLER или GiroPay.

CEX.io

cex

CEX.io също така поддържа закупуване на litecoin чрез банкова сметка. Това става чрез банков превод за граждани на САЩ, SEPA за Европа и SWIFT за останалата част от земното кълбо.

Binance

binance

Binance сега е една от най-големите, ако не и най-голямата борса за криптовалута в света. Той поддържа покупки на банки и карти на Litecoin, както и двойки за търговия на Litecoin с Bitcoin и Etehreum.

Вземете Litecoin портфейл

litecoin портфейл

Преди да преминем към други опции:

Никога не съхранявайте вашите лайткойни на борса!

Винаги изтегляйте litecoin в офлайн режим портфейл за криптовалута като Ledger Nano S или която и да е друга друг портфейл които контролирате.

The Ledger Nano S и ТРЕЗОР са най-добрите опции за сигурно съхранение.

Глава 2

Други методи за закупуване на Litecoin

Купете Litecoin икона

Ако нямате карта или искате да избегнете високите такси, можете да използвате следните методи и за закупуване на Litecoin.

Разберете кой работи най-добре за вас.

Купете Litecoin с пари в брой

Няма добър начин да купите лайткойни с пари в брой. LocalBitcoins е най-популярният начин да купувате биткойни с пари и няма поддръжка на Litecoin. Други популярни борси за биткойн като BitQuick и Wall of Coins също не поддържат LTC. въпреки това, localcryptos.com изскочи, за да действа като нещо като копие на локабиткойни, но обслужващо и алткойни.

начална страница на localcryptos Localcryptos.com е чудесна алтернатива на localbitcoins

за жалост, Биткойн банкомати също така не са склонни да поддържат LTC, така че ако искате да купите лайткойни на биткойн банкомат, първо трябва да купите биткойни и след това да търгувате BTC за лайткойни.

Купете Litecoin с PayPal

Paypal най-накрая направи възможно директно закупуването на Litecoin на платформата.

Ето как изглежда това в приложението Paypal

Има някои сериозни ограничения при закупуването на Litecoin в Paypal. Не можете да изтеглите Litecoin в собствения си портфейл и дори не можете да го изпратите на други потребители на Paypal. Това е най-вече просто начин да се спекулира с цената на Litecoin. Можете да го продадете само обратно на Paypal.

Ако искате да закупите Litecoin с помощта на Paypal, но можете да го изтеглите, вече можете да използвате eToro, за да купите Litecoin и да задържите ключовете, освен ако не живеете в САЩ.

Ако не живеете в САЩ, ето стъпките за закупуване на Litecoin с Paypal на eToro (същите стъпки важат и за Neteller и Skrill).

 1. Създайте си акаунт.
 2. Изберете „депозиране на средства“ на главното табло за управление и след това изберете предпочитания от вас начин на плащане, като въведете сумата, която искате да депозирате.

  etoro търговски екран

 3. Щракнете върху Продължи.
 4. Ще бъдете пренасочени към Paypal, за да влезете (същото, ако изберете Neteller или Skrill) – влезте в акаунта си.

 5. Прегледайте транзакцията.
 6. Щракнете върху „Плащане“.

В рамките на няколко минути средствата ви трябва да се показват в сметката ви и можете да продължите да купувате Litecoin.

Ако живеете в САЩ, единственият начин да закупите Litecoin с Paypal е да купите Bitcoin с помощта на paypal и след това да използвате Bitcoin за закупуване на Litecoin. Можете лесно да закупите биткойн, като използвате Paypal на Местни биткойни. След като имате Bitcoin, можете да използвате обмен като Coinbase Pro за размяна на биткойн с лайткойн.

Купете Litecoin с Bitcoin

Ако вече имате биткойни, тогава е МНОГО лесно да конвертирате някои от вашите BTC в лайткойни.

Трябва само да намерите борса с двойката LTC / BTC, което е най-много борси, тъй като LTC / BTC е много популярна двойка за търговия.

Changelly

купувайте litecoin с ethereum

Changelly е може би най-бързият начин за конвертиране на BTC в Litecoin. Просто въвеждате сумата на LTC, която искате да купите, и им давате LTC адрес. След това те ще ви кажат колко BTC да изпратите на техния адрес. След като вашият BTC бъде изпратен, ще получите LTC до вашия портфейл много скоро след това.

Купете Litecoin с Skrill

BitPanda, споменато по-горе, също така приема плащания от Skrill за LTC. Таксите ще варират и просто са включени в цената за покупка.

Купете Litecoin с Ethereum

Ethereum преживя огромен ръст на цените. Преди близо година беше $ 10, а сега на стойност над $ 500, мнозина искат да преместят част от печалбите си от ETH в други монети като Litecoin.

Litecoin има много добра ликвидност, и е много популярен сред търговците, особено в Китай.

Така че това ръководство ще ви покаже как да купувате лайткойни с Ethereum. Ще ви покажем някои от най-добрите борси, които можете да използвате, както и плюсовете и минусите на използването на различни видове борси спрямо останалите.

Changelly

Changelly е един от най-уникалните борси, а също и един от най-бързите начини да конвертирате вашия ETH в LTC.

купувайте litecoin с ethereum

С Changelly дори не е необходимо да съхранявате парите си на борсата, което означава, че сте изложени на много малък риск да получите кражба на средствата си.

С Changelly просто посочвате сумата на LTC, която искате да купите, и посочвате адреса, на който трябва да бъдат изпратени вашите лайткойни. След това Changelly ще ви каже количеството ETH, за да ги изпратите, и в рамките на 30 минути ще получите LTC до вашия портфейл.

Въпреки че обясняваме как да направя това с ETH тук, можете да конвертирате всеки друг altcoin в Litecoin, като използвате този метод в Changelly.

Poloniex

Poloniex е най-голямата борса за алткойни в света. Има обаче огромен недостатък при използването на Poloniex за конвертиране на вашия ETH в LTC:

Poloniex няма LTC / ETH пазар, което означава, че първо трябва да търгувате своя ETH с BTC и след това да търгувате своя BTC за LTC.

начална страница на poloniex

Докато този метод работи, ще трябва да правите няколко сделки и да плащате такси два пъти.

ShapeShift

начална страница на shapehift

Shapeshift по същество е същото като Changelly и всъщност беше първата компания, която излезе с концепцията за борса, която не притежава собствените ви средства.

Глава 3

Често задавани въпроси относно закупуването на Litecoin

често задавани въпроси

Много от вас все още могат да имат много въпроси за това как да купят Litecoin.

Коефициентите са, че сме отговорили на почти всеки въпрос, който можете да измислите по-долу.

Ще се стремим да отговорим на много от най-често срещаните въпроси, свързани с закупуването на Litecoin.

Кой е създал Litecoin?

Основател на Чарли Лий Лайткойн

Litecoin е създаден от Чарли Лий, бивш инженер на Google и бивш технически директор Coinbase.

Кога е създаден Litecoin?

Litecoin е създаден през 2011 г., когато бившият инженер на Google Чарли Лий клонира изходния код на Bitcoin и стартира чисто нов блокчейн.

Защо има ограничени възможности за закупуване на Litecoin с помощта на други алткойни?

Въпросът на всички крипто пазари е ликвидността. С увеличаването на пространството ликвидността също се подобрява. Но към момента единствената МНОГО течна криптовалута е Биткойн. Така че размяната на две алткойни помежду си често е по-трудна, отколкото ако BTC участваше от едната страна на търговията.

Какви са рисковете от закупуване на лайткойни?

Цената на лайткойн винаги може да достигне нула. Оставянето на парите на борса е друг риск, който не трябва да поемате.

Колко струва Litecoin?

Както всички валути, стойността на Litecoin се променя всяка секунда. Стойността на Litecoin също зависи от държавата, в която се намирате, и от борсата, на която търгувате. Можете да намерите най-актуалната цена на Coinbase.

лайткойн цена тикер Често срещана цена за Litecoin – цена към 07.07.2020

Как да купя Ripple (XRP) с Litecoin?

Най-добрият начин да закупите Ripple с помощта на Litecoin е да създадете акаунт в Binance или Changelly и продайте своя Litecoin за Ripple. Потърсете LTC / XRP двойки за търговия и направете своята сделка.

Кога Coinbase добави Litecoin?

Coinbase добави litecoin към тяхната платформа през 2017г.

Колко литоши правят един Litecoin?

сто милиона (100 000 000) литоши правят един (1) Litecoin.

Колко време отнема Litecoin за потвърждение?

Лайткойн блоковете се добавят за 2 минути и половина. Това означава, че трябва да получавате по едно потвърждение на всеки две минути и половина. Това може да варира, ако на копачите е нужно повече време да открият блок, но трудността при намирането на блок трябва да се промени пропорционално на мощността на хеширане в мрежата, така че блокът да се добавя приблизително на всеки 2,5 минути.

Ако се опитвате да изпратите пари на търговец, той може да изисква повече от едно потвърждение, преди да ви изпрати продукти. Ако депозирате на борса, те също могат да изискват три или повече потвърждения, преди да кредитират сметката ви.

Къде да съхранявам Litecoin?

Най-доброто място за съхранение на litecoin е на хардуерен портфейл. Можете да намерите най-добрия за вас на нашата страница, посветена на хардуерните портфейли.

книга нано х, държана от някой пред лаптоп

Кога се намалява наполовина Litecoin?

Очакваната дата на следващото наполовина възнаграждение на блок Лайткойн е наполовина на 7 август 2023 г. Можете да намерите голямо отброяване на това наполовина тук.

Как да купя Litecoin с Paypal?

За съжаление няма лесен начин да закупите Litcoin с PayPal. Други сайтове ще ви кажат, че cex позволява това, но това вече не е така.

Сега обаче можете да използвате eToro за закупуване на Litcoin, освен ако не живеете в САЩ.

Ако не живеете в САЩ, ето стъпките за закупуване на Litecoin с Paypal на eToro (същите стъпки важат и за Neteller и Skrill).

 1. Създайте си акаунт.
 2. Изберете „депозиране на средства“ на главното табло за управление и след това изберете предпочитания от вас начин на плащане, като въведете сумата, която искате да депозирате.

  etoro търговски екран

 3. Щракнете върху Продължи.
 4. Ще бъдете пренасочени към Paypal, за да влезете (същото, ако изберете Neteller или Skrill) – влезте в акаунта си.

  paypal вход

 5. Прегледайте транзакцията.
 6. Щракнете върху „Плащане“.

В рамките на няколко минути средствата ви трябва да се показват в сметката ви и можете да продължите да купувате Litcoin.

Ако живеете в САЩ, единственият начин да закупите Litcoin с Paypal е да купите Bitcoin с помощта на paypal и след това да използвате Bitcoin за закупуване на Litcoin. Можете лесно да закупите биткойн, като използвате Paypal на Местни биткойни. След като имате Bitcoin, можете да използвате обмен като Coinbase Pro за размяна на биткойн с литкойн.

Какъв е напредъкът на MimbleWimble, внедрен в Litecoin?

Последната актуализация на интеграцията на MimbleWimble в Litecoin беше през август 2020 г..

В тази актуализация беше уточнено, че все още има няколко вектори за атака, които трябва да се затворят, но че те ще се погрижат след стартирането на testnet.

Всичко е на път за тестова версия в края на този месец. Все още измислям няколко последни подробности, но по-късно този месец ще споделя повече информация за това как ще изглежда тестовата мрежа.

Дейвид Бъркет Mimble Програмист на Wimble

Защо litecoin може да отнеме толкова много време за закупуване?

Купуването на лайткойн може да отнеме много време, тъй като старата банкова система е много бавна. Ако купувате с друга криптовалута, ще видите колко бързо се купува!

Например банковият превод в САЩ отнема около 5 дни. Така че всяка покупка на Litecoin, направена с банков превод в САЩ, ще отнеме минимум 5 дни.

Можете ли да продавате litecoin?

Да, можете да продавате LTC на повечето от борсите, споменати по-горе. Таксите, скоростта и поверителността са еднакви в повечето случаи.

Можете ли да си купите частични лайткойни?

Да, litecoin, подобно на Bitcoin, се дели на много знаци след десетичната запетая, така че можете да си купите 0,1 LTC, 0,001 LTC и т.н..

Може ли някой да си купи лайткойни?

Всеки е свободен да купува лайткойни, стига да намерите борса, която поддържа вашата страна. Повечето портфейли за криптовалута не изискват идентификационен номер, за да се регистрирате, така че винаги можете да направите портфейл и да получавате плащания и в лайткойн.

По-добре ли е да копая или купувам лайткойни?

Моята Litecoin

Ако имате евтина електроенергия, може да е така си струва да копаете лайткойни. Ако имате слънчева енергия или просто искате да копаете за забавление, тогава може да си заслужава. В противен случай вероятно е по-добре просто да купите.

Копаенето непрекъснато се променя и малките промени в цената на Litecoin или електричеството могат значително да повлияят на вашата рентабилност.

Кой начин на плащане е най-добре да използвате?

За скорост кредитната карта вероятно ще бъде най-бърза. За по-големи суми банковият превод е най-добър. За поверителност е най-добре да купувате биткойни с пари и след това да търгувате за лайткойни с помощта на Changelly или Shapeshift.

Какво трябва да направя с моите лайткойни, след като купя?

Трябва веднага преместете вашите лайткойни в сигурен портфейл. Никога не трябва да оставяте вашите лайткойни на борса. Има безброй хакове в криптовалутата, откакто Bitcoin е създаден през 2009 г. Стотици хиляди хора са загубили пари. Така че купувайте вашите лайткойни и след това незабавно ги изпращайте в портфейл, който контролирате, за да не рискувате да загубите пари от хак или измама.

Тъй като Litecoin продължава да расте, вероятно ще стане по-лесно да се купува. Ще продължим да следим и актуализираме съответно тази страница.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me