Потънал в света на финансите, човек вероятно се е опитал да търгува с криптовалута поне веднъж. Дневната търговия с криптовалута се различава от тази, предоставена от традиционния фондов пазар. Какво е необходимо на търговеца, за да започне дневна търговия? Дневната търговия отговаря ли на крипто начинаещи? Как да търгувате на ден? Нека се опитаме да разберем всичко.

Преди да започнете деня си да търгувате

Преди най-накрая да влезете в дневна търговия, уверете се, че сте запознати с основните дефиниции за търговия, като поръчка, книга с поръчки, спред и т.н. Важно е да разберете какви цели искате да постигнете по време на дневна търговия. Ще бъде ли допълнителната ви работа на непълен работен ден? Или, може би, работа на пълен работен ден? Или третирате дневната търговия като хоби? Колко пари сте готови да загубите? След като получите отговори, ние сме готови да ви предоставим следващите стъпки.

Следващата стъпка е да изберете надеждна криптообмен. Обменът трябва да бъде сигурен, устойчив на грешки и трябва да предоставя голямо разнообразие от цифрови активи, за да може търговията да бъде гладка и богата. Тези характеристики отговарят на такива борси за криптовалути като Binance, Huobi, HitBTC и много други. За разлика от обикновения фондов пазар, крипто индустрията никога не спи, така че крипто борсите да работят 24/7.

Незабавна криптообмен Changelly предоставя достъп до над 150 криптовалути. Купете BTC, ETH и стотици цифрови активи с USD, EUR, GBP. Приемат се кредитни карти.

За да депозирате средства, трябва да получите сигурен крипто портфейл. Освен че е в безопасност, портфейлът трябва да поддържа различни монети и жетони от различни стандарти (ERC-20, ERC-721 и др.) Един добър портфейл предполага функции за високо ниво на защита, интуитивен UX / UI, наличност и много други характеристики. Крипто портфейл трябва да бъде избран толкова разумно, колкото крипто обмен. Намерете този, който отговаря на вашите нужди и нека започнем. 

Какво е дневна търговия?

Дневната търговия е вид краткосрочна търговия, целяща да донесе бърза печалба за кратък период от време. Като противоположност на дневната търговия, има дългосрочна търговия, която предполага такава стратегия като ходинг. Почти всяка криптовалута може да се търгува на къси и дълги позиции, ако знаете как да „прочетете“ пазара. Въпреки това, някои монети изглежда са създадени като дългосрочна инвестиция, докато други криптовалути перфектно работят за дневна търговия.

криптообмен

За да получи максимална печалба при дневна търговия, търговецът трябва да бъде информиран за най-малките пазарни движения и криптовалутни новини, да знае как да използва инструментите за търговия и да може да отваря или затваря позиции навреме.

Пазарът на криптовалута е нестабилен. Необходими са много усилия, за да се предвиди скоростта на някои крипто дори през следващите 10 минути. Ако можете да четете диаграми и пазарни сигнали, няма гаранция, че вашата прогноза е правилна. Както всеки друг вид търговия, дневната търговия може да ви донесе или значителна печалба или загуба. И след като започнете да търгувате, трябва да имате предвид този факт.

Съвети за дневна търговия & Трикове

Следващите съвети & трикове идеално отговарят на начинаещи за крипто ден за търговия. Основната цел на всеки търговец е да реализира печалба и да намали броя на загубите. Не можете да направите омлет, без да чупите яйца. Колкото по-скоро приемете факта, че ще има загуби, толкова по-добре. Загубите са част от играта, така че просто продължете с нея и продължете напред.

Поради нестабилната природа на крипто пазара, силно се препоръчва да изчакате, след като крипто пазара достигне относително стабилно състояние (особено ако сте начинаещ в крипто търговията).

За да се предпазите от големи загуби, изберете правилния ред. Вземете решение за максималната цена, която очаквате да загубите, и задайте стоп-лос поръчка.

Стоп-лос е поръчка за търговия, която ви позволява да зададете цена, която веднъж достигната ще изпълни сделката.

Пример: Купувате 1 ETH на 140 долара, но пазарът има тенденция да спада. Вие решавате да зададете стоп-лос поръчка от $ 130. След като ETH достигне цената от $ 130, системата автоматично ще продаде този актив на тази цена.

Поръчките за стоп лос също работят, ако искате да продадете актива си на най-високата цена. Решете коя цена ще се счита за най-добра за вас.

Пример: Купувате 1 ETH на $ 140 и пазарът има тенденция да се покачва. Според вашите прогнози цената най-вероятно ще се увеличи с 10% и вие задавате стоп-лос поръчка за извършване на сделката, след като цената на ETH достигне $ 154.

При търговия също се препоръчва да настроите сигнали за максималната и минималната цена, която криптовалутата може да достигне през деня за търговия.

За да станете професионалист във всяка област, най-важното е – практикувайте. Започнете търговската си кариера с ежедневна практика. Търгувайте с малка сума от средствата си и не влагайте всичките си пари в търговия.

Златното правило за търговия е – търгувайте с сума средства, които не се страхувате да загубите.

Полезни услуги: TradingView, Coinmarketcap

Дневни стратегии за търговия

Веднага щом започнете дневна търговия и натрупате известен опит, вероятно ще разработите своя собствена търговска стратегия. До този момент тук има няколко дневни стратегии за търговия, които може да работят за крипто начинаещи.

Стратегия за каране на вълни

Стратегията Wave Riding перфектно работи за крипто начинаещи, тъй като е проста и ефективна. Докато в ранните етапи е по-добре да търгувате с криптовалута срещу стабилна валута. В този случай трябва да наблюдавате колебанията само на една монета в чифт.

Важно е да намерите добра ниска позиция. Как да го открия? Тази стратегия изисква търпение, тъй като най-вероятно трябва да изчакате няколко часа, за да коригирате тенденцията на пазара. По-добре е да навлезете на пазара, когато има ред зелени свещници. След като фиксирате достигнатата желана възвръщаемост на инвестициите – затворете позицията. В резултат на това графиката ще изглежда вълнообразна.

hitbtcHitBTC-TradingView Chart: BTC / USDT

Стратегия за търговия с новини

И двата вида новини, глобални и крипто, имат значително влияние върху състоянието на пазара. Ето защо търговците трябва да бъдат в течение на последните събития. Независимо дали това са страхотни новини или не, пазарът ще реагира, докато търговецът трябва да използва момента, като навреме влезе на пазара. Обаче суетата около определена криптовалута може да доведе до по-голяма нестабилност, така че внимавайте и действайте незабавно.

Има множество инструменти за наблюдение на крипто новини и настроения на пазара. Доставчик на данни CryptoMood, например, използва машинно обучение заедно с обработката на естествен език, за да предостави информация относно пазарните основи и настроения.

Дневна търговия с ботове

Има и възможност за търговия с ботове. Повечето борси за криптовалути предоставят API с отворен код, който (в случай че сте търговец на технологии) ви позволява да създадете бот за търговия, който да бъде по-ефективен и печеливш.

По същество търговският бот е вид софтуер, програмиран за анализ на данните за търговия на пазара на криптовалути. Всеки бот може да бъде настроен според вашите предпочитания, така че да ви спести от ръчна работа на постоянен мониторинг на пазара. Такива платформи като Cryptohopper, BTC Robot или Crypto Trader може да ви предоставят прилични търговски ботове.

бот за търговия

Търговските ботове са в зародиш и понастоящем не могат да бъдат адаптирани към силно нестабилни крипто пазарни условия. Сред недостатъците на търговските ботове е липсата на сигурност. Те могат да бъдат хакнати или да съберат вашите данни и неволно (или не) да ги изпратят на трета страна. Търговските ботове отговарят на професионалните търговци.

Имайте предвид също, че търговският бот може да ви помогне да автоматизирате търговията си като цяло. Честно е обаче да се каже, че никой никога не би споделил софтуер, който потенциално би могъл да донесе милиони долари.

Обобщение

Дневната търговия изисква много подготвителна работа, но след като разберете всичко, това може да ви помогне да спечелите значителна печалба. Преди да започнете деня на търговията обаче, не забравяйте да направите свое собствено проучване. Не забравяйте, че търговията е рисков бизнес, независимо колко професионален е търговецът.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Въпреки че анализът на цените е полезен инструмент, той не трябва да се счита за предсказващ за бъдещите резултати на инвестиционния инструмент.

Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция. Персоналът на уебсайта и авторът на тази статия може да имат притежания в гореспоменатите криптовалути.

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.