Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус бе интервюиран от CNBC на конференцията Money 2020, проведена в Амстердам. Той говори за компанията, нейната постоянно разрастваща се екосистема, ключовите характеристики, които правят XRP бърз и евтин начин за трансфер на стойност, регулаторния въпрос около цифровите валути и предизвикателствата пред пазара като цяло.

Ripple, XRP, xCurrent и xRapid

Запитан за разликата между Ripple, действителната компания, и XRP, нейната собствена криптовалута, Garlinghouse подчерта необходимостта от изясняване на неточностите и объркването по отношение на двата термина. Той продължи да обяснява, че докато Ripple е компания, която предвижда да направи трансграничните плащания по-ефективни за парични преводи, XRP е цифровият актив, използван като част от този поток. Говорейки за предизвикателствата, които Ripple все още трябва да преодолее за по-широкото приемане на XRP, за разлика от само продуктите на компанията (а именно xCurrent и xRapid), Garlinghouse обърна внимание на това, което компанията има за цел да реши.

Той каза:

„Ами първият проблем, върху който се фокусира вълнението, е наистина взаимодействието с тези банки, за да им се реши проблем от реалния свят.“

xCurrent, софтуерното решение, предлагано от компанията, което предлага на банките възможност за незабавно уреждане на трансгранични плащания, привлече много финансови институции от световна класа в подписване на партньорства с Ripple. Всъщност най-новите слухове намекват за скорошно партньорство с Bank of America, която може да наддава на RippleNet, за да замени скъпата, податлива на грешки и бавна система SWIFT.

Тогава Garlinghouse говори за xRapid като жизнеспособно решение за доставчици на плащания, които изпитват проблеми с високи ликвидни разходи чрез предварително финансирани сметки, които използват XRP като валута. Той добави, че големи играчи от сферата на паричните преводи като Western Union и MoneyGram в момента тестват xRapid и установява, че се твърди, че им спестява 40% до 70% от оперативните разходи в сравнение със съществуващите им средства за управление на ликвидността и изместване.

Той заключи:

„Тъй като продължаваме да преминаваме от бета продукт към продукт, ще виждаме все повече банки, все повече и повече други финансови институции се качват на борда.“

Бъдещето на екосистемата на Ripple’s, както е изобразено от изпълнителния директор на компанията

Бяха повдигнати и настоящата и бъдещата тема за оценка на XRP. Garlinghouse корелира стойността на цифровите активи и тяхната полезност. Той намекна, че „шумът“ в криптовалутното пространство е основната причина за крайната нестабилност на цифровите активи и че след като реалността и спекулациите влязат в равновесие, ще видим много по-малко волатилен пазар. Що се отнася до развитието на цените на XRP, той каза, че „дори не би посмял да опита“ да предскаже това.

The основна прогноза, направена от Garlinghouse е, че до края на тази година „десетки“ финансови институции ще използват xRapid като инструмент за ликвидност. Според него разходите за ликвидност са проблем в реалния свят, който компанията има за цел да реши, за разлика от ICO, където Твърди Гарлингхаус да не „наистина разбираме проблемите, които токенът решава.“ Той заяви, че е скептичен към бъдещето на тази конкретна „ценност“.

В последната част на интервюто, дело, заведено срещу Ripple за нарушение на американския щат и федералния закон за сигурност беше обсъдено. Споменатото дело е заведено от Райън Кофи, търговец, за когото се твърди, че е загубил парите си от инвестиции в XRP. Гарлингхаус нарече инцидента скандален:

„Ето някой, който е държал XRP, мисля, че две седмици […] и прави някои претенции.“

Той заяви, че XRP „очевидно“ не е инвестиция в сигурността, че съществува независимо от Ripple и че притежаването на XRP не представлява никаква собственост в компанията. Той добави, че регулациите са в полза на компанията и че Ripple работи в тясно сътрудничество с регулаторите, паричните власти и централните банки, за да води бизнеса си по съобразен начин.

Какво прави XRP „по-добър“ от биткойните

Запитан за изстрела на Биткойн за бъдеща глобална криптовалута, Garlinghouse заклейми блокчейна на криптовалутата като „доста бавен“. Той твърди, че Bitcoin не може да се конкурира с XRP на ниво скорост на транзакция. Garlinghouse похвали XRP, че е „хиляда пъти“ по-евтин и по-бърз от биткойните и обяви XRP за най-ефективния цифров актив за трансгранични сетълменти на транзакции.

Всъщност от юни 2018 г. средната биткойн транзакция отнема 45 минути до един час, за да се уреди и струва до 30 долара такси за добив, според Garlinghouse. От друга страна, XRP транзакциите отнемат три секунди, за да се уредят и струват части от стотинка такси. Той добави, че биткойнът е по-скоро запас от стойност и въпреки че може да е по-евтин от алтернативата в настоящата банкова система, доказано е, че не е ефективно средство, когато става въпрос за позволяване на стойността да се движи по начина, по който информацията се движи днес.

Към момента на пресата XRP се търгува на около 0,68 долара, според CoinMarketCap, и заема третото място по пазарна капитализация с 26,7 милиарда долара.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me