След четири месеца очакване, Binance Uganda официално ще отвори търговия, като приеме депозити и тегления на угандийски шилинга в сряда, 17 октомври 2018 г.. Според към съобщение за пресата, Binance Uganda също ще започне стандартните процедури „Познай своя клиент“ (KYC).

Binance Uganda отваря търговия

Според към официално изявление, Binance обяви стартирането на Binance Uganda преди четири месеца, през юни 2018 г. Както беше обещано, потребителите на Binance Uganda, през първия месец на търговия, ще имат нулеви такси за търговия. Криптовалутната борса ще поддържа търговията на угандийски шилинга (UGX) с биткойн (BTC) и Ethereum (ETH), с добавяне на повече търговски двойки в бъдеще.

По отношение на техническите възможности Binance Uganda може да претърпи 1,4 милиона транзакции в секунда. Те също имат денонощна поддръжка на клиенти на живо. Binance Uganda не само е една от първите базирани на Binance криптовалутни борси в Африка, но е и първата криптовалутна борса на Binance.

„Изключително сме горди с официалното стартиране на първата ни фиат-крипто борса в Уганда,“ каза Уей Джоу, финансов директор на Binance.

„Ние се подготвяме усърдно за този обмен с нашите местни партньори, откакто екипът ни посети за първи път Уганда през април 2018 г. Това е само първата стъпка в усилията ни да използваме блокчейн технологията в подкрепа на устойчивото икономическо развитие в Африка и очакваме с нетърпение повече иновации за региона. “

Binance Keen да трансформира икономиката на Уганда

Въпреки че източноафриканската държава без излаз на море може да не е страна на избор за много от основателите на обмен на криптовалути, Changepeng Zhao, главен изпълнителен директор и основател на Binance, вижда голям потенциал в хората и икономиката на Уганда.

По-рано тази година, през април 2018 г., Джао посетен президентът на Уганда, работеше с местната блокчейн общност и дори си партнираше с Crypto Savanna, стартиране на блокчейн в Уганда. Както се вижда в неговия Tweet, Binance се стреми да се отдели от икономическата трансформация на Уганда чрез предоставяне на възможности за инвестиции и осигуряване на работни места за младежта от Уганда.

Блокчейн асоциацията на Уганда цитиран Джао, както спомена, че:

„Binance е съобразено с околната среда партньорство за създаване по поръчка. Искаме да разберем пейзажа и да разширим разбирането си за пазара. “

С население от над 44 милиона души, докато Уганда се смята за една от най-бедните страни в света, но тя е призната за първоначално движеща се страна, когато става въпрос за възприемането на блокчейн технологията. В момента африканската държава е в бум с блокчейн асоциации, общности, конференции и също така е добре подкрепена от правителството на Уганда и техните регулатори.

Zhao обаче има по-големи планове за Binance. Binance Uganda е само една борса за криптовалута в плана на Binance. Гигантът за обмен на криптовалути планира да стартира fiat-crypto борси в редица различни страни, включително Сингапур, Малта, Лихтенщайн, и планира да се разшири и да продължи по-нататъшното развитие в Африка.

Африка, следващата граница за криптовалутната индустрия

Според подробен блог пост публикувано на 31 август 2018 г. от Бенджамин Рамо, директор на Binance Labs, фонд за социално въздействие, който инкубира и инвестира в блокчейн и криптовалутни проекти, изрази голямо доверие в Африка, тъй като вярва, че това ще стане следващата граница за криптовалутната индустрия. Поради това Binance инвестира сериозно в Африка, тъй като континентът е ключов компонент на стратегията за разширяване на Binance. Той вярва, че инвестицията в Африка днес може да бъде една от най-добрите форми на търговия за века.

Докато Африка носи белезите от колониализма, гражданската война и диктаторското управление през последните няколко века, Рамо отбеляза, че Африка може много да изненада света със своите възможности и потенциал. Криптовалутната индустрия може да създаде стабилна финансова система, която ще се превърне в гръбнака на нарастващата икономика.

В Африка на юг от Сахара, само 43 процента от хората над 15-годишна възраст притежават банкова сметка, което е значително по-нисък брой от средната за света 69 процента. Индустрията за криптовалута и блокчейн може да осигури на африканците по-голям достъп до финансови услуги за спестяване, вземане на заем, заем и заем. Обновената оптимизация ще даде тласък на модернизацията на африканските икономики.

Вълнуват се обаче не само инвеститорите, Според за Forbes африканците търсят нови начини да се ангажират по-активно с криптовалутната индустрия. Трите водещи държави включват Южна Африка, Нигерия и Гана. Въпреки че африканските държави се считат за най-бедните и корумпирани страни в света, африканците също могат да се възползват най-много, когато става въпрос за криптовалути, тъй като потенциално могат да се справят с множество проблеми, тормозещи африканските фиатни валути и икономики.