DAIHard, базиран на Ethereum, базиран на Ethereum, Fiat-to-Crypto DEX обявява своята отворена бета версия в Mainnet

daihard платформа fiat-to-crypto on-ramp

Един от основните недостатъци на настоящата криптоикономика е разчитането на централизирани борси за покупка и сделки с криптовалута. Централизираните борси не само съществуват в пряк контраст с основополагащите принципи на криптовалутите, но също така проследяват своите потребители, налагат ограничения за теглене и са ограничени от юрисдикцията.

Децентрализирани борси, като IDEX или Новият DEX на Binance, осигуряват равнопоставена търговия за крипто-крипто-сделки, например BTC / ETH сдвоявания. Но досега беше невъзможно да се намери решение за фиат към крипто на рампа от децентрализирана борса.

За тези в ограничени юрисдикции, области, в които цензурата е проблематична или икономиките са бедни, купуването или осребряването на криптовалута може да бъде незаконно или невъзможно.

По същия начин, ако правителствата решат да затворят централизираните борси и да блокират шлюзовете за плащане fiat-to-crypto, потребителите биха били много трудни да преобразуват своите притежания във fiat и обратно.

Изглежда, че има решение на хоризонта. DAIHard е fiat-to-crypto on-ramp платформа, която позволява на потребителите навсякъде да заобикалят централизираните борси.

Как работи DAIHard?

DAIHard е платформа която работи на интелигентни договори и позволява на потребителите да формират еднократни борси за крипто-към-фиат, малко като LocalBitcoins.com, с изключение на това, че потребителите трябва да извършват транзакции с DAI токени чрез разширението си MetaMask за Google Chrome.

Най-важното е, че платформата DAIhard може да бъде достъпна и използвана без никакви арбитри или модератори.

Прехвърлянето на Fiat на платформата може да се извърши по всеки метод, за който двете страни са съгласни, например банкови преводи, лични пари в брой, онлайн кредитни преводи или каквото и да е друго, за което продавачът може да се сети.

Страните се договарят за условията на транзакциите чрез криптиран чат от край до край, в който комуникират и координират условията на фиатния трансфер преди търговията. Това може да включва подробно местоположението за теглене на пари в брой (например истинско физическо скривалище) или размяна на данни за банкова сметка.

За да настроят транзакция, потребителите ще трябва да държат DAI и малко ETH за газ. За да закупят DAI, потребителите залагат 1/3 от сумата на покупката като запалим депозит. Например, ако потребителят има 10 DAI, той може да отвори поръчка за покупка само до 30 DAI, а след като веднъж това е изпълнено и тяхното задържане се увеличи, той може да отвори по-голяма оферта.

Риск срещу награда – теория на играта DAIHard

Разбира се, напълно анонимен и неудържим fiat-to-crypto шлюз, базиран на изгарящи плащания, не е без рисковете си.

В някои случаи от потребителите на платформата може да се изисква да запишат своя DAI и при всяка отделна транзакция както за купувачи, така и за продавачи, съществува риск от нефиат плащане или продавачът изгаря DAI след изпращане на fiat.

DAIHard използва сложна теория на игрите, за да твърди, че шансовете за загуба на средства в платформата, макар и неизбежни, са малки, тъй като потребителите се стимулират да следват възможно най-добрия резултат.

daihard fiat криптоИ двете страни трябва да изберат по кой маршрут да поемат с най-малък риск и най-голяма награда.

Това е известно като „надежден риск от изгаряне,’, Което DAIhard твърди, че е от съществено значение за функционирането на платформата без централизиран контрол.

Как е платформата DAIHard ‘Unkillable’?

Платформата DAIHard се основава на „Фабричния договор“, който според екипа на DAIHard му позволява да работи непрекъснато, докато Ethereum blockchain остава функционален (освен ако няма някаква неизвестна или непредвидена грешка), за всеки, който иска да го използва.

По същия начин DAIHard не изисква никаква лична информация, данни за карти или банкови данни и не се нуждае от взаимодействие с конкретна платежна система или юрисдикция, за да работи; тъй като се управлява и използва изцяло чрез разширението MetaMask на потребителя.

Освен това, тъй като това е платформа без граници, потребителите могат да извършват транзакции във всяка фиат валута, която им харесва, стига да разполагат със средства да я предоставят.

Заключение

Екипът казва, че платформата DAIHard е първият шлюз към крипто, който е напълно лишен от централизирани компоненти, което го прави неубиваем, гъвкав, без граници и частен, напълно заобикаляйки централизираните борси.

В своята Съобщение на Reddit, DAIHard се описва като:

„… повратна точка в крипто и пробив на децентрализираните пазари и е необратимо увеличение на платформата Ethereum.“

Понастоящем платформата DAIHard работи на Ethereum Тестова мрежа на Кован, и в отворен бета режим в основната мрежа.

Въпреки че все още е в процес на разработване, ще бъде интересно да видим как случаите на използване на мрежата DAIHard се развиват с течение на времето.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map