Ethereum (ETH), втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, в момента се търгува малко над $ 605 – възстановява се от нивото от $ 564 от миналата седмица. Въпреки скорошния подем, ETH е спаднал с 25% през предходния месец. Пазарът на криптовалути имаше нестабилен месец, така че това не е нещо, което да ви тревожи в дългосрочен план.

Настоящото ценово действие на ETH, подобно на BTC, изглежда е по-слаб възходящ импулс, воден от волатилността от доста плоски обеми на търговия. Тенденцията на ценови натиск надолу се превръща в норма, тъй като не успяхме да видим връщането на пазара до шеметните висоти от януари 2018 г., където ETH достигна рекордното си ниво от малко над $ 1400.

Няма съмнение, че Ethereum е оказал огромно въздействие върху блокчейн и пазара като цяло, така че текущата му оценка не се дължи на липса на възможности или приемане. В началото на 2017 г. ETH беше около $ 8, преди инвеститорите да предизвикат бързина за алткойн. На днешната цена ETH е оценил 7500% от началото на 2017 г. Това е някаква възвръщаемост.

Въпреки че пазарът е мечи сега, повечето ентусиасти на криптовалутите са невероятно бичи в Ethereum, като много хора прогнозират цени до 10 000 долара през следващите пет години.

Защо експертите предсказват такова бичи бъдеще?

Активна общност за разработчици

 Обемът, настроението на пазара, икономическите условия и други фактори допринасят за бъдещата стойност на криптовалутата. Дейността на разработчиците често се пренебрегва като друг ключов принцип за оценка.

Според статистиката, публикувана от Съгласия по-рано този месец Ethereum е „най-децентрализираната съществуваща блокчейн платформа“ със 17 000 възли, работещи на шест континента. Общността на разработчиците се оценява на над 250 000, което я прави най-голямата в света, докато има над 1500 DApps на живо с много повече в развитие.

Революционен блокчейн за предприятието

The Ethereum Enterprise Alliance (EEA) е създадена преди около 18 месеца с 30 членове – тя вече има 500. Алиансът е създаден, за да „дефинира корпоративен софтуер, способен да обработва най-сложните, изключително взискателни приложения със скоростта на бизнеса“ от някои от най-големите организации по света. Те включват BP, Microsoft, Santander, J.P Morgan и Intel.

Приемането на блокчейн в рамките на голямото предприятие помага да се легитимира технологията в множество индустрии. Например Amazon Web Services наскоро обяви „AWS Blockchain Templates for Ethereum“. На AWS блог, те казаха:

„Днес стартираме AWS Blockchain Templates. Тези шаблони ще ви позволят да стартирате мрежа Ethereum (публична или частна) или Hyperledger Fabric (частна) за броени минути и само с няколко щраквания. Шаблоните създават и конфигурират всички ресурси на AWS, необходими за стабилна и мащабируема работа. “

Биткойн може да ни е запознал с блокчейна, но от стартирането си през 2015 г. Ethereum направи революция в приложимостта му в рамките на предприятието.

Критично подобряване на мащабирането

Мащабируемостта остава критичен проблем за блокчейн технологията. Например VISA в момента обработва до 50 000 транзакции в секунда: Ethereum 13, Bitcoin 7. Съвсем проблем, ако тези мрежи искат да изместят действащите платежни процесори.

Поне за Ethereum проблемът с мащабирането излезе на преден план, когато скокът в трафика за CrypoKitties dApp накара таксите за газ да скочат, докато всички се състезаваха за валидиране на транзакции.

Добрата новина е, че решенията за мащабиране са близо до завършване, проправяйки път за широкомащабни dApps и широко разпространение. Едно от тези решения, Plasma, има за цел да обработи 100 000 транзакции в секунда при освобождаване, като същевременно мащабира до 1 милион транзакции всяка секунда с течение на времето.

ICO, определящи цената

Повечето ICO използват стандартизирания токен Ethereum (ERC-20). Това им позволява да използват инфраструктурата на Ethereum, когато стартират своя токен. За да могат инвеститорите да участват в ICO, която издава токен ERC-20, първо трябва да закупят ETH. През 2017 г. този тип търсене помогна цената на ETH да скочи 10 пъти до над 400 долара, а при значителен брой ICO, които се очакват през следващите 12 месеца, едва ли търсенето ще намалее.

Пътят напред

Няма съмнение, че нестабилността ще продължи в краткосрочен план. Някои от проектите за мащабиране на Ethereum носят висока степен на риск за внедряването, така че може да видим смущения в мрежата, ако това се случи. Очаквайте по-нататъшна нестабилност на цените около времето за внедряване.

Ако продължаваме да наблюдаваме ръст на потребителите, разработчиците и dApp, успешното внедряване на мащабиране на мрежата и продължаващата ярост на ICO, средносрочният и дългосрочен изглежда добре за Ethereum.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me